dog on a open fiel
Laatst bijgewerkt: 26-03-2020

Onze selectiecriteria

Products

15Onderzochte producten
Hours

21Bestede uren
Studies

5Beoordeelde onderzoeken
Comments

67Verzamelde opmerkingen

De beste vlooienbanden voor honden moeten veiligheid en bescherming aan je hond geven tegen vlooien, teken of andere parasieten. Ze moeten ook duurzaam zijn, gemakkelijk te gebruiken en bestand tegen voortdurende beweging – honden vinden het leuk om rond te lopen en te snuffelen, zoals je weet!

Voordat je een goede vlooienband koopt is het goed om te weten wat de verschillende opties zijn die je op de markt kunt vinden. Je moet ook weten hoe je de band moet gebruiken of welke aanbevelingen de dierenartsen doen. Het is een product dat de laatste jaren sterk is geëvolueerd, ze worden tegenwoordig voor bijna 100% gemaakt met natuurlijke extracten of elementen.Belangrijk om te weten

 • Vlooien kunnen ernstige schade toebrengen aan de gezondheid van een hond. Eén van de meest nuttige elementen in de strijd tegen vlooien en hun beten is een vlooienband – je hebt er één nodig die zo effectief mogelijk is!
 • Vlooienbanden beschermen de hond tegen deze uitwendige parasieten en veel modellen zijn ook effectief tegen teken, luizen en muggen. Ze zijn zeer gemakkelijk te gebruiken en hebben een beperkte effectiviteitsduur, tussen de drie en acht maanden, afhankelijk van het type band.
 • Voordat je een vlooienband voor je hond koopt, moet je letten op de formulering en de samenstelling ervan, om er één te kiezen die zo natuurlijk mogelijk is. Ook de grootte, het aantal weken of maanden dat het je hond beschermt en tegen welke insecten de band beschermt zijn belangrijke aspecten.

Onze selectie: De beste vlooienbanden voor honden

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste vlooienbanden voor honden die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van de perfecte vlooienband een stuk eenvoudiger.

De beste natuurlijke vlooienband voor honden

Deze anti-teken halsband van Simply Natural weert niet alleen teken af. De band beschermt je huisdier op veilige wijze tegen infecties, veroorzaakt door vlooien, teken, muggen, luizen en larven. De band is waterdicht en werkt een maand. De halsband meet 58 cm en kan aangepast worden voor alle soorten honden. De samenstelling van de vlooienband bestaat uit 100% natuurlijke stoffen, waaronder kaneel, en de band heeft een aangename geur.

De beste vlooienband voor grote honden

De Seresto vlooienband voor grote honden van het merk Bayer Vital geeft zijn werkzame stoffen gecontroleerd af gedurende maximaal 8 maanden en beschermt je hond zo duurzaam tegen teken, vlooien en vlooienlarven. Teken worden effectief afgeweerd en gedood voordat ze steken en ziekten kunnen overdragen. Het diergeneesmiddel voorkomt de ontwikkeling van vlooienlarven in de directe omgeving van het dier gedurende 8 maanden. De halsband heeft een aanpasbare lengte van 70 cm.

De beste vlooienband met SOS-nummer

De teken- en vlooienband van Beaphar biedt 8 maanden bescherming tegen vlooien en teken. Het geurneutrale, goed verdraagbare middel wordt continu door de band afgegeven en verdeelt zich via het huidvet over het gehele lichaam van de hond. Dankzij het in de halsband gestanste SOS-nummer van de SOS-zoekdienst van Beaphar kan de aan de wandel gegane viervoeter snel weer worden verenigd met zijn of haar baas. De lengte van de band is 60 cm.

De beste reflecterende vlooienband voor honden

Deze Beaphar teken- en vlooienband is geschikt voor honden vanaf 12 weken. De werkzame bestanddelen verspreiden zich over de hele vacht en houden teken en vlooien weg. Daarnaast heeft de band een aangename frisse geur en vachtverzorgende eigenschappen. Deze band is speciaal voorzien van een reflecterende strip. Deze zorgt ervoor dat de hond beter gezien wordt in het donker. De band is tot 4 maanden actief en meet 65 cm.

Shopgids: Alles wat je moet weten over vlooienbanden voor honden

Het is van groot belang dat je voordat je een vlooienband voor je hond koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers

hound dog

Voordat je een vlooienband koopt is het goed om te weten welke verschillende opties je op de markt kunt vinden.
(Bron: Zuzky: 66179212/ 123rf.com)

Wat zijn vlooienbanden voor honden en welke voordelen hebben ze?

Een vlooienband voor honden is een product dat je hond beschermt tegen vlooien, teken of andere parasieten. Het is een stuk plastic of rubber, in grootte verstelbaar, geïmpregneerd met een chemisch afweermiddel tegen deze ongewenste parasieten. De halsband geeft deze chemische stof vrij, die zich door het hele lichaam van de hond uitbreidt om hem te beschermen.

Behalve de voor de hand liggende voordelen laten we je er hier nog een aantal zien:

 • Ze laten een totale mobiliteit van de hond toe, waar die zich ook bevindt, zelfs in het water. De overgrote meerderheid van de banden is waterdicht en ze kunnen ermee zwemmen en in bad gaan.
 • Ze beschermen je huisdier met een afwerende werking en voorkomen herbesmetting.
 • Veel vlooienbanden beschermen niet alleen tegen teken en vlooien, maar fungeren ook als afweermiddel voor de muggen van het geslacht phlebotomus, drager van leishmaniasis. Ze hebben een levensduur van een aantal maanden.
 • Ze zijn betaalbaar.
 • Ze geven je de zekerheid en gemoedsrust dat je hond veilig is.
 • Hoewel sommige geurloos zijn, zijn er enkele met zeer aangename geuren.

Hoe werken vlooienbanden voor honden?

De werking van de vlooienbanden bestaat uit een farmaceutische formule die parasieten afstoot en die in elke band wordt aangebracht. Deze stof komt in lage concentraties vrij en wordt geleidelijk aan van kop tot staart over de hond verdeeld. Je hoeft alleen maar de halsband om de hond heen te doen.

De halsband heeft meestal één maat en past zich aan de afmetingen van de nek van je huisdier aan door de sleuven in de halsband. Het moet losjes zitten, los genoeg dat er twee vingers van jou tussen de nek en de halsband passen, zodat de hond zich prettig voelt en niets merkt. Als hij eenmaal op zijn plaats zit en je ziet dat je hond niet protesteert, wordt de rest van de halsband afgeknipt.

dog on a open field

Het is een product dat de laatste jaren sterk is geëvolueerd en dat tegenwoordig voor bijna 100% gemaakt is met natuurlijke extracten.
(Bron: Elen: 19881980/ 123rf.com)

Welke soorten vlooienbanden voor honden zijn er?

Er zijn voornamelijk twee hoofdsoorten vlooienbanden: chemische vlooienbanden en natuurlijke vlooienbanden. Dit is afhankelijk van de samenstelling van het product en het wordt aanbevolen om een zo natuurlijk mogelijk product te gebruiken. De volgende differentiatie heeft te maken met het type parasiet dat ze bestrijden.

Er zijn vlooienbanden die alleen vlooien bestrijden en andere die completer zijn, die ook tegen teken of muggen werken. Deskundigen raden je aan om voorzichtig te zijn bij het kiezen van een band, omdat de chemicaliën die ze bevatten geschikt moeten zijn voor de parasiet die je wilt bestrijden. Het is het beste om te kiezen voor een erkend merk zodat er meer garantie is op kwaliteit.

Hoe lang gaan vlooienbanden voor honden mee?

De duur van de effectiviteit van vlooienbanden voor honden is afhankelijk van het model en het merk. Het is langer dan dat van andere antiparasitaire producten, zoals pillen of pipetten (die we later zullen zien). Je moet de aanwijzingen zorgvuldig lezen voordat je de band koopt, maar meestal geven ze tot acht maanden bescherming.

Als algemene regel wordt aanbevolen om, afhankelijk van de door de fabrikant aangegeven tijd, de vlooienband ten minste twee keer per jaar te vervangen. Wees voorzichtig, want er zijn banden die voor elk type parasiet een andere bescherming kunnen hebben. Bijvoorbeeld: vier maanden tegen vlooien, maar zes maanden tegen teken – let er goed op wat je hond nodig heeft!

dog into a car

Ze beschermen je huisdier met een afwerende werking en voorkomen herbesmetting.
(Bron: Patrik: 59792239/ 123rf.com)

Vanaf welke leeftijd kan mijn hond een vlooienband gebruiken?

Een dierenarts zal je altijd de beste aanbevelingen kunnen geven met betrekking tot de leeftijd waarop je hond een vlooienband kan gebruiken, al hebben de halsbanden zelf ook hun indicaties. Sommige merken waarschuwen voor het gebruik van dit product bij pups jonger dan zes of zelfs acht weken. Ook voor honden van hele kleine rassen of met een zwakke gezondheid worden ze afgeraden.

De belangrijkste reden hiervoor is dat de hond de halsband kan afscheuren of bijten tijdens het spelen en dat hij het gif binnenkrijgt. Puppy’s jonger dan acht weken hebben een onvolwassen immuunsysteem en zijn nog niet in staat om de giftige stoffen uit deze producten te bestrijden. Het is dus het beste om potentiële risico’s te vermijden.

Waar moet ik aan denken bij het gebruik van vlooienbanden voor honden?

Naast het advies dat we zojuist hebben gezien met betrekking tot de leeftijd van de hond, kan je in de gebruiksaanwijzing van de vlooienbanden zelf nog andere adviezen lezen, zoals:

 • Houd de vlooienband buiten het bereik van kinderen, voedsel en ogen.
 • Was je handen na het hanteren van de vlooienband.
 • Zorg ervoor dat de hond de halsband niet kan bijten.
 • Als je er meerdere hebt, bewaar dit product dan op een koele, droge plaats.
 • Als je hond een ernstige parasietenplaag heeft, moet de band vaker worden vervangen dan op het etiket staat aangegeven. Raadpleeg je dierenarts.
 • Controleer op allergische reacties, vooral tijdens de eerste uren van het gebruik, en breng je dierenarts op de hoogte als die er zijn.
two dogs

De meeste vlooienbanden zijn waterdicht.
(Bron: Nat: 34143443/ 123rf.com)

Waar kan ik de beste vlooienbanden voor honden vinden?

Bij Amazon vind je het grootste assortiment van dit type product, met vele merken vlooienbanden voor honden van verschillende maten en prijzen. Van de meest bekende merken tot de minder populaire, met advies over gebruik en productgarantie. Je kunt vanuit je huiskamer en met alle comfort de beste artikelen voor je huisdier kopen.

Eén van de grote voordelen van het kopen van vlooienbanden voor honden op Amazon is dat je de geverifieerde klantenreviews kunt bekijken. In deze reviews vind je meer gedetailleerde informatie over het product, zoals de geur die het heeft en of het echt effectief is in de aangegeven maanden.

Welke andere producten zijn er tegen vlooien?

Naast vlooienbanden zijn er nog andere mogelijkheden om je hond te beschermen tegen externe parasieten. Wanneer je hond al vlooien heeft, kun je het gebruik van de halsband het beste combineren met een andere methode om volledige effectiviteit en bescherming te garanderen. We laten je hier een kleine vergelijkende tabel zien waarin je deze opties met hun voor- en nadelen kunt zien.

Antiparasiet voor honden Voordelen Nadelen
Anti-parasietenpipet Doeltreffendheid.

Zeer preventief.

Doseer volgens het gewicht van de hond.

Kortere duur dan de halsbanden: tussen 3 weken en 4 maanden.

Niet voor honden die al besmet zijn.

Chemisch product.

Antiparasiet-spray De snelste en meest effectieve methode wanneer de hond al sterk geïnfecteerd is.

De veiligste optie voor puppy’s.

Zeer praktisch.

Niet preventief.
Afweertabletten Zeer effectieve en preventieve methode.

Het wordt één keer per maand gegeven, met voedsel, en de dosis is afhankelijk van het gewicht van de hond.

Kan aan elke hond worden gegeven, ook aan drachtige teven en pups die al vast voedsel hebben.

Het is slechts één maand effectief.
Het elimineert geen volwassen vlooien.

Het moet worden gecombineerd met andere producten.

Hebben vlooienbanden hetzelfde effect als pipetten?

Pipetten zijn duurder en bovendien moeten een aantal aanbevelingen worden opgevolgd, zoals het niet baden van de hond gedurende twee dagen na toediening. Het is het beste om elk geval apart te bestuderen en je dierenarts te raadplegen, die je kan adviseren wat de meest geschikte methode is. De vlooienband is ongetwijfeld de eenvoudigste, meest praktische en goedkoopste optie.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een vlooienband voor honden om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het product te vinden dat het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de vlooienband die je nodig hebt: 

Samenstelling

De formulering van het afweermiddel in vlooienbanden voor honden is zeer belangrijk. Sommige honden hebben enige intolerantie voor de meest voorkomende stoffen tegen ongedierte en het is raadzaam om natuurlijke en geen giftige producten te kiezen. De merken zijn hier steeds meer op gefocust, op een 100% natuurlijke samenstelling. Probeer deze producten bij voorkeur.

dog with a collar in his mouth

Veel vlooienbanden beschermen, naast teken en vlooien, ook als afweermiddel voor de muggen van het geslacht phlebotomus.
(Bron: Chabala: 27321071/ 123rf.com)

Effectiviteitsperiode

Zoals je hebt gezien, hangt de tijdsduur van de effectiviteit af van elke vlooienband en elk merk. Dit hangt samen met de actieve bestanddelen en hun afgiftesnelheid op de vacht van het dier. Probeer te zoeken naar de hoogst mogelijke effectiviteit en bedenk dat de vlooienbanden die beschermen tegen verschillende insecten dat de bescherming niet in alle gevallen hetzelfde is. Let hier goed op!

Grootte

De meeste modellen op de markt zijn eenvoudig verstelbaar en het enige wat je hoeft te doen is de band af te knippen zodra deze is aangepast aan de gewenste maat. Als je hond erg groot is, zijn er speciaal voor ontworpen vlooienbanden voor grote honden. De grootte van elke vlooienband wordt gespecificeerd op de verpakking.

Bescherming

Vlooienbanden voor honden zijn vaak multifunctioneel en dienen niet meer alleen ter bescherming tegen vlooien en teken. Zoals we al eerder hebben gezien, beschermen sommige vlooienbanden ook tegen muggen om de verspreiding van leishmaniasis te voorkomen. Hoe meer de bescherming de band biedt, hoe minder zorgen je je hoeft te maken!

dog watching the sunset

Ze geven ons de zekerheid en gemoedsrust dat ons huisdier veilig is.
(Bron: Jaromi: 48037642/ 123rf.com)

Waterdichtheid

Het is essentieel dat de vlooienband waterdicht en waterbestendig is! Je hond moet zijn normale activiteiten kunnen voortzetten en een normaal leven kunnen leiden met zijn halsband, waarbij hij in bad kan gaan, kan zwemmen of in de regen kan lopen. Een waterdicht ontwerp zorgt ervoor dat de vlooienband effectief blijft, zelfs als deze nat wordt.

Samenvatting

Net als de meeste hondeneigenaars maak je je vast zorgen over de mogelijkheid dat je hond vlooien of teken oploopt. Een goede preventie is essentieel en vlooienbanden zijn hiervoor één van de beste alternatieven. Controleer af en toe de vacht van je hond, breng hem regelmatig naar de dierenarts en let goed op zijn hygiëne.

Vlooienbanden voor honden worden steeds beter, effectiever en vooral natuurlijker geformuleerd. Vroeger hadden deze producten veel giftige chemicaliën die in sommige gevallen de huid van de hond konden beschadigen of allergieën konden veroorzaken. Tegenwoordig geven ze gelukkig maar zelden problemen. Je kunt ze met een gerust hart aanschaffen!

Vond je ons artikel over vlooienbanden voor honden interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte vlooienband kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Chalabala: 48037647 / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Talenfreak, reisgek en cultuurliefhebber. Al deze eigenschappen maken deel uit van mijn werk als redacteur en vertaler.Ik ben altijd online op zoek naar de nieuwste fitnessgadgets en naar de laatste snufjes voor in en om het huis. Met zoveel nieuwe mogelijkheden die constant op de markt verschijnen, hoop ik dat mijn artikelen je van pas zijn gekomen bij het ontdekken van de nieuwste producten.