Laatst bijgewerkt: 15-08-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

26Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

81Verzamelde opmerkingen

De televisie is een van de meest gebruikte apparaten in onze huizen en horecabedrijven zoals bars, restaurants en hotels. De grote opkomst van andere apparaten die om hun plekje concurreren, betekent nog niet de nederlaag van de televisie. De tv blijft het communicatiemiddel waar we gemiddeld de meeste tijd mee doorbrengen.

Met een televisie kun je jezelf vermaken, het nieuws kijken en genieten van een serie, film of sport. Gezien het belang ervan in ons leven en de vele uren die we eraan besteden, is het essentieel dat het signaal van een tv goed is. Alleen dan kun je echt ontspannen. Maar een goed signaal is er niet altijd. Gelukkig zijn er tv-signaalversterkers die je in dat geval kunnen helpen om het tv-signaal te versterken.
Belangrijk om te weten

  • Tv-signaalversterkers, ook wel antenneversterkers genoemd, verbeteren de ontvangst van de antenne en helpen om een beter signaal te verzenden richting de tv die op het apparaat is aangesloten.
  • Voordat we een versterker kopen, moeten we de werking van de antenne en de verbindingskabel naar de televisie controleren, voor het geval deze moeten worden gerepareerd of vervangen.
  • De versterkers moeten zo dicht mogelijk bij de signaalbron, de antenne, liggen, om zo interferentie en andere ongemakken die zich voordoen tijdens de reis naar de televisie te vermijden.

Onze selectie: De beste tv-signaalversterkers op de markt

Hieronder vind je een selectie met de beste tv-signaalversterkers die op de markt verkrijgbaar zijn. De lijst bestaat uit producten die beantwoorden aan verschillende gebruikersbehoeften en die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding hebben. Dit zijn de 5 meest interessante producten die je op de markt kunt vinden:

De tv-signaalversterker met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Heb je kabel-tv en heb je een tweede aansluiting nodig in een andere kamer? Of wil je de antennekabel verlengen of een slecht signaal verbeteren? De TVS 5-00 tv-signaal versterker van Axing helpt je hierbij.

Het is een meerbereikversterker voor gebruik in terrestrische ontvangstpunten, voor directe aansluiting van antennes voor FM, DAB+ (VHF III), DVB-T / DVB-T2 (UHF band IV / V). Het apparaat is ook geschikt voor voeding in een sat-multischakelaar.

De meest gebruikersvriendelijke tv-signaalversterker

Thomson staat voor kwalitatieve artikelen die gemak en plezier brengen in jouw leven. Ook voor innovatie zit je bij Thomson bij het goede adres. Deze tv-signaalversterker zorgt voor een stabiel en betrouwbaar tv-signaal. Het apparaat heeft een dempingsregelaar en een frequentiebereik van 47 – 862 MHz.

Het product heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het apparaat doet precies wat je van een basis tv-signaalversterker mag verwachten.

De beste tv-signaalversterker voor lange signaalpaden

De handige signaalversterker van Hama helpt je om een zwak televisiesignaal en beeld- en geluidsstoornissen op de kabel-tv, DVB-T en radio (coax) te voorkomen. Het apparaat is ideaal voor signaalversterking en niveau-aanpassing voor lange signaalpaden.

De gewenste versterking en demping is gemakkelijk instelbaar met de controller. Het Duitse merk Hama staat al sinds 1923 bekend als een toonaangevende partij op het gebied van electronica-accessoires. Type stroombron: AC.

De meest voordelige tv-signaalversterker

De tv-versterker van König heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Voor een zeer betaalbare prijs krijg je een product dat voldoet aan alle verwachtingen zoals je die mag hebben van dit product. Het apparaat heeft 4 uitgangen en is ideaal voor gebruik in een thuisinstallatie, voor de ontvangst van tv-signalen. De versterker heeft een vermogen van 23 dB en frequentiebereik van 86 tot 1006 MHz.

De prijs van dit product is een stuk lager dan de prijs van vergelijkbare producten van concurrenten. De installatie van dit apparaat gaat zeer gemakkelijk. Belangrijk is om de versterker niet te dicht bij de televisie te plaatsen, om zo het beeld niet alsnog te verstoren.

De tv-signaalversterker met de meest effectieve versterking

De antenneversterker van CSL-Computer kan gebruikt worden met 2 apparaten en is geschikt voor DVB-T / T2, kabel-tv (DVB-C) en radio (UHF, VHF, FM). Het apparaat heeft een frequentiebereik van 47 tot 862 MHz, een 1,0 m antennekabel met IEC-koppeling ingang en een versterking van 2 x 15 dB.

De hoogwaardige antenneversterker biedt flexibele aansluitmogelijkheden voor 2 ontvangers. Tegelijkertijd kun je de breedbandkabel-compatibele tweetrapsversterker eenvoudig op de antenne-aansluiting aansluiten. Een verstoord beeld is verleden tijd met deze versterker. Het apparaat verhoogt de signaalsterkte dankzij een effectieve versterking.

Shopgids: Alles wat je moet weten over tv-signaalversterkers

Tv-signaalversterkers kunnen je een hoop zorgen besparen. Om een versterker te vinden die je bij beeld- en geluidsproblemen helpt, is het belangrijk om voldoende kennis te hebben over het soort versterker en de versterking die je nodig hebt, de meest geschikte frequentie en de hoeveelheid uitgangsaansluitingen die het apparaat moet hebben. Om je hierbij te helpen, beantwoorden we hieronder de meest gestelde vragen over signaalversterkers.

Tv-signaalversterker

Het doel van een antenneversterker is om het tv-signaal te versterken en naar andere apparaten te leiden. 
(Bron: Dolgachov: 95035949/ 123rf.com)

Wat is een tv-signaalversterker precies?

Een signaalversterker, ook wel een tv-signaalversterker en antenneversterker genoemd, is een apparaat dat signaal en stroom ontvangt en versterkt, waardoor het signaal zo sterk mogelijk op de aangesloten tv aankomt. Het apparaat helpt om een signaal met de vereiste intensiteit te ontvangen om aan de eisen van een goed beeld en geluid te voldoen. Een versterker is bovendien onmisbaar om het signaal naar meerdere apparaten te distribueren vanaf een enkele installatie.

Een tv-versterker verbetert niet zozeer de kwaliteit van het signaal zelf. Als de antenne een slechte ontvangst heeft, verhoogt de versterker de lage prestaties alleen maar meer. We moeten ook niet vergeten dat een te grote kracht van een versterker ook negatief kan werken door ruis te produceren. De truc is om het juiste balanspunt te vinden voor optimale prestaties.

Waar worden tv-signaalversterkers voor gebruikt?

De afstand tussen de antenne en een tv is meestal behoorlijk groot. Hierdoor neemt de interferentie toe en kan het signaal verslechteren. Een signaalversterker wordt gebruikt om de effecten van een lange kabelloop te verminderen. Het geeft het signaal meer kracht en maakt het voor televisietoestellen mogelijk om het signaal beter te ontvangen en duidelijker uit te zenden.

Een versterker is onmisbaar als je meerdere televisies vanaf dezelfde installatie wilt bedienen, ongeacht hoe sterk het signaal vanaf de antenne reikt. Met een versterker zorg je ervoor dat de distributie verbetert en voorkom je dat een van de apparaten een signaal ontvangt dat zo zwak is dat het de prestaties negatief beïnvloedt.

Clive BarkerEngelse schrijver en filmregisseur
“Televisie is het eerste echt democratische systeem, toegankelijk voor iedereen en volledig bestuurd door wat mensen zelf willen. Het vreselijke is, juist dat wat mensen willen.”

Welke soorten tv-signaalversterkers zijn er?

Er zijn 2 soorten signaalversterkers te vinden op de markt: de mastversterker en de indoor versterker. De eerste biedt ons meer kracht en nabijheid tot de oorspronkelijke signaalbron, waardoor problemen worden voorkomen die tijdens een lange afstand op kunnen treden. De tweede helpt ons in minder veeleisende situaties en in andere specifieke gevallen. Hieronder vind je een overzicht van de verschillen tussen de 2 soorten signaalversterkers:

Soort Kenmerken
Mastversterkers Ze hebben een voeding nodig die het signaal omzet van 220 W naar 12 of 24 W.

De toename in signaalsterkte ligt tussen 30 en 40 dB. Sommige apparaten genereren tot 50 dB.

Deze aansluitingen beschermen tegen kortsluiting en overbelasting.

De versterker moet naast de bron worden geïnstalleerd om te voorkomen dat er een zwak signaal wordt ontvangen.

Indoor versterkers De versterkers genereren een toename in de sterkte tussen de 16 dB tot 24 dB.

Ze worden meestal gebruikt om een verzwakt signaal te versterken voor een bepaald apparaat.

Ze worden normaal gesproken samen met andere versterkers gebruikt. Daarom worden ze vaak als secundair apparaat beschouwd.

De prijs is lager in vergelijking met de prijs van mastversterkers.

Waar moet je een tv-signaalversterker plaatsen?

Je moet de mastversterker zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke bron van het signaal plaatsen. Op die manier voorkom je interferentie en het verlies van het signaal dat optreedt tijdens de reis van de antenne naar de televisie. Een reis die meestal erg lang is.

In het geval van een indoor versterker, dien je deze zo dicht mogelijk bij de tv te plaatsen. Vergeet niet dat de versterkers de kwaliteit van het signaal niet verbeteren, ze versterken het alleen richting het apparaat dat een beter signaal moet ontvangen. Een probleem van een signaal met een lage kwaliteit kan daarom niet worden opgelost met een versterker. Wel kun je een zwak  signaal oplossen door deze op bepaalde punten in het huis te versterken.

Hoe installeer je een tv-signaalversterker?

In de meeste gevallen is het niet moeilijk om televisiesignaalversterkers te installeren. Ze worden geleverd met de montage-instructies die meestal uit 2 of 3 eenvoudige stappen bestaan. Het is niet nodig om een professionele klusjesman te zijn, hoewel je wel tools nodig hebt zoals een schroevendraaier om de kabel in de invoer- en uitvoerconnectoren te bevestigen.

Een mastversterker heeft 2 fysieke delen: de voeding en het versterkingslichaam. De tweede wordt op de antennemast geplaatst en heeft de nodige bevestigingsmiddelen nodig. Op zijn beurt biedt de indoor versterker in sommige gevallen de optie om deze aan een muur te bevestigen. Anderen zijn direct verbonden op de elektrische stroom.

Tv cable splitter on a white table in repair shop macro shot

Er zijn verschillende soorten versterkers op de markt. Ga altijd op zoek naar het model dat het beste bij je past!
(Bron: Glevalex: 92061302/ 123rf.com)

Is het nodig om een technicus te bellen om signaalproblemen op te lossen?

Zelfs als je maar een beetje kennis hebt over de hoeveelheid signaal die de antenne bereikt, kun je zelf ontdekken welk type versterker je nodig hebt. Vervolgens zul je het apparaat met een beetje vaardigheid en het volgen van de instructies zelf kunnen installeren. Als je echt twijfels hebt of te weinig verstand van dit soort zaken hebt, kun je altijd nog een professional om hulp vragen.

Een gespecialiseerde technicus heeft een veldmeter die de exacte hoeveelheid signaal en de kwaliteit ervan controleert. Precisie is erg belangrijk, omdat zowel een te zwak als een te sterk signaal de kwaliteit van het beeld en geluid kan verstoren. Dit wil je zoveel mogelijk voorkomen, anders kun je alsnog niet rustig tv kijken.

Wat zijn de bekendste merken tv-signaalversterkers?

In de rankinglijst hierboven, vind je een overzicht van de 5 beste tv-signaalversterkers die je op de markt zult vinden. De bijbehorende fabrikanten staan allemaal bekend om hun expertise en kwalitatieve producten op het gebied van elektronische accessoires. Axing bijvoorbeeld, een Zwitsers bedrijf, wordt geprezen om hun complete oplossingen en state of the art producten met een compact ontwerp en eenvoudige installatie.

König is een bedrijf gevestigd in Duitsland en heeft een ruim assortiment van meer dan duizend artikelen. Het bedrijf staat synoniem voor kwaliteit tegen zeer goed betaalbare prijzen. König is een leverancier van kwalitatieve lifestyle artikelen voor in huis tegen een scherpe prijs. Ook een tv-signaalversterker van König mocht daarom niet in onze rankinglijst ontbreken.

Fernando Fernán GómezRomanschrijver en filmregisseur
“Zes, acht miljoen kijkers. Dit zijn cijfers waar een theaterregisseur of romanschrijver nooit van had kunnen dromen, laat staan Aeschylus, Sophocles of Euripides.”

Er zijn veel verschillende fabrikanten die tv-signaalversterkers aanbieden. Bij het uitkiezen van een model is het belangrijk om de ervaringen en beoordelingen van andere kopers te controleren. Op deze manier zul je al snel ontdekken of het apparaat goed werkt en of de fabrikant doet wat hij belooft.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Voordat je begint met het zoeken naar de versterker die je zwakke televisiesignaal kan oplossen, moet je de situatie bij jou thuis eerst goed analyseren. Waar zitten de zwakke punten van de installatie? Je kunt dit met een veldmeter meten, die je de amplitude en de kwaliteit van het signaal dat de antenne bereikt laat weten. Met deze gegevens weet je welke versterker je nodig hebt. Als je signaalversterker wilt kopen, raden we je aan om de volgende aankoopcriteria in gedachten te houden:

Soorten

Zoals je eerder in deze shopgids al kon lezen, zijn er 2 soorten tv-signaalversterkers: de mastversterker en de indoor versterker. De eerste verbetert het antennesignaal en moet daarom zo dicht mogelijk bij de antenne worden geplaatst. De tweede soort versterker, de indoor versterker, is minder sterk en dien je juist dicht bij de televisie te plaatsen.

Met beide soorten kun je het gewenste effect krijgen, mits je de meting correct uitvoert en voldoende aandacht besteed aan de specificaties en vereisten van het model dat je koopt. Raadpleeg altijd de handleiding van de fabrikant bij de installatie van de antenneversterker.

Tv-signaalversterker

Voor het plaatsen van een antenneversterker, helpt een veldmeter je om de exacte hoeveelheid signaal en de kwaliteit ervan te controleren. 
(Fuente: Konstantin Pelikh: 95564806/ 123rf.com)

Sterkte

Het door de versterkers gegenereerde versterkingsniveau wordt gemeten in decibel. De mastversterker biedt tussen 30 dB en 40 dB, hoewel sommige apparaten ook 50 dB kunnen bereiken. Ze dienen echter alleen voor het gebruik van een terrestrische televisie. Ze zijn niet compatibel met de frequenties die nodig zijn om een satellietsignaal te versterken.

Op hun beurt genereren indoor versterkers een versterking tussen 16 dB en 24 dB. Dit is meer dan genoeg voor het doel dat indoor versterkers hebben en soms zelfs te veel, wat kan worden opgelost met een potentiometer. Er zijn ook lijnversterkers die het reeds versterkte signaal van een grote installatie versterken, tot 40 dB bereikend. Deze apparaten werken met satelliet en DTT.

Wist je al dat in 1969 de maanlanding van de Apollo 11 op televisie werd uitgezonden en dat hier ongeveer 600 miljoen mensen naar keken?

Frequentiebereik

Het televisiesignaal wordt, afhankelijk van of het een terrestrische of satelliet-tv is, op een andere frequentie uitgezonden. De frequentie van DTT gaat van 470 tot 790 MHz en de satelliet van 950 tot 2150 MHz. De eerste wordt verspreid door middel van een coaxkabel en de tweede middels een antennekabel. Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar een versterker die past bij de frequentie die je nodig hebt. Sommige signaalversterkers dienen voor beide opties.

Uitgangen

Dit aankoopcriterium is misschien wel het gemakkelijkste op te lossen aspect. Het enige dat je hoeft te doen, is het aantal televisies te tellen waarnaar je het signaal wilt verzenden. Op die manier kun je een versterker zoeken die hetzelfde aantal of meer uitgangen heeft. Als je een model met veel uitgangen nodig hebt, zal dit invloed op de prijs en de uiteindelijke kwaliteit van het apparaat hebben.

We raden je om die reden aan om geen model te kopen met veel meer uitgangen dan je nodig hebt. Als je 2 televisies hebt, is het niet de moeite waard om een signaalversterker met veel meer dan 2 of 3 uitgangen te kopen, tenzij je om andere reden voor dat specifieke product kiest. Als je op dit aspect kunt besparen, kun je op andere vlakken weer meer investeren.

amplifier connectors

Je hoeft geen versterker met onnodig veel ingangen te kopen. Kies het model dat past bij het aantal apparaten dat je wilt verbinden.
(Bron: Heiko Schneider: 92660918/ 123rf.com)

Antenne

Als je verwacht dat de versterker de kwaliteit van het signaal verbetert, zul je al snel teleurgesteld zijn en zelfs overwegen om het apparaat weg te doen. De taak van een signaalversterker is echter uitsluitend om, de naam zegt het al, het signaal te versterken en meer kracht te geven. Als het oorspronkelijke signaal al slecht is, zal dit juist alleen maar zichtbaarder worden. In plaats van het probleem op te lossen, maak je het dus alleen maar erger.

Het doel van een versterker is om een krachtig signaal naar apparaten te zenden die vanwege hun afgelegen ligging of andere obstakels op de weg er naar toe, een zwak signaal ontvangen. Daarom is de goede staat van de antenne en de installatie in het algemeen van vitaal belang. Alleen als al deze elementen werken, kunnen we goede resultaten behalen met een versterker.

Samenvatting

Veel mensen hebben er last van: bepaalde tv-kanalen die je bijna niet kunt kijken vanwege een gebrek aan een sterk signaal. Als dit het geval is bij jou thuis, raden we je aan om eerst te controleren of er geen storingen zijn, of de antenne goed functioneert en of de kabel die het signaal naar de televisies draagt in goede staat is.

Als dit allemaal in orde is maar je nog steeds signaalproblemen hebt, kun je het signaal versterken met een antenneversterker. Er zijn verschillende opties en modellen verkrijgbaar op de markt. Met een versterker kun je zowel de ontvangst van de antenne verbeteren als het signaal over verschillende apparaten verdelen. Er zijn 2 soorten signaalversterkers te vinden op de markt: de mastversterker en de indoor versterker. In deze shopgids beantwoorden we al je vragen over het gebruik van een signaalversterker.

Vond je onze shopgids over tv-signaalversterkers interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij kunnen ontdekken welke signaalversterker hen helpt bij het versterken van hun tv-signaal.

(Bron van de header afbeelding: Citadelle: 41311889/ 123rf.com)

Recensies