Woofers en sala de hogar
Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

20Onderzochte producten

29Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

73Verzamelde opmerkingen

Subwoofers hebben bij veel mensen een minder positief imago. Daar zijn een aantal redenen voor. Wie zijn woonkamer opgeruimd en vrij van techniek wil houden, struikelt – soms letterlijk – over de omvang van dit apparaat. In dit artikel gaan we je helpen om dit apparaat beter te begrijpen en wat de functies ervan zijn.

Het belangrijkste is dat hieronder al je vragen over het gebruik van een subwoofer beanwoord worden. Alle aspecten waar we het over zullen hebben kunnen van pas komen bij het kiezen van een bepaalde optie. Het zijn geen complexe apparaten, maar het is wel handig om te weten waar je op moet letten bij je aankoop.
Belangrijk om te weten

 • Probeer te beoordelen welke behoeften je hebt wat geluidskwaliteit betreft. Zodra je dat duidelijk is, moet je weten dat er actieve of passieve subwoofertypes zijn. Als je er één wilt met een ingebouwde versterker, zijn de eerste het meest geschikt voor jou.
 • Er is een grote verscheidenheid aan subwoofers op de markt. Sommigen van hen bieden uitstekende resultaten die binnen je budget kunnen passen.
 • Het is ideaal om een apparaat te kiezen waarvan het RMS (Root Mean Square) vermogen tussen de 100 en 200 Watt (W) ligt, zolang de technologie maar efficiënt is. Houd ook rekening met het bereik van de basfrequenties dat het kan bestrijken.

Onze selectie: De beste subwoofers op de Nederlandse markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste subwoofers die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van de subwoofer die je nodig hebt een stuk eenvoudiger.

De beste subwoofer van compact formaat

De mooie Jamo SUB 210 Subwoofer met een vermogen van 200 watt en een 8 inch woofer is compacter dan zijn voorgangers. Met het chique uiterlijk past de subwoofer in iedere huiskamer. Bovendien is hij dankzij zijn compacte formaat zeer eenvoudig en vrijwel overal te plaatsen. De Jamo SUB210 wordt geleverd inclusief subwoofer kabel van 5 meter. Met een 200 W ingebouwde versterker en een lange afstandswoofer van 8 inch in een basreflexomsluiting is deze subwoofer een sterk staaltje geluidsvermogen.

De beste middenklasse subwoofer

De nieuwe Wharfedale SW serie subwoofers komt met een heleboel nieuwe functies. Ze zijn nu geleverd met nieuwe papieren kegels voor het verhogen van de demping en het verhogen van de stijfheid van de kegel zelf. De reflex poorten zijn koper gevoerd om de magnetische vervorming te verminderen en de warmteafvoer te verbeteren. De SW subwoofers maken gebruik van solide, goed ontworpen power versterkers. Deze zijn optimaal voor hoge impact bij lage frequenties en ideaal voor films of muziek.

De subwoofer met de beste prijs/kwaliteitsverhouding

Amazon’s bestseller, de Hype 10G2 van Mivoc, heeft nu een opgefrist uiterlijk en nog betere techniek. Het is een actieve subwoofer met 120 W RMS en 300 W piekvermogen.De scheidingsfrequentie is 40-180 Hz en is traploos instelbaar.Het frequentiebereik is 20-180 Hz en de subwoofer heeft een high- en low-level-ingang. De subwoofer ziet er tegelijkertijd stemmig en discreet uit, zodat de Hype 10 G2 nog beter in je thuisbioscoop-opstelling past. Afmetingen: 320 x 440 x 360 mm (b x h x d).

De beste high-end subwoofer

De Sonos SUB beschikt over twee force-cancelling luidsprekers om je muziek het diepe geluid te geven die het verdient. Het hifi geluid zorgt voor ongekend geluid voor onder je tv. De subwoofer is gemakkelijk te verbinden met je eigen wifi-netwerk. Een extra kastje is niet nodig. Het apparaat werkt naadloos samen met je andere Sonos speakers in een multiroon of surround opstelling. De SUB kun je het best combineren met de Sonos Playbar zodat je thuis een 3.1-kanaals home-cinema beleving kunt ervaren.

Shopgids: Alles wat je moet weten over subwoofer

Het is van groot belang dat je voordat je een subwoofer koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

 El mercado de los subwoofer es diverso y es una posibilidad real encontrar uno equilibrado

De subwoofer versterkt het geluid van je geluidsinstallaties.
(Bron: Victor Kuznetsov: 79041330/ 123rf.com)

Wat is een subwoofer en waar wordt deze voor gebruikt?

Een subwoofer is een luidspreker met als functie het versterken van alle geluidsapparatuur. Ze worden voornamelijk gebruikt voor laagfrequente geluiden die de normale luidsprekers niet kunnen bereiken. Deze lage frequenties variëren doorgaans van 20 Hz tot 80 Hz. Sommige hebben verschillende bereiken, maar het eindresultaat is hetzelfde.

De kwaliteit van de materialen, de technologie ervan, de kracht van de RMS en het bereik dat de bassen kunnen omvatten of het feit dat ze actief of passief zijn, zijn aspecten waarmee je rekening moet houden bij je aankoopbeslissing. Het is ook belangrijk voor je om te weten dat het aantal vierkante meter van de ruimte waarin je de subwoofer installeert een even bepalende factor zal zijn.

Welke voordelen heeft een goede subwoofer?

Nu je weet waar een subwoofer voor gebruikt wordt, is het misschien tijd om uit te zoeken wat sommige subwoofers voor je kunnen doen en of het de moeite waard is om er één aan te schaffen. Als je een grote fan bent van goed gedefinieerd geluid met een breed basbereik, dan zal je vast in de verleiding komen om er één te kopen.

Voordelen
 • Verbeteren van het geluid.
 • Versterking van de bassen.
 • Ze zijn niet moeilijk aan te sluiten.
 • Er zijn redelijk goedkope opties met goede resultaten.
Nadelen
 • Sommige modellen hebben niet altijd een kwaliteit die de prijs ervan rechtvaardigt.
 • De keuze van het type subwoofer vereist enige analyse die niet iedereen wil uitvoeren.

Welke soorten subwoofers zijn er?

Het eerste wat je moet weten is dat er twee belangrijke soorten subwoofers zijn: actieve en passieve subwoofers. De meest aanbevolen modellen zijn meestal de actieve. De reden hiervan is dat ze een eigen ingebouwde versterker hebben, en daarom worden ze op de voeding aangesloten.

Op dit moment zijn actieve subwoofers ook de meest voorkomende en meest gevarieerde subwoofers waaruit je kunt kiezen. Daarnaast zijn er verschillende manieren om ze aan te sluiten op een soundbar of homecinema, één van de opties is draadloos. Dit maakt ze eenvoudig aan te sluiten en te gebruiken.

Los pasivos no cuentan con amplificación propia y dependen de otra externa.

Subwoofers verbeteren het geluid.
(Bron: Dmitrimaruta: 51167810/ 123rf.com)

De passieve subwoofers hebben geen ingebouwde versterker en zijn afhankelijk van een externe versterker. Ze worden niet aangesloten op de stroom , maar alleen door middel van een A/V-kabel. Je komt ze bijvoorbeeld tegen bij low-end soundbars maar soms ook bij meer exotische high-end opstellingen. Ze worden over het algemeen niet veel meer gebruikt.

Wat moet ik nog meer weten over de types subwoofers?

Je moet ook letten op het soort ondersteuning. Wat houdt dat precies in? Nou, er zijn subwoofers met verschillende soorten behuizingen, de meest voorkomende zijn de gesloten subwoofers en de zogenaamde basreflex subwoofers. Er zijn er nog een aantal, zoals de cilindrische, die met een passieve radiator, bandpass en andere, maar we zullen het hier hebben over de twee belangrijkste soorten.

Hieronder hebben wij een tabel met de voor- en nadelen van elk type kast voor je samengesteld.

Type subwooferkast Voordelen Nadelen
 Basreflex subwoofers Dit is het meest gebruikte type behuizing. Het heeft een luchtuitlaat naar buiten.

Dankzij het uitgebreide aanbod is de keuze groter.

Het vereist minder vermogen om een goede bas te verkrijgen.

Biedt een grotere variatie van lage frequenties.

De kans is groter dat het de interne woofer breekt.

Als ze niet van voldoende kwaliteit zijn, kan de vervorming heel storend zijn.

Hoge dempingshelling.

Gesloten subwoofers Zonder opening en volledig verzegeld.

De weergave ervan is over het algemeen gelijkmatiger en zonder vervorming bij normaal volume.

De dempingshelling is niet erg hoog.

De tijdelijke weergave is meestal goed.

Het hangt sterk af van de kwaliteit van de afsluiting.

Ze beperken zich tot het optimaliseren van de geluidskwaliteit, zodat ze niet zo’n krachtige bas bieden.

De lucht in de subwooferkast kan grote vervormingen veroorzaken bij hoge volumes.

Waar moet ik mijn subwoofer neerzetten?

Al lijkt het op het eerste gezicht niet erg belangrijk, toch is dat wel het geval. Je weet dat je bij de keuze van de subwoofer rekening moet houden met de afmetingen van de ruimte. Als je deze eenmaal hebt gekozen, rekening houdend met de verschillende factoren, moet je weten waar je de subwoofer moet plaatsen, zodat het geluid op de best mogelijke manier overkomt.

Wanneer het geluid in de lagere frequenties wordt uitgezonden, moet rekening worden gehouden met de plaats van de ondersteuning. Je kunt een beetje experimenten om de meest geschikte plek te vinden. Sommige mensen beweren dat als je de subwoofer in de hoek van de ruimte plaatst je meer bas krijgt, maar dit kan natuurlijk ook meer trillingen en andere onregelmatigheden veroorzaken.

los subwoofer tienen una gran importancia para los home cinema y las barras de sonido.

Er zijn betaalbare opties van subwoofers.
(Bron: Aleksanderdn: 93505663/ 123rf.com)

Tip: probeer de subwoofer zo dicht mogelijk bij de hoofdluidsprekers te plaatsen en plaats de subwoofer het liefst tussen de twee luidsprekers in. Als je eenmaal je aankoop gedaan hebt, probeer dan met de knoppen van de subwoofer te spelen totdat je het geluid hebt gevonden dat je het beste bevalt. Dit is iets wat ieder voor zich moet beslissen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

 • Budget
 • Waar wil je de subwoofer voor gebruiken?
 • Type
 • Vermogen
 • Frequentiebereik

Budget

Het is essentieel om je af te vragen hoeveel je wilt uitgeven voor een subwoofer. De prijzen ervan zijn zeer verschillend, maar gelukkig zijn er verschillende interessante opties. In onze selectie hierboven van de beste subwoofers is rekening gehouden met de prijs/kwaliteitverhouding.

Het voordeel dat we dit gedaan hebben met verschillende ranges en prijzen is dat je kunt zien dat er verschillende subwoofers zijn die goede resultaten bieden zonder al te veel uit te geven. Al is het waar dat dit alles ook zal afhangen van de apparatuur die je hebt en welk resultaat je met deze apparaten wenst te verkrijgen.

 lo más habitual y recomendable es decantarse por un subwoofer activo.

Passieve subwoofers hebben hun eigen versterkingssysteem.
(Bron: Shane Cotee : 77029986/ 123rf.com)

Waar wil je de subwoofer voor gebruiken?

Dit is niet zomaar een vraag. Het is heel belangrijk om te weten welke resultaten je met deze artikelen wilt bereiken voordat je een keuze maakt. Zoals we al eerder zeiden, moet je er rekening mee houden dat de hoeveelheid vierkante meters van een kamer ook een belangrijke factor is, omdat je niet dezelfde functies nodig hebt voor een kleine als voor een grote kamer.

Als het de bedoeling is dat de subwoofer het geluid van de reeds aanwezige apparatuur moet verbeteren en te versterken, kun je kiezen voor goedkopere opties met goede prestaties. Als je een ruimte wilt creëren met grote ambities wat de geluidskwaliteit betreft, moet je een model met een hoger bereik kiezen, dat uiteraard ook duurder is.

Type

Actief of passief? Dit lijkt op dit moment een eenvoudige keuze. Actieve subwoofers hebben een aantal voordelen die de passieve bijna onverkoopbaar maken. We hebben dit al eerder besproken, maar nu is het tijd om te beslissen. Voor het gemak en de functies is het meest gebruikelijke en aanbevolen om te kiezen voor een actieve subwoofer.

Vermogen

Als je rekening houdt met factoren die we al eerder hebben besproken, is het voor conventioneel gebruik, maar zonder de kwaliteit te vergeten, normaal dat een subwoofer met een RMS van tussen de 150 en 200 W RMS voldoende is voor een ruimte van zo’n 20 vierkante meter. Met deze waarden kom je dicht bij het gewenste resultaat als je het geluid wilt versterken.

Herbert Von KarajanOrkest Dirigent
“Als je eenmaal een compositie hoort die is opgenomen met digitale media, is de schoonheid van het geluid zo overweldigend dat je geen andere keuze hebt dan het met alle composities te doen.”

Uiteraard wordt deze functie aangevuld met de technologie die bij elk van hen wordt toegepast en ook met de kwaliteit van het materiaal. Soms is het niet nodig om het grootste vermogen te gebruiken als het vermogen dat ze hebben op een efficiënte manier ontwikkeld is. Dit is iets wat je moet analyseren op basis van je behoeften.

Frequentiebereik

We hebben het al gehad over het bereik van de lage frequenties die de verschillende subwoofers kunnen hebben. Ze zijn ontworpen om normaal gesproken de eerste twee octaven te bestrijken, dat wil zeggen een bereik van 20 tot 80 Hz dat normale luidsprekers niet bereiken. Van daaruit zijn de opties divers, omdat ze niet allemaal hetzelfde frequentiebereik bieden.

Samenvatting

Bij het kiezen van een subwoofer is het belangrijk om te weten welk resultaat je wilt bereiken voor de gewenste ruimte zodat je je luisterervaring kunt verbeteren. De markt is gevarieerd en het is niet onmogelijk om een subwoofer met een uitgebalanceerde weergave te vinden, een goed vermogen en een bevredigende respons in het lage frequentiebereik, zonder dat je je budget hoeft te overschrijden.

Overweeg of je een actieve of passieve subwoofer wilt. De actieve zijn het meest aanbevolen. Vergeet niet om de belangrijkste specificaties te controleren zodat je de juiste aankoop kan doen. Als je onze tips opvolgt, kan je in je huis een akoestische versterking hebben die elke liefhebber van muziek en film in vervoering zal brengen.

Vond je ons artikel over subwoofers interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte subwoofer kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Donatas1205: 25382334/ 123rf.com)

Recensies