Es peligroso exponerse a altas temperaturas
Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

22Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

102Verzamelde opmerkingen

In de koudste maanden van het jaar verlangen we allemaal wel eens naar de zomer. De langere dagen, lichtere maaltijden, zonnebaden op het strand, lekker luieren in het zwembad of op vakantie gaan. Maar als het dan eenmaal zover is, heb je opeens te maken met een verstikkende hitte. Een manier om voor weinig geld ook tijdens de zomermaanden van de zomer te genieten is door een torenventilator te kopen.

Een torenventilator is een populair product en dat is niet zomaar. De prijs ligt ver onder de prijs van andere koelsystemen. Je kunt een torenventilator bovendien gemakkelijk verplaatsen, waardoor je hem kunt gebruiken in de verschillende kamers van het huis of op kantoor. Om je te helpen de torenventilator te vinden die het beste bij je past, hebben we deze shopgids opgesteld. Hiermee ontdek je de meest interessante aspecten van dit handige apparaat.
Belangrijk om te weten

 • Bij het kopen van een torenventilator moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals de grootte, het vermogen, het energieverbruik en het ontwerp van het apparaat.
 • Er is groot aanbod aan verschillende torenventilatoren op de markt. Het is belangrijk om te controleren wat je voor de prijs die je betaalt krijgt. Zo ben je er altijd zeker van dat je betaalt voor de kwaliteit van het apparaat en niet alleen voor een bekend merk.
 • Torenventilatoren kunnen je redding zijn als je geen airconditioning hebt. Maar ze kunnen je ook helpen als je juist wel al een koelsysteem hebt. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken wanneer je nog geen airco nodig hebt om te veel af te koelen.

Onze selectie: De beste torenventilatoren op de markt

Hieronder vind je een selectie met onze favoriete torenventilatoren op de markt. De lijst helpt je niet alleen om te weten welke modellen de meest interessante opties zijn, hij kan je ook helpen functies te ontdekken die voor jou belangrijk zijn. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

De torenventilator met de beste prijs-kwaliteitsverhouding

De Bestron AFT760 towerventilator geeft altijd een fijne verkoeling in de gewenste ruimte. Deze ventilator is voorzien van een zwenkfunctie met een aan en uit functie en een timer die ingesteld kan worden tot 120 minuten. De motor heeft een vermogen van 35 Watt en de ventilator beschikt over 3 snelheden. De ventilator kan nogal geluid maken volgens enkele reviews. Tevens heeft de Bestron tower ventilator een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding én met maar liefst 5 jaar garantie!

De beste stille torenventilator

Als de buitentemperaturen weer stijgen, zullen het aantal uren slaap dat je pakt beduidend dalen. Deze slanke en elegante ventilator van Honeywell HY254E4 houdt je middelgrote tot grote kamer lekker koel met behulp van de nieuwe en revolutionaire QuietSet technologie. Hiermee heb je de keus uit 5 niveaus voor een stille werking, waaronder een ’slaap’-stand en een ‘fluister’-stand. Ook kun je een timer instellen, waardoor de ventilator na 1, 2, 4 of 8 uur automatisch uitschakelt.

De beste torenventilator met luchtreiniging

De Dyson Pure Tower Cool detecteert automatisch stofdeeltjes en gassen en maakt daar real-time melding van. Een uniek Dyson-algoritme verwerkt de invoer van drie sensoren en geeft vervolgens de luchtkwaliteitsmetingen weer. De Air Multiplier™ technologie zorgt ervoor dat iedere seconde een gelijkmatige, krachtige luchtstroom van 290 liter wordt verspreidt, zodat er door de hele kamer gezuiverde lucht circuleert. Inclusief handige app waarmee je de luchtreinigingsventilator op afstand kan bedienen.

De beste kleine torenventilator

Heb je niet voldoende ruimte en ben je op zoek naar een kleiner model? Dan is de BMT014D-I mini torenventilator van Bionaire misschien iets voor jou. Hoewel de toren niet veel ruimte inneemt, voldoet deze aan alle verwachtingen die je van een basis torenventilator kunt hebben. Het apparaat heeft 3 snelheidsniveaus. Met zijn slanke wit-zilveren afwerking en compacte ontwerp past deze ventilator in de kleinste kamer thuis of op kantoor.

Shopgids: Alles wat je moet weten over torenventilatoren

Hierboven heb je kunnen lezen wat de beste torenventilatoren op de markt zijn. Zoals we eerder opmerkten, kan de selectie met onze favoriete modellen je helpen bepaalde aspecten van de torenventilator te ontdekken die daarvoor misschien nog onbekend voor je waren. Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen rondom dit product, zodat je weet waar je verder op moet letten bij het kiezen van een torenventilator.

Un ventilador de torre es un electrodoméstico que sirve para enfriar estancias de diferentes tamaños

Torenventilatoren hebben een grotere capaciteit dan veel draagbare of traditionele modellen.
(Bron: Lightfieldstudio: 107938446/ 123rf.com)

Wat is een torenventilator en hoe werkt het?

Een torenventilator is een apparaat dat dient om ruimtes van verschillende afmetingen te koelen. Het is een betaalbaar alternatief voor andere vormen van koeling, zoals airconditioning systemen. Het werkt door lucht te absorberen en deze weer naar buiten te blazen. Als je een torenventilator met een roterende functie hebt, zal de lucht de hele kamer bereiken.

Dankzij het ontwerp nemen torenventilatoren weinig ruimte in. Ze hebben meestal een moderne stijl, waardoor ze geschikt zijn voor elke ruimte bij jou thuis of op kantoor. Bovendien maken ze in de meeste gevallen nauwelijks geluid tijdens het gebruik. Torenventilatoren zijn niet voor niets erg populaire producten.

Muy común para combatir las altas temperaturas

Torenventilatoren zullen je beste vrienden zijn tijdens warme zomerdagen.
(Bron: Ammentorp: 60871694/ 123rf.com)

Welke verschillende soorten ventilatoren zijn er?

Laten we, voordat we verder gaan, nog even de verschillende soorten ventilatoren bekijken die je op de markt kunt tegenkomen. We zullen slechts enkele van de belangrijkste aspecten van deze apparaten belichten. Daarna zullen we een aantal van hen vergelijken met de torenventilatoren, zodat je duidelijk kunt zien wat voor jou de beste optie is:

 • Tafelventilator: Deze modellen zijn klein en goedkoop. Maar ook gevoeliger dan andere modellen, ze gaan daardoor meestal eerder kapot.
 • Wandventilator: Deze ventilatoren worden aan het hoogste deel van een wand geplaatst zodat de lucht een specifiek gedeelte van de kamer bereikt.
 • Plafondventilator: De ventilator hangt aan het plafond en heeft grote bladen om de lucht naar een specifiek gebied te verplaatsen.
 • Tafelventilator zonder bladen: Worden gebruikt om een aangename temperatuur te bereiken, bijvoorbeeld tijdens het werken achter een laptop. Ze maken verbinding met de computer via een USB-kabel.
 • Staande ventilator: Worden veel gebruikt maar zijn enigszins onhandig vanwege hun grootte.

Wat is beter, een torenventilator of een plafondventilator?

Je vraagt je misschien af wat een betere optie is, een torenventilator of een plafondventilator. De waarheid is dat de tweede soort minder lucht uitgeeft en gericht is op een specifiek deel van de kamer. Het ontwerp is meestal iets minder esthetisch dan dat van een torenventilator en bovendien blijft de plafondventilator altijd in het zicht. De torenventilator daarentegen kun je opbergen en uit het zicht halen.

In sommige huizen hangen er lampen aan het plafond, waardoor het onmogelijk is om plafondventilatoren te gebruiken. Bovendien moet je waarschijnlijk iemand inhuren om een plafondventilator te laten installeren. Een ander probleem dat je in gedachten moet houden, is dat als het apparaat kapot is, je iemand moet bellen om hem te repareren.

En muchas casas han funcionado muy bien

De torenventilator is een erg populair product en dat is te begrijpen. De prijs-kwaliteitsverhouding is uitstekend en het apparaat neemt weinig ruimte in beslag.
(Bron: To2ss: 95009398/ 123rf.com)

Wat is beter, een torenventilator of een staande ventilator?

De staande ventilator is een van de meest klassieke modellen. In veel huizen werken ze nog steeds heel goed. Maar de waarheid is dat het ontwerp meestal minder strak is dan die van torenventilatoren. Bovendien hebben ze meestal niet hetzelfde bereik. Het verplaatsen van het apparaat is ook ingewikkelder.

Wat is beter, een torenventilator of airconditioning?

Airconditioning is de beste manier om een huis te koelen. Maar tegelijkertijd moeten we ons er bewust van zijn dat het ook enkele nadelen biedt. In bepaalde situaties kan het daarom voordeliger zijn om een torenventilator te kopen dan een airconditioningsysteem te installeren. In de volgende tabel laten we je duidelijker zien waarom:

Voordelen Uitleg
Eenvoudig gebruik Een torenventilator heeft een zeer eenvoudig en intuïtief gebruik, terwijl airconditioning ingewikkelder kan zijn.
Prijs De prijs van een torenventilator is veel lager dan die van een airconditioner.
Energie De airconditioner verbruikt veel meer energie dan een torenventilator.
Draagbaar Een airconditioner kun je niet of niet gemakkelijk verplaatsen, terwijl je een torenventilator naar alle kamers van het huis of op kantoor kunt dragen.
Installatie Een torenventilator hoeft niet te worden geïnstalleerd en verandert ook de inrichting van het huis nauwelijks.
Onderhoud Een airconditioner vereist enig onderhoud, dat geldt niet voor een torenventilator.

Ook is airconditioning één van de ergste oorzaken van het doen circuleren van ziektekiemen en micro-organismen. Een airconditioner kan daarom in het uiterste geval de oorzaak zijn van ademhalingsproblemen.

Welke voorzorgsmaatregelen gelden bij het gebruik van een torenventilator?

Hieronder vind je een handige tabel met daarin de belangrijkste voorzorgsmaatregelen die je in acht moet nemen bij het gebruik van een torenventilator. Dit zijn aspecten die je helpen te beoordelen of een torenventilator echt de beste optie voor je is:

Waar moet je op letten? Waarom?
Hitte Vergeet niet dat als je in een zeer warme omgeving woont, een torenventilator niet voldoende zal zijn om de ruimtes af te koelen. Een torenventilator is in dat geval met name een goede optie als je budget onvoldoende is voor alternatieven.
Ruimte Een torenventilator heeft niet een extreem groot bereik. Wel kun je ermee concentreren op het gebied waar je je bevindt om de desbetreffende ruimte snel en efficiënt te koelen.
Prijs Zoals gebruikelijk bij elk product, zul je bereid moeten zijn om meer geld te investeren als je een goed apparaat wilt.
Koude lucht Een torenventilator koelt de lucht niet. Wat het doet, is lucht absorberen en deze weer naar buiten blazen.
Valentín Martínez-OteroPsycholoog
“Intense hitte kan bederf en vermoeidheid veroorzaken en tegelijkertijd kan het leiden tot prikkelbaarheid, stemmingsveranderingen en niet te vergeten de impact op je rust. Als het erg heet is, is het moeilijk om in slaap te vallen en dat verhoogt het gevoel van vermoeidheid en malaise gedurende de dag.”

Wat is een goede torenventilator?

Een goede torenventilator doet niet onder voor de andere soorten ventilatoren. Er zijn een paar vereisten waar het apparaat aan moet voldoen. We raden je aan het model dat je wilt kopen langs de volgende checklist te halen. Dit helpt je om de torenventilator te vinden die het beste bij je past:

 • Timer: Met de timer kun je het apparaat programmeren om het na een bepaalde tijd vanzelf te laten in- of uitschakelen. Als je de ventilator bijvoorbeeld in de slaapstand zet, kun je ervoor kiezen deze zodanig te programmeren dat het apparaat na een paar uur vanzelf uitgaat.
 • Afstandsbediening: Als de ventilator een afstandsbediening heeft, hoef je niet elke keer op te staan wanneer je het apparaat wilt in- of uitschakelen. Ook kun je met de afstandsbediening andere functies zoals de snelheid en modus instellen.
 • Andere functies: Afhankelijk van het model heeft de ventilator meerdere knopjes, waarmee je verschillende functies kunt uitvoeren. Hoe meer het er zijn, hoe handiger het apparaat zal zijn.
 • LED-display: Als de torenventilator een LED-display heeft, is deze makkelijker te bedienen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een torenventilator?

Door het lezen van deze shopgids zul je al veel voordelen van een torenventilator hebben ontdekt. Zo heb je kunnen lezen dat het een apparaat is waarmee je snel en efficiënt een ruimte kunt koelen. De prijs van torenventilatoren is bovendien zeer betaalbaar in vergelijk tot de alternatieven. Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste voor- en nadelen van dit handige apparaat:

Voordelen
 • Veel beter betaalbaar dan alternatieven
 • Handig alternatief als je je geen airconditioner kunt veroorloven
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Makkelijk in gebruik
Nadelen
 • Koelt de lucht niet zelf zoals airconditioners doen
 • In hele grote ruimtes schiet het apparaat tekort

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je op dit punt van de shopgids bent aangekomen, heb je al een goed idee van de belangrijkste punten waar je op moet letten als je een torenventilator wilt kopen. Om het model te kiezen dat het beste bij je past, bekijken we hieronder nog een lijst met belangrijke aankoopcriteria:

 • Geluid
 • Hoogte
 • Snelheden
 • Lengte van de afstandsbediening
 • Kabel

Geluid

Het is niet fijn om het heel warm te hebben. Maar leven met een lawaaierig apparaat kan ook een einde aan je geduld maken. Als je een torenventilator wilt kopen, moet je controleren of het apparaat stil is. Dit wordt meestal vermeld als een van de voordelen op de verpakking van de ventilator. Als je er daar niks over kunt vinden, kun je ook kijken of je recensies van andere kopers kunt vinden.

Lo ideal es que los ventiladores de torre midan de 100 a 150 cm.

De meeste torenventilatoren hebben een elegant en mooi ontwerp.
(Bron: Yershov: 59139670/ 123rf.com)

Hoogte

Een groot deel van de efficiëntie van de torenventilator hangt af van de hoogte van het apparaat. Als de ventilator te laag is, krijg je de lucht niet in het gebied dat je wilt. Je zult het apparaat dan op een stoel of op een bijzettafeltje moeten plaatsen. Naast dat dat er waarschijnlijk niet mooi uit ziet, kun je zo ook ongelukken veroorzaken. Controleer daarom of de torenventilator voldoende hoog is.

Idealiter is een torenventilator tussen de 100 tot 150 centimeter hoog.

Snelheden

Het is belangrijk dat de ventilator verschillende snelheden heeft. Zo kun je de luchtstroom van het apparaat regelen. Omdat het niet elke dag even warm is, hoeft het apparaat niet altijd even hard te werken. Als de torenventilator slechts één snelheid heeft, zal het gebruik ervan beperkter zijn. We raden aan om een ventilator te kiezen die tenminste 3 snelheden heeft.

Afstandsbediening

Als de torenventilator een afstandsbediening heeft, kan dit een plus zijn. Als je een model kiest zonder afstandsbediening, kun je daar later spijt van krijgen. Stel je voor dat je op de bank of op bed ligt en de ventilator wilt in- of uitschakelen. Met een afstandsbediening doe je dit zonder op te staan.

Lengte van de kabel

Een ander kenmerk dat je in gedachten moet houden, is de lengte van de kabel. Een te korte kabel zorgt ervoor dat je met verlengstukken moet werken. Als de kabel lang genoeg is, is dit niet nodig. Je kunt het apparaat op de gewenste plek plaatsen zonder dat er direct naast het apparaat een stopcontact hoeft te zitten.

Zorg ervoor dat de kabel van de torenventilator minimaal één meter lang is.

Samenvatting

Een torenventilator is een apparaat dat dient om ruimtes te koelen. Het is een betaalbaar alternatief voor andere vormen van koeling, zoals airconditioning systemen. Een torenventilator is eenvoudig te installeren en heeft meestal een zeer intuïtieve bediening. In deze shopgids vind je een selectie met onze favoriete modellen op de markt, ieder met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Als je een torenventilator wilt kopen, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Voorbeelden van belangrijke aankoopcriteria zijn of het apparaat een afstandsbediening en verschillende snelheden heeft, en wat de lengte van de kabel is. Het is belangrijk om deze en andere factoren te beoordelen, om zo de torenventilator te vinden die het beste bij je past.

Vond je onze shopgids over torenventilatoren interessant? Deel het artikel dan met je vrienden en familie op social media of laat hieronder je reactie achter. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

(Bron van de header afbeelding: Starikov: 104547420/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies