Laatst bijgewerkt: 18-09-2020

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

19Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

80Verzamelde opmerkingen

Waarom is voetbal zo populair in Nederland? Voetbal is een simpele sport om mee te beginnen. Er is niet meer voor nodig dan wat vrienden, een bal en wat ruimte om te spelen. Voetballen kun je daarom eigenlijk overal wel, op grasveldjes, op het strand of gewoon op straat. De vraag naar voetbalaccessoires groeit met de dag, en er zijn steeds meer producten met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Eén van de artikelen die hiervan het beste als voorbeeld kan dienen zijn voetbalschoenen. Ze zijn de laatste jaren sterk verbeterd dankzij de studies en analyses van de productiebedrijven om ze te perfectioneren. Ook om te voldoen aan de toenemende eisen van het moderne voetbal, dat geen grenzen lijkt te hebben aan zijn ontwikkeling.
Belangrijk om te weten

 • Voetbalschoenen zijn de schakel tussen de voeten en de bal.
 • De keuze van de noppen is essentieel om stevig op de plaats te blijven.
 • De juiste maat en het juiste materiaal voorkomt het risico op blessures.

Onze selectie: De beste voetbalschoenen op de markt

In dit segment hebben we een selectie van de 5 beste voetbalschoenen voor je uitgezocht die er op de markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het uitkiezen van de perfecte voetbalschoenen voor jou wat eenvoudiger.

1e plaats: Adidas Kaiser 5 Team


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

Adidas is sport én mode. De rijke geschiedenis in de sportwereld is duidelijk zichtbaar in de authentieke producten die, sinds eind jaren negentig, op een originele manier weer tot leven te gebracht worden met innovaties en stijl. Deze turfvoetbalschoen voor heren van Adidas, heeft een bovenwerk gemaakt van soepel en zacht leer.

De anatomisch voorgevormde binnenzool geeft extra comfort en demping. De PU buitenzool met veel kleine rubberen noppen is ideaal voor het spelen op kunstgras- en turfvelden. De hakhoogte bedraagt 1 cm. De schoenen hebben symmetrisch ingeregen veters. Materialen: Leer en kunststof. Kleur: Zwart/wit.

2e plaats: Nike Mercurial Superfly VI Academy MG

De voetbalwereld is gezegend met een aantal spelers die geboren zijn om het ver te schoppen. Van nature vallen zij op, maar ze zoeken ook regelmatig zelf de schijnwerpers op. Met snelheid, felheid en onbevreesde acties krijgen zij de toeschouwers op de banken. Voor hen die snelheid door hun aderen hebben stromen.

Voor de geboren snelheidsduivels presenteert Nike de nieuwe generatie Nike Mercurial 360.De nieuwe generatie Nike Mercurial voetbalschoenen worden gedragen door vele internationale sterren, waaronder: Cristiano Ronaldo, Neymar, Eden Hazard en Alexis Sanchez.

3e plaats: Adidas Ace 17.4 Indoor


AffiliateLink


ACE 17,4 IN

De Adidas Ace Indoor voetbalschoenen beschikken over een CTRL/WEB bovenwerk voor ideale controle over de bal. Door de opvallende kleuren van het model weet je zeker dat je gezien wordt. Dit model is op te splitsen in 3 ondergrondstypes: Zaalvoetbalschoenen en Veldvoetbalschoenen & Kunstgrasvoetbalschoenen.

Dit zijn de Ace 17.4 IN voetbalschoenen van Adidas. Met de BRAVO synthetische upper vormt de schoen goed naar de voet. De binnenkant van de schoen is van textiel. Met een gewatteerde enkelkraag en een non-marking buitenzool.

4e plaats: Adidas Predator 18.3 Fg

De adidas Predator 18.3 FG is een voetbalschoen afkomstig uit de Sky Stalker collectie van adidas. De Predator is speciaal ontworpen voor spelers die spelen met meesterlijke controle, precisie en kracht. Vandaar dat onder andere sterspeler Paul Pogba zijn wedstrijden op de Predator speelt.

De schoen heeft een bovenwerk wat bestaat uit mesh materiaal. Dit materiaal vormt zicht strak om de voet en dat zorgt voor optimaal draagcomfort en een ultiem balgevoel. Bovendien zorgt het mesh materiaal voor een optimaal ademend vermogen.

5e plaats: Adidas Copa Mundial

De Adidas Copa Mundial is een klassieke, zwarte voetbalschoen. De schoen is al jaren zeer populair doordat deze zich perfect naar de voet vormt. De adidas Copa Mundial werd in de jaren 80′ en 90′ de toonaangevende schoen in ieder voetbalstadion. Van het gouden Oranje uit 1988 begon acht man op deze schoen aan de EK-finale.

Het bovenwerk is gemaakt van zacht en soepel kangoeroeleer wat geheel naar de voet gaat vormen. De veters zijn op een traditionele manier ingeregen. De anatomisch voorgevormde binnenzool zorgt voor extra comfort en goede dempende eigenschappen wat de kans op blessures vermindert. De PU buitenzool is voorzien van 14 geïnjecteerde Firm Ground noppen welke een goede grip geven op ‘normale’ natuurlijke velden.

Shopgids: Alles wat je moet weten over voetbalschoenen

Het is van groot belang dat je voordat je voetbalschoenen koopt, alle belangrijkste aspecten van deze producten leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste aspecten voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan de normen van de federatieve organen, controleren scheidsrechters de schoenen van alle spelers.
(Bron: sportgraphic: 18246912/ 123rf.com)

Wat zijn voetbalschoenen?

Dit zijn de schoenen die door voetballers worden gebruikt om de sport te beoefenen die het grootste aantal fans en spelers ter wereld heeft, het voetbal. Ze worden vooral gekenmerkt door het dragen van noppen op de zolen, waardoor de speler meer grip op de grond krijgt, uitglijden wordt voorkomen en een grotere snelheid wordt bevorderd.

Voetbalschoenen zijn een gereglementeerd element. Om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan de normen van de federatieve instanties, controleren scheidsrechters de schoenen van alle spelers voor het begin van de wedstrijden of elke keer dat nieuwe spelers het veld betreden. Voetbalschoenen zijn ook bekend onder andere namen, zoals kicksen.

Welke voetbalschoenen zijn geschikt voor de verschillende ondergronden?

Dit is één van de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen. Je balans, tractie en bescherming tegen mogelijke blessures zijn afhankelijk van de juiste keuze. Zoals je zult zien in de volgende lijst, afhankelijk van de ondergrond van het veld, zijn er verschillende vereisten voor voetbalschoenen:

 • Natuurgras: Het is de ondergrond die het meest gebruikt wordt door profvoetballers. Bijna alle competities op hoog niveau worden op dit oppervlak gespeeld. Aluminium- of verwisselbare noppen worden aanbevolen.
 • Kunstgras: Hierop wordt gespeeld met ronde noppen om de stabiliteit te bevorderen en het risico op letsel te voorkomen. Deze ondergrond is gebruikelijk bij amateurspelers of spelers in lagere categorieën.
 • Zand: De rubberen noppen zijn voor deze ondergrond het beste.
 • Plaveisel: Een ondergrond waar je geen noppen voor nodig hebt. Ze hebben een platte zool. De rest van het materiaal en het ontwerp van het schoeisel hoeft niet te verschillen ten opzichte van de andere terreinen.

Welke voetbalschoenen moet ik gebruiken, afhankelijk van de positie?

Voetbalschoenen maken van niemand een betere of slechtere speler, maar ze kunnen wel helpen om de prestaties iets te verbeteren en vooral om je comfortabeler te laten voelen. Verdedigers moeten gebruik maken van synthetische kicksen, die bestendig zijn en niet vervormen bij het contact, zodat het schot ook met kracht kan worden genomen zonder hier last van te hebben.

De middenvelders moeten heel nauwkeurig zijn en hebben schoenen nodig die in de wreef versterkt worden om kracht te winnen bij het schieten zonder hierbij blessures op te lopen. Aan de andere kant zijn de buitenspelers specialisten in snelheid en hun schoeisel moet de inspanning die ze leveren bij het rennen verminderen. En de spitsen zoeken voetbalschoenen die hen helpen om beter op het doel te schieten.

Er zijn vier soorten noppenzolen, afhankelijk van het speelveld, omdat de ondergrond de noppen en het materiaal bepaalt.
(Bron: famveldman: 103987536/ 123rf.com)

Welke soorten noppenzolen hebben voetbalschoenen?

Er zijn vier soorten zolen voor voetbalschoenen, afhankelijk van het speelveld, aangezien de ondergrond het aantal noppen en het materiaal ervan bepaalt. De juiste keuze helpt je je comfortabeler te voelen, controle te hebben over de bal, de bal effectiever te raken en het risico op blessures te vermijden.

Soorten Ondergrond Noppen
Soft Ground Natuurgras Aluminium of gecombineerd
Firm Ground Natuurgras Rubber
Artificial Grass Kunstgras Rubber
TURF (gravel en kleine steentjes) Zand, cement, vloerbedekking Multinoppen van rubber

Welke maat voetbalschoenen heb ik nodig?

Het belangrijkste is dat ze perfect passen, maar ze mogen ook weer niet te strak zitten, omdat we hierbij risico lopen om letsel aan de voeten op te lopen. Daarom moet de pasvorm aan de voet worden aangepast en moet er rekening mee worden gehouden dat deze meestal smaller is dan bij ander schoeisel.

Voor mensen met zeer brede voeten moet een gepersonaliseerde binnenzool worden gemaakt. De risico’s zijn aanzienlijk, vooral als het vijfde middenvoetsbeentje, het bot aan de buitenzijde van de voet, geen steun krijgt en er spanning is die kan eindigen in een breuk. Er zijn leesten om de schoen vorm te geven voordat deze wordt gebruikt, maar het is goedkoper om wat tijd te besteden aan het kiezen van de juiste maat.

Hoe onderhoud ik mijn voetbalschoenen?

Voetbalschoenen zijn kwetsbare artikelen die in contact komen met verschillende elementen zodat ze heel wat te verduren hebben en die hun levensduur kunnen verkorten. Dit is het geval met water. Daarom is de eerste stap om ze na gebruik te drogen als ze nat zijn. Vuil moet ook worden verwijderd met een droge of vochtige doek, indien nodig.

In tegenstelling tot synthetische voetbalschoenen is het onderhoud bij natuurlijk leer langer. Het is belangrijk om ze te hydrateren met paardenvet of iets dergelijks om ze te voeden en waterdicht te maken. Ook bij het bewaren of het vervoeren moet men voorzichtig te werk gaan, rekening houdend met het feit dat de natuurlijk leer vatbaar is voor vervormingen.

Wat zijn de bekendste merken van voetbalschoenen?

Zoals bij bijna alles wat met sportkleding of -uitrusting te maken heeft, zijn de Duitse firma Adidas en de Amerikaanse firma Nike de grote reuzen op de markt, die ook de meeste van de grote figuren van het wereldvoetbal dragen. Voorbeelden hiervan zijn Cristiano Ronaldo en Neymar met Nike, of Messi en Luis Suarez met Adidas.

Maar er zijn nog veel meer merken die van groot belang zijn. Op de derde plaats staat Puma, de enige die erin geslaagd is om samen met de twee “monsters” te wedijveren en voetballers van internationale allure te sponsoren. Hierna vinden we andere belangrijke merken in deze branche zoals Umbro, Uhlsport, Kappa, Lotto, Topper of Reebok.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van voetbalschoenen om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om de voetbalschoenen te vinden die het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste aspecten die je helpen bij het kiezen van de kicksen die je nodig hebt:

 • Modaliteit
 • Soort ondergrond
 • Noppen
 • Materiaal
 • Keepers

Modaliteit

Voordat je producten begint te bekijken, moet je eerst weten welke modaliteit je wilt beoefenen. Van de 11-spelers klassieker, tot 7-a-side voetbal of misschien zaalvoetbal. In dit laatste geval kun je modellen vinden die gelijk zijn aan het voetbal van het grote veld. Het grote verschil is echter dat ze een platte zool hebben omdat er op een harde ondergrond wordt gespeeld.

Soort ondergrond

Als het soort voetbal al vast staat, moet je daarna aan het type ondergrond denken waarop je gaat spelen. Als we voetbal gaan beoefenen, zijn de opties natuurgras, kunstgras of zand. In alle 3 gevallen zullen de schoenen noppen hebben. Maar er is nog een lange weg te gaan.

Noppen

We komen al wat dichter bij onze beslissing. Noppen zijn de meest herkenbare en zelfs de belangrijkste onderdelen van voetbalschoenen. Zonder noppen zou het voor de speler heel moeilijk zijn om zijn evenwicht te bewaren, zou hij geen tractie hebben en zou hij snelheid verliezen. In een nat veld zou hij al snel uitglijden.

Voor natuurgras worden aluminium noppen gebruikt, hoewel combinaties met kunststof noppen soms ook effectief zijn. Deze laatste zijn geschikt voor kunststof ondergronden, maar daar zijn ook drie opties: eerste, tweede en derde generatie velden.

Materiaal

Tot zover de basics. Tot dit punt was er geen mogelijkheid om je te vergissen zonder daarvoor een prijs te betalen. Dit is anders met het materiaal waarmee de voetbalschoenen worden gemaakt. Het is belangrijk, maar het is niet doorslaggevend om deze sport met een zekere normaliteit te beoefenen. Het hangt meer af van de persoonlijke smaak en het comfort van de drager. Er zijn twee mogelijkheden waar we uit kunnen kiezen:

Soorten materiaal Voordelen Nadelen
Natuurlijk leer Flexibel en past zich aan aan de voet en de loopwijze Absorbeert water en verandert van gewicht. Ze kunnen verkleuren na verloop van tijd
Kunststof Absorbeert geen water. Landurige kleuren. Natuurlijk contact met de bal, omdat het hetzelfde materiaal is Het materiaal past zich niet aan de voeten aan

Keepers

Als je een doelverdediger bent, moet je zoeken naar voetbalschoenen die bij je positie passen. De keepers zijn gespecialiseerd en hebben een speciale consideratie binnen het team. Ook een grotere verantwoordelijkheid. In tegenstelling tot hun teamgenoten, wanneer zij een fout maken, is er niemand achter ze om te proberen het op te lossen. De keuze van het schoeisel is voor hen van vitaal belang.

Uitglijden of tractie verliezen is “zelfmoord”. Zij moeten het juiste model hebben, maar vooral met de perfecte noppen, als het speelveld eenmaal goed is onderzocht. Stabiliteit, grip, beter contact en controle van de bal zijn essentiële aspecten die nodig zijn om de moeilijke taak van het doelverdedigen te kunnen verrichten.

Samenvatting

Zoals in bijna elke sector van de samenleving gaan technologie en onderzoek hand in hand in de evolutie van allerlei producten en in een duizelingwekkende snelheid. Voetbalschoenen zijn hierop geen uitzondering. Veranderingen gebeuren snel, en het bewijs hiervan zijn de resultaten van de twee reuzen uit de sportindustrie,

Nike heeft al hybriden van synthetisch en natuurlijk leer bereikt. Adidas reageert met twee voetbalschoenen met precies dezelfde kenmerken, die allebei van een ander materiaal gemaakt zijn. We zouden kunnen zeggen dat deze producten de toekomst zijn, maar ze zijn het heden en in dit tempo zal het misschien niet lang duren voordat ze tot het verleden behoren.

Vond je ons artikel over voetbalschoenen interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte voetbalschoenen kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Anek Suwannaphoom: 42199020/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies