Laatst bijgewerkt: 19-10-2020

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

18Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

79Verzamelde opmerkingen

Met de seizoenswisseling ontstaat er bij velen van ons een behoefte die door sommigen wordt gevreesd en door anderen geliefd: De tijd om de kledingkast opnieuw in te delen. Grote kledingstukken zoals winterjassen nemen veel ruimte in beslag, terwijl we die soms niet hebben. Dit dwingt ons om verborgen plekjes te zoeken waar we onze kleding kunnen opbergen.

Naast ruimtegebrek zijn er nog andere problemen die kunnen ontstaan bij het opbergen van de kleding die we een tijdje niet zullen gebruiken, zoals het ontstaan van stof, schimmel en slechte geurtjes. Gelukkig zijn er vacuüm opbergzakken, waarmee je in een mum van tijd een zee van ruimte in je kast, opbergruimte of koffer creëert. Op die manier bespaar je dus niet alleen ruimte, maar ook een hoop geld en hoofdpijn.
Belangrijk om te weten

 • Vacuüm opbergzakken voor kleding zijn gemaakt van sterke en flexibele polymeren die zich aanpassen aan de vorm van de kleding die erin zit.
 • De vacuümzakken zijn hermetisch gesloten, wat garandeert dat er geen verontreinigende stoffen of lucht bij de kleding kan komen.
 • Voordat je vacuümzakken aanschaft, raden we aan om goed naar belangrijke aankoopcriteria zoals de capaciteit, te besparen ruimte, functionaliteit en het gebruiksgemak van de zakken te kijken. Verderop in deze shopgids vind je een handig overzicht met de belangrijkste aankoopcriteria waar je op moet letten bij de aanschaf van vacuümzakken.

Onze selectie: De beste vacuümzakken op de markt

Het vinden van de beste vacuümzakken voor kleding kan verwarrend zijn, omdat er veel verschillende merken zijn die ze verkopen. Bovendien heeft de grote vraag voor dit product geleid tot een grote opkomst van goedkopere en twijfelachtige kwaliteitsmodellen, die vaak al zelfs voor het gebruik stuk gaan. Om je te helpen de beste zakken te vinden, vind je hieronder een selectie met onze favoriete vacuümzakken die op de markt verkrijgbaar zijn.

Eerdere Aanbevelingen

De beste vacuümzakken met pomp

[

Deze set van 13 stuks vacuüm opbergzakken is ideaal voor het veilig lucht- en waterdicht opbergen van je textielgoed. De herbruikbare vacuümzakken in 4 handige maten zorgen ervoor dat je je textiel extra compact en beschermd kunt opbergen.

Te gebruiken met elke stofzuiger en wordt geleverd met een gratis pomp, handig voor op reis. Maak eenvoudig gebruik van deze duurzame opbergzakken. Berg je kleding en dekens op. Of verlaag je luchtbagagekosten met deze zakken. De kleinere afmetingen zijn perfect in kastlades of op reis.

De beste ruimtebesparende vacuümzakken

Met deze vacuümzakken kun je enorm veel ruimte besparen. Met deze XL vacuüm zakken van 80x60CM bespaar je tot 80% aan ruimte in je koffer, kledingkast of andere opbergruimte. De Flexbag vacuüm opbergzakken set wordt geleverd met 4 vacuümzakken waarmee je veel ruimte bespaart.

De Flexbag vacuüm opbergzakken kun je overal voor gebruiken. Of je nu op reis gaat en niet extra wilt betalen voor die ene extra koffer of dat je de tuinkussens wilt opbergen in de schuur. Het voordeel van vacuümzakken naast het feit dat ze enorm veel ruimte besparen is dat je geen last hebt van nare geuren, stof of motten.

De stevigste vacuümzakken


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

Deze LaundrySpecialist VACUÜM OPBERGZAKKEN hebben een afmeting van 50 x 70 cm en zijn geschikt voor het veilig lucht- en waterdicht opbergen van je textielgoed. De zakken worden per 5 stuks geleverd. Te gebruiken in combinatie met elke stofzuiger – wordt geleverd met gratis handpomp.

De kleinere afmetingen vacuümzakken zijn ideaal voor gebruik in kastlades of op reis. Geen kans op schimmelvorming, viezigheid, stof of nare geuren zodat uw textielgoed extra beschermd wordt. Je textiel dient schoon en droog te zijn voor gebruik. De zakken zijn herbruikbaar. Opbergtijd: oneindig bij juist gebruik.

De beste vacuümzakken voor meer ruimte in je koffer


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

Ga je binnenkort op reis en heb je ruimte te kort in de koffer? Of wil je ruimte besparen in de kleding kast? Met de herbruikbare vacuüm opbergzakken van Flextail Gear bespaar je gemakkelijk 70% aan ruimte in je koffer of kast en past alles gemakkelijk.

De Flexbag Pro vacuümzakken zijn perfect voor op reis met de perfecte afmetingen voor je koffer. Zuig de vacuümzakken snel vacuüm met de ATMOS vacuüm pomp of een stofzuiger. Ook kun je deze herbruikbare vacuümzakken prima gebruiken voor kussens en dekens bijvoorbeeld.

Shopgids: Alles wat je moet weten over vacuümzakken voor kleding

Het is normaal dat je, voordat je een nieuw product koopt, twijfels krijgt over hoe het werkt, wat de beste merken op de markt zijn en van welk materiaal het product gemaakt is. Het helpt dan om op zoek te gaan naar de antwoorden op je vragen, om vervolgens de belangrijkste kenmerken te vergelijken en zo het beste artikel te kiezen. Om je te helpen de beste vacuümzakken voor kleding te vinden, vind je hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen over dit handige product.

boy with a bag

Vacuümzakken voor kleding zijn erg veelzijdig en kunnen in verschillende situaties worden gebruikt.
(Bron: Sebmen: 74513345/ 123rf.com)

Hoe werken vacuümzakken voor kleding?

Hoewel het gebruik ervan niet ingewikkeld is, moet je alsnog bepaalde stappen volgen om een vacuümzak zo goed mogelijk zijn werk te laten doen. Als je de zak niet op de juiste manier gebruikt, bestaat het risico dat de kledingstukken onjuist worden opgeslagen, wat kan leiden tot ongemakken zoals schimmel of slechte geurtjes. Hieronder vind je een lijst met de te volgen stappen:

 1. Inspectie: Het eerste dat je moet doen is de vacuümzakken uitpakken en controleren of de items in de juiste staat aankomen. Het is erg belangrijk om te controleren of de zakken geen gaatjes of openingen in de naden hebben, omdat dit kan leiden tot ongewenst luchtlekken.
 2. Openen: Het is belangrijk om de zakken langzaam te openen. De sluitingen zijn over het algemeen vrij kwetsbaar. Als je er te veel kracht op zet, kunnen ze scheuren of breken, waardoor de zakken onbruikbaar worden.
 3. Vullen: Controleer, voordat je de zakken vult, wat de capaciteit is. Daarna kun je de kleding in de zak plaatsen. Zorg ervoor dat de kleding is opgevouwen, om zo optimaal mogelijk gebruik van de ruimte te maken.
 4. Sluiten: Bij het sluiten van de zak moeten de sluitingen zorgvuldig worden afgesloten om openingen waardoor lucht kan binnendringen te voorkomen.
 5. Luchtafzuiging: Open de draaidop en plaats het mondstuk van de stofzuiger erop. Zet de stofzuiger aan. Zuig nu gedurende ongeveer 2 minuten de lucht uit de zak totdat deze gehalveerd is. Er zijn trouwens ook vacuümzakken te koop waarbij je geen stofzuiger nodig hebt om de zak vacuüm te zuigen. Deze rol je handmatig op, totdat alle lucht ontsnapt.
 6. Klepsluiting: Zodra alle lucht uit de zak is ontsnapt, moet de stofzuigerslang van de draaidop worden verwijderd. Aangezien het klepje maar in één richting werkt, zal er als het goed is geen lucht in de zak komen wanneer je de slang eruit trekt. Draai de dop tot slot weer dicht en controleer of er nergens lucht bijkomt.

travel bag

Bij het sluiten van een vacuümzak moeten de sluitingen zorgvuldig worden afgesloten om openingen waardoor lucht kan binnendringen te voorkomen.
(Bron: Jruwan : 92404752/ 123rf.com)

Welke soorten vacuümzakken voor kleding zijn er?

Er zijn er 3 hoofdtypen vacuümzakken voor kleding verkrijgbaar op de markt: vacuümzakken die je op moet rollen, vacuümzakken die door warmte worden gesloten en vacuümzakken die met een stofzuiger vacuüm worden gezogen. De zakken verschillen in de manier waarop ze worden gesloten en hoe lang ze mee gaan, aangezien sommige vacuümzakken herbruikbaar zijn en andere bedoeld zijn voor eenmalig gebruik. Om het soort te kiezen dat het beste bij je past, vind je hieronder de 3 belangrijkste typen vacuümzakken:

 • Oprollen: Deze vacuümzakken worden meestal gemaakt van polymeren. Ze zijn in verschillende maten verkrijgbaar en worden afgesloten met een sluitstrip. Dit type zak heeft geen vacuümklep. Bij het vacuüm zuigen van de zak moet de lucht handmatig verwijderd worden door de zak op te rollen.
 • Heat seal: Dit soort vacuümzakken zijn gemaakt van hittegevoelige materialen die zijn voorbereid voor machinaal sealen. Om de lucht af te voeren heb je een vacuümverpakkingsmachine nodig, die de lucht afzuigt en de zak hermetisch afsluit. De zakken zijn ontworpen voor eenmalig gebruik, omdat je ze kapot moet maken om de inhoud eruit te halen.
 • Stofzuiger: Deze vacuümzakken worden het meest gebruikt. Je kunt ze zo vaak gebruiken als nodig. Je zuigt de zak vacuüm door een stofzuiger of handpomp op de afzuigdop te plaatsen.

travek bags

Vacuümzakken voor kleding zijn gemaakt van sterke en flexibele polymeren die zich aanpassen aan de vorm van de kleding die erin wordt geplaatst.
(Bron: Nazife: 85937428/ 123rf.com)

Hoe groot moeten vacuümzakken voor kleding zijn?

Bij het kopen van de juiste vacuümzakken moet je rekening houden met de maat van alle te verpakken kledingstukken. Het handigste is om kledingstukken van vergelijkbare grootte bij elkaar in een zak op te slaan. Als je items van dezelfde klasse per zak opslaat, zul je bovendien de kleding en het beddengoed dat je zoekt gemakkelijker vinden. We raden aan om de zakken niet te vol te stoppen, om te voorkomen dat deze breken wanneer je de zak gebruikt.

Middelgrote zakken meten tussen de 51 x 71 centimeter, terwijl grote zakken tussen de 61 x 81 centimeter kunnen zijn. Deze vacuümzakken zijn ideaal voor het opbergen van de meest voorkomende items, zoals broeken, rokken, overhemden, t-shirts, jassen en jurken.

XL zakken meten meestal zo’n 76 x 102 centimeter. Dit type vacuümzakken wordt vaak gebruikt om beddengoed zoals dekbedden en kussens op te bergen. Als je kleine items of delicate kledingstukken zoals ondergoed, overhemden of fijne zomerjurkjes wilt opbergen, is het raadzaam om kleine vacuümzakken te kopen. Deze zakken zullen zicht perfect aan de kleding aanpassen en de vorm maximaal beschermen.

Waar kan ik vacuümzakken nog meer voor gebruiken?

Vacuümzakken zijn erg veelzijdig en in verschillende situaties te gebruiken. Naast het opbergen van kleding, kun je de zakken gebruiken op reis, of om andere zaken op te slaan. Op die manier haal je zoveel mogelijk uit je aankoop. Om je hierbij te helpen, vind je hieronder enkele tips over hoe je vacuümzakken nog meer kunt gebruiken:

Bagage: Niets brengt meer stress dan een te volle koffer. Dat geldt al helemaal als je op het punt staat om je vakantie te beginnen en eigenlijk geen tijd meer hebt om een selectie van de kleding uit je koffer te halen. Gelukkig bieden vacuümzakken de oplossing. Door de kleding in een vacuümzak te plaatsen kun je tot 80% aan ruimte in je koffer besparen.

Boeken: Vacuümzakken zijn ook erg handig voor het opbergen van boeken, bijvoorbeeld aan het einde van het schooljaar of voor een speciale collectie die je wilt bewaren. De vacuümzakken beschermen de boeken tegen stof, schimmel en vocht.

Gadgets: Wie heeft er geen gameconsole, luidsprekers of delen van een oude computer thuis rondslingeren? Vacuümzakken beschermen deze en andere technologische gadgets die je op dit moment misschien even minder gebruikt.

Overig: Zolang de voorwerpen die je in de zak stopt niet scherp zijn, kun je de vacuümzakken gebruiken als beschermhoezen voor bijna elk object. Goede opbergzakken zijn luchtdicht, waterdicht en herbruikbaar, waardoor ze helpen om je meest waardevolle spullen te bewaren tegen schadelijke factoren van buitenaf.

travel bag

Goede opbergzakken zijn luchtdicht, waterdicht en herbruikbaar, waardoor ze helpen om je meest waardevolle spullen te bewaren tegen schadelijke factoren van buitenaf.
(Bron: Siamphotos: 116488650/ 123rf.com)

Zijn er ook sets met vacuümzakken in verschillende maten?

Zeker! Eerder in deze shopgids vind je een selectie met onze favoriete vacuümzakken die op de markt verkrijgbaar zijn. Daar vind je ook een aantal sets met vacuümzakken in verschillende maten. Om te weten welke vacuümzakken je moet kopen, is het raadzaam om van tevoren een lijst te maken met de items die je wilt opslaan.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je voor de eerste keer vacuümzakken koopt, is het best lastig om te bepalen welke zakken je het beste kunt kiezen. Met deze shopgids helpen we je de vacuümzakken te vinden die het beste bij jouw wensen en behoeften passen. Zo is het belangrijk om goed naar de capaciteit en het gebruiksgemak van de vacuümzakken te kijken. Hieronder vertellen we je aan de hand van deze en andere aankoopcriteria, hoe je kunt bepalen welke vacuümzakken je nodig hebt:

Capaciteit

Om te bepalen welke maat je nodig hebt, is het belangrijk om van tevoren te bepalen hoeveel kledingstukken je in de vacuümzakken op wilt slaan. Ook moet je berekenen hoeveel ruimte de kleding ongeveer in zal nemen. Het kan helpen om een lijstje te maken. Belangrijk is dat de kleding goed in de zakken past. Bovendien er moet aan de bovenkant voldoende ruimte overblijven, om de zak goed vacuüm te kunnen trekken. Het gebruik van een vacuumzak van het juiste formaat zal een beter resultaat geven.

View this post on Instagram

After! #vacuümzak

A post shared by Jesse Kaan (@jesse.kaan) on

Ruimte

Een van de belangrijkste doeleinden van een vacuümzak voor kleding is om ruimte te besparen. Als je een set met vacuümzakken koopt, kun je in de beschrijving van het product vaak lezen hoeveel de zakken kunnen krimpen op het moment van vacuüm trekken. De gebruikelijke afname ligt tussen 30% en 50% van de oorspronkelijke maat, hoewel er ook merken zijn die een afname van 80% garanderen. De uiteindelijke bespaarde ruimte hangt gedeeltelijk af van het materiaal van de kledingstukken. Hoe fijner de kledingstukken, hoe meer ruimte er zal worden bespaard.

Functionaliteiten

Vacuümzakken voor kleding kun je in principe voor 3 doeleinden gebruiken: opslag, ruimtebesparing en bescherming. Om erachter te komen of de zakken die je wilt kopen aan al deze vereisten voldoen, is het raadzaam om naar de opmerkingen van eerdere kopers te kijken en te controleren of deze overeenkomen met de beschrijving van de verkoper. Op die manier verzeker je jezelf van een succesvolle aankoop.

Gebruiksgemak

De meeste vacuümzakken bevatten een handleiding met gedetailleerde instructies, waardoor ze snel en eenvoudig te gebruiken zijn. Er zijn helaas echter ook zakken op de markt die veel openingen of kleppen hebben, wat het gebruik ervan bemoeilijkt. We raden aan om goed op te letten dat je geen vacuümzakken koopt die lastig te gebruiken zijn, om tijd en kopzorgen te besparen en openingen waar lucht binnendringt te vermijden.

Gebruik

Om de lucht uit de vacuümzak te halen heb je meestal hulp nodig van een stofzuiger of een pomp. Als je op reis gaat zijn kleinere zakken handig en dan het liefst zakken die zonder stofzuiger vacuüm getrokken kunnen worden. Bijvoorbeeld door de zakken op te rollen. Als je de zakken alleen thuis gebruikt, is het wél handig als er een klepje op zit waar je een slang op kunt bevestigen, zodat de stofzuiger het meeste werk voor je zal doen.

Samenvatting

Het organiseren van een kast kan stressvol zijn als je geen of weinig tijd hebt. Hetzelfde geldt voor het inpakken van je koffer. Of misschien ben je wel op zoek naar een manier om items zoals boeken of gadgets op te slaan en te beschermen. Vacuümzakken zijn in deze gevallen de uitkomst. De vacuüm opbergzakken helpen je om in een mum van tijd een zee van ruimte in je kasten, opbergruimtes of koffer te creëren en items te beschermen.

Er zijn veel verschillende soorten vacuümzakken voor kleding verkrijgbaar op de markt. In deze shopgids kun je lezen op welke factoren je moet letten als je vacuümzakken wilt kopen. Kijk bijvoorbeeld goed naar het materiaal, de sluitingsmethode en de maat van de zakken, om er zoveel mogelijk plezier uit te halen.

Vond je onze shopgids over vacuümzakken interessant? Laat hieronder je reactie achter of deel het artikel op social media met je vrienden en familie.

(Bron van de header afbeelding: Myibean: 92796528/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies