Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

19Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

89Verzamelde opmerkingen

Eén van de dingen die je vaak het meest mist op een iPad of tablet is het toetsenbord. Daarom is het toevoegen van een toetsenbord aan een iPad één van de beste manieren om hem een nieuw leven te geven. Gelukkig zijn er verschillende compatibele modellen. Er zijn zowel losse als geïntegreerde beschermhoesjes.

Natuurlijk zijn ze altijd licht van gewicht en draagbaar, dus je kunt ze makkelijk samen met je iPad meenemen. En de prijs is meestal niet al te hoog. Maar niet alle toetsenborden zijn hetzelfde. Daarom is het handig om een complete shopgidsgids te hebben die je helpt om de juiste te kiezen.
Belangrijk om te weten

 • De twee belangrijkste manieren om een toetsenbord aan te sluiten op een iPad zijn via een USB-poort en via een Bluetooth-verbinding. Met het laatste heb je het gemak van een draadloze verbinding.
 • Er zijn twee soorten toetsenborden voor iPad, de toetsenborden die zijn geïntegreerd in een beschermhoes en de losse toetsenborden. De eerste helpen je iPad te beschermen tegen onverwachte stoten en ongelukken. Deze laatste zijn compatibel met verschillende iPad-modellen en zelfs met andere soorten apparaten.
 • Voordat je een toetsenbord voor je iPad kiest, moet je je afvragen hoe je het gaat gebruiken. Vragen zoals welk type toetsenbord je nodig hebt, hoe het wordt aangesloten en welk type batterij geschikt voor je is, zijn afhankelijk van het type toetsenbord.

Onze selectie: De beste toetsenborden voor iPad op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste toetsenborden voor iPad die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van het beste toetsenbord een stuk eenvoudiger.

Het beste goedkope iPad toetsenbord

Dit compacte en draadloze 3.0 Bluetooth toetsenbord heeft een soepele toetsbevestiging voor optimaal comfort. Ook beschikt het toetsenbord over praktische multimedia sneltoetsen.
Het product werkt met de meeste mobiele telefoons, tablets, pc,s en media boxen. En uiteraard ook met de iPad en iPhone. De batterij heeft een lange levensduur. Het apparaat heeft een bereik tot 10 meter en werkt op 2 x AAA batterijen, die niet inbegrepen zijn. Een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Het beste ultradunne iPad toetsenbord

Overal en altijd een toetsenbord bij de hand hebben voor je iPad? Dat kan gemakkelijk met deze hoes! De hoes is namelijk uitgerust met een ultradun en licht toetsenbord aan de binnenzijde, dat ook los van de hoes gemaakt kan worden. Het toestenbord beschik over een standaardfunctie en is door middel van magneetwerking bevestigd. Het is door middel van Bluetooth te verbinden met je iPad en is slechts in 4 uur volledig opgeladen. Het werkt vervolgens wel 75 uur zonder opladen.

Het beste beschermende iPod toetsenbord

Deze Ultimate Lite-hoes met QWERTY toetsenbord past perfect op de Apple iPad Air, de iPad 2017 en de iPad 2018: hij is dun maar robuust en zit boordevol functies. Met deze volledig beschermende hoes kan je jouw iPad echt overal mee naartoe nemen. Daarnaast is typen prettiger dan ooit met de ruim opgezette toetsen van het eersteklas aluminium toetsenbord en gaat de batterij langer mee door geavanceerd energiebeheer. En ondanks de vele functies en duurzaamheid is de hoes licht genoeg om makkelijk meegenomen te worden.

Het beste inklapbare iPad toetsenbord

Dit toetsenbord is makkelijk te verbinden door middel van Bluetooth Versie 3. Hij is hierdoor te verbinden met universele computers, tablets en telefoons zolang deze ook beschikken over bluetooth. Het toetsenbord is volgens QWERTY samengesteld en bevat een touchpad. Hierdoor hoef je ook geen muis meer te kopen en kun je gewoon gemakkelijk aan het werk.
Het toetsenbord is opvouwbaar en gemakkelijk mee te nemen. Het is een ultra small toetsenbord en dus makkelijk weg te stoppen in je tas.

Shopgids: Alles wat je moet weten over toetsenborden voor iPad

Het is van groot belang dat je voordat je een toetsenbord voor je iPad koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Los teclados son periféricos de entrada de datos alfanuméricos que emplean un sistema de botones y teclas, y que se basan en las antiguas máquinas de escribir.

iPad toetsenborden zijn licht van gewicht.
(Bron: Kantver: 52907849/ 123rf.com)

Wat zijn toetsenborden voor iPad precies?

Toetsenborden zijn alfanumerieke randapparatuur die gebruik maken van een systeem van knoppen en toetsen, en zijn gebaseerd op de oude typemachines. In het geval van iPad-toetsenborden zijn dit lichte apparaten die via een USB-poort of een Bluetooth-verbinding met de iPad worden verbonden om de functies van traditionele toetsenborden uit te voeren.

Wat zijn de voor- en nadelen van toetsenborden voor de iPad?

Met toetsenborden voor iPad kun je Apple-tablets een aantal functies van eenvoudige laptops bieden. Het staat vast dat een iPad deze computers nooit kan vervangen. Met een toetsenbord is het echter veel gemakkelijker om notities of teksten te schrijven.

Bovendien hebben ze meestal geen configuratie, connectoren nodig en zijn ze klaar voor gebruik. En omdat ze licht van gewicht en zeer dun zijn, kun je ze gemakkelijk meenemen. Maar de meeste hebben niet de speciale toetsen op traditionele toetsenborden en het numerieke toetsenbord dat zich meestal aan de rechterkant bevindt. Je kunt al de voor- en nadelen van deze toetsenborden zien in de volgende tabel:

Voordelen
 • Ze zijn licht en zeer dun.
 • Gemakkelijk te vervoeren.
 • Een toetsenbord maakt het veel gemakkelijker om aantekeningen te maken, e-mails te sturen of teksten te schrijven.
 • Er is geen configuratie nodig.
Nadelen
 • Veel toetsenborden voor iPad missen de speciale toetsen van traditionele toetsenborden.
 • Het numerieke blok dat meestal aan de rechterkant zit, ontbreekt.

Is het de moeite waard om een toetsenbord voor mijn iPad te kopen?

Als je meer uit je iPad wilt halen, is het toevoegen van een toetsenbord één van de beste opties. Ze zijn vooral interessant voor studenten die ze willen gebruiken om aantekeningen te maken of werk te doen op school. Ook voor mensen die op kantoor werken en die de iPad als werkapparaat willen gebruiken.

Zo beschik je over een zeer flexibel werkinstrument dat je overal mee naartoe kunt nemen. Velen van hen zijn ook compatibel met andere soorten apparaten, dus het is mogelijk om meer uit het toetsenbord te halen en het te gebruiken met verschillende elektronische apparaten. En dit alles zonder dat het nodig is om veel geld uit te geven.

Si quieres sacarle mucho más partido a tu iPad, añadirle un teclado es una de las mejores opciones para ello.

Je kunt kiezen tussen twee typen toetsenborden: die met een hoes en die met een apart toetsenbord.
(Bron: Anton Samsonov: 61382334/ 123rf.com)

Welke soorten toetsenborden voor iPad zijn er?

In het algemeen kunnen we twee grote groepen toetsenborden voor iPad onderscheiden. Aan de ene kant heb je de toetsenborden die in een beschermhoes zijn geïntegreerd en aan de andere kant heb je de losse toetsenborden. Het belangrijkste nadeel van de eerste is dat de hoezen zijn ontworpen voor specifieke iPad-modellen. In ruil daarvoor beschermen ze echter tegen mogelijke stoten of ongelukken.

Losse toetsenborden zijn compatibel met veel meer iPad-modellen en zelfs met andere soorten apparaten. Dit maakt ze veel veelzijdiger. Als je meer wilt weten over de kenmerken van elk type en de voor- en nadelen ervan, kijk dan eens naar de volgende tabel:

Type Voordelen Nadelen
Toetsenbord met beschermhoes Ze beschermen je iPad tegen ongelukken. Omdat niet alle iPads hetzelfde formaat hebben, heb je voor elk model een specifiek toetsenbord nodig.
Los toetsenbord Je kunt ze gebruiken met verschillende iPad-modellen. Let er wel op dat het compatibel is. Je kunt ze niet samen met je iPad gebruiken alsof het één compact systeem is.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een toetsenbord voor je iPad om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het toetsenbord te vinden dat het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van het toetsenbord voor je iPad dat je nodig hebt:

 • Gebruik
 • Toetsenbord lay-out
 • Connectiviteit
 • Autonomie van de batterij
 • Compatibiliteit
 • Merk

Gebruik

Voordat je aan iets anders begint te denken, is het belangrijk om duidelijk te weten hoe je het toetsenbord en de iPad gaat gebruiken. Als je het toetsenbord over het algemeen op een vaste locatie gaat gebruiken, kun je kiezen voor toetsenborden zoals het Apple Magic Keyboard, dat geweldige functies biedt op een full-size toetsenbord, ook al zijn de afmetingen groter dan andere modellen.

Als je je iPad echter onderweg meeneemt, is een klein, lichtgewicht toetsenbord een goede optie. Want je kunt dit soort toetsenbord altijd bij je dragen. En als je het altijd met dezelfde iPad gaat gebruiken, kun je kiezen voor een toetsenbord met beschermhoes. Het is zeker de meest handige optie voor iemand die veel onderweg is.

man using a keyboard for ipad

Wij raden je aan om te controleren of het toetsenbord dat je kiest een qwerty layout heeft.
(Bron: Everythingpossible: 70554805/ 123rf.com)

Toetsenbord lay-out

Om te beginnen is het belangrijk dat je controleert of het een Nederlands/Amerikaans toetsenbord is. In die zin is het essentieel dat het een toetsenbord is dat een QWERTY-distributie heeft, geschikt voor de Nederlandse taal. Daarnaast is het aan te raden om te controleren of het een aantal functietoetsen bevat, en of het directe toetsen heeft die je voor bepaalde acties kunt configureren.

Connectiviteit

De twee belangrijkste verbindingsmethoden die je op iPad-toetsenborden vindt, zijn via de USB-poort en Bluetooth. Dit laatste heeft het voordeel en gemak van een draadloze verbinding. Je moet je er echter van bewust zijn dat dit type verbinding soms storing kan ondervinden.

De USB-poortverbinding heeft het nadeel dat deze één van de USB-poorten van de iPad inneemt. En vergeet niet dat Apple tablets er meestal niet veel hebben. Als het om de prijs van het toetsenbord gaat, is er zeker geen verschil tussen de ene of de andere optie, dus ons advies is om er een te kiezen die Bluetooth-verbinding heeft.

Autonomie van de batterij

Als het gaat om de batterij, is het eerste wat je moet beslissen is of je kiest voor een toetsenbord met een oplaadbare batterij of een toetsenbord dat AA-batterijen of knoopcellen gebruikt. De eerste hebben meestal meer autonomie. Batterijen hebben het voordeel dat wanneer ze opraken, je ze eenvoudigweg door nieuwe vervangt, zonder dat je hoeft te wachten tot de batterij is opgeladen.

Compatibiliteit

Natuurlijk moet het toetsenbord dat je koopt compatibel zijn met het iPad-model waarmee je het gebruikt. En als je een toetsenbord met een sleeve kiest, moet je er zeker van zijn dat de afmetingen goed zijn. Anders kun je de hoes niet gebruiken om je iPad mee te nemen en te beschermen.

Misschien wil je ook dat het toetsenbord compatibel is met verschillende iPhone-modellen en Apple-computers. En als je er nog meer uit wilt halen, kun je een toetsenbord kiezen dat ook compatibel is met Android-apparaten en zelfs met computers met Windows of Linux.

Wist je dat de naam QWERTY is bedacht om te voorkomen dat de toetsen van de typemachine met elkaar botsen?  

Merk

Als het gaat om merken van toetsenborden voor je iPad toetsenbord is het eerste merk dat in je opkomt natuurlijk Apple zelf. Daarnaast zijn Logitech en Kensington ook andere merken die hoge kwaliteitsnormen garanderen. Een ander merk dat de laatste tijd veel aan populariteit heeft gewonnen is OMOTON.

Logitech daarentegen is een fabrikant die weinig presentatie nodig heeft. Het is één van de referentiebedrijven op de markt voor computer-randapparatuur. Kensington, hoewel niet zo bekend, is een andere veilige optie. Dit merk onderscheidt zich door het aanbieden van producten van hoge kwaliteit en uitstekende technische ondersteuning.

Samenvatting

Toetsenborden voor iPad bieden een groot aantal voordelen, zodat je van je Apple tablet een kleine laptop kunt maken. Daarnaast zijn veel van hen ook compatibel met andere soorten apparaten, zoals iPhone of Android-tablets. En ze zijn heel betaalbaar! Daarom zijn ze de perfecte aanvulling op je iPad.

Wat de reden ook is dat je er één wilt kopen, het eerste waar je aan moet denken is waar je het toetsenbord voor gaat gebruiken. Natuurlijk moet je er zeker van zijn dat de lay-out van het toetsenbord correct is en dat het een Nederlands toetsenbord is. Vervolgens moet je beslissen of je een toetsenbord wilt dat verbinding maakt via een USB-poort of via Bluetooth.

Vond je ons artikel over toetsenborden voor iPad interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij het beste toetsenbord kunnen vinden

(Bron van de header afbeelding: Kitch Bain: 82267731/ 123rf.com)

Recensies