Onze selectiecriteria

Products

20Onderzochte producten
Hours

20Bestede uren
Studies

5Beoordeelde onderzoeken
Comments

84Verzamelde opmerkingen

USB-sticks of pendrives bieden een grote opslagcapaciteit, terwijl ze klein, snel en gemakkelijk te vervoeren zijn. Met dit uitgangspunt is de populariteit ervan niet verrassend. De toepassingen van de USB-stick zijn niet gestopt met groeien. Dit gaat allemaal over een apparaat dat in een zak past en zelfs als sleutelhanger kan worden gebruikt.

Het is aan te raden altijd een USB-stick bij je te hebben. Het zal je vast wel eens zijn overkomen dat je er een miste, toen je hem het meest nodig had. Misschien heb je er wel al een, maar heeft die geen vrije ruimte meer over. Wat de reden ook is om er een te kopen, in deze praktische gids vertellen we je alles wat je moet weten over USB-sticks.Belangrijk om te weten

 • USB-sticks zijn erg licht van gewicht en handig om te gebruiken. Je kunt ze in je zak, aan een sleutelbos of in je rugzak bewaren.
 • De geheugencapaciteit van de sticks is niet gestopt met groeien sinds de eerste modellen verschenen.
 • Je kunt USB-sticks op meerdere manieren gebruiken: van het installeren van een besturingssysteem tot het maken van back-ups van belangrijke documenten. Sommige modellen hebben beveiligingssystemen om te voorkomen dat hun inhoud in de verkeerde handen valt.

Ranking: De beste USB-sticks op de markt

Hieronder vind je onze complete rankinglijst met de 5 beste USB-sticks die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Elk van hen heeft zijn eigen bijzonderheden. Alle 5 de memory-sticks hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Op basis van deze informatie kun je kiezen welke USB-stick het beste bij jouw behoeften past.

1e plaats: SanDisk Ultra 128GB, Flash USB 3.0

De USB-stick die als beste uit onze test komt, is de SanDisk Ultra Flash USB. De stick is veel efficiënter en tot 10 keer sneller dan de gemiddelde USB 2.0-stick, de voorganger van de USB 3.0. Zo kun je bijvoorbeeld in minder dan 40 seconden een lange film op de stick zetten. Klanten zijn zeer tevreden over de prijs-kwaliteitsverhouding van dit product.

De memorystick heeft een garantie van 5 jaar. Het apparaat heeft overdrachtssnelheden tot 100 MB per seconde en is verkrijgbaar in verschillende capaciteiten: 16 GB, 32 GB, 64 GB en 128 GB. Er zit een wachtwoord- en coderingsbeveiliging op voor privé-bestanden met de SanDisk SecureAccess-software.

2e plaats: SanDisk Ultra Fit 64 GB, Flash USB 3.0

De Ultra Fit USB-stick van SanDisk is een authentieke bestseller die geweldige beoordelingen van zijn kopers ontvangt. Het is een onopvallende en kleine USB 3.0-flashdrive, met een zeer hoge snelheid. De stick is perfect voor notebooks, gameconsoles en autoradioapparatuur. Het heeft 64 GB aan capaciteit en biedt een leessnelheid van maximaal 150 Mb/s.

De USB-stick is ideaal voor niet-professioneel gebruik, tegen een goede prijs en met handige functies. Bovendien heeft de stick een elegant zilveren ontwerp. Het heeft een goede garantie, zoals past bij een merk als SanDisk. Als je meer of minder geheugen nodig hebt, is de USB-stick ook verkrijgbaar in versies van 16 GB, 32 GB en 128 GB.

3e plaats: Intenso Ultra Line 128 GB USB-Stick 3.0

De zilveren USB-stick van Intenso heeft een strak en eenvoudig design, waardoor het makkelijk is om de stick op te bergen. De pendrive heeft een geheugencapaciteit van 128 GB en een USB 3.0-aansluiting. Door het smalle design, is het eenvoudig een tweede USB-stick op je laptop te gebruiken. De dop schermt de USB-stick van beschadiging.

De kwaliteit van de stick is misschien iets minder goed dan sommige andere sticks, maar daarom ook een stukje goedkoper. Sommige klanten geven aan dat de lijm waarmee het plastic vast is gemaakt in het begin een beetje los kan laten, maar dat dit later niet meer voorkomt. Klanten waarderen de stick vooral vanwege de goede prijs, het strakke en mooie design, en de snelheid waarmee je er bestanden op kunt zetten.

4e plaats: Lexar P20 32GB, USB 3.0 JumpDrive

De geheugenstick van Lexar heeft een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding met de garantie van een merk als Lexar. Het heeft een capaciteit van 32 GB. Het biedt leessnelheden tot 400 Mb/s en schrijfsnelheden tot 270 Mb/s. Bovendien is de stick compatibel met zowel USB 3.0- als USB 2.0-standaarden.

De USB-stick heeft een elegant zwart ontwerp met een hoogglanzende spiegelafwerking. Bovendien heeft het een beveiligingsencryptiesysteem om bestanden te beveiligen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat bestanden in verkeerde handen vallen. De stick heeft een schuifsysteem en een handig koortje om aan je sleutelbos te hangen.

5e plaats: SanDisk Cruzer Fit 16 GB USB-Stick USB 2.0

Op de 5e plaats in onze rankinglijst staat opnieuw een model van SanDisk. Als je een zeer goedkope USB-stick zoekt voor een echt betaalbare prijs, dan is SanDisk Cruzer Fit wat je zoekt. Het heeft een opslagcapaciteit van 16 GB en een USB 2.0-aansluiting. Het bevat SanDisk SecureAccess-software om de opgeslagen bestanden te beschermen.

Dankzij het ontwerp en het kleine formaat, kun je de stick volledig onopgemerkt meenemen. Het apparaat is kleiner dan een euromunt en is eenvoudig in gebruik. Het is geschikt voor opslag vanaf notebooks, tablets of andere kleine apparaten. En dit allemaal voor een prijs van minder dan 10 euro.

Shopgids: Wat je moet weten over USB-sticks

Voor het aanschaffen van een USB-stick of pendrive is het handig om rekening te houden met een aantal factoren. Niet alle USB-sticks zijn hetzelfde. Om die reden beantwoorden we in deze gids de meest voorkomende vragen van kopers. Op die manier zul je beter weten welke USB-stick je nodig hebt en zul je sneller tevreden zijn met je aankoop.

USB-sticks of pendrives zijn opslagapparaten waarmee we heel gemakkelijk gegevens kunnen uitwisselen.
(Bron: Lassedesignen: 36588464/ 123rf.com)

Wat is een USB-stick precies?

Een USB (Universal Serial Bus) -stick is een klein opslagapparaat waarop je elk type informatie kunt opslaan. Een USB-stick gebruikt een flash-geheugen om de gegevens op te slaan. De oorsprong ervan gaat terug tot het jaar 2000, toen de eerste eenheden te koop werden aangeboden. Ze staan ook bekend als pendrives, geheugensticks of memorysticks.

foco

Vóór USB-sticks werden er CD’s gebruikt om gegevens en informatie op te slaan. USB-sticks zijn snel populair geworden dankzij hun handigheid en functionaliteiten.

Waarvoor wordt een USB-stick vooral gebruikt?

In tegenstelling tot de groeiende trend om informatie in de cloud op te slaan, worden USB-sticks nog steeds veel verkocht. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt om een besturingssysteem te installeren of om back-ups te maken van belangrijke bestanden en documenten. Ze zijn ook erg praktisch om hele zware bestanden van locatie te verplaatsen.

Een USB-stick wordt vaak gecombineerd gebruikt met een laptop of smart tv. Bijvoorbeeld om applicaties te installeren, om audiovisuele inhoud af te spelen of om een programma, serie of film op te nemen. Op dezelfde manier kan de stick ook worden gebruikt met videoconsoles, om bijvoorbeeld games of video’s op te slaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een USB-stick?

Het belangrijkste voordeel van een pendrive is ongetwijfeld dat ze makkelijk te verplaatsen zijn en weinig ruimte innemen. Ze passen in een zak of rugzak en kunnen zelfs als sleutelhanger worden gebruikt. Bovendien kunnen ze snel en eenvoudig informatie tussen apparaten uitwisselen. Dit alles tegen een prijs die meestal niet erg hoog is.

Het gebruik ervan kan echter ook enkele nadelen hebben. Ze zijn erg kwetsbaar voor spanningsveranderingen en schokken. Bovendien ervaren de oudste modellen vaak problemen na een langdurig gebruik.

En natuurlijk, omdat ze zo klein zijn, is het heel gemakkelijk om ze kwijt te raken. Als je een chaotisch persoon bent, wees dan voorzichtig.

Hoe gebruik je een USB-stick?

Het gebruik van een USB-stick is heel eenvoudig. Voor computers en soortgelijke apparaten is het alleen nodig om de stick op het apparaat aan te sluiten. Zodra dat is gebeurd, is het mogelijk om bestanden te kopiëren en te verplaatsen of applicaties uit te voeren en te installeren. Voor smart tv’s en gameconsoles dien je verder alleen de eenvoudige instructies te volgen die op het scherm verschijnen.

Hoe lang kun je een USB-stick gebruiken?

Over het algemeen is de duur van een flashgeheugen gemiddeld ongeveer 3000 – 5000 schrijfcycli. Dat is ongeveer 4 tot 5 levensjaren als je de stick 2 keer per dag gebruikt. Dat lijkt meer dan genoeg. In werkelijkheid zul je de stick vast en zeker een keer verliezen of uitlenen voordat het zijn levenscyclus voltooit.

Voor wie is het aan te raden een USB-stick te kopen?

De toepassingen van een geheugenstick zijn zo gevarieerd en hebben zoveel voordelen, dat je bijna kunt zeggen dat ze voor iedereen handig zijn. In het bijzonder heb je mogelijk een pendrive nodig als je bijvoorbeeld software op je PC moet installeren of een back-up wilt maken van documenten.

Het kan ook handig zijn een USB-stick te kopen als je vaak documenten van het ene naar het andere apparaat moet verplaatsen. Of om films of muziek te bewaren die je op verschillende apparaten wilt afspelen. Sommige bedrijven gebruiken ze ook als reclame voor zichzelf en geven ze weg bij verschillende acties of evenementen.

Voordelen
 • Klein en licht van gewicht
 • Gemakkelijk mee te nemen en handig in gebruik
 • Redelijke prijs
 • Snelle en veilige uitwisseling van informatie
Nadelen
 • Makkelijk om kwijt te raken
 • Kwetsbaar voor schokken
 • Kwetsbaar voor spanningswisselingen

Waar moet je op letten bij het gebruik van een USB-stick?

Als je een pendrive gebruikt is het erg belangrijk om deze te beschermen van schokken door hem bijvoorbeeld te laten vallen. Anders kan de geheugenstick stoppen met werken. Op dezelfde manier is het raadzaam om vochtige omgevingen en extreme temperaturen te vermijden. Het is natuurlijk belangrijk om de USB-stick van de apparatuur te verwijderen waarmee ze zijn verbonden. Dat kan vaak met behulp van het “Hardware veilig verwijderen”-systeem.

Kwaliteit heeft een prijs maar op de lange termijn is het de moeite waard om die te betalen. High-end USB-sticks kunnen tot 80 euro oplopen.
(Bron: Guillem: 34176532/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Hieronder vind je een aantal belangrijke aankoopcriteria die je in gedachten moet houden als je een geheugenstick koopt. Op deze manier wordt het makkelijker om na de aankoop tevreden te zijn met je USB-stick. We willen niet dat je na een paar maanden teleurgesteld bent over je nieuwe aankoop.

 • Gebruik
 • Opslagcapaciteit
 • Snelheid
 • Bestandsformaat
 • Weerstand
 • Ontwerp
 • Omvang
 • Gevoeligheid van de gegevens
 • Merk

Gebruik

Bij het kiezen van een USB-stick is het erg belangrijk dat je duidelijk weet waar je het voor gaat gebruiken. Mogelijk heb je een pendrive nodig voor een specifiek gebruik, zoals het installeren van een besturingssysteem, het opslaan van documenten die je op verschillende computers wilt gebruiken of om een video op te slaan in hoge kwaliteit. Het gebruik is bepalend voor de keuze van een model.

Opslagcapaciteit

De opslagcapaciteit is een fundamenteel criterium bij het kiezen van de USB-stick die je gaat kopen. We leven in een wereld waarin we steeds meer informatie moeten opslaan. Gelukkig biedt het huidige aanbod van pendrives ook steeds hogere capaciteiten.

De tijd van de USB-sticks met een capaciteit van 128 MB is lang geleden. Tegenwoordig wordt het USB-geheugen in GB gemeten. Het is goed mogelijk om een 64 GB USB-stick te vinden voor minder dan 20 euro. Onthoud echter dat het geen zin heeft om een pendrive te kopen met een opslagcapaciteit die veel groter is dan je nodig hebt.

USB-sticks zijn erg klein en gemakkelijk te verliezen. Als je een beetje chaotisch bent, kun je misschien beter een model kiezen dat je aan je sleutelhangers kunt bevestigen.
(Bron: Kongkiatpaiboon: 61724272/ 123rf.com)

Snelheid

De snelheid van gegevensoverdracht kan een belangrijk probleem zijn als je grote hoeveelheden informatie moet kopiëren. In dit opzicht is het handig om onderscheid te maken tussen USB 2.0, USB 3.0 en, recenter, USB 3.1. Raadpleeg de volgende tabel voor de verschillende overdrachtssnelheden.

USB 2.0 USB 3.0 USB 3.1
Overdrachtssnelheid (theoretisch gezien) 480 Mbps  5 Gbps 10 Gbps

Vergeet niet dat dit theoretische waarden zijn en dat de realiteit kan verschillen. Niet alle USB-sticks zullen deze overdrachtssnelheden bereiken. Bovendien weergeven fabrikanten soms maximale piekgegevens en geen gemiddelde snelheden. Tegelijkertijd is het noodzakelijk om onderscheid te maken tussen lees- en schrijfsnelheden.

Bestandsformaat

Het formaat, of bestandssysteem, is de manier waarop een geheugeneenheid de inhoud of informatie die het opslaat organiseert. Over het algemeen is het nodig om het apparaat vooraf te formatteren om een USB-stick of een ander opslagapparaat te kunnen gebruiken. Over het algemeen wordt op de pendrive het bestandssysteem van een bepaalde serie weergegeven.

Als dit niet het geval is, moet je extra goed controleren of je de juiste USB-stick kiest voor het apparaat waarmee je het gaat gebruiken. Om dit te doen, zijn er verschillende hulpprogramma’s en toepassingen waarmee je de geheugenstick gemakkelijk en snel formatteert. Het kan ook voorkomen dat de fabrieksinstellingen niet geschikt zijn voor de apparatuur waarmee je het gaat gebruiken.

Weerstand

Niets is frustrerender dan het verliezen van de verzamelde informatie, omdat de USB-stick plotseling stopt met werken. Het is waar dat er programma’s zijn die je kunnen helpen de informatie te herstellen. Dit lukt echter niet altijd. Zoals wel eens gezegd wordt, is voorkomen dus beter dan genezen.

Aangezien USB-sticks ontworpen zijn om ze makkelijk te kunnen vervoeren, is het belangrijk dat ze resistent zijn. Een veel voorkomend probleem bij pendrives is hun lage weerstand tegen spanningsveranderingen. USB-sticks worden bovendien vaak onderworpen aan schokken en trillingen.

Kies daarom een USB-stick van goede kwaliteit.

Ontwerp

Momenteel zijn er veel verschillende soorten ontwerpen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een inschuifbare USB-stick, met of zonder dop, van plastic of metaal, wel of geen sleutelhanger, en nog veel meer. Het is handig om er een te kiezen die stevig in elkaar zit, van bijvoorbeeld hard plastic.

Omvang

Ook de grootte doet ertoe. Vergeet niet dat een van de grote voordelen van een USB-stick is dat ze weinig ruimte innemen. Het zijn apparaten die zijn ontworpen om gemakkelijk te worden vervoerd. Zeer grote en dikke pendrives kunnen problemen veroorzaken wanneer je ze op de computer wilt aansluiten, met name in het geval van een laptop.

Het lijkt nu misschien alsof een kleine USB-stick beter is dan een grotere stick. Dat is echter niet altijd het geval. De kwaliteit van een geheugenstick is vooral afhankelijk van de kwaliteit van de componenten die er in zitten. Wel is een kleinere USB-stick gemakkelijker te vervoeren, omdat deze simpelweg minder ruimte inneemt. Afhankelijk van de reden van gebruik kan dit natuurlijk een belangrijke factor voor je zijn.

Gevoeligheid van de gegevens

De gegevens die je op de USB-stick wilt opslaan, zijn mogelijk gevoelig. In dat geval kan het interessant zijn om een USB-stick met een versleutelingssysteem voor de hardware te kopen. Op deze manier heeft niemand toegang tot de informatie die in het geheugen is opgeslagen als je de stick verliest. Het enige waar je dan nog spijt van zult hebben, is het verlies van de pendrive.

Merk

De keuze van het merk is een van de belangrijkste bij het maken van je aankoop. Het merk van een product hangt nauw samen met aspecten als kwaliteit, garantie, duurzaamheid en prijs. Enkele van de meest erkende merken zijn: SanDisk, Lexar, Intenso, Trascend, Toshiba, Corsair, Verbatim en Kingston.

Samenvatting

Hoewel we in een wereld leven waarin alles online met elkaar verbonden is, is het gebruik van een USB-stick nog steeds erg populair. Het biedt een aantal voordelen die andere opslagmiddelen niet hebben. USB-sticks zijn klein, zeer beheersbaar en erg handig in gebruik. Ze hebben daarnaast steeds meer opslagcapaciteit.

Als je een USB-stick wilt kopen, is het belangrijk een aantal factoren van tevoren te bekijken. De prijs is natuurlijk een belangrijke factor, net als de opslagcapaciteit en overdrachtssnelheid. Vergeet echter ook de weerstand en het merk niet. Deze laatste factoren zullen de duurzaamheid van het geheugen beïnvloeden.

We hopen dat deze gids nuttig was en je verder heeft geholpen. Als dat zo is, laat dan een reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie.

(Bron van de header: Intaravichian: 57531878/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Na lange tijd heeft Thobias zijn droom gerealiseerd om zijn eigen thuisbioscoop samen te stellen. Door zijn beroep als cameraman weet hij veel van elektronica. Ook adviseert hij regelmatig vrienden en familie en schrijft hij over zijn technische hobby.