Video grabber
Laatst bijgewerkt: 16-11-2020

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

15Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

In het huidige digitale tijdperk is het niet vreemd om naar beroemde videogamers te kijken terwijl ze live games spelen of naar Youtubers die populaire films, series en games op hun Youtube-kanaal beoordelen. Ongeacht of het om professionals of amateurs gaat, velen van hen gebruiken een video grabber om hun opnames te delen en live uit te zenden.

De toepassingen van video grabbers zijn zeer gevarieerd. Je kunt de apparaten gebruiken om je games op te nemen en te beoordelen, om back-ups te maken van je favoriete series of om je video’s te digitaliseren en verbeteren. Om zoveel mogelijk uit een video grabber te halen, is het belangrijk dat je het juiste model kiest en op zoek gaat naar de grabber die het beste bij je past.
Belangrijk om te weten

 • Video grabbers worden steeds populairder in de wereld van de videogames. Dat geldt niet alleen voor gamers, maar ook voor Youtubers die zich toeleggen op het analyseren en beoordelen van games die nieuw op de markt komen.
 • Met een video grabber kun je zowel beelden live opnemen als uitzenden in hoge kwaliteit. Dit doe je met weinig vertraging in de dataoverdracht. Ook kun je met een video grabber onder andere het beeld van een webcam en het geluid van een microfoon over elkaar heen leggen.
 • Het eerste waar je over na moet denken bij de aanschaf van een video grabber, is de manier waarop je het apparaat wilt gaan gebruiken. Het is belangrijk dat de grabber compatibel is met de apparaten waarmee je hem wilt gebruiken. Daarnaast moet je erop letten dat het apparaat een goede beeldkwaliteit biedt en voldoende verwerkingscapaciteit heeft.

Onze selectie: De beste video grabbers op de markt

Hieronder vind je een selectie met de beste video grabbers die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. In deze lijst vind je een video grabber voor ieder soort budget. Belangrijk is dat al onze favoriete modellen in de selectie hieronder een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding hebben. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

De video grabber met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Met de Video Grabber kun je heel eenvoudig en gemakkelijk je gegevens direct via de USB-interface bewerken en digitaliseren. Nadat je de videograbber op de PC hebt aangesloten via de USB 2.0-interface, kun je er cd-spelers, dvd-spelers, videorecorders, camcorders, digitale camera’s, videocamera’s of andere AV-apparaten met S-video- of S-VHS-aansluiting op aansluiten.

Het opslaan of bewerken gebeurt via de meegeleverde videobewerkingssoftware. Voor de videograbber van Basetech heb je geen externe voeding nodig.

De beste veelzijdige video grabber

Heb je nog een stapel oude videobanden op zolder liggen en wil je deze digitaliseren naar PC of DVD? Dan is deze premium video grabber de ideale uitkomst! Deze USB2.0 audio/videograbber kun je namelijk gebruiken om analoge films van je videorecorder of filmcamera te converteren naar digitale bestanden op je computer.

Optioneel kun je deze weer branden op een DVD of Bluray disk. De benodigde software, drivers en een gebruiksvriendelijke startersgids voor het overzetten en bewerken van je video’s wordt gratis meegeleverd zodat je direct aan de slag kunt!

De meest praktische video grabber

Zet je oude vakantiefilms om naar een digitaal formaat op je PC middels deze nieuwe generatie USB 2.0 A/V converter van het merk Logilink. De converter maakt het mogelijk om je analoge video om te zetten naar een hoge resolutie digitaal formaat, met behulp van de bijgeleverde software.

De A/V grabber is geschikt voor alle AV & S-video apparaten zoals V8, VHS, Hi8 en andere tapes. Als je niet veeleisend bent met software en het gebruik om je oude opnames te vereeuwigen, dan is dit het juiste product.

De beste plug and play video grabber

Herken je dit? Een zolder vol met VHS videobanden met de allermooiste herinneringen, maar geen VHS speler meer te vinden? Zet je videobeelden om naar digitale bestanden om ze alsnog te bekijken met deze videograbber. Neem van allerlei apparaten op, zoals Videorecorders, camcorders of DVB-ontvangers.

De videograbber van Gembird is eenvoudig te installeren, plug and play, want je hebt geen externe voeding nodig. De software voor eenvoudige omzetting en videobewerking is bij de videograbber inbegrepen.

Shopgids: Alles wat je moet weten over video grabbers

Als je overweegt om een video grabber te kopen, is het essentieel dat je rekening houdt met een reeks belangrijke factoren. Video grabbers zijn apparaten met de nodige complexe software, waar een bepaald prijskaartje bij hoort. Het is dus nodig om eerst geld in je aankoop te investeren. Maar wees gerust, dit zal zich op de lange termijn zeker uitbetalen. Tegenwoordig biedt de markt een grote verscheidenheid aan verschillende modelen. Ieder model heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Om je te helpen de video grabber te vinden die het beste bij je past, vind je hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen over deze handige tool.

Video grabber

Video grabbers bieden je de optie om opnames van je videogamespellen in hoge kwaliteit uit te zenden. 
(Bron: Sean Do: EHLd2utEf68/ Unsplash.com)

Wat zijn video grabbers precies?

Video grabbers zijn elektronische apparaten die worden aangesloten op een computer of console om het videosignaal van het zendende apparaat in de hoogst mogelijke kwaliteit vast te leggen via bijvoorbeeld een HDMI- of USB-verbinding. Op deze manier is het mogelijk om de video te digitaliseren, op te slaan en te bewerken voordat je deze uitzendt. Video grabbers worden ook veel gebruikt door gamers en Youtubers voor live-uitzendingen in hoge kwaliteit.

Wat zijn de voor- en nadelen van video grabbers?

Moderne video grabbers maken het mogelijk live-uitzendingen uit te zenden zonder vertraging in de dataoverdracht. Daarnaast biedt het apparaat de optie om video’s van hoge kwaliteit te delen, in veel gevallen zelfs in 4K-resoluties met 60 FPS. Bovendien kun je de video’s opslaan en bewerken voordat je deze met de wereld deelt. Over het algemeen zijn het zeer gebruiksvriendelijke apparaten die weinig voorkennis of expertise vereisen.

Wel moet je om een video grabber aan te schaffen, eerst een investering doen. Daarnaast hebben veel modellen een HDMI-splitter nodig om beveiligde inhoud op te kunnen nemen en te delen. Maar laat je niet afschrikken, het zal de investering en inspanning op de lange termijn meer dan waard zijn. Geen enkel ander apparaat helpt je beter en sneller om je gehele filmcollectie te digitaliseren, bewerken en delen. In de tabel hieronder vind je een handig overzicht van de voor- en nadelen van video grabbers. Dit zal je helpen om te bepalen of een video grabber echt hetgeen is waar je naar op zoekt bent:

Voordelen
 • Met een video grabber kun je zonder vertraging live-uitzendingen maken
 • Ze maken het mogelijk om video-uitzendingen van hoge kwaliteit te maken
 • Je kunt er video”s mee bewerken voordat je deze deelt
 • Ze zijn redelijk eenvoudig te configureren
 • Vaak kun je er beelden of microfoongeluiden mee over elkaar heen leggen
 • Ze zijn ideaal om in hoge kwaliteit live vanaf een camcorder uit te zenden
 • Ze laten toe om op de pc opnames direct van de camcorders te zien
 • Je kunt er video”s mee overzetten van analoog naar digitaal formaat
 • Ze verbruiken weinig pc-capaciteit
 • Ze zijn over het algemeen compatibel met veel verschillende opnamesoftware zoals OBS, FME en Wirecast
 • Je kunt ze vaak met allerlei verschillende apparaten gebruiken
Nadelen
 • Je moet eerst een investering doen
 • Sommige modellen vereisen een HDMI-splitter om bepaalde inhoud op te nemen

Voor wie is de aanschaf van een video grabber aan te raden?

De aanschaf van een video grabber is een goed idee als je op zoek bent naar een manier om videobeelden te digitaliseren, opslaan en bewerken. Ook als je video-uitzendingen in hoge kwaliteit van je videogames wilt maken, is een video grabber de oplossing. Dit geldt vooral als je met een gameconsole speelt, aangezien het met veel van dit soort modellen niet mogelijk is om video-opnames te maken via software, zoals vaak wel het geval is bij pc’s.

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in het overzetten van video’s van analoog naar digitaal formaat. Een video grabber helpt je daarbij. De apparaten zijn ook handig om te gebruiken voor bewakingssystemen, aangezien ze meerdere camera’s op één computer kunnen aansluiten. Tenslotte worden video grabbers vaak gebruikt door sportanalisten die de voortgang van een wedstrijd moeten analyseren terwijl deze nog bezig is.

Wat is een HDMI-splitter die sommige video grabbers vereisen?

Bepaalde digitale inhoud is beveiligd met High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP). Dit is een specificatie, ontwikkeld door Intel, voor de bescherming van digitale audio- en videoinhoud die verstuurd wordt over DVI-, DisplayPort- of HDMI-verbindingen. Het is een vorm van digitaal rechtenbeheer. Dit geldt bijvoorbeeld voor bepaalde videogames, PS3-spellen en kanalen als Netflix. Sommige video grabbers kunnen deze beveiliging niet omzeilen, waardoor het niet mogelijk is om de inhoud rechtstreeks op te nemen. Om dit probleem op te lossen, worden er HDMI-splitters gebruikt.

Een HDMI-splitter is niets meer dan een elektronisch interconnect-apparaat waarmee je een HDMI-signaal in meerdere identieke signalen kunt verdelen. Je kunt het signaal dus omleiden naar een computer en opnemen met de opnamesoftware die bij de video grabber wordt meegeleverd. Bij sommige video grabbers is de HDMI-splitter in de prijs inbegrepen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de juiste video grabber draai jij je hand niet meer om om analoge beelden te digitaliseren of video-opnames van je eigen game-ervaringen te delen. Als je overweegt een video grabber aan te schaffen, moet je rekening houden met een reeks aankoopcriteria. Op deze manier verzeker je jezelf ervan dat je het model koopt dat het beste bij je past. Om je hierbij te helpen, vind je hieronder een lijst met de belangrijkste factoren die het succes van een video grabber bepalen:

Gewenst gebruik

Het eerste criterium waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een video grabber, is de manier waarop je het apparaat wilt gebruiken. Ben je op zoek naar een apparaat om oude videobeelden te digitaliseren? Of wil je opnames van je game-ervaringen maken en deze met andere gamers delen? Het is belangrijk dat je van tevoren bepaalt op welke manier je de grabber wilt gebruiken. Denk ook na over met welke apparaten je de video grabber wilt verbinden en controleer of het apparaat compatibel is.

Je hebt bijvoorbeeld niet hetzelfde opnameapparaat nodig om je games op te nemen als voor live streaming in hoge kwaliteit. Ook als je een camcorder aan wilt sluiten om direct op de pc te zien wat je opneemt, heb je andere functionaliteiten nodig. Als je het opnameapparaat gaat gebruiken voor een bewakingssysteem, heb je een model nodig met meerdere poorten om meerdere camera’s op één computer aan te kunnen sluiten.

Video grabber

Video grabbers zijn elektronische apparaten die worden aangesloten op een computer of console om het videosignaal van het zendende apparaat in de hoogst mogelijke kwaliteit vast te leggen.
(Bron: Gianandrea: KWrNwBE87EY/ Unsplash.com)

Beeldresolutie

Een video grabber is de ideale oplossing om analoge videosignalen om te zetten naar hoge resolutie digitale informatie op een computer om deze te kunnen bewerken. Het is daarom belangrijk om op zoek te gaan naar een apparaat dat video’s in hoge resolutie, tenminste Full HD-kwaliteit, kan opnemen en verwerken. Nog beter is als je video’s in 4K-resolutie kunt vastleggen. Dit is tenslotte de standaard die in de markt de overhand begint te krijgen. Wees je er wel bewust van dat modellen die een 4K-resolutie bieden, een hoger prijskaartje hebben.

Bovendien is het essentieel dat het opnemen en uitzenden met een goede verversingssnelheid gebeurt. We adviseren je om op zoek te gaan naar een apparaat met een snelheid van minimaal 30 frames per seconde (FPS), of eigenlijk nog liever 60 FPS. Op deze manier geniet je van een veel vloeiender beeld. Tegenwoordig zijn er al video-opnamemachines die zelfs live-uitzendingen met 4K en 60 FPS mogelijk maken.

Pc vereist

Als je van plan bent om de videograbber te gebruiken om direct vanaf je pc inhoud op te nemen of te streamen, is het belangrijk dat je controleert of de video grabber die je wilt kopen een tweede pc vereist. Het voordeel van het gebruik van een tweede computer is dat de eerste computer tijdens het vastleggen niet aan capaciteit en prestatie verliest.

De nadelen zijn dat je dus twee pc’s en voldoende ruimte nodig hebt om het apparaat te gebruiken. In deze omstandigheden is het wellicht zelfs handiger om de video’s rechtstreeks via de software vast te leggen. Natuurlijk heb je in het geval dat je beelden vanaf een spelconsole of videocamera wilt vastleggen altijd een computer of laptop nodig.

Andy WarholKunstenaar en een van de protagonisten van de popart
“In de toekomst zal iedereen 15 minuten beroemd zijn.”

Verbindingsopties

Aangezien video grabbers tussenliggende apparaten zijn, is het belangrijk om goed naar de connectiviteitsopties te kijken. Dit geldt zowel voor de invoer- als de uitvoeropties. Hoewel sommige grabbers een USB 2.0-verbinding hebben, is het vooral interessant als ze een USB 3.0- of hogere verbinding hebben, voor een betere gegevensoverdrachtsnelheid.

Grabbers die ondersteuning bieden voor high-definition verbind je via een HDMI-poort. Het is echter ook mogelijk om modellen te vinden met RCA- en VGA-aansluitingen. Houd ook rekening met de verschillende audio-ingangen die er zijn. Bovendien is het handig als de video grabber een microSD-kaartsleuf heeft om direct op te nemen zonder dat er een pc-verbinding nodig is.

Systeemeisen

De verwerkingskracht van een video grabber is van cruciaal belang. Niet alleen voor het vastleggen en opnemen van beelden in hoge kwaliteit, maar ook voor het streamen van live video’s en beeldverwerking. Om de verwerkingscapaciteit te beoordelen is het belangrijk om rekening te houden met de processor van de video grabber.

Je kunt apparaten vinden met processoren die zo krachtig zijn als de Intel van de i5- of i7-reeksen. Op dezelfde manier moet je rekening houden met de hoeveelheid beschikbare en het soort RAM-geheugen. Dit zou minimaal DDR3 moeten zijn, hoewel het natuurlijk altijd beter is als het DDR4 is.

Gewicht en afmetingen

Als je van plan bent om de video grabber regelmatig op verschillende locaties te gebruiken en dus vaak moet vervoeren, is het belangrijk dat je een klein en licht apparaat kiest. Zo wordt het gemakkelijker om de video grabber te verplaatsen en kun je altijd je games opnemen en beelden delen, onafhankelijk van waar je bent. Dat is handig als je bijvoorbeeld deelneemt aan verschillende wedstrijden.

Samenvatting

Video grabbers zijn op veel verschillende manieren te gebruiken. Ze helpen je bijvoorbeeld om analoge beelden om te zetten naar digitale beelden. Maar misschien is het populairste gebruik op dit moment het streamen van inhoud op kanalen zoals YouTube of Twitch. Video grabbers zijn in die zin dus vooral populair bij videogamers. Video grabbers maken het mogelijk om opnames in high definition te maken en verzenden, met daarbij weinig vertraging in de dataoverdracht.

De markt biedt tegenwoordig veel verschillende modellen video grabbers. Ieder model heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Het is belangrijk dat je een video grabber kiest die bij je past. Let bijvoorbeeld op of het apparaat beelden in Full HD- of 4K-resoluties en met een goede verversingssnelheid verwerkt.

Vond je onze shopgids over video grabbers interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel op social media.

(Bron van de header afbeelding: Asawin Klabma: 66428048/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies