suikerspin
Laatst bijgewerkt: 05-10-2020

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

19Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

75Verzamelde opmerkingen

Oh, de suikerspin! Heb jij daar ook zulke mooie herinneringen aan uit je kindertijd? Weet je nog hoe geweldig het was om er één vast te houden? Ook tegenwoordig kun je nog diezelfde blije gezichtjes van kinderen zien als ze een suikerspin in hun hand hebben. Dat gevoel kan je in de vorm van een suikerspinmachine in huis halen.

Suikerspinmachines zijn apparaten die steeds vaker voor in huis gekocht worden. Ze zijn ook populair als kado’s. Wil je er meer over weten? In deze shopgids zullen we het hebben over deze apparaten die de wereld veroverd hebben en waar jij en je kinderen veel plezier van kunnen hebben.
Belangrijk om te weten

 • Het is de droom van veel kinderen (en volwassenen!) om een suikerspinmachine in huis te hebben en nu is dat heel goed mogelijk. Op de markt is er een grote verscheidenheid aan deze machines tot je beschikking, zodat je de machine kunt kiezen die je het beste bevalt.
 • Met een suikerspinmachine kunnen we dit lekkere snoepgoed op een snelle, eenvoudige manier maken en zonder je keuken al te vuil te maken, iets wat ook heel belangrijk is.
 • Maar ook al lijkt het kinderspel, als je de beslissing neemt om een suikerspinmachine te kopen, dan moet je wel een aantal aspecten in acht nemen. Om dit goed te kunnen doen, kun je het beste rekening houden met factoren als afmetingen, vermogen, materialen of functionaliteit.

Onze selectie: De beste suikerspinmachines op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste suikerspinmachines die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van de perfecte suikerspinmachines een stuk eenvoudiger.

De beste klassieke suikerspinmachine

Met deze suikerspinmachine van Gadgy maak je thuis zelf in enkele minuten de lekkerste suikerspinnen. Deze machine is makkelijk te gebruiken en dankzij de doorzichtige extra rand bovenop de witte schaal heb je geen last van geklieder.

Je kunt gebruik maken van normale suiker of gekleurde suiker voor verschillende smaken. De machine is makkelijk te demonteren. Het doorzichtige deksel, de witte kom en de roterende schijf kunnen van de machine worden gescheiden, zodat je ze gemakkelijk kunt reinigen.

De meest complete suikerspinmachine

Met deze suikermachine van Bestron maak je in een handomdraai suikerspinnen. Het apparaat wordt geleverd met twee verschillende smaken suikerspinsuiker, die goed voor 60 suikerspinnen zijn, vierkante suikerspinstokjes en een maatlepeltje.

De machine heeft een aan/uitschakelaar met indicatielampje en een afneembare beschermkap. Het apparaat is zeer eenvoudig te reinigen en heeft zuignappen zodat hij heel veilig en stabiel staat.

De beste retro-look suikerspinmachine

Met deze retro suikerspinmachine met extra spatrand kun je heerlijke suikerspinnen maken. Hij is dan ook perfect voor elk kinderfeestje, straatfeest of gewoon thuis.

Je kunt gebruik maken van normale suiker of gekleurde suiker voor verschillende smaken en vrolijke kleurtjes. De witte rand en roterende schijf kunnen van de machine worden gescheiden, zodat je ze gemakkelijk kunt reinigen. Je hoeft alleen warm water en wat zeep te gebruiken. Inclusief 10 suikerspinstokjes en een maatlepel.

De beste suikerspinmachine onder de 30 euro

De Cotton Candy suikerspinmachine kun je thuis eenvoudig suikerspinnen maken met gewone suiker waar je een beetje kleurstof aan kan toevoegen voor gekleurde suikerspinnen. De machine is makkelijk schoon te maken.

De machine werkt op netstroom, heeft een vermogen van 500 W en wordt geleverd in cadeauverpakking. Een leuk idee voor een origineel cadeau!

Shopgids: Alles wat je moet weten over suikerspinmachines

Het is een goed idee dat je voordat je een suikerspinmachine koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

meisje suikerspin eten

Het is de droom van veel kinderen (en volwassenen!) om een suikerspinmachine in huis te hebben en dat is nu heel goed mogelijk. (Bron: Drobot: 86207839/ 123rf.com)

Is een suikerspinmachine speelgoed?

Het eerste wat er in je opkomt als je denkt aan een suikerspinmachine in huis, is dat het om speelgoed gaat. Omdat ze er zo mooi uitzien. Maar niets is minder waar. Suikerspinmachines zijn gewoon huishoudelijke elektrische apparaten en het is beslist geen speelgoed.

Het is essentieel dat je daar rekening mee houdt, vooral als je je machine in de aanwezigheid van je kinderen in huis gaat gebruiken.

Hoewel het resultaat heel leuk is, kunnen suikerspinmachines gevaarlijk zijn als ze niet op de juiste manier worden gebruikt. Volg daarom altijd de instructies van de fabrikant voordat je aan de slag gaat met de machine.

Kan je elk type suiker gebruiken in een suikerspinmachine?

Als je de suikerspinmachine eenmaal in huis hebt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk beginnen met het maken van je suikerspinnen. Maar wat voor soort suiker moet je ervoor over hebben? Dit is een van de meest gestelde vragen. De meningen hierover verschillen nogal. Terwijl sommige keukendeskundigen beweren dat je gewone tafelsuiker kunt gebruiken (1), vinden anderen dat je beter een speciaal soort suiker kunt gebruiken. Je kunt de suiker ook combineren met een kleurstof, om gekleurde suikerspinnen te maken.

Meestal wordt suiker gebruikt in combinatie met Flossine, een Amerikaans concentraat dat de karakteristieke smaak en kleur van kandijsuiker toevoegt. Er zijn kant-en-klare mengsels die ook het meest geschikt zijn voor het onderhoud van de machine. Je kunt ze in veel verschillende kleuren vinden.

suikerspin in zak

Met een suikerspinmachine kan je deze heerlijke lekkernij op een snelle, eenvoudige manier en zonder al te veel te knoeien klaarmaken, iets wat ook heel belangrijk is. (Bron: Prathumthip: 59804044/ 123rf.com)

Hoe werkt een suikerspinmachine?

Het starten en gebruiken van een suikerspinmachine is relatief eenvoudig, maar de eerste paar keer kan het misschien iets minder goed lukken. Dus, vooral totdat je het onder de knie hebt, is het essentieel dat je de onderstaande stappen één voor één volgt. Let op!

 1. Zet de machine aan en wacht tot deze is opgewarmd (de tijd hangt af van het vermogen van elke machine).
 2. Bekijk op de aanwijzingen van de machine wat de hoeveelheid ingrediënten zijn voor het aantal suikerspinnen dat je wilt bereiden.
 3. Wanneer je de juiste hoeveelheid suiker hebt, giet je het in het middengat van de machine om het te laten smelten waarna het fijne draden begint te vormen.
 4. Neem het stokje, bij voorkeur van hout of plastic, en plaats het aan de buitenkant.
 5. Maak cirkelvormige bewegingen terwijl de suikerspin om het stokje wordt gewikkeld.

Je moet er rekening mee houden dat dit zeer algemene gebruiksaanwijzingen zijn en dat het een goed idee is om de handleiding van elke machine te raadplegen. Besteed veel aandacht aan het proces, want het gebeurt heel snel en er is vaardigheid voor nodig om een perfect resultaat te bereiken.

Welk onderhoud heeft een suikerspinmachine nodig?

We hebben inmiddels gezien dat het gebruik van de machine heel eenvoudig is. Maar misschien is het ook een goed idee om na te denken over het onderhoud van een suikerspinmachine. Maar maak je hierover geen zorgen, want het is net zo makkelijk. In feite hebben veel van de huidige modellen verwijderbare onderdelen die in de vaatwasser kunnen worden gezet.

Deze onderdelen zijn natuurlijk niet de motor en ook niet de randen van de verwarming. Vergeet niet om na elk gebruik de machine volledig af te laten koelen voordat je begint met het schoonmaken. Als de machine eenmaal afgekoeld is:

 1. Verwijder de afneembare onderdelen (deksel, bak en karameliseermachine).
 2. Als deze niet in de vaatwasser kunnen worden gezet, maak ze dan gewoon schoon met warm water en zeep.
 3. Let vooral op de motor en de randen van de verwarming. Veeg hiervoor het hele oppervlak af met een vochtige doek tot je zeker weet dat er geen resten van karamel zijn. Het is zeer belangrijk dat er geen water in het circuit komt.
 4. Droog alle onderdelen goed af en zet ze terug op hun plaats voordat je de machine opbergt.

suikerspin

Suikerspinmachines zijn elektrische huishoudelijke apparaten, het is absoluut geen speelgoed.
(Bron: Limsakul: 37246341/ 123rf.com)

Is het af te raden om een suikerspinmachine in huis te hebben als ik kinderen heb?

Elke dag zijn we ons meer bewust van het belang van een gezonde voeding, vooral voor onze kinderen. Als we het dus hebben over suikerspinmachines, is het niet verwonderlijk dat je je zorgen kunt maken dat je kinderen daar teveel suiker mee zouden consumeren. Maar weet je hoeveel calorieën een suikerspin heeft in vergelijking met andere voedingsmiddelen die je kinderen eten?

Snoep Calorieën per 100 gram
Suikerspin 643 kcal
Granola bars 452 kcal
Popcorn 582 kcal
Zonnebloempitten 560 kcal
Koekjes 500 kcal
Chocola (Kit Kat) 521 kcal

Zoals je kunt zien, heeft de suikerspin de meeste calorieën, maar het andere snoepgoed komt er dicht bij in de buurt. Met andere woorden is het niet onverstandig om een suikerspinmachine in huis te hebben als je kinderen hebt. Zolang de consumptie ervan maar verantwoord is, natuurlijk.

Bovendien, als je je zorgen maakt over de “hyperactiviteit” die suiker veroorzaakt bij kinderen, dan moet je weten dat dit gewoon een fabeltje is. Volgens een studie van de Universiteit van Lowa, bevestigd door het National Institute of Health van de Verenigde Staten, is het meer een door mythevorming gedreven perceptie van de ouders dan een realiteit.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een suikerspinmachine om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het product te vinden dat het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de suikerspinmachine die je nodig hebt:

Afmetingen en vormgeving

Allereerst zal de suikerspinmachine deel gaan uitmaken van je keukenapparatuur op het aanrecht. Of in elk geval neemt het wat ruimte in beslag in je huis. Daarom is het essentieel dat je rekening houdt met de afmetingen ervan zodat je genoeg ruimte voor de machine hebt en hij niet in de weg staat.

Er zijn grotere of kleinere modellen, maar de meeste van de huidige modellen zijn vrij compact. Natuurlijk is ook het ontwerp belangrijk. Je moet niet vergeten dat dit een droommachine is waar je van moet houden. Of het nu in een meer klassieke stijl is of meer geraffineerd, ze moeten er mooi uitzien!

suikerspin

Het starten en gebruiken van een suikerspinmachine is relatief eenvoudig.
(Bron: Degtiarova: 86580553/ 123rf.com)

Vermogen

En als we het over de praktische kant van de machine hebben, dan is het vermogen één van de essentiële factoren, want deze is verantwoordelijk voor de productie van de suikerspin van je dromen. Over het algemeen hebben deze huishoudelijke machines vermogens die variëren van 200 W tot 500 W.

Professionele machines kunnen echter tot 1000 W hebben.

Als het gebruik normaal is, dat wil zeggen bij verjaardagsfeestjes en af en toe een weekend, is een 500 W machine meer dan genoeg. In feite kan dit type suikerspinmachine dit snoepgoed in ongeveer tien minuten klaarmaken, meer heb je niet nodig. Vergeet trouwens niet te controleren of het compatibel is met je elektrische stroom.

Materiaal

Het is ook belangrijk om te kijken naar de materialen, want afhankelijk van de kwaliteit hiervan garanderen ze je veiligheid, een goede werking van de machine en een hogere duurzaamheid. De materialen die het meest gebruikt worden bij de fabricage van suikerspinmachines zijn:

Materiaal Eigenschappen
Roestvrij staal Het is zeer resistent en duurzaam. Bovendien is het vaatwasmachinebestendig.
Kunststof Zeer hygiënisch en bestendig, hoewel het soms niet in de vaatwasser kan worden afgewassen.
Metaal Het geeft zeer goed warmte af en is resistent.
Glas Het is de minst gebruikte vanwege zijn kwetsbaarheid, maar het heeft een verfijnde uitstraling.

Functionaliteit

De laatste factor waar je aandacht aan moet schenken, is de functionaliteit van de suikerspinmachine. Met dit criterium hebben we het over de eigenschappen die een machine comfortabeler in het gebruik maken zodat je er zoveel mogelijk van kunt genieten.

We kunnen als voorbeeld de verwijderbare onderdelen noemen die in de vaatwasser kunnen worden afgewassen, maar ook dat de machine de benodigde accessoires bevat om de suikerspin te bereiden (zoals de stokjes, een lepel, of soms de suiker zelf). Dus let op al deze details bij de aankoop van je machine.

Samenvatting

Je hebt er als kind vast en zeker wel eens van gedroomd om ooit een suikerspinmachine in huis te hebben. Hiermee zou je dit betoverende snoepgoed kunnen maken wanneer je maar wilde, in je favoriete kleur en er met familie en vrienden van kunnen genieten. we hebben goed nieuws voor je, die droom is uitgekomen!

Ze zijn dan ook in steeds meer huishoudens te vinden. De nieuwe suikerspinmachines zijn compact, gemakkelijk te gebruiken, eenvoudig te onderhouden en je kunt er suikerspinnen van hele goede kwaliteit mee maken. Bovendien zijn ze ook heel betaalbaar. Geen reden dus om je droom niet in vervulling te laten gaan! Veel succes met de aankoop van je suikerspinmachine en veel plezier ermee!

Vond je onze shopgids over suikerspinmachines interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je familie en vrienden.

(Bron van de header afbeelding: Alvarez: 80554110/ 123rf.com)

Referenties (1)

1. Con Mucha Gula. (2020). Atrévete a hacer algodón de azúcar en casa y a utilizarlo en tus postres | Comer. [online]
Bron

Waarom kun je ons vertrouwen?

Artículo informativo
Con Mucha Gula. (2020). Atrévete a hacer algodón de azúcar en casa y a utilizarlo en tus postres | Comer. [online]
Ga naar bron
Recensies