Pelota-de-tenis
Laatst bijgewerkt: 18-09-2020

Onze selectiecriteria

22Onderzochte producten

24Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

107Verzamelde opmerkingen

Wat zou de tennissport, één van de populairste sporten, zijn zonder tennisballen? Daarom is de keuze die we maken bij het kopen van deze elementen zo belangrijk. Aspecten zoals het rubber, de aanwezigheid van gasvulling en het materiaal kunnen een beslissende invloed hebben op het type bal.

Wij weten echter dat het niet zo gemakkelijk is om te kiezen uit de vele bestaande modellen tennisballen. Daarom willen we in dit artikel al je vragen beantwoorden die zich kunnen voordoen bij het kopen van een setje tennisballen. Vergeet niet dat er voor alle spelniveaus verschillende soorten tennisballen zijn.
Belangrijk om te weten

  • Tennisballen zijn er in verschillende prijzen en zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en uitvoeringen. Daarom is het moeilijk om de juiste bal te kiezen. In deze shopgids geven we de belangrijkste kenmerken weer die tennisballen moeten hebben, zodat je een optimale aankoop kan doen.
  • Voordat je tennisballen koopt, moet je eerst bepalen wat je wilt en hoe de rest van je tennisuitrusting eruit ziet. Wat voor soort ontwerp van tennisbal zoek je, heb je ruimte in je tas voor meer dan alleen de ballen, hoeveel opbergvakken heb je?
  • Om te beginnen met het zoeken naar de tennisbal die het beste bij je behoeften past moet je rekening houden met een aantal factoren waar je misschien nog niet eerder aan gedacht had, zoals materiaal, prijs-kwaliteitverhouding, functionaliteit of kleur.

Onze selectie: De beste tennisballen op de markt

In dit segment hebben we een selectie van de 5 beste tennisballen voor je uitgezocht die er op de markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het uitkiezen van de perfecte tennisballen een stuk eenvoudiger.

1e plaats: Wilson US Open, 4 ballen

Elk jaar in september worden er meer dan 70,000 tennisballen gebruikt op het taaiste toernooi: de US Open. Sinds 1979 is Wilson dé supplier van de ballen op dit Grand Slam. De ITF- en USTA-gecertificeerde Wilson US Open ballen zijn perfect voor trainingen en toernooien. Dankzij hun waterafstotende eigenschappen kunnen ze op alle soorten oppervlakken worden gebruikt, zelfs op buitenbanen.

De ballen hebben een harde kern en zijn gemaakt van hoogwaardige wol en dik, extra bestendig vilt voor optimale prestaties. De US Open ballen hebben een optimale duurzaamheid en prestaties, ideaal voor tennissen op harde banen. Een recensie van een klant is: “de ballen zijn erg hard, je kunt er een snel en agressief spel mee bouwen”. De ballen worden aangeboden in een plastic koker met 4 ballen.

2e plaats: Tretorn Micro X, 4 stuks

De Tretorn Micro-X is een Micro-Cell tennisbal en heeft een enorm lange levensduur. Een conventionele tennisbal loopt langzaam leeg. Ook als je niet speelt…. De Micro-X bal is gevuld met 700 miljoen Microscopisch kleine zeepbelletjes, die niet kunnen ontsnappen. Door deze Micro Cell technologie combineert Tretorn de beste eigenschappen van gasgevulde en drukloze tennisballen. Veel gevoel, comfort en een lange levensduur. Geschikt voor gevorderde tennissers. Koker met 4 ballen.

3e plaats: Teloon Z-Court 6-pack

Teloon Z-Court 6-pack, uitstekende ITF goedgekeurde tennisballen. Wordt geleverd in 6 afgesloten tubes van 3 ballen. De ballen zijn ITF goedgekeurd en kunnen dus voor de officiële competitie en of toernooien gebruikt worden. Vergelijkbaar met tennisballen van veel bekende merken alleen dan voor een veel lagere prijs. Een goede keuze tennisballen met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Ook een goed idee voor beginnende tennissers die niet veel geld aan ballen willen uitgeven.

4e plaats: Tecnifibre XLD, 4 stuks

De Tecnifibre XLD 4 st. bestaat uit drukloze tennisballen die zeer geschikt zijn om te gebruiken tijdens trainingen en in de vrije tijd. Deze bal is zeer duurzaam zonder dat de goede stuitkracht van de bal verloren gaat. De XLD is uitgerust met het Enduro Formula Rubber. Deze rubbersoort zorgt voor een veel langere levensduur en blijvende stuitkracht. De viltlaag van dit type tennisbal is gemaakt van 40% natuurlijk vilt. De Tecnifibre XLD is geschikt voor hardcourt, gravel en kunstgras en is zeer geschikt voor spelers die zoeken naar een goede tennisbal met lange levensduur.

5e plaats: Dunlop Fort Max TP KNLTB, 4 stuks

Dunlop is een producent van Engelse sportaccessoires, gespecialiseerd in tennis en golf. Dunlop produceert deze sportequipment sinds 1910. Het merk staat bekend om hun innovatieve producten en focust zich op het ontwikkelen van nieuwe technologieën. Deze ballen zijn ITF (International Tennis Federation) gecertificeerd.

De gasgevulde tennisballen hebben een eersteklas speelgedrag op alle oppervlakken dankzij de bijzonder duurzame Carbon Core rubbersamenstelling en het goed zichtbare Fluoro Cloth vilt. Deze Dunlopballen zijn de officiële wedstrijdballen op de belangrijkste tennistoernooien in Duitsland. De ballen worden aangeboden in een blik van 4 ballen.

Shopgids: Alles wat je moet weten over tennisballen

Het is van groot belang dat je voordat je tennisballen koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste aspecten voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Legs of athlete near the tennis racket and ball

Hoewel tennisballen een specifieke levensduur hebben, is het altijd beter om een bal te kopen die speciaal is ontworpen om lang mee te gaan.
(Bron: luckybusiness: 26754129/ 123rf.com)

Wat zijn tennisballen?

Een tennisbal is een bal met een kleine diameter die wordt gebruikt om mee te tennissen. Er zijn verschillende soorten tennisballen, dus laten we eens kijken wat het verschil is tussen de verschillende types. Het is van belang om te weten welke baltype je moet kiezen, dit is afhankelijk van meerdere omstandigheden.

Welke soorten tennisballen zijn er?

Alle tennisballen hebben een aantal gemeenschappelijke kenmerken, zo zijn ze altijd naadloos. Een ander belangrijk aspect is de gele kleur, zodat ze beter opvallen op de tennisbaan. Bovendien hangt het soort bal af van het soort ondergrond van de tennisbaan en de snelheid die je zoekt. Hieronder laten we een overzicht van de verschillende soorten ballen zien:

Type Eigenschappen
Type 1 Voor langzame tennisbanen (gravel)
Type 2 Voor banen met een normale snelheid (kunststof en tapijt)
Type 3 Snelle banen van gras of kunstgras

Ook wat betreft het gewicht en de diameter van de tennisbal kunnen er kleine verschillen bestaan. Het gewicht varieert van 56 tot 59,4 gram. Ten opzichte van de diameter, tussen 65 en 68 mm. Daarnaast zijn er nog andere factoren afhankelijk van het niveau dat de spelers kunnen hebben. In de volgende tabel geven we je de indeling aan:

Type Kenmerken
Extra zachte ballen (stageballen) Ideaal voor beginners. Ze zijn lichter, wat meer controle geeft over de bal
Drukloze ballen Voor spelers met enige ervaring. Ze zijn zwaarder en gaan langer mee
Gasgevulde ballen Voor ervaren spelers

Wat zijn de beste merken van tennisballen?

Er zijn veel merken van tennisballen, verschillende ervan zijn heel bekend. In dit gedeelte kun je zien wat de beste tennisballen zijn, we hebben de ballen die wij als de beste op de markt beschouwen geanalyseerd op prijs-kwaliteitverhouding.

Type Eigenschappen
Le petit tenis Ballen die kinderen kunnen gebruiken als ze beginnen met tennissen. Ze worden aangeboden in geel en oranje. Geschikt voor banen van 18 meter
Dunlop Eén van de beste merken. Ze hebben een goede stuit en ze zijn snel. Zowel voor professionele als voor spelers van een gemiddeld niveau. Goede duurzaamheid en consistentie.
Head Geschikt voor een hoger niveau. Ze worden veel op tennisacademies gebruikt. Een goede inwendige overdruk
Wilson Goede kwaliteit en goedkoop. De kleur is geelgroen. Een effectieve stuit.
Wist je dat tennisballen niet altijd geel waren? Voor de komst van de kleurentelevisie waren ze wit of zwart, maar vanaf 1972 begonnen ze ze geel te maken omdat ze voor de kijkers beter zichtbaar bleken te zijn. Nu moeten ze volgens de voorschriften wit of geel zijn.

Hoe weet ik welke tennisballen de beste zijn?

Misschien dacht je, voordat je dit artikel las, dat tennisballen elementair waren en dat je er bij het kopen ervan niet veel zou hoeven na te denken. Maar het type bal maakt een groot verschil bij het tennissen, er zijn verschillende aspecten die hierbij meespelen, zoals de stuit of de snelheid van de bal.

We kunnen zelfs beweren dat de ballen net zo belangrijk kunnen zijn als de schoenen of de raquet. De eerste stap die je moet nemen om te weten of de ballen geschikt voor je zijn, is het etiket op de verpakking lezen. Daarop kan je zien of het tennisballen voor kinderen, voor professionele toernooien of voor recreatief gebruik zijn.

Tennis player hitting ball

Als je tennisser van een hoger niveau bent, raden we je aan om voor professionele ballen te gaan.
(Bron: luckybusiness: 26754120/ 123rf.com)

Tennisballen voor kinderen zijn meestal van verschillende kleuren, om ze aantrekkelijker en leuker te maken. Bovendien hebben ze niet zo’n hoge druk: ze zijn zachter, zodat ze lager stuiteren en langzamer zijn. Bovendien hebben ze langere “haren”, zodat het contactoppervlak groter is en ze een lagere snelheid bereiken.

Daarom moet je weten dat hoe meer druk er op de bal staat, hoe krachtiger de slag zal zijn. Bovendien, en om te voorkomen dat de bal van richting verandert tijdens het slaan, moeten we controleren dat er nergens op de bal “haar” ontbreekt . Ook moeten ze hard zijn, ze mogen niet vervormen als je erin knijpt.

Welke tennisballen moet ik als beginner gebruiken?

Als je nieuw bent in deze sport, is het het beste om te kiezen voor een langzame bal, zodat deze niet te hoog stuitert en niet overdreven snel is. Als je begint met tennissen moet je je op je gemak voelen en rustig kunnen slaan. Dit wordt bereikt met ballen die weinig druk hebben (van dik rubber) en een flexibele binnenkant.

Schuimballen, minitenis (kinder)ballen of “stage” ballen zijn een goede keuze voor beginners. Je herkent ze omdat ze gemaakt zijn van een mengsel van geel vilt en een andere kleur. Kortom, kies een flexibele bal zonder al te veel druk. Naarmate je techniek vordert, zal je van bal moeten veranderen.

Welke ballen moet ik gebruiken voor tennistrainingen?

Ballen die ontworpen zijn om mee te trainen zijn bestand tegen urenlange slagen, dus het moeten ballen zijn die zo min mogelijk slijten, ongeacht de duur van de trainingssessie. Het zijn drukloze, harde kernballen. Om ze resistent te maken, zijn ze gemaakt van hard rubber en bedekt met een dun vilt.

De reden dat voor dit type tennisbal wordt gekozen is de lage prijs. Maar dit type bal wordt niet alleen gebruikt door tennisacademies, maar ook in de Scandinavische landen om de lage temperaturen te weerstaan. Het is het beste om ze alleen te gebruiken om er mee te leren.

Wat zijn gasgevulde tennisballen?

Een gasgevulde bal is een bal die met een bepaalde hoeveelheid luchtdruk wordt geïnjecteerd. Deze tennisballen zijn comfortabel en dynamisch dankzij het flexibele rubber waarvan ze zijn gemaakt. Ze zijn vaak bedekt met dik vilt. De truc om tegenstanders met hen te verrassen is om er geen front-end slagen mee te geven.

Als het oppervlak waarop ze worden gebruikt glad is, zullen de slagen sneller zijn. Op gravel zal het langzamer gaan. Met deze ballen kan je goede effecten creëren, maar ze absorberen vochtigheid met als gevolg dat ze meer wegen bij het verhogen van de dikte van de bal. Hoewel ze het duurst zijn en het minst duurzaam, worden deze ballen het meest gekocht door amateurspelers.

Wist je dat het aan te raden is om het blik met de ballen tussen de 5 en 15 minuten voor het spelen te openen, zodat de tennisballen iets zachter worden?

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van tennisballen om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om de tennisballen te vinden die het beste bij je passen, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste aspecten die je helpen bij het kiezen van de tennisballen die je nodig hebt:

Spelniveau

We hebben je al eerder verteld dat veel merken hun tennisballen op verschillende niveaus kwalificeren. Van professionele maar hoogwaardige tennisballen tot en met tennisballen voor beginners, goedkoper en minder duurzaam. We moeten ons dus afvragen wat onze behoeften precies zijn.

Als je een redelijk niveau hebt, ga dan voor professionele ballen. Maar als je alleen af en toe met je vrienden speelt, kunnen tennisballen voor beginners of trainingsballen de beste koop zijn. Als je aan deze factor denkt (één van de belangrijkste) zal je vast de beste tennisballen kiezen.

Duurzaamheid

Hoewel tennisballen een redelijk lange levensduur hebben, is het altijd beter om ballen te kopen die speciaal ontworpen zijn om lang mee te gaan. Het is bekend dat gasgevulde ballen een kortere levensduur hebben, maar bepaalde onderdelen, zoals versterkte rubberen voeringen of extra viltlagen, zijn weer duurzamer dan die van andere ballen.

Vilt en kern

Bij de aankoop van tennisballen moeten we er op letten dat het vilt een hoge bestendigheid en een kern van hoge elasticiteit heeft. Deze twee factoren zijn van fundamenteel belang om de levensduur van het artikel te bepalen. Het is aan te raden om de ballen waarmee we spelen geregeld te vervangen voor nieuwe.

Speeloppervlak

Hoewel het jargon dat wordt gebruikt om het type ballen te beschrijven dat op de soort baan wordt gebruikt in eerste instantie een beetje verwarrend kan zijn, is het eigenlijk alleen maar een manier om het type oppervlak te beschrijven waarop je de tennisballen kan gebruiken. Hieronder gaan we in detail in op de classificatie en kenmerken van elk van hen.

Type Baan
Regular Duty Gravelbanen en overdekte banen. Zachter vilt maar minder duurzaam
Extra Duty Ontworpen voor openlucht banen. Het vilt van de bal is dikker geweven om tegen de harde banen bestand te zijn
Regular Duty speciaal Voor grasbanen. Deze hebben een anti-vlekken behandeling van het vilt zodat het gras de kleur ervan niet verandert.
Ballen voor grote hoogtes Deze worden gebruikt voor hoogtes van boven de 1200 meter, gewone ballen “vliegen” namelijk bij zulke hoogtes.

Druk van de ballen

Terwijl onder druk staande ballen lucht bevatten, hebben ballen zonder druk een grote rubberdikte. Hier zijn de voor- en nadelen van beide soorten ballen en de kenmerken ervan. Een andere fundamentele factor bij het kiezen van een tennisbal. Welke bal kies jij?

Type bal Voordelen Nadelen
Gasgevulde ballen Ze zijn snel, bewegingsgevoelig en krachtig tijdens het slaan. Deze zijn het meest gangbaar. Ze hebben een langere levensduur en zijn bestand tegen regelmatige slagen. Ze zijn duurder
Drukloze ballen Ze worden voornamelijk voor beginners gebruikt Ze zijn minder dynamisch en minder prettig omdat ze dikker rubber hebben.
  • Tip: Open de tennisballen niet eerder dan 10-15 minuten voor aanvang van de wedstrijd, zodat ze langer meegaan.

Type bal

De stage 1- en stage 2- ballen zijn ontworpen voor kinderen tussen 7 en 12 jaar oud. Ze zitten halverwege tussen de ballen voor kleuters en volwassenen in. Ze hebben een lagere stuit. Zachte ballen van stage-3 zijn geschikt voor kinderen van 5-7 jaar oud. Tot slot zijn er nog de schuimballen, bedoeld voor de allerkleinsten, deze zijn het lichtst.

Samenvatting

Tennisballen zijn verpakt in hermetisch gesloten plastic kokers zodat ze geen druk verliezen voordat ze de banen bereiken. In professionele toernooien wordt een bal gebruikt voor maximaal 9 wedstrijden. Vanaf dat moment kunnen er kleine vervormingen aan het oppervlak van de bal optreden.

Evenals met zoveel producten worden ook tennisballen steeds beter. Van alle kwaliteiten die de bal moet hebben, is er één die het grootste verschil maakt: de snelheid. Bovendien moeten ze gelijkmatig zijn: ze moeten uit één materiaal bestaan, aangezien de gestikte naden een slechte stuit van de bal kunnen veroorzaken.

Vond je ons artikel over tennisballen interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de ideale tennisballen kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Fabio Formaggio: 32575824/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies