Laatst bijgewerkt: 15-08-2020

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

23Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

109Verzamelde opmerkingen

Thee is een van de gezondste drankjes die je kunt drinken, hoewel ook hierbij geldt, zolang je het maar met mate doet. Tegenwoordig hebben veel mensen hun ochtendkoffie met een kopje thee vervangen, terwijl anderen een lekker theetje na de avondmaaltijd nemen. Er zijn veel geschikte momenten om te genieten van een van de verschillende theesoorten. De beste manier om een kopje thee te bereiden is door een theepot te gebruiken.

Er bestaan veel verschillende theepotmodellen. Met een goede theepot kun je niet alleen thee, maar ook iedere andere soort infusie bereiden. Deze gids is gemaakt om je te helpen de meest geschikte theepot te vinden. Daarmee is het niet langer nodig om water in een pan of in de magnetron te verwarmen. Met een theepot zal je leven al gauw een stukje eenvoudiger worden.
Belangrijk om te weten

 • Het gebruik van een theepot is de beste manier om thee en andere infusies te bereiden. Sommige theepotten kunnen direct op het vuur worden geplaatst om zo het water te verwarmen. Andere gebruik je om de drank te infuseren en weer andere potten gebruik je om alleen de thee mee te serveren.
 • Theepotten met een ingebouwde infuser zorgen ervoor dat je de drank langer warm kunt houden dan in een kopje.
 • Met een theepot kun je drankjes voor meerdere mensen tegelijkertijd zetten. Het zijn handige hulpmiddelen die voorkomen dat je je handen verbrandt bij het gebruik van het hete water.

Onze selectie: De beste theepotten op de markt

Hieronder laten we je de beste theepotmodellen zien die er op de markt verkrijgbaar zijn. Hoewel er ook andere soorten zijn, verschijnen in deze selectie 2 basistypen. Besteed speciale aandacht aan alles wat we je vertellen over elk model. Op die manier kun je de juiste keuze maken en zo nog meer genieten van je favoriete thee.

De beste theepot met dubbele isolerende wand

Deze theepot van Bredemeijer komt uit de Minuet® serie. Modern, elegant én praktisch in gebruik. De Minuet® Santhee is vaatwasserbestendig en heeft een dubbele isolerende wand van hoogwaardig metaal. Daardoor blijft thee wel drie kwartier tot een uur lang warm en op smaak (indien de theepot minimaal tot 90% gevuld is). De speciaal gevormde tuit en ergonomische handgreep maakt dat de Santhee optimaal schenkt. Het handvat wordt maximaal handwarm. De theepot heeft een inhoud van 1,4 liter, geschikt voor 7 koppen thee. (gemiddeld is een theekop 200ml)

De beste Japanse theepot

De Bredemeijer® Jang is het traditionele Japanse model theepot van gietijzer. De hoogwaardige kwaliteit gietijzer met geemailleerde binnenkant zorgt er voor dat thee lang en warm en op smaak blijft. Wilt u uw thee nog langer warm houden? Dan biedt het bijpassende theelichtje uitkomst. Om de set compleet te maken zijn er ook kopjes en een onderzetter verkrijgbaar. Jang is er met een inhoudsmaat van 0,8 en 1,1 liter. Deze theepot heeft een inhoud van 0,8 liter en is geschikt voor 4 kopjes thee. (gemiddeld bevat een kop thee 200 ml) De theepot wordt geleverd inclusief RVS theefilter.

De beste glazen theepot met theefilter

De bekende Minuet® Santhee is er nu ook in een glazen uitvoering. Een bekend model in een nieuw jasje! De theepot is gemaakt van hittebestendig borosilicaatglas en heeft een inhoud van 1,2 liter, geschikt voor 6 koppen thee. (gemiddeld bevat een kop thee 200 ml). De theepot wordt geleverd inclusief fijnmazig theefilter. De glazen theepotten zijn vervaardigd uit borosilicaatglas. Dit is hittebestendig glas dat een langere levensduur heeft dan de meeste andere glassoorten. Het materiaal zet minder uit bij verwarming en krimpt minder bij afkoeling dan gewoon glas.

De beste betaalbare theepot

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

De volgende van onze selectie is de glazen theepot van Boral. Deze theepot ziet er niet alleen mooi uit, hij is ook erg handig. Dat voor een zeer betaalbare prijs. De kan van 1,8 liter is gemaakt van hitte- en vaatwasbestendig glas. Het model heeft een kunststof zeef. Het deksel houdt het aparte hulpstuk vast, zodat de thee zo lang mogelijk heet blijft.

Je kunt de theepot ook in de magnetron zetten. Dankzij het handige handvat, ligt de kan gemakkelijk in de hand. Met de theepot zet je binnen een handomdraai een lekker kopje thee voor jezelf en voor je gasten, maar ook op kantoor zullen jij en je collega’s dankbaar gebruik maken van de kan. De pot druppelt niet, het handvat is stabiel. De prijs-kwaliteitverhouding van dit product is uitstekend in orde.

De beste ronde theepot

De Duet® Bella Ronde is een echte Bredemeijer® klassieker! De bekende ronde vorm is al op vele keukentafels aangetroffen. De Duet® Bella Ronde is gemaakt uit hoogwaardig metaal en heeft een dubbele isolerende wand. Daardoor blijft thee wel drie kwartier tot een uur lang warm en op smaak (indien de theepot minimaal tot 90% gevuld is). Dankzij de speciaal vormgegeven tuit schenkt de theepot optimaal en zonder druppelen. De handgreep en knop worden maximaal handwarm door het isolerende materiaal. De theepot heeft een inhoud van 1.2 liter, geschikt voor 6 koppen thee. (gemiddeld bevat een kop thee 200 ml)

 

Shopgids: Alles wat je moet weten over theepotten

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er veel verschillende soorten theepotten verkrijgbaar. Het is daarom erg belangrijk dat je hun eigenschappen goed bestudeert, zodat je de theepot vindt die perfect is voor jou. In dit artikel helpen we je om meer te weten te komen over deze details, zodat je de juiste beslissing kunt nemen. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

Het drinken van thee is een uitstekende gewoonte voor onze gezondheid en welzijn.
(Bron: Bahutskaya: 39206968/ 123rf.com)

Welke soorten theepotten zijn er?

Zoals je kunt zien, zijn er veel verschillende theepotten verkrijgbaar. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van de verschillende soorten die er zijn. We concentreren ons daarbij vooral op het materiaal waarvan de potten zijn gemaakt. Lees snel verder en ontdek wat de belangrijkste kenmerken zijn van de verschillende theepotten:

 • Kristal: Houden de warmte redelijk goed vast. Dankzij het materiaal kun je in detail zien hoe het water de kleur van de thee krijgt.
 • Roestvrij staal: Het beste aan dit type modellen is dat je ze rechtstreeks op het vuur kunt plaatsen. Behouden de hitte heel goed. Ze zijn meestal zodanig ontworpen, zodat het niet mogelijk is om thee te morsen tijdens het serveren.
 • Gietijzer: Dit zijn bij uitstek de traditionele Chinese theepotten. Door het materiaal waarmee ze zijn gemaakt, houden ze de warmte goed vast. Ze hebben kleine openingen in het mondstuk die dienen als filter bij het serveren van de thee.
 • Porselein: Ook porseleinen theepotten vinden hun oorsprong in China. Je kunt ze niet direct op het vuur plaatsen. Het is de bedoeling dat je het van tevoren verhitte water in de pot giet. Vervolgens houden ze de temperatuur redelijk goed vast. In sommige gevallen hebben de theepotten een geïntegreerd filter.
 • Klei: Dit is een van de oudste theepot soorten. Ze hebben een poreus interieur dat de smaak van de thee absorbeert, iets dat wordt waargenomen wanneer je er een andere drank mee klaarmaakt. Dit soort potten wordt vaak gebruikt om de sterkste theesoorten mee te maken.
 • Zilver: Dit is een van de meest gebruikte soort theepotten in Arabische landen. Ze hebben als nadeel dat ze de warmte maar voor een korte tijd vasthouden. Meestal bevatten de potten verschillende tekeningen die worden gemaakt op het metaal. De potten zijn perfect voor het bereiden van zeer krachtige theesoorten.

Hoe werkt een theepot?

Hoewel er dus meerdere soorten theepotten zijn, zoals je in het antwoord hierboven hebt gezien, concentreren we ons in deze gids op 2 soorten: de theeketel en de theepotten die een geïntegreerde infuser hebben. Met de eerste soort wordt het water in de ketel op het vuur verwarmd. Je plaatst dan de thee in een theeglas of -kopje. Als het water heeft gekookt, giet je het in het glas. Er zijn ook losse infusers verkrijgbaar die je in de theepot plaatst, voor je de drank in het glas schenkt.

Theepotten met een infuser kun je niet direct op het vuur plaatsen. Deze potten hebben een onderdeel in het midden dat je moet vullen met de thee die je wilt gebruiken. Daarna kook je het water apart en voeg je dit in de pot toe. Een voordeel van dit soort theepot is dat je de thee een tijdje kan laten trekken. De hitte wordt over het algemeen goed bewaard.

Theepotten zijn de ideale aanvulling op je theekopjesset.
(Bron: Klenova: 36257706/ 123rf.com)

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een theepot?

Het grootste voordeel van een theepot is dat je er gemakkelijk thee mee kunt bereiden. Aan het begin van dit artikel zeiden we al dat thee (indien met mate geconsumeerd) zeer goed is voor onze gezondheid. Hieronder bespreken we enkele van de vele eigenschappen van deze infusie. Je zult daarmee zien hoe goed het is om dagelijks een lekker kopje thee te drinken.

 • Antioxidanten. Thee bevat een groot aantal anti-oxidanten dat helpt bij het bestrijden van vrije radicalen. Het helpt je op die manier om het natuurlijke proces van celveroudering te vertragen.
 • Vitaminen. Je zult misschien verrast zijn, maar thee is een belangrijke bron van vitaminen. Vergeet dus niet om door alleen maar een kopje thee te nuttigen, al van dit voordeel te profiteren en de nodige voedingsstoffen binnen te krijgen!
 • Immuunsysteem. Thee brengt veel flavonoïden en vitamine H met zich mee. Beide stoffen stimuleren het immuunsysteem en daarmee het afweersysteem van ons lichaam.
 • Hart- en vaatziekten. Thee helpt een slechte bloedstroom te voorkomen, iets wat een van de oorzaken van de vele hartproblemen is. Er zijn studies die de relatie tussen de consumptie van thee en een lager risico op het hebben van dergelijke ziekten aantoont.
 • Gewichtsverlies. Thee is een geweldige hulp voor mensen die proberen af ​​te vallen. Eén reden is dat het een krachtig diureticum is dat helpt bij het elimineren van vloeistoffen en toxines. Bovendien bevat dit drankje geen calorieën en heeft het een krachtig verzadigend effect.
 • Hydratie. Veel mensen hebben hydratatieproblemen omdat ze niet de benodigde hoeveelheid water consumeren. Vooral in de zomer. Thee, koud of warm, kan een perfecte manier zijn om dit te voorkomen.

Hoe maak ik zelf thee?

Voortgaand op de analyse van de thee die meestal met een theepot wordt gemaakt, kunnen we de verschillende productiefasen onderscheiden. Het is geen gecompliceerd proces om thee te maken, maar afhankelijk van de stappen die je volgt, kunnen er variëteiten ontstaan. We hebben een tabel opgesteld zodat je alle stappen die je moet volgen duidelijk kunt zien:

Fasen Wat gebeurt er?
1 De blaadjes worden verzameld
2 De blaadjes verwelken
3 De blaadjes worden in elkaar gerold
4 De blaadjes kunnen oxideren bij contact met lucht
5 De blaadjes worden gedroogd

Welke soorten thee bestaan er?

Er zijn veel verschillende soorten thee. De theesmaak hangt af van de manier waarop de theeplant wordt verwerkt. Voor de liefhebbers van dit populaire drankje zijn de verschillende smaken duidelijk en onderscheidend. Het komt vaak voor dat mensen een sterke voorkeur voor de een of de andere theesoort hebben. Hieronder beschrijven we de meest voorkomende soorten:

Soort thee  Beschrijving
Groene thee Wordt verkregen na een minimale oxidatie van de bladeren. Bevat een grote hoeveelheid isoflavonen en catechines, waardoor het een uitstekende antioxidantwaarde heeft.
Blauwe thee Is gedeeltelijk gefermenteerd. Wordt ook Oolong genoemd. Meestal worden alleen hele bladeren gebruikt. Het heeft meer tannines dan groene thee. Bevat vitaminen en mineralen. Helpt om een betere spijsvertering te krijgen.
Rode thee In dit geval is het fermentatieproces bijna voltooid, omdat het tot 60 dagen kan blijven fermenteren. Het is een variëteit die zijn oorsprong heeft in “Pu-erh”. De rode kleur wordt verkregen in de vaten waarin de thee wordt gefermenteerd.
Zwarte thee De gisting is voltooid. De bladeren worden ongeveer 12 uur gedroogd. Het oxidatieproces begint zodra de bladeren in contact komen met de lucht. Dit veroorzaakt de kleur en de intensiteit van de smaak.
Witte thee  Witte thee is een thee soort, die in het Westen niet zo veel wordt geconsumeerd. Het wordt met de hand gemaakt van de jongste scheuten van de plant. De smaak is zachter. Het is een zeer krachtig antioxidant vanwege het hoge aantal polyfenolen.

Zoals je kunt zien, zijn er dus verschillende soorten thee. Elk van hen heeft niet alleen een andere smaak, maar ook zijn eigen voordelen. Veel mensen brengen geen dag door zonder van een kopje van dit gezonde drankje te genieten.

Zoals de Britse schrijver en dichter Rudyard Kipling al zei: Het ontbreken van een kopje thee aan de eettafel, is iets dat de orde van het universum verstoort.

Wat zijn de voor- en nadelen van theepotten?

Hoewel er ook een paar nadelen te bedenken zijn, kleven er vooral veel voordelen aan het gebruik van een theepot. Zoals we eerder al zagen, brengt bovendien het drinken van thee zelf ook veel voordelen met zich mee, met name voor onze gezondheid. Het is daarom eigenlijk altijd een goed idee om een theepot thuis te hebben. De belangrijkste voor- en nadelen van theepotten zijn als volgt:

Voordelen
 • Theepotten helpen je om gemakkelijk thee te bereiden
 • Ze houden de thee langer warm
 • Je kunt voor meerdere personen tegelijk drinken klaarmaken
Nadelen
 • Theepotten kunnen best prijzig zijn
 • Iedere theepot heeft een capaciteitslimiet

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Bij het kopen van een theepot moet je een aantal zaken in gedachten houden. Het vinden van de juiste theepot is geen kwestie die je aan het toeval over moet laten. Het is belangrijk om goed te analyseren wat voor functies je zoekt en hoe vaak je de theepot wilt gaan gebruiken. Hieronder vind je enkele aspecten waarmee je rekening dient te houden bij het kiezen van een theepot:

 • Capaciteit
 • Functionaliteiten
 • Kwaliteit
 • Ontwerp
 • Onderhoud

Capaciteit

De capaciteit van een theepot is iets dat je altijd in gedachten moet houden bij de aanschaf ervan. Het is noodzakelijk om te berekenen hoeveel kopjes je tegelijkertijd in één keer wilt kunnen zetten. Er zijn modellen waarmee je meerdere kopjes tegelijk kunt zetten, en weer andere waarmee je maar één kopje schenkt. Als je erg gesteld bent op dit drankje, ben je misschien geïnteresseerd in de aanschaf van de 2 verschillende soorten.

Vintage theepotten zijn de laatste jaren steeds populairder geworden.
(Bron: Kamkote: 57820919/ 123rf.com)

Functionaliteiten

Een ander fundamenteel aspect waar je naar moet kijken, is de functionaliteit van de theepot. Controleer bijvoorbeeld of je de theepot direct op het vuur kunt plaatsen en de thee erin kunt bereiden, of dat het alleen maar mogelijk is om van tevoren verhit water in de pot te gieten. In sommige gevallen moet je het water namelijk apart koken. Je gebruikt de pot dan vooral om de thee in te infuseren. De keuze voor een bepaald model hangt af van wat het meest comfortabel voor je is.

Houd er verder rekening mee dat het ontwerp van het handvat ergonomisch is, om zo de theepot gemakkelijker en veiliger te gebruiken.

Het is ook belangrijk dat het materiaal van het handvat koel blijft, om zo de theepot te kunnen verplaatsen. Op deze manier vermijd je ongelukken die kunnen leiden tot ernstige brandwonden. Vergeet nooit de theepot te controleren op veiligheidsmaatregelen.

Kwaliteit

Het is tevens van belang dat je rekening houdt met het materiaal van de theepot. Dit is namelijk een aspect dat voor een groot gedeelte de duur van de theepot bepaalt. Een glazen theepot, waarin je de thee infuseert, gaat meestal lang mee. Goedkope ketels daarentegen kunnen soms problemen met drukverlies krijgen.

Metalen theepotten zijn elegant en zeer resistent.
(Bron: Tashka: 2000159475/ 1234rf.com)

Ontwerp

Het klopt dat er veel aspecten zijn die misschien belangrijker zijn, maar vergeet toch niet om ook rekening te houden met het ontwerp van de theepot. Het is mogelijk dat de theepot vooral een decoratief object wordt. Als je verwacht om de theepot in het oog te plaatsen, zoek dan naar een model dat goed combineert met de rest van de inrichting van je huis.

Onderhoud

Controleer goed wat voor soort onderhoud de theepot nodig heeft, voor je deze koopt. Check bijvoorbeeld of het nodig is om eventueel onderdelen te vervangen. Controleer ook of de theepot in de vaatwasser kan. Misschien zijn er nog wel andere voorwaarden. Over het algemeen is het goed om te verifiëren of de theepot gemakkelijk te onderhouden is, om zo problemen in de toekomst te voorkomen.

Samenvatting

Zoals je hebt kunnen zien, zijn theepotten erg handig om thee of een andere vorm van infusie mee te bereiden. Ze bieden verschillende voordelen, afhankelijk van het gekozen type model. Sommige verwarmen alleen het water, terwijl anderen geschikt zijn om heet water in te gieten en zo de drank te infuseren. Voordat je een model kiest is het belangrijk om te onderzoeken in wat voor soort theepot je het meest geïnteresseerd bent.

Met een theepot kun je allerlei soorten infusies bereiden, maar vooral thee. Van theeplanten worden verschillende soorten thee gemaakt. Iedere theesoort heeft zijn eigen eigenschappen. Thee is een drank die je elke dag zonder problemen kunt drinken. Bovendien houden veel mensen van de smaak. Met dit artikel zullen jij en je gezin genieten van een perfect gezet kopje thee.

Vond je ons artikel over theepotten interessant? Laat dan hieronder je reactie achter en vergeet niet om het artikel te delen op social media!

(Bron van de header afbeelding: Fixma: 49987256/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies