Laatst bijgewerkt: 05-08-2021

Welkom bij onze grote TSA slotentest 2022. Hier stellen we alle TSA sloten die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen het beste TSA slot voor je te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een TSA slot wilt kopen.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Een TSA slot is een speciaal combinatieslot dat handig kan zijn als je naar de VS reist, want het kan geopend worden met een hoofdsleutel van de US Transportation Security Administration.
 • Sommige reiskoffers zijn al voorzien van TSA sloten. Alleen als je koffer niet zo’n geïntegreerd slot heeft, heeft het zin een TSA slot te kopen.
 • Je kunt kiezen tussen een slot met een sleutel of een slot met een cijfercode. TSA sloten kosten tussen de vijf en de tien euro, afhankelijk van het ontwerp en het type.

TSA slot: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een TSA slot koopt

Je wilt je koffer extra bescherming geven met een slot en bent bij je zoektocht TSA sloten tegengekomen? In deze gids vertellen we je alle belangrijke informatie waar je op moet letten voor je een TSA slot koopt.

Wanneer is een TSA slot de juiste keuze voor jou?

Als je naar de VS reist en bezorgd bent over de bescherming van je bagage, kun je het beste een TSA slot kopen. Een TSA slot is een combinatieslot dat door de US Transportation Security Administration met een hoofdsleutel geopend kan worden.

Een TSA slot is dus ideaal voor reizen naar de VS. Dit betekent dat noch het slot, noch de koffer open geforceerd hoeft te worden als de koffer doorzocht wordt.

Veel koffers met harde buitenkant hebben al een geïntegreerd TSA combinatieslot. Als dit echter niet het geval is met je koffer, kun je een TSA slot als hangslot aan de rits bevestigen.

Voor reizen naar andere landen dan de VS biedt een TSA slot geen groter voordeel dan een gewoon combinatieslot. Niettemin kan hij natuurlijk op elke reis gebruikt worden.

Als je naar de VS reist, zorg er dan voor dat je je bagage alleen met een TSA slot op slot doet.

Hoeveel kost een TSA slot?

Een TSA slot kost 5 – 10 €. Vaak zijn de sloten verkrijgbaar in dubbele of meervoudige verpakkingen, waardoor de losse prijs tot €5 daalt. Als je een enkel TSA slot koopt, kost dat ongeveer € 8.

Besluit: Welke soorten TSA sloten zijn er en welke is geschikt voor jou?

In principe kun je onderscheid maken tussen twee verschillende soorten TSA sloten

 • TSA slot met numerieke code
 • TSA slot met sleutel

De verschillende soorten TSA sloten verschillen in de manier waarop ze beveiligd worden en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Afhankelijk van waar je de meeste waarde aan hecht, is een ander type TSA slot het beste voor jou.

In het volgende gedeelte willen we je helpen uit te zoeken welk TSA slot het beste bij je past. Daartoe laten we je kennismaken met de twee bovengenoemde soorten bagagelabels en schetsen we duidelijk de voor- en nadelen van elk.

Wat zijn de kenmerken van een TSA slot met cijfercode en wat zijn de voor- en nadelen?

Het TSA slot met combinatiecode wordt vergrendeld met een combinatie van drie of meer cijfers. Het combinatieslot is verkrijgbaar in verschillende kleuren en met een metalen beugel of staalkabel. Een TSA slot met cijfercombinatie kun je zowel afzonderlijk als in sets kopen en is verkrijgbaar vanaf slechts zeven euro.

Het TSA combinatieslot wordt geleverd met de basis cijfercombinatie 0-0-0 en kan daarna afzonderlijk veranderd worden. Om dit te doen open je eerst het slot en trek je aan de beugel. Door de sluiting 90 graden tegen de klok in te draaien en naar beneden te duwen, kun je je eigen combinatie instellen.

Daartoe druk je de sluiting naar beneden en kun je met de cijferwielen de gewenste combinatie van cijfers instellen. Draai tenslotte de beugel weer terug en sluit het kofferslot. Dit proces kun je zo vaak herhalen als je wilt om de cijfercombinatie steeds weer te veranderen. Er is geen sleutel voor het TSA combinatieslot, want dat wordt alleen door de veiligheidsautoriteiten op de luchthaven als hoofdsleutel gebruikt.

Voordelen
 • Kan individueel ingesteld worden zo vaak als gewenst
 • meerdere personen kunnen tegelijk toegang hebben
Nadelen
 • Nummercombinatie moet onthouden worden

Je moet je nummercombinatie goed onthouden of opschrijven, want ze is meestal gemakkelijk te vergeten. Als je toch de combinatie van je kofferslot vergeten bent, kun je een slotenmaker inhuren om het uit te zoeken of het zelf proberen.

Het enige dat helpt is alle combinaties uitproberen. Voor een driecijferig combinatieslot moet dit ongeveer 20 minuten duren. Als je geluk hebt, vind je de combinatie eerder.

Een combinatieslot biedt over het algemeen het voordeel dat er geen fysieke sleutel wordt gebruikt die kan worden misplaatst. Bovendien geeft een combinatieslot niet alleen de eigenaar maar ook andere mensen toegang tot de bagage.

In een groot gezin, bijvoorbeeld, betekent dit dat iedereen de cijfercombinatie kan onthouden en niet op afzonderlijke personen hoeft te rekenen, want de andere variant heeft elk maar twee sleutels.

Wat zijn de kenmerken van een TSA slot met sleutel en wat zijn de voor- en nadelen?

Een TSA slot met sleutel is meestal een hangslot dat met een extra sleutel gesloten moet worden. Er zijn ook varianten met stalen kabels die door de rits getrokken worden. Deze zijn kleiner en lichter.

TSA hangsloten zijn er in talrijke kleuren en zijn ook per stuk en in sets verkrijgbaar. Ze worden standaard geleverd met elk twee sleutels.

Voordelen
 • Kleiner
 • Lichter
Nadelen
 • Sleutel kan gemakkelijk misplaatst worden

In het algemeen zijn TSA sloten met sleutel iets kleiner en lichter en liggen ze in dezelfde prijsklasse als TSA combinatiesloten.

Als je een TSA slot met sleutel kiest, zorg er dan voor dat je de twee sleutels apart bewaart en ze niet misleidt of per ongeluk in je bagage stopt.

Wist je dat TSA sloten eigenlijk alleen in de VS gebruikt worden?

De TSA, Transportation Security Administration, mag bagage openen en op gevaarlijke voorwerpen controleren zonder het eerst te vragen. In veel gevallen moeten sloten verbroken worden, wat de bagage kan beschadigen. Daarom is het aan te raden een TSA slot te kopen om je te beschermen tegen mogelijke beschadiging van je koffer.

Aankoopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om TSA sloten te vergelijken en te evalueren

Vergrendelingsmethode en ontwerp

Het grootste verschil tussen verschillende TSA sloten is het ontwerp en de ingebouwde vergrendelingstechniek. Sommige sloten bieden 3-cijferige, terwijl andere modellen 4-cijferige numerieke codes bieden die vrij gekozen kunnen worden.

Je kunt niet ver mis gaan als je een hangslot koopt. Kies een slot dat bij je persoonlijke voorkeuren past.

Het aantal numerieke codes kan variëren. Anders kun je de kleur naar eigen smaak kiezen.

Fotocredits : Giuliano Cesare Del Moretto / 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies