Terrarium
Laatst bijgewerkt: 05-09-2020

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

27Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

114Verzamelde opmerkingen

Als mensen je voor het eerst vertellen over terrariums, kan dat je koud laten. Dit verandert als je wordt gezegd dat het een ruimte is waarin je de natuurlijke omstandigheden van je huisdier kunt nabootsen. Een huisdier zoals een knaagdier, reptiel of amfibie, bijvoorbeeld schildpadden, gekko’s en alle soorten hagedissen.

Er zijn maar weinig ervaringen zo indrukwekkend als die van het kopen en naar huis brengen van een nieuw huisdier. Die ervaring is echter niets waard als je in je huis geen veilige ruimte hebt waarin het zijn leven kan doorbrengen. Maak je daarover geen zorgen, want we gaan je in dit artikel uitleggen wat de beste terrarium voor jouw huisdier is en waar je op moet letten bij de aankoop ervan.
Belangrijk om te weten

 • Elk huisdier moet kunnen uitrusten in een geschikte ruimte. Als je huisdier geen eigen ruimte heeft, kan het gestrest raken omdat het zich niet veilig voelt.
 • Wanneer je een nieuwe terrarium moet aanschaffen, kun je het beste met een aantal dingen rekening houden die kenmerkend zijn voor je huisdier (type, ras, leefstijl), de beschikbare ruimte in je huis en de mogelijke andere dieren die je al hebt.
 • Over het algemeen delen reptielen niet graag hun ruimte, dat komt omdat ze erg territoriaal en wantrouwend aangelegd zijn. Daar moet je rekening mee houden als je meer dan één reptiel wilt nemen.

Onze selectie: De beste terrariums op de markt

Zowel een reptiel als een amfibie als huisdier hebben, kan erg leuk zijn. De meeste mensen zijn er echter van overtuigd dat het koude dieren zijn. Dit is niet waar omdat ze afhankelijk van hun omgeving van kleur en gedrag kunnen veranderen. Om die reden kunnen we ze niet vergelijken met zoogdieren, zoals honden of katten. Hieronder vind je een selectie met de beste terrariums die op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn.

Het meest basic terrarium

Het Exo Terra Glass Terrarium is de ideale reptiel of amfibische behuizing speciaal ontworpen door Europese herpetologen. De deuren aan de voorkant bieden gemakkelijke toegang voor onderhoud en voeding. Een speciaal ontworpen slot voorkomt het ontsnappen en de deuren kunnen afzonderlijk worden geopend.

Door de volledige schermventilatie laat het  UVB- en infraroodstralen toe. Bovendien is het volledig afneembaar zodat het makkelijk toegankelijk is tijdens het decoreren of reinigen. Ook kunnen er makkelijk allerlei elementen zoals rotsen, watervallen, en sensoren in het terrarium te installeren.

Het beste terrarium voor schildpadden

Het glazen terrarium van Ciano is speciaal ontworpen voor schildpadden. Het terrarium heeft een eiland met een helling waar de schildpadden makkelijk op kunnen klimmen. Het eiland is beschermd met een glazen afdekplaat zodat de beestjes niet kunnen ontsnappen.

Het terrarium ziet er netjes uit, je schildpadjes zullen er heerlijk in rond zwemmen. De afmetingen van de bak zijn 79 x 29,7 x 27,5 cm. De prijs-kwaliteitverhouding van dit product is uitstekend.

Het terrarium waarbij je overal makkelijk bij kunt

Het glazen terrarium van Komodo biedt een ideale basis om het perfecte natuurlijke terrein voor een reptiel of amfibie te creëren. Het is geschikt voor een grote variatie aan diersoorten, of het nu woestijn-, jungle-, bos-, tropischregenwoud en amfibische diersoorten zijn.

Door het glas wordt op een veilige manier de juiste temperatuur behouden. Alle kanten zijn goed in het zicht en gemakkelijk te onderhouden. Door de opening aan de bovenkant kom je overal eenvoudig bij.

Het beste terrarium voor insecten

Lucky Reptile is al meer dan 35 jaar een bekend merk in de reptielen wereld. Het Lucky Reptile Insect 5L. Nano-Terrarium met LED-verlichting is geschikt voor veel verschillende insecten zoals bidsprinkhanen, wandelende takken, kevers, kleinere spinnen en vele andere ongewervelden en waterinsecten.

Het terrarium heeft een dag- en nachtlichtfunctie. Als het donker wordt, wordt het terrarium dankzij de stroombesparende LED-verlichting blauw verlicht. Dit werkt met een automatische schakeling via een lichtsensor.

Het terrarium met de meeste details

Dit extra hoog Exo Terra glazen terrarium is ideaal voor boombewonende reptielen- en amfibieënsoorten. De unieke achtergrond met wortelmotief maakt er een geweldig habitat van voor een groot aantal boombewonende soorten zoals boomboa’s en pythons, daggekko’s, bladstaartgekko’s, tokehs en boomkikkers.

Het terrarium heeft vijf afsluitbare ingangen voor snoeren en buizen voor het eventuele gebruik van bijvoorbeeld Heat Wave Rocks, Waterfalls en sensoren. Er gebeurt van alles in dit terrarium, je zult nooit uitgekeken raken.

Shopgids: Alles wat je moet weten over terrariums

Een reptiel of amfibie als huisdier houden is niet gemakkelijk. Er zijn nog steeds mensen die geloven dat het hetzelfde is als een hond of kat hebben. Het zijn totaal andere dieren, vooral in het onderhouden, in het voer dat ze eten, de manier waarop ze communiceren en hun leefomgeving. Over dat laatste gaan we het hieronder hebben. We gaan je alle informatie geven zodat jij een expert wordt op dit gebied.

Welk terrarium je gaat kiezen, hangt af van je huisdier.
(Bron: Sergey Novikov: 60365960/ 123rf.com)

Wat is een terrarium?

Een terrarium is eigenlijk niet meer dan een bak, vrijwel altijd van glas, waarin optimale condities worden nagebootst om bepaalde dieren en planten te houden. Normaal gesproken blijft die gesloten en heeft bepaalde ventilatie en luchtvochtigheid die het dier nodig heeft.

Als het terrarium niet aan één van de vereisten voldoet, zoals de luchtvochtigheid, temperatuur, afmeting of verlichting, dan kan je huisdier gestrest raken en dat heeft ernstige gevolgen voor zijn gezondheid. Ook moet je van tevoren weten wat voor behoeftes en leefstijl je huisdier nodig heeft. Hierbij kun je denken aan of het een groepsdier is, of het liever in paartjes leeft of juist alleen.

Welke materialen voor terrariums zijn er?

Het is heel belangrijk dat jouw huisdier, of het nu een amfibie, een reptiel of een spin is, een plek heeft waar hij kan beschutting kan vinden en vredig kan leven. Dat wil zeggen, een plek in je huis waar hij zich thuis voelt. Daarom is het belangrijk om te weten wat voor types terrariums er precies op de markt verkrijgbaar zijn en welke het beste bij jou past.

Materiaal Ideaal voor: Voordelen Nadelen
Glas Huisdieren die we in dezelfde ruimte willen houden. Maakt het mogelijk de binnenkant te zien.

Glas zorgt voor een zonnige leefomgeving.

Resistent tegen stoten en vallen.

Gemakkelijk schoon te maken.

Statisch omdat het vaak moeilijk te verplaatsen is.

Weegt veel omdat het glas vaak dik en versterkt is.

Hout Een elegante optie omdat het als een meubelstuk kan fungeren. Speciaal materiaal.

Behoudt hoge temperaturen op een efficiënte manier.

Beste isolatie van het terrarium.

Gemakkelijk schoon te maken.

Voor grote dieren.

Niet geschikt voor waterdieren of dieren van een vochtige leefomgeving.
Gaas Minder gebruikelijk, maar interessant voor schildpadden en reptielen van droge omgevingen. Uitstekende ventilatie.

Minimaliseert vieze luchtjes.

Stevig en licht.

Makkelijk te monteren.

De voordeligste.

Voor binnen en buiten.

Laat op een efficiënte manier het licht door.

Het gewoonlijk geen mooi design.

Het gebruik is beperkt aangezien het alleen gebruikt kan worden om aarde op het grondvlak te leggen.

Plastic Wordt meestal gebruikt als reis- of quarantainebak. Ook veel gebruikt door beginnende reptielenhouders. Makkelijk te transporteren.

Makkelijk schoon te maken en ideaal om insecten te houden.

Niet ontworpen om je huisdier voor langere tijd in te houden.

Krijgt snel krassen.

Welke accessoires bestaan er voor terrariums?

Er is een enorm aanbod van accessoires en hangt van veel factoren af: onder andere de natuurlijke leefomgeving van je huisdier, zijn behoeftes en voorkeuren, en of die gezelschap heeft. We kunnen desondanks zes hoofdgroepen onderscheiden van voorwerpen en toevoegingen om je terrarium mee te verrijken: onderlaag, drinkbakken, elementen die de natuurlijke omgeving imiteren, planten, platen en verlichting.

 • Grondlaag: goede grond (voor spinnen, leguanen, slangen of landschilpadden) is een belangrijk onderdeel.
 • Drinkbakken: je huisdier moet altijd vers water tot zijn beschikking hebben.
 • Accessoires die de leefomgeving imiteren: bijvoorbeeld stukken steen, takken en watervallen.
 • Planten: zorg ervoor dat het kunstplanten zijn omdat echte planten moeilijk te verzorgen zijn (door de warmte van het terrarium).
 • Landschapafbeeldingen: deze mogelijkheid geeft een natuurlijk effect. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar afbeeldingen met rotsen of bossen.
 • Verlichting: afhankelijk van je huisdier, sommigen hebben UV stralen nodig, anderen (bijvoorbeeld nachtdieren) hebben lampen met rood licht nodig. Zorg er altijd voor dat je een lamp met een beschermrooster hebt zodat je huisdier zich niet verbrandt.

Welke type grondlagen kun je plaatsen in een terrarium?

In plaats van het koude glas kaal te laten is het beter om een grondlaag of geschikte vloer voor het type huisdier dat je hebt te plaatsen. Dit maakt het mogelijk voor het dier om te graven en tunnels te maken als lichaamsoefening. Een van de voordelen is dat het de natuurlijke leefomgeving nabootst en dit zorgt ervoor dat je huisdier rustiger en minder gevoelig voor stress zal zijn.

We zullen daarom de grondlagen in de drie meest voorkomende types classificeren:

 • Calciumzand: voor de woestijndieren die weinig vochtigheid nodig hebben.
 • Kokosvezel of pijnboomschors: voor de tropische huisdieren.
 • Mossen en zaagsel: ideaal voor terrariums in warme omgevingen.

Welke leefomgevingen en type terrariums bestaan er?

We kunnen over het algemeen drie leefomgevingen onderscheiden waar reptielen en amfibieën kunnen leven: woestijn, bos en tropisch. Elk van deze vraagt bepaalde eigenschappen van het terrarium, zoals de juiste luchtvochtigheid, afmeting, temperatuur, verlichting of ventilatie. We gaan ze voor de duidelijkheid in een schema presenteren.

Het is niet zo eenvoudig om het juiste terrarium te kopen. Het zou een weloverwogen beslissing moeten zijn waarbij je naar zowel je eigen mogelijkheden als de behoeftes van het dier zou moeten kijken. Bedenk dat het de leefomgeving van je huisdier wordt voor de rest van zijn leven. Als dat voor jou zou gelden, zou je er toch ook goed over nadenken?

Hieronder geven we je een aantal voorbeelden van terrariums:

Leefomgeving Belangrijkste kenmerken
Woestijn De makkelijkste om te onderhouden.

Een bedekking van zand en stenen, inclusief een beetje decoratie en enige beplanting.

Zorg voor de temperatuur (laat het hard stijgen gedurende de dag en op dezelfde manier dalen in de nacht).

Goede ventilatie.

Bos Kan waterelementen bevatten.

Uitbundige vegetatie, in principe bestaande uit varens en takken.

Zachtere temperaturen dan de woestijnomgeving, rekening houdend met het onderscheiden van winter en zomer.

Mogelijkheid om kleine watervallen toe te voegen, zodat er een gepaste vochtige omgeving ontstaat.

Jungle Zijn het moeilijkst om te maken en verkrijgen.

Hoge luchtvochtigheid en temperatuur.

Hoge elementen zodat de dieren kunnen klimmen en ergens aan kunnen hangen.

Hoe richt je een terrarium voor een leguaan of kameleon in?

Je hebt onmogelijk gelijk als je denkt dat welk terrarium dan ook geschikt is voor alle soorten dieren. In dit geval kunnen we je precies uitleggen wat deze twee huisdieren nodig hebben zodat je de optimale leefomgeving voor ze in jouw huis hebt. We moeten rekening houden met het licht, de luchtvochtigheid, de grondlaag, de verwarming en de decoratie.

 • Grondlaag: een goed product is Forest Bark, deze kun je met een dikte van 3 mm op de grond van het terrarium leggen.
 • Verlichting: fluorescerend, laagverbruikende met UVstraling.
 • Verwarming: voor de leguanen keramieke lampen van 100 watt (W). Wat betreft de kameleons, een verwarmingskabel van 50 W.
 • Accessoires: beide soorten hebben geschikte voeder- en drinkbakken nodig. De kameleons houden van drinken uit een kleine bron in de vorm van een waterval, alhoewel ze zich vaak hydrateren met de condens die zich op het glas van het terrarium vormt.
 • Decoratie: zowel de leguanen als de kameleons hebben ruimtes nodig waar ze zich veilig voelen.
 • Temperatuur en luchtvochtigheid: het ideale milieu zit tussen de 24º en 26º graden en een luchtvochtigheid van 70%.

Hoe zijn de terrariums van amfibieën?

Het idee is om de natuurlijke leefomgeving van je huisdier zo overtuigend mogelijk na te bootsen. En dit kan gecompliceerd worden in het geval van een amfibie (zoals de kikkers, salamanders, naast andere soorten). De plaats waar het gaat staan moet beschikken over passende condities. De objecten die je gaat plaatsen moeten helemaal schoon zijn.

We leggen de nadruk op de hygiëne omdat bacteriën zich namelijk snel vermeerderen in vochtige milieus, hetzelfde gevaar geldt voor hun voeding (in veel gevallen houden ze van verse producten). Wat bovendien van belang is, is dat er water beschikbaar is dat niet in direct zonlicht staat, zodat de dieren zich kunnen verfrissen.

In onze terrariums moeten we rekening houden met het licht, de luchtvochtigheid, de grondlaag, de verwarming en de decoratie.
(Bron: Suttiwat Phokaiyajima: 70394209/ 123rf.com)

Wat is beter: een terrarium of een aquaterrarium?

Als we over amfibieën praten, kunnen we enorm gaan twijfelen. Aangezien er niet alleen terrariums bestaan, maar er tegenwoordig ook veel aquaterrarium op de markt verkrijgbaar zijn, die bepaalde overeenkomsten hebben met elkaar. Het grootste en duidelijkste verschil is dat ze bedoeld zijn om bewoond te worden door waterdieren of amfibieën die veel vochtigheid nodig hebben om te kunnen leven.

Een ander aspect om uit te lichten is de noodzaak van een filter om het water te filteren en schoon te houden. Bovendien is het handig om eenvoudig bij de aquaterrarium te kunnen om water te kunnen sprayen. Alhoewel het onlogisch lijkt, is het makkelijker om de condities van vochtigheid in een grote dan in een kleine aquaterrarium te beheersen.

Wist je dat je ook insecten in een terrarium kunt houden? Zij hebben andere behoeftes, maar tegenwoordig worden er hiervoor veel producten verkocht.

Waar plaats je het terrarium?

De professionals en experts op dit gebied bevelen gewoonlijk aan om de terrariums bovenop stabiele en stevige oppervlakten te plaatsen, zoals speciaal hiervoor gebouwde standaards of stevige tafels. Deze mogelijkheid moet je in gedachten houden aangezien de meeste terrariums veel gewicht hebben en daarom niet elke plek geschikt is. Daarnaast raden ze het aan om het ver weg van bezoek te plaatsen.

Het beste vertrek van je huis voor een terrarium is de koudste kamer die je hebt (die geen direct zonlicht heeft en ver is verwijderd van luchtstromen en van de verwarming). Dit is namelijk de eenvoudigste manier om de temperatuur van de omgeving te beheersen. Tevens moet je een stopcontact in de buurt hebben. Als je dit op een rijtje hebt, zal je huisdier geen problemen krijgen.

Hoe maak je een terrarium schoon?

De redenen spreken voor zich waarom je voor een schone omgeving voor je huisdier moet zorgen. Redenen zoals de hygiëne van je reptiel of de geur in je huis zijn meer dan genoeg om regelmatig de handen uit de mouwen te steken voor een schoonmaak. Hier gaan we je stap voor stap leren hoe je een goede schoonmaak uitvoert.

Trouwens, voordat we verder gaan moeten we een aantal details in gedachten houden. Bij voorkeur doen we handschoenen aan, vooral als we het huisdier oppakken (afhankelijk van het type dier kan het zich verdedigen als het denkt dat het wordt aangevallen). Daarna moeten we ons ervan verzekeren dat we alles gaan doen in een veilige omgeving, zonder lawaai en luchtstromen.

 • We halen voorzichtig het dier weg evenals alle accessoires en elementen. Zodat de bak leeg is.
 • We gooien alle vieze grondlaag weg bij het afval.
 • We mengen een sopje van water en zeep, we halen voorzichtig een spons over zowel de binnen- als buitenkant van de oppervlakte van het terrarium zonder een hoekje te vergeten.
 • We spoelen na met een schone en in lauwwarm water gedrenkte doek, daarna dienen we een ontsmettingsmiddel toe. Bij deze stap laten we dat 20 minuten inwerken voor we verder gaan.
 • We spoelen met een spons en water al het ontsmettingsmiddel af.
 • Tot slot, maken we met een keukenrol of een schone doek het terrarium droog.  Voordat we alles weer achterlaten zoals het eerder was, is het nodig om het enkele minuten te laten ventileren.

Ik ben een beginner, waar begin ik in de wereld van de terrariums?

Kennismaken met de wereld van terrariums is relatief eenvoudig aangezien je niet veel middelen nodig hebt om te beginnen. Je moet je alleen concentreren op de keuze voor een bepaald terrarium voor je huisdier, de benodigde accessoires en het, voor die soort, geschikte voedsel kiezen. Dat zijn de drie belangrijkste pijlers waarmee je kunt gaan beginnen.

Zoals we je al eerder hebben verteld, het is geen werk om een huisdier en een glazen bak te kopen, maar je huisdier heeft ook accessoires, voeding en vermaak nodig. Het moet duidelijk zijn dat een reptiel geen speeltje is. Het is vergelijkbaar met het hebben van een ander dier, zoals een hond of een kat.

Woestijn, bos en tropisch zijn enkele van de terrariums die er bestaan.
(Bron: Dirk Ercken: 117544954/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Wat betreft de punten waar je op moet letten als je een terrarium koopt, kunnen we ons voorstellen dat je in dit stadium een hele hoop vragen hebt. Daarom geven we je hier aankoopadviezen, die we één voor één uitwerken. Op deze manier kun je je twijfels wegnemen en enthousiast raken over je nieuwe aankoop. En wat te zeggen over je huisdier? Die zal overgelukkig zijn.

Afmetingen

Dit is een van de belangrijkste criteria die we moeten bekijken, aangezien de stress die door het gebrek aan ruimte wordt veroorzaakt een veel voorkomende oorzaak is van ziekte en zelfs sterfte onder huisdieren. We kunnen kiezen tussen twee typen: grote en brede, voor reptielen en amfibieën die op de bodem blijven of kruipen; of hoge, speciaal voor de soorten die moeten kunnen klimmen.

Een ander relevant aspect is te denken aan de toekomst: veel soorten groeien op een heel snelle manier. Als je een leguaan of een bepaald type slang hebt, is het raadzaam om dit aspect in gedachten te houden en die ontwikkelingen voor te zijn. Het is overduidelijk dat hoe groter het terrarium, hoe meer geld je moet investeren.

Wist je dat reptielen in werkelijkheid geen koud bloed hebben? Ze zijn ectothemisch, ze verkrijgen hun warmte enkel door de zon.

Type huisdier

Zoals we hebben kunnen zien, bestaan er heel verschillende soorten terrariums  die rekening houden met de kenmerkende leefomgeving, afmeting en soort reptiel of amfibie. Het is geen banale vraag aangezien het heel veel uitmaakt. Je wilt echt geen verkeerde terrarium kopen voor je schildpad, salamander, gekko, slang of schorpioen, daarom moet je jezelf verzekeren dat je een passende omgeving aanschaft.

Het is namelijk zo dat het soort huisdier samen gaat met een bepaalde leefomgeving. Je moet het soort dier bepalen en erachter komen welke specifieke leefomgeving daarbij hoort. Een reptiel of amfibie die gewend is om in de jungle te leven (ondanks dat het in gevangenschap is opgegroeid) heeft andere dingen nodig dan die gewend is aan bos of woestijn.

Regelmatig schoonmaken is cruciaal voor de gezondheid van je huisdier.
(Bron: Narongrit Dantragoon: 82109781/ 123rf.com)

Materialen

Dit is een ander bepalend criterium voor het leven van je huisdier waar je op moet letten. In het eerdere gedeelte van de shopgids hebben je laten zien van welke materialen het terrarium gemaakt kan worden: glas, plastic, gaas of hout. We hebben bovendien van elk een korte omschrijving gegeven, met de toelichting van een reeks voor- en nadelen.

Op deze manier heb je geen excuus om niet de meest geschikte terrarium voor je reptiel of amfibie te creëren. Als je bijvoorbeeld een gekko hebt, weet je dat ze zich hydrateren met de condens die zich op de binnenkant van het terrarium vormt en dan is het logisch om een stevige glazen te kopen. Het is dus cruciaal om het terrarium af te stemmen op het huisdier.

Veiligheid

Het houden van een reptiel of amfibie vraagt om in ieder geval een minimumniveau van veiligheid, evenals het zorgen voor een gunstig omgevingsmilieu. De veiligheid behouden zowel binnen als buiten het terrarium, zorgt ervoor dat je huisdier gezond en gelukkig blijft. Bedenk dat hoge stressniveaus gedurende lange tijd de meest voorkomende oorzaak is van dierenartsbezoek.

Om aan deze voorwaarde te voldoen, bestaat er niets beters dan een leefruimte voor je huisdier te kopen die de volgende kenmerken heeft: veiligheidssluiting en panelen die makkelijk te verplaatsen zijn (om je dier te voeden zonder dat hij ontsnapt). Je kunt ook een extra slot overwegen, dat is nooit overbodig.

Eveneens moet je een stevig product kopen die tegen stoten kan, van zowel het dier als die van buitenaf komen. Daarom is het belangrijk om je terrarium niet op een plek te plaatsen waar veel langs wordt gelopen. Tevens dient het zo ver mogelijk van de randen van de drager af te staan, bijvoorbeeld tegen de wand.

Onderhoud

Het onderhoud is iets waar mensen zich zorgen over maken, aangezien het terrarium vroeg of laat moet worden schoongemaakt. Hierboven hebben we je het stap voor stap beschreven zodat precies weet hoe je te werk moet gaan. Toch is deze klus veel eenvoudiger als je een product koopt dat niet moeilijk schoon te maken is. Waar moet je wat dat betreft rekening mee houden? In principe zijn dat de afmetingen en de manier waarop de panelen opengaan.

De afmetingen omdat het, als je erover nadenkt, absurd is om eentje te kopen die veel groter is dan je huisdier die voor de rest van de tijd zo groot blijft als die is. En wat betreft de manier waarop de panelen opengaan, het onderhoud kan bijvoorbeeld veel werk kosten als deze niet helemaal open kunnen. Er bestaan zelfs een aantal terrariums die schoongemaakt kunnen worden met een nat doekje.

Wist je dat slangen heel lang geleden poten hadden?

Ventilatie en verlichting

Je huisdier heeft een omgeving nodig waar hij kan genieten van een geschikte zuurstofverversing. Aangezien hij zit opgesloten zonder dat hij eruit kan waar hij wil, is het minste wat je hem kan bieden een aangename ruimte met voldoende zuurstof. Je moet dus een terrarium uitkiezen met optimale ventilatie om de lucht van het interieur te verversen. Een passend rooster moet normaal gesproken genoeg zijn.

Alhoewel je je huisdier niet op een plek in je huis moet plaatsen waar de zon gedurende lange periode op schijnt, is het wel gunstig als er door het ventilatierooster ook UV stralen binnenkomen. Aangezien, zoals we al eerder beschreven, reptielen hun warmte verkrijgen door externe bronnen kunnen deze UV stralen aangevuld worden met geschikte lampen.

Terrariums moeten op een lichte en geventileerde plek staan.
(Bron: Jacek Nowak: 65174602/ 123rf.com)

Vandaag de dag verkopen ze een enorme hoeveelheid terrariums die uitgerust zijn met alles wat je nodig hebt om te beginnen, vooral als je een beginner bent: lichten, verbindingen voor de ventilatie, accessoires en andere toevoegingen. In het geval dat het licht er niet bij in zit, moet je zelf een lamp aanschaffen. Gelukkig zijn deze niet duur, het is natuurlijk niet de bedoeling dat je bankroet raakt door een huisdier aan te schaffen.

Samenvatting

De wereld van de reptielen heeft zijn bekoring. Zoals we al eerder zeiden, kan het zijn dat die wereld veel mensen niet aanspreekt, maar dat is hoofdzakelijk omdat ze het niet begrijpen. Degenen die één van deze dieren in zijn huis hebben, weten dat ze enorm veel geluk hebben. We hebben dit artikel geschreven iedereen te laten weten hoe je een goede terrarium kunt kopen om deze wereld van reptielen te betreden.

Je weet dat hoeveel goede intenties je ook hebt, als je je huisdier geen veilig onderkomen of geen goed eten voor reptielen en amfibieën verstrekt, je weinig kans hebt om lang van je dier te genieten. Vergeet bovendien niet dat altijd kunt rekenen op het advies van een goede dierenarts die je kan helpen en assisteren in het hele proces van het grootbrengen.

Dit was de gids over terrariums. Als je het nuttig vond, vergeet het dan niet te delen op social media of een commentaar hieronder achter te laten. Tot snel!

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Zhanna Tretiakova: 46920610/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies