trampoline
Laatst bijgewerkt: 02-12-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

23Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

85Verzamelde opmerkingen

Samen met je familie hak je de knoop door: Er komt een trampoline! Met een trampoline komen kinderen op een leuke manier in beweging en zijn ze lekker in de buitenlucht. Maar dan komt de volgende vraag: Welke trampoline moet je hebben? Je koopt tenslotte niet iedere dag een trampoline. In deze shopgids vertellen we je alles wat je moet weten om de beste trampoline te kopen.

Er zijn veel redenen te bedenken om een trampoline te kopen. Trampolines zijn niet alleen interessant voor kinderen, ze helpen ook volwassenen bij de opbouw en het behoud van de conditie. Bovendien kun je als professioneel acrobaat met een trampoline je salto’s en springtrucs oefenen. Hieronder laten we je de beste modellen op de markt zien. Ook geven we antwoord op de meest gestelde vragen en laten we zien waar je nog meer op moet letten bij de aankoop van een trampoline.
Belangrijk om te weten

 • Trampolines zijn populairder dan ooit. Je vindt ze terug in een groot deel van de tuinen in Nederland. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen hebben plezier van het springapparaat.
 • Trampolines moeten voldoen aan een reeks regels en voorwaarden die een hoog veiligheidsniveau voor de springers garanderen.
 • Voordat je een trampoline koopt, is het belangrijk om te bepalen waar je deze wilt plaatsen. Ook moet je bij je aankoop op je eigen gewicht en het gewichtslimiet van de trampoline letten. Verderop in deze shopgids vind je een handig overzicht met deze en andere belangrijke aankoopcriteria.

Onze selectie: De beste trampolines op de markt

Trampolinespringen is niet alleen gezond voor kinderen, zelfs volwassenen hebben baat bij het springapparaat. Hieronder vind je de populairste trampolines op de Nederlandse markt. Alle trampolines uit onze selectie zijn praktisch en veilig, zodat jij en je kinderen zonder zorgen rond kunnen springen. Kijk goed naar de technische aspecten om de trampoline te vinden die het beste bij je behoeften past. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

De trampoline met de beste prijs/kwaliteitverhouding

De Salta – Combo Trampoline (trampoline incl. veiligheidsnet) heeft de juiste balans tussen veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid en dit voor de beste prijs. De Combo Trampoline biedt een aantal specifieke kenmerken die deze set een professioneel imago geeft.

Elk van de Salta Combo Trampolines zijn voorzien van een dikke, gelijkmatige rand met een extra-lange rok die is gemaakt van hoogwaardig materiaal. De duurzame stalen frames zijn bestand tegen corrosie door het proces van galvaniseren.

De beste inground trampoline

Voor een esthetische aanblik van je tuin, is er nu de Salta Excellent Ground Trampoline beschikbaar. Deze trampoline is gemaakt van uitstekende hoge kwaliteitsmaterialen. Deze trampolines zijn ontworpen om de werklast van het ingraven te reduceren.

Voor een uitstekende springervaring is de Salta Excellent Ground Trampoline uitgerust met een geïntegreerd ventilatiesysteem die zorgt voor voldoende luchtstroom. De extra sterke beschermrand is met ankers aan de grond bevestigd. De beschermrand is gemaakt van heel sterke PVC (0.55) wat voor duurzaamheid zorgt.

De trampoline van superieure kwaliteit

Deze uiterst luxe trampoline biedt kwaliteit van de eerste klasse! Voor deze superieure trampoline zijn alleen de beste, sterkste en veiligste materialen gebruikt, en daarom biedt deze First Class trampoline lijn de ultieme kwaliteit. Het veiligheidsnet is gemaakt van een duurzaam en sterk UV-bestendige kleine mazen.

Door de hoge dichtheid van het vangnet, voelt het heel zacht mocht je in aanraking komen met het vangnet. De staanders van het vangnet zijn omgeven door een extra dikke laag schuim. De First Class trampolines zijn allen voorzien van een ladder.

De beste trampoline voor de allerkleinsten

Laat je kinderen naar hartenlust springen en stuiteren op hun eigen kleine kleutertrampoline. De vrolijk gekleurde kindertrampoline van PAW Patrol is makkelijk in elkaar te zetten en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden voor urenlang actief speelplezier.

De trampoline heeft een zacht handvat voor extra grip, een gymmat die eventuele vallen kan opvangen en rubberen antislippootjes die ervoor zorgen dat de trampoline niet wegglijdt op harde vloeren. Het maximaal belastbaar gewicht is 50 kg. De trampoline heeft een doorsnee van 60 cm.

Shopgids: Alles wat je moet weten over trampolines

Trampoline springen is niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens heel gezond. Om je te helpen de trampoline te vinden die het beste bij jou en je familie past, vind je hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen. We laten je zien aan welke kernmerken een goede trampoline voldoet en waarom trampolinespringen gezond is. Het is handig om te weten wat je krijgt wanneer je voor een duurdere trampoline gaat ten opzichte van een goedkoper model. Hieronder zetten we een en ander voor je uiteen.

girl jumping on a trampoline

Trampolines zijn populairder dan ooit. Je vindt ze terug in een groot deel van de tuinen in Nederland. 
(Bron: Novikov: 107813194/ 123rf.com)

Wat is een trampoline precies en waar is trampoline springen goed voor?

Een trampoline is een strak gespannen vel waar men voor sport of ontspanning op kan springen. Trampolinespringen is bovendien een onderdeel van de gymnastieksport. Het springvlak is aan een metalen frame gemonteerd dat als basis dient zodat het vel uitgerekt blijft en je de veerkracht van de trampoline maximaal kunt benutten. Trampolinespringen is een uitstekende manier om je conditie te verbeteren, omdat de beweging vrij constant is.

Bovendien train je met trampolinespringen je gehele onderlichaam, want als je springt, zijn je been- en buikspieren in volle gang. Een trampoline is ook goed voor de ontwikkeling van de motoriek van kinderen en helpt om totale harmonie in alle delen van het lichaam te bereiken. Een trampoline is een mooie aanvulling op ander speelgoed voor in de tuin zoals bijvoorbeeld een opblaasbaar zwembad.

family jumping

Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen hebben plezier van trampolines.
(Bron: Yeulet: 42311890/ 123rf.com)

Welke oefeningen kun je op een trampoline doen?

Tien minuten trampolinespringen is net zo effectief als een half uurtje hardlopen. Je kunt veel verschillende en zeer gevarieerde oefeningen op de trampoline doen. De mogelijkheden die het springapparaat ons biedt zijn groot en zeer gevarieerd. Veel fitnessoefeningen die je misschien al kent, kun je ook uitvoeren op een trampoline.

Met een trampoline kun je verschillende lichaamsdelen trainen, zoals het optillen van je armen tijdens het springen en het werken aan je benen of andere delen van het onderlichaam. Als je het voor jezelf nog uitdagender wilt maken, kun je gebruik maken van gewichtjes om de intensiteit van de oefening te vergroten.

Wist je al dat springen op een trampoline ook goed is voor je geest? Je moet tijdens het springen namelijk uiterst geconcentreerd zijn, om te voorkomen dat je buiten het springoppervlak springt. Trampolinespringen verbetert zo de coördinatie en het reactievermogen en zorgt voor ontspanning.

Waarom is trampoline springen goed voor je?

Iedereen die een betere conditie wilt en zich beter in zijn of haar vel wilt voelen, zou een tijdje moeten proberen stoom af te blazen door trampoline te springen. Succes gegarandeerd! Trampolinespringen is bovendien erg leuk spel voor kinderen, want terwijl je springt, ervaart je lichaam vier keer zijn eigen zwaartekracht. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen van een trampoline:

 • Helpt stress te verminderen
 • Helpt calorieën te verbranden
 • Verbetert de coördinatie en het evenwicht
 • Verbetert de conditie
 • Helpt gewicht te verliezen
 • Vermindert het uiterlijk van cellulitis
 • Helpt lymfecirculatie en de doorstroming in de aderen van de bloedsomloop
 • Helpt aandoeningen zoals osteoporose te voorkomen
 • Verbetert de flexibiliteit

two girls jumping

Een trampoline is een strak gespannen vel waar men voor sport of ontspanning op kan springen. Trampolinespringen is bovendien een onderdeel van de gymnastieksport.
(Bron: Tomsickova: 45872681/ 123rf.com)

Welke trampolines zijn er?

Er zijn verschillende soorten trampolines op de markt. We kunnen de trampolines op verschillende manieren indelen, afhankelijk van verschillende factoren: de vorm, het gebruikersgewicht, de grootte, het gebruik en de locatie zijn enkele van de kenmerken die de trampolines van elkaar onderscheiden. Hieronder vind je twee tabellen met de belangrijkste soorten trampolines die er zijn, ingedeeld volgens hun functie en vorm:

Functie Kenmerken
Recreatief Meestal speciaal geschikt voor in de tuin.
Dient vooral ter ontspanning en het maken van plezier. Vaak populair bij kinderen.
Fitness Wordt veel in sportscholen gebruikt.
Professioneel Wordt gebruikt door gymnasten of circusprofessionals.

Het gebruik van een trampoline hangt nauw samen met de functie ervan. Het is belangrijk dat je nadenkt over de manier waarop je de trampoline daadwerkelijk wilt gebruiken: voor je kinderen of voor jezelf? Of misschien wel als gymnast? Trampolines voor professioneel gebruik zijn over het algemeen gemaakt van sterkere materialen en hebben stevigere frames.

Ook kun je trampolines indelen op basis van hun vorm:

Vorm Kenmerken
Rond Ronde trampolines zijn het veiligst omdat de plaatsing van hun veren de richting van de sprong naar het midden van het springoppervlak duwt.
Ovaal De springer moet meer inspanning leveren omdat het oppervlak groter is.
Vierkant Wegen meer en zijn duurder.
Bieden meer veerkracht dan de vorige soorten.
Achthoekig De eigenschappen zijn vergelijkbaar met die van de vierkante modellen.
Rechthoekig Worden gebruikt door professionals en gymnasten.
Dit is de vorm die de meeste veerkracht biedt.

Houd er rekening mee dat het ook belangrijk is om op het maximale gewicht van de trampoline te letten. Trampolines voor kinderen ondersteunen een kleiner gewicht dan de modellen voor volwassenen. Ook de plek waar je de trampoline wilt plaatsen bepaalt wat voor soort trampoline het beste bij je past.

Uit welke onderdelen bestaat een trampoline?

Een trampoline bestaat uit verschillende onderdelen: het frame, de veren, het springoppervlak en in veel gevallen een beschermkussen en een veiligheidsnet. Hieronder laten we je zien wat belangrijkste onderdelen van een trampoline zijn en aan welke vereisten deze moeten voldoen. Lees de volgende paragraaf goed door, dit is handige informatie als je een trampoline krijgt en in elkaar wilt zetten.

Onderdelen Kenmerken Materiaal
Frame Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de trampoline. Aan het frame zijn de veren bevestigd. Het frame is meestal gemaakt van gegalvaniseerd staal met een roestwerende laag, om het tegen slecht weer te beschermen.
Springveren De veren verbinden het frame met de springmat.

Dankzij de veren is het springen mogelijk: hoe langer de veren, hoe hoger je zult springen.

IJzer.
Beschermkussen Dit zijn de gevoerde kussens die de veren en het frame bedekken om te voorkomen dat je je bezeert als je op de onderdelen valt. Waterafstotende stof en PVC, zodat de kwaliteit niet afneemt door zonnestraling of slecht weer.
Springvlak Dit is het deel van de trampoline waarop gesprongen wordt. Polypropyleen: flexibel, antislip, waterbestendig en zacht.
Veiligheidsnet Beschermt het volledige springoppervlak, zodat je niet op de grond valt als je je evenwicht verliest. Net.

Welk veiligheidsnet voor trampolines is veilig?

Een trampolineveiligheidsnet moet zo flexibel en elastisch mogelijk zijn, zodat de springer niet wordt beschadigd als hij tegen het net aanspringt. Je kunt kiezen voor een veiligheidsnet mét of zonder ritssluiting. Voor volwassenen is een ritssluiting handig. Echter, als je kleine kinderen hebt raden we af om voor een net zonder rits te kiezen, aangezien kinderen kunnen vergeten de rits te sluiten.

Een goede optie is een sluiting met een andere kleur dan de rest van het net, om het gemakkelijker te maken de uitgang in geval van nood te vinden. Verder moet je het veiligheidsnet idealiter aan de buitenkant kunnen plaatsen om te voorkomen dat de springers tijdens het springen in het net blijven haken.

Is trampoline springen veilig?

Hoe veilig is een trampoline? Dat hangt af van de ouders en springers zelf. Als er meerdere kinderen tegelijk springen, kunnen er botsingen ontstaan. Ook kunnen springers vallen of naast de trampoline springen. Maar wees gerust: Als je voor een trampoline die aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet kiest, zoals de modellen in onze selectie met de beste trampolines hierboven, kunnen je kinderen en jij zonder gevaar van deze prettige activiteit genieten.

girls jumping on a trampolline

Met een trampoline train je je gehele onderlichaam, want als je springt, zijn je been- en buikspieren in volle gang.
(Bron: Yeulet: 79574337/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je een trampoline koopt, moet je van tevoren bedenken welke trampoline het beste bij je behoeften past. Er zijn verschillende soorten trampolines op de markt. Een acrobaat zal op andere criteria letten dan bijvoorbeeld je kinderen. Het is handig om te weten wat je precies koopt wanneer je voor een duurdere trampoline gaat, ten opzichte van een zachter geprijsde. Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste criteria waar je op moet letten bij de aankoop van een trampoline:

Locatie

Het eerste waar je over na moet denken als je een trampoline gaat kopen, is waar je deze wilt plaatsen. Het is belangrijk dat je een trampoline koopt die past bij de ruimte die je beschikbaar hebt. Om dit in te schatten, moet je beginnen met het meten van het gebied waar je de trampoline wilt plaatsen. We raden aan om een ruimte van ongeveer 2 meter rond de trampoline vrij te houden.

jumping

Tien minuten trampolinespringen is net zo effectief als een half uurtje hardlopen. Je kunt veel verschillende en zeer gevarieerde oefeningen op een trampoline doen.
(Bron: Sorokopud: 28884394/ 123rf.com)

Voor wie is de trampoline?

Trampolines kunnen maar een ​​maximaal gewicht dragen. Om deze reden is het belangrijk rekening te houden met de mensen die gebruik gaan maken van de trampoline en te bepalen of dit volwassenen of kinderen zijn. Het makkelijkste is als je een ​​veelzijdige trampoline koopt, die geschikt is voor het hele gezin. Op die manier kan de hele familie gebruik maken van de trampoline voor training en plezier.

Gewichtslimiet

Als je het maximale aanbevolen gewicht van een trampoline overschrijdt, kan de trampoline kapot gaan. Ook zal de vering van de trampoline minder veerkrachtig zijn. Dat wil zeggen, als je met een te hoog gewicht op een trampoline met korte veren springt, zal de sprong minimaal zijn. Het gewichtslimiet hangt om deze reden samen de kwaliteit van de veren, de duurzaamheid en de veiligheid van de trampoline.

Vorm

Trampolines zijn in veel verschillende vormen verkrijgbaar. Hoewel ieder soort trampoline dezelfde functie heeft, heeft iedere vorm zijn eigen kenmerken en voordelen. De meest populaire vormen zijn de ronde en achthoekige springvlakken. Ronde trampolines zijn het meest gebruikelijk voor recreatief gebruik. Aangezien de veren op een cirkelvormige manier zijn geplaatst, duwen ze de springer naar het midden van het springoppervlak. Het zijn over het algemeen de goedkoopste trampolines. De meeste ronde trampolines zijn licht en dus gemakkelijk te vervoeren.

Achthoekige trampolines zorgen voor meer veerkracht dan de ronde trampolines. Ze worden veel in sportscholen gebruikt als fitnesstrampoline. Vaak zijn ze wel een stukje zwaarder en duurder. Tot slot kun je ook kiezen voor een ovalen, vierhoekige of rechthoekige trampoline.

Samenvatting

Er zijn veel redenen te bedenken om een trampoline te kopen. Trampolines zijn niet alleen interessant voor kinderen, ze helpen ook volwassenen bij de opbouw en het behoud van de conditie. Trampolines moeten voldoen aan een reeks regels en voorwaarden die een hoog veiligheidsniveau voor de springers garanderen. In deze shopgids laten we je zien wat de beste modellen zijn en op welke factoren je moet letten bij de aankoop van een trampoline.

Er zijn verschillende soorten trampolines op de markt. Om er een te kopen, moet je van tevoren bedenken welke trampoline het beste bij je behoeften past. Let bijvoorbeeld op de beschikbare ruimte die je hebt, het gewichtslimiet en de vorm van de trampoline.

Vond je onze shopgids over trampolines interessant? Laat hieronder je reactie achter of deel het artikel op social media met je vrienden en familie.

(Bron van de header afbeelding: Neimane: 72292310/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies