Laatst bijgewerkt: 05-08-2021

Of het nu gaat om een vakantie, een weekendje weg of een zakenreis – het vervelendste van lange reizen is het moeten dragen van bagage. Een trolley kan hierbij helpen – uitgerust met een handvat en wieltjes maakt hij zelfs de zwaarste bagagelading gemakkelijk te verplaatsen.

In onze trolley test 2022 geven we je gedetailleerde achtergrondinformatie over het onderwerp trolleys. We beantwoorden de belangrijkste vragen en geven je enkele criteria waarmee je rekening moet houden als je een trolley koopt. We stellen ook enkele soorten trolley’s meer gedetailleerd voor, zodat je een overzicht krijgt van de verscheidenheid van de beschikbare producten.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Een trolley is een transporthulpmiddel met wielen en een uitschuifbaar handvat. In tegenstelling tot een gewone koffer kun je je bagage gemakkelijk achter je aan trekken, zelfs met een zware lading.
 • Afhankelijk van je voorkeuren en beoogd gebruik kun je kiezen tussen trolleys met harde koffer, trolleys met zachte koffer en zogenaamde hybride trolleys.
 • Het materiaal, de afmetingen, de afwerking, het gewicht en het type slot zijn de belangrijkste vergelijkingscriteria die je moet nagaan als je een trolley kiest.

Trolley: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een trolley koopt

Wat is een trolley en wat zijn de voordelen?

Een trolley is in principe elk hulpmiddel voor vervoer dat wielen heeft. Hiertoe behoren ook golfkarretjes, winkelwagens en wagentjes die in de horeca gebruikt worden, bijvoorbeeld in de luchtvaart.

Intussen heeft de trolley de klassieke koffer bijna helemaal vervangen, want reizigers kunnen hun bagage gemakkelijk achter zich aanslepen in plaats van ze te moeten dragen.

De afstanden die je op je reizen in luchthavens en treinstations moet afleggen, kunnen erg lang zijn. Een trolley biedt je het duidelijke voordeel dat je je bagage niet over lange afstanden hoeft te dragen. Je kunt hem eenvoudig achter je aan trekken en zo je kracht en je rug sparen.

Frau zieht blauen Trolley

Reizen met bagage is veel aangenamer met een trolley. In plaats van met je koffer te moeten zeulen, kun je hem gewoon achter je aan trekken. (Foto: Oleksandr Pidvalnyi / pexels.com)

Hoeveel kosten karretjes?

Trolley prijzen variëren van heel goedkoop tot heel duur, afhankelijk van grootte en kwaliteit. Zoek voor trolleys van S-formaat naar aanbiedingen vanaf € 60. Alles minder dan dat zal waarschijnlijk niet stevig genoeg zijn om als reiskoffer te gebruiken.

Hoeveel je aan een trolley moet uitgeven hangt natuurlijk af van hoe en hoe vaak je van plan bent hem te gebruiken. Reis je regelmatig met het vliegtuig? Reis je vaak met de trein? Of is de auto je voornaamste vervoermiddel?

Een trolley die slechts af en toe van de slaapkamer naar de bagageruimte en terug vervoerd wordt, ondergaat natuurlijk minder stress dan een reiskoffer die regelmatig op vliegvelden wordt ingecheckt en langs bagagebanden gejaagd. Denk goed na over hoe en waar je je karretje zult gebruiken en geef iets meer geld uit om het duurzaam te maken.

Om je op weg te helpen zijn hier een paar case studies:

Aanbeveling voor een koffer Grootte Prijs
Zoek je een nieuwe trolley om mee te nemen op stedentrips en weekendjes weg en om mee te nemen in het vliegtuig als handbagage? Size S koffer, afmetingen handbagage, 55cm x 40cm x 20cm ca. 60 tot 100 Euro
Je zoekt voor je jaarlijkse één tot twee weken durende vakant iereis een nieuwe trolley die je als bagage op vluchten kunt inchecken of in de trein kunt opbergen? Maat M of L ca. 100 tot 250 euro
Reis je voor je werk regelmatig met het vliegtuig en zoek je een nieuwe business trolley? Koffermaat S Luxe model vanaf 150 euro

De prijs die je voor je nieuwe trolley betaalt, is waarschijnlijk ook van invloed op de levensduur.

Vooral als je met het vliegtuig reist: Hoe groot mag een handbagage koffer zijn? En welke maat is geschikt voor een trolley die je als bagage wilt inchecken?

De ideale maat voor een handbagagetrolley:

De richtlijnen voor de afmetingen van handbagagetrolleys verschillen een beetje van luchtvaartmaatschappij tot luchtvaartmaatschappij. Maar je zit zeker aan de veilige kant met een S-formaat trolley van 55cm x 40cm x 20cm. Merk op dat sommige luchtvaartmaatschappijen ook een maximumgewicht voor handbagage hebben. Dit is meestal 8 – 10 kg.

De ideale maat voor een trolley om voor de vlucht in te checken:

Hoewel de afmetingen voor ingecheckte bagage door de meeste luchtvaartmaatschappijen zeer ruim berekend worden, moet je bij de aanschaf van een trolley ook rekening houden met de gewichtslimiet. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en de boekingsoptie is dat tussen de 15 en 25 kg.

Daarom heb je niets aan een koffer van XL-formaat die 30 kg of meer kan dragen, als je binnen de toegestane bagage wilt blijven. Plan je een langere reis waarvoor meer dan 25 kg bagage nodig is? Dan moet je een tweede bagagestuk bijboeken. Dit is vaak goedkoper dan betalen voor overbagage.

Als je je nieuwe trolley vooral als ingecheckte bagage op vluchten wilt gebruiken, kies dan een koffer met wieltjes in maat M of L. Zo loop je niet het risico dat je de gewichtslimiet van de luchtvaartmaatschappij overschrijdt en verspil je geen ruimte.

Wat weegt een karretje? Hoe herken ik lichtgewicht wagens?

Een standaard trolley weegt gewoonlijk 3 – 6 kg, afhankelijk van de afmetingen en het materiaal. Er zijn ook ultralichte wagentjes van minder dan 3 kg op de markt verschenen.

Zoals reeds gezegd zijn koffers met zachte zijkanten meestal lichter dan het alternatief dat van hard materiaal gemaakt is. Maar daar zou binnenkort een eind aan kunnen komen – dankzij een nieuw, innovatief materiaal, Curv genaamd, zouden binnenkort ultra-lichte trolleys met harde koffers beschikbaar moeten zijn.

Als vuistregel geldt dat alles onder de 4 kg als een lichtgewicht trolley beschouwd wordt. Lichtgewicht trolleys in handbagage formaat mogen niet meer dan 3 kg wegen.

Mann geht durch Unterführung mit Trolley

Hardzijdige koffers zijn voordelig voor veelreizigers, omdat ze zo duurzaam zijn. (Foto: Mantas Hesthaven / unsplash.com)

Besluit: Welke soorten wagens zijn er en welke is geschikt voor jou?

Bij het zoeken naar de juiste trolley kom je een enorme keuze aan trolleys tegen. Daarom moet je van tevoren enkele beslissingen nemen:

Van welk materiaal moet je toekomstige koffer gemaakt zijn?

 • Hardschalige koffers / hardcase trolleys
 • Zachte koffers / softcase trolleys
 • Halfharde koffers / hybride wagens

Hoe groot moet de trolley zijn om je op je reizen te vergezellen?

De meest voorkomende maten zijn als volgt

 • Trolley maat S 20-50 liter
 • Trolley maat M 50-70 liter
 • Trolley maat L 70-90 liter
 • Trolley formaat XL 90-120 liter
 • Trolley maat XXL vanaf 120 liter

Moet je koffer 2 of 4 wielen hebben?

Om je te helpen een keuze te maken tussen deze drie criteria, nemen we hier alle mogelijkheden in detail door en tonen je de voor- en nadelen van elk.

Hard-shell koffers

Hard-shell trolleys zijn gemaakt van stevige kunststoffen zoals polycarbonaat of polypropyleen en aluminium. Ze zijn erg stevig, zodat de inhoud goed beschermd is. Hun leeggewicht is echter hoger dan dat van bijvoorbeeld softcase wagens. Door hun stabiliteit zijn ze bijzonder geschikt als zakelijke trolleys, want ze vervoeren belangrijke documenten veilig en kleding kreukt niet.

Voordelen
 • Robuust en stabiel
 • bagage wordt beschermd
 • kleren kreuken niet
Nadelen
 • Hoger leeggewicht
 • omvangrijk

Soft-shell koffers

Soft-shell trolleys zijn meestal gemaakt van nylon en polyester. De meeteenheid voor de veerkracht en weerstand van het materiaal van deze lichte koffers is denier. Zoals reeds gezegd is een duidelijk voordeel van softcase wagens hun lage leeggewicht. Ze zijn ook flexibeler en kunnen daarom gemakkelijker in krappe ruimtes opgeborgen worden dan de robuuste harde koffers.

Voordelen
 • Laag leeggewicht
 • Flexibel, gemakkelijk op te bergen
Nadelen
 • Bagage minder goed beschermd
 • kleren kunnen kreuken

Maar dit betekent ook dat de inhoud van koffers met zachte schaal niet zo goed beschermd is en dat kleren kunnen kreuken. Omdat ze zo licht en soepel zijn, zijn rolkoffers van zacht materiaal bijzonder geschikt als kindertrolley.

Hybride koffers

Hybride koffers zijn ontworpen om het beste van twee werelden te combineren. Dit zijn koffers die gemaakt zijn van zowel hard plastic, zoals polycarbonaat, als zacht plastic, zoals nylon. Deze combinatie maakt de hybride trolley lichter dan een harde koffer, maar robuuster dan een zachte koffer.

Er is echter geen vaste fabricagemethode voor de nieuwe soort halfstijve koffer. Een koffer van nylon die alleen aan de randen met aluminium versterkt is, wordt daarom ook als een hybride koffer beschouwd. Bovendien is de keuze hier nog niet zo ruim als voor de andere twee soorten wagens, want het concept is nog betrekkelijk nieuw.

Voordelen
 • Laag leeggewicht
 • Stabiel en robuust
Nadelen
 • Geen vaste vormgeving
 • Kleinere keuze in vormgeving en prijs

Welk materiaal je kiest moet afhangen van je behoeften. Wil je dat je kleren goed beschermd zijn en niet kreuken tijdens de reis? Dan is een hardcase trolley waarschijnlijk de juiste keuze voor jou.

Als je een lichte, soepele koffer zoekt, kies je beter een softcase trolley. Een lichtere en tegelijk stevige koffer is de hybride trolley. Je hebt echter een beperkte keuze wat betreft ontwerp en prijsklasse.

S, M, L, XL, XXL – Welke maat moet de trolley hebben?

Als je eenmaal een materiaal gekozen hebt, moet je de juiste maat voor je koffer kiezen. De volgende tabel helpt je het juiste volume te vinden.

Trolley maat S Trolley maat M Trolley maat L Trolley maat XL Trolley maat XXL
20-40 l volume 40-70 l volume 70-90 l volume 90-120 l volume Vanaf 120 l volum
Ca. 55cm hoog Ca. 68cm hoog Ca. 74cm hoog Ca. 79cm hoog Ca. 85cm hoog
1-3 dagen* 4-7 dagen* 8-14 dagen* 15-21 dagen* Meer dan 21 dagen*

*Hoe lang je met elk formaat trolley uit de voeten kunt, hangt natuurlijk af van hoeveel je meeneemt op je reizen.

Trolley met twee of vier wielen? Wat is beter?

Of je een trolley met 2 of met 4 wielen moet kopen, hangt grotendeels af van waar je de trolley zult gebruiken. Trolleys met 2 wielen zijn meestal veel stabieler, waardoor je de koffer over ongelijke oppervlakken kunt rollen. Als je een kar met 4 wielen hebt, moet je schokken door ongelijke vloeren vermijden, want de wielen zijn niet zo sterk.

Wist je dat karretjes met kunststof wielen meer lawaai maken dan die met harde rubberen wielen?

Kunststof wielen zijn meestal het goedkopere alternatief. De lage prijs komt echter ook tot uiting in het lawaai dat ze maken. Hard rubberen wielen zijn meestal iets duurder, maar ze zijn stiller als de koffer rolt.

Dat komt omdat koffers met 4 wielen 360 graden gedraaid kunnen worden, wat ze natuurlijk des te mobieler maakt. Ze zijn dus ideaal voor gebruik op het vliegveld, bijvoorbeeld.

Karretjes met 4 wielen zijn bijzonder praktisch bij het in de rij staan, omdat je ze gemakkelijk met je voet kunt voortduwen. Een karretje met 2 wielen, daarentegen, moet je telkens kantelen voor je het kunt verplaatsen. Anderzijds nemen twee wielen minder ruimte in dan vier.

Trolley met twee wielen

Reis je vaak met de trein of koets? Of ben je op het openbaar vervoer aangewezen om naar de luchthaven te gaan? Wil je je karretje over oneffen wegen en trottoirranden kunnen trekken, dan moet je kiezen voor een karretje met twee wielen.

Voordelen
 • Belastbaar
 • Kan ook op oneffen ondergrond gebruikt worden
Nadelen
 • Beperkte mobiliteit
 • Moet altijd gekanteld worden

Rolkoffer met vier wielen

Als je je nieuwe trolley vooral op het vliegveld zult gebruiken, is de bijzonder soepele rolkoffer met vier wielen misschien geschikt voor je. Met de 360 graden zwenkwielen kun je de trolley duwen zonder hem te hoeven kantelen. Dit maakt het hanteren aangenaam gemakkelijk en is vooral praktisch als je in de rij staat.

Voordelen
 • Zeer beweeglijk
 • Kan 360 graden gedraaid worden
 • Kan ook geduwd worden
Nadelen
 • Niet bijzonder sterk
 • Kan niet op oneffen oppervlakken gebruikt worden

Zoals je ziet, zijn er voor- en nadelen aan beide mogelijkheden. Vraag je af of je de trolley vooral op een vlakke ondergrond zult trekken of dat je hem ook op oneffen wegen wilt gebruiken en maak je beslissing dienovereenkomstig. Als je hoofdzakelijk met het vliegtuig reist, is een trolley met vier wielen goed voor je, want het oppervlak op vliegvelden is erg vlak.

Als je regelmatig met de trein pendelt of van plan bent je karretje achter je aan te slepen over oneffen stoepen en wegen, kies je misschien liever voor de robuustere versie met twee wielen.

Koopcriteria: Gebruik deze factoren om trolleys te vergelijken en te evalueren

Als je eenmaal een type en maat koffer hebt gekozen, word je nog verwend met de keuze uit de ontelbare mogelijkheden. Om je beslissing wat gemakkelijker te maken, hebben we enkele koopcriteria op een rijtje gezet die je kunt gebruiken om de wagens die voor jou in aanmerking komen te vergelijken en te evalueren.

De belangrijkste eigenschappen van trolleys die je moet vergelijken zijn de volgende

 • Materiaal
 • Afmetingen
 • Gewicht
 • Soort slot
 • Ontwerp
 • Verkrijgbaar als set

In het volgende nemen we elk van de criteria nog eens door en leggen uit waarom en waar je op moet letten.

Reisevorbereitung, Kofferpacken

Trolleys met vier wielen zijn uiterst flexibel. Je kunt hem achter je aan trekken en duwen. (Foto: Anete Lūsiņa / unsplash.com)

Materiaal

Zoals je al weet, worden verschillende materialen gebruikt om karretjes te maken. Harde koffers zijn meestal gemaakt van stevige kunststoffen, zoals ABS, polycarbonaat en polypropyleen. Maar hoe verschillen deze materialen van elkaar en welke moet je kiezen?

Hardzijdige koffers maken indruk met hun veerkracht en vormgeving, zachtzijdige koffers met hun geringe gewicht en flexibiliteit.

ABS

ABS staat voor acrylonitril-butadieen-styreen copolymeer. Het beschrijft een thermoplast, d.w.z. een kunststof die alleen binnen een bepaald temperatuurbereik gevormd kan worden.

Een eigenschap die ABS onderscheidt van andere harde schaalmaterialen is dat het oppervlak erg hard is, waardoor het krasbestendig is. Wil je dus dat je koffer lang visueel meegaat en niet zo snel verslijt, dan is een hardschalige trolley van ABS misschien de juiste keuze.

Polycarbonaat

Als het om het maken van trolleys gaat, is polycarbonaat een van de meest gebruikte materialen. Het wordt gekenmerkt door zijn slagvastheid en lichte gewicht.

Maar omdat polycarbonaat verhoudingsgewijs duur is om te maken, wordt het vaak gecombineerd met andere materialen bij de fabricage van hardschalige koffers. Polycarbonaat kan ook goed gerecycleerd worden, maar het resulterende product is dan niet helemaal zo breukvast.

Polypropyleen

Een andere populaire kunststof die gebruikt wordt voor de vervaardiging van karretjes is polypropyleen. Net als polycarbonaat is het een robuuste kunststof met lage dichtheid. Een nadeel van polypropyleen is dat het bros begint te worden bij temperaturen onder het vriespunt. Maar maak je geen zorgen – zelfs een koffer van polypropyleen gaat niet meteen stuk tijdens een wintervakantie.

Geef je de voorkeur aan een koffer met zachte zijkanten? Ook hier worden verschillende materialen gebruikt, wat je keuze kan beperken. De meest gebruikte materialen voor de fabricage van softcase trolleys zijn nylon en polyester.

Nylon

Nylon is een synthetisch materiaal dat bestaat uit vezels die samengebonden zijn om een weefsel te vormen. Het is scheurvast, slijtvast en waterafstotend. Nylon trolleys behoren meestal ook tot de lichtste koffers op de markt. Dus als je een bijzonder lichte koffer zoekt, moet je eens kijken naar de softcase trolleys van nylon.

Polyester

Polyester is ook een synthetisch vervaardigd materiaal dat gekenmerkt wordt door zijn lichtheid en scheurvastheid. Net als nylon is polyester waterafstotend en daarom ook een goed alternatief voor een lichtgewicht zachte koffer.

Afmetingen

Vooral als je met het vliegtuig reist, kunnen de afmetingen van je trolley een belangrijke rol spelen. Zoals reeds gezegd, mag een handbagage koffer die mee aan boord genomen wordt niet groter zijn dan de afmetingen 55 x 40 x 20 cm. Dit is vooral omdat grotere koffers niet in de bagagevakken boven je hoofd passen of onder de stoel van de persoon voor je.

De richtlijnen zijn iets anders voor ingecheckte bagage. Hier gaat het vooral om het gewicht en niet om de afmetingen. Een stuk bagage mag echter niet groter zijn dan de gecombineerde afmeting van 158 cm (hoogte + breedte + diepte).

Dit geldt voor alle luchtvaartmaatschappijen en heeft o.a. te maken met de bagagebanden op luchthavens. Grotere bagagestukken, ongeacht hun gewicht, worden als bijzondere bagage beschouwd en moeten apart betaald worden. Let er bij de aankoop van je trolley op dat de gezamenlijke afmetingen niet groter zijn dan 158 cm.

Gewicht

Een ander criterium waar je op moet letten als je een trolley koopt is het gewicht. Ook al kun je de praktische bagagedragers meestal achter je aan trekken, je ontkomt er niet aan af en toe je trolley mee te nemen.

Of het nu is bij het inladen in de auto of bij het traplopen. Bovendien is het, vanwege de gewichtsbeperkingen op bagage, bijzonder voordelig om een lichtgewicht trolley met een laag tarragewicht te hebben als je met het vliegtuig reist. Zo kun je meer meenemen op je reis zonder de hoge toeslagen voor overgewicht te moeten betalen.

Als je een trolley van maat S hebt die je als handbagage mee in het vliegtuig kunt nemen, moet je ervoor zorgen dat de koffer een leeg gewicht heeft van niet meer dan 4 kg. De meeste koffers van dit formaat hebben een gewicht van ca. 3,2 kg, afhankelijk van het materiaal.

Grotere koffers die je meeneemt voor reizen van een tot twee weken en in het vliegtuig als gratis bagage incheckt, mogen meer dan vier kilo wegen. Ze mogen echter een leeggewicht van zes kilo niet overschrijden, anders mag je maar 14 kilo bagage meenemen met een gewichtslimiet van 20 kilo. In het algemeen geldt bij de aanschaf van een trolley, vooral voor vliegreizen, dat hoe lichter hoe beter.

Natuurlijk hangt, zoals reeds gezegd, het gewicht van je trolley grotendeels af van de soort kuip. Heb je al gekozen voor een hard-shell koffer omdat je je kleding goed wilt beschermen, zoek dan binnen de hard-shell koffers naar een alternatief dat zo licht mogelijk is.

Zacht-shell koffers zijn over het algemeen lichter. Maar ook hier moet je op het aangegeven gewicht letten voor je koopt, want de afwerking en details van een koffer kunnen ook een hoger leeggewicht tot gevolg hebben.

Soort slot

De meeste koffers worden tegenwoordig geleverd met een ingebouwd slot. Dit is meestal ofwel een combinatieslot, een slot met een sleutel of een TSA slot. Als er geen slot bij de koffer zit, kun je er altijd een apart kopen. We stellen je hieronder voor aan de afzonderlijke sloten.

Het cijferslot

Het combinatieslot of cijferslot is heel gebruikelijk, vooral voor karretjes met een vouwslot. Normaal kun je de combinatie zelf instellen bij het begin. Combinatiesloten hebben echter een nadeel als je naar de VS reist. Op luchthavens in de Verenigde Staten wordt binnenkomende bagage willekeurig doorzocht.

Als een bagagestuk op slot zit, heeft het dienstdoende luchthavenpersoneel het recht de koffer open te breken. Dus als je naar de VS reist met een koffer met een combinatieslot en het slot staat niet op de standaard instelling (meestal 000), dan kun je met een kapotte koffer komen te zitten.

Het slot met een sleutel

Het slot met een sleutel lijkt op het combinatieslot. Op zich is het een veilige en gemakkelijke manier om je bagage te beveiligen, maar als je met afgesloten bagage naar de VS reist, loop je het risico dat het slot kapot gaat.

Een andere risicofactor bij een sleutelslot is het verliezen van de sleutel. Als dit je overkomt, zul je zelf het slot moeten verbreken om bij je kleren te komen, wat moeilijk kan zijn, vooral op vakantie zonder het nodige gereedschap.

Het TSA slot

Het TSA slot werd speciaal ontwikkeld voor het hierboven beschreven probleem bij reizen naar de USA. Het is een combinatieslot, maar kan ook met een hoofdsleutel geopend worden.

Alleen medewerkers van de Transportation Security Administration worden geacht zo’n hoofdsleutel te hebben. Dit betekent dat de verantwoordelijken op de luchthavens in de VS de vergrendelde bagage met hun hoofdsleutel kunnen openen, doorzoeken en dan weer op slot doen.

Dit slot is waarschijnlijk de veiligste optie als je naar de VS reist. Het beschermt echter niet tegen alle ongeoorloofde toegang tot de koffer, want er is geen garantie dat er niet al illegale kopieën van de hoofdsleutel in omloop zijn. Toch is het veel veiliger dan helemaal geen slot of een kapot slot.

Wist je dat je trolley bij binnenkomst in de USA een TSA slot moet hebben?

Dit slot kan door de veiligheidsdienst van de VS geopend worden met een hoofdsleutel. Een TSA slot voorkomt dat er in je koffer ingebroken wordt.

Design

De trolley is nu verkrijgbaar in allerlei kleuren en vormen, sommige met ongewone ontwerpen. Het ontwerp dat je kiest is natuurlijk geheel naar eigen smaak. Bedenk dat je een koffer meestal voor lange tijd koopt en hem niet elk jaar zult vervangen. Kies daarom een koffer die je over 2-3 jaar nog steeds mooi vindt.

Kleurrijke of ongewone koffers zijn gemakkelijker te herkennen op de bagagebanden in de luchthaven. Maar als je liever een effen zwarte koffer hebt, kun je je bagage ook markeren met een lint of label.

Bij het kiezen van de kleur van je trolley moet je zeker ook naar de prijs kijken. Soms kan de prijs van een koffer van hetzelfde merk en type alleen al door de kleur tot € 50 verschillen. Ga dus vóór je koopt na of de prijs verschilt van die van het zwarte exemplaar van hetzelfde type koffer en of je het verschil wilt betalen.

Verkrijgbaar als set

Een laatste kenmerk dat van belang kan zijn voor je een koffer kiest, is of hij als set verkrijgbaar is. Misschien zoek je niet maar één koffer, maar meerdere.

Een handbagagekoffer en een bijpassende grotere koffer in dezelfde kleur of hetzelfde ontwerp staan prachtig in de gangen van luchthavens en treinstations. Als je toch al overweegt twee nieuwe koffers te kopen, kijk dan of je favoriet ook in een andere maat verkrijgbaar is.

Foto credit: Alexas_Fotos / pixabay.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies