voetbal stukken
Laatst bijgewerkt: 11-11-2020

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

19Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

75Verzamelde opmerkingen

In 1937 patenteerde Alejandro Finisterre zijn beroemdste creatie. De Galicische dichter, uitvinder en redacteur raakte tijdens de Spaanse burgeroorlog gewond bij een bombardement. Toen hij in het ziekenhuis lag, kreeg hij een idee, gebaseerd op de kinderen in het ziekenhuis die op dat moment, net als hij, niet konden voetballen. Hij liet zich mede inspireren door tafeltennis. Zo ontstond een van de leukste spellen op aarde: tafelvoetbal.

Er zijn verschillende versies van voetbaltafels. Ieder model heeft zijn eigen unieke kenmerken. Ze hebben echter allemaal iets met elkaar gemeen: ze bieden vermaak. Het populaire tafelvoetbal trok zelfs de aandacht van de hoofdrolspelers van ‘Friends’, de beroemde televisieserie. Het maakt niet uit of je een beginner bent zoals Chandler, of juist een expert zoals Monica. In deze shopgids helpen we je bij het kiezen van de beste voetbaltafel van 2023.
Belangrijk om te weten

  • Er zijn verschillende soorten voetbaltafels verkrijgbaar. In deze shopgids laten we je zien welke soorten er zijn en wat de beste voetbaltafels op de markt zijn.
  • Het doel van tafelvoetbal is om meer goals te scoren dan je tegenstander. Er zijn echter verschillende spelmodi. Verderop laten we je zien op welke manieren je tafelvoetbal kunt spelen.
  • Als je een voetbaltafel koopt, is het belangrijk dat je goed op het formaat let. De grootte van het spel bepaalt namelijk of de tafel in je huis past, net als hoeveel spelers mee kunnen spelen.

Onze selectie: De beste voetbaltafels op de markt

Het is niet altijd makkelijk om 21 vrienden bij elkaar te krijgen om een ​​voetbalwedstrijd te spelen. Of eigenlijk 22, als je ook nog een scheidsrechter nodig hebt. Dit is nog moeilijker als het koud is of regent. Gelukkig is er een alternatief waarvoor je veel minder spelers nodig hebt: tafelvoetbal. Hieronder laten we je de selectie met de beste voetbaltafels op de markt zien:

De beste voetbaltafel voor jong en oud

De Shoot van Buffalo is een hele mooie voetbaltafel van MDF in een mooie houtlook. De prijs-kwaliteitverhouding van dit product is echt uitstekend. Voor een zeer vriendelijk prijsje haal je een voetbaltafel in huis waar je veel plezier uit zult halen.

De kast is 120 x 61 x 81 cm en heeft een spelveld van 105 x 58 cm. Het ontwerp maakt deze tafel ideaal voor kinderen tot 12 jaar, maar is ook geschikt voor volwassenen. Een groot voordeel van deze tafel is dat de stangen niet uitsteken bij het spelen, maar in elkaar schuiven.

De beste luxe tafelvoetbal met een mooi design

Als je een grotere voetbaltafel zoekt, is dit model van Buckshot mogelijk iets voor je. De luxe voetbaltafel beschikt over een balteruggave-systeem, chromen score-tellers en bekerhouders. De tafelvoetbaltafel heeft bovendien sterke MDF zijwanden en een 50 mm stabilisatorstang.

Het competitiespeelveld heeft oplopende hoeken, geen plastic corners. De voetbaltafel heeft een prachtige donkere chique uitstraling die zowel geschikt is in de grotere woningen als op het werk. Hij is stevig en zwaar genoeg om er een fanatiek potje mee te spelen.

De voetbaltafel die je eenvoudig opbergt

Ben je op zoek naar een voetbaltafel die je eenvoudig opbergt, op de momenten dat je er niet mee speelt? Dan is deze tafelvoetbaltafel van Basic misschien iets voor jou. Je klapt de tafel eenvoudig in, waardoor je hem zonder al teveel moeite in de kast of tegen een muur aan zet.

Het is in eerste instantie best een klusje om de voetbaltafel in elkaar te zetten, maar er zit gelukkig een duidelijke handleiding bij. En als hij eenmaal staat, dan heb je ook echt wat!

De beste voetbaltafel voor een voordelige prijs

De voetbaltafel van Buckshot ziet er niet alleen erg aantrekkelijk uit met zijn rode design en grijze poten, hij is ook nog eens heel stevig en solide. De tafel kan goed tegen een stootje en is zelfs geschikt voor een stel jongens of meiden die niet heel voorzichtig omgaan met hun spullen.

Het spel wordt met 2 balletjes geleverd. De speelstangen zijn telescopisch en het onderstel is van MDF gemaakt. De tafel is ook verkrijgbaar in de kleuren zwart met zwarte poten en mahony met zwarte poten!

Shopgids: Alles wat je moet weten over voetbaltafels

Je hoeft geen voetbelexpert te zijn om een ​​van de meest vermakelijke spellen die op sport zijn geïnspireerd te spelen. Als je een voetbaltafel koopt, is het echter belangrijk om te weten waar je op moet letten. Om je hierbij te helpen, beantwoorden we hieronder de meest gestelde vragen over dit leuke spel.

vrienden die tafelvoetbal spelen

Als je een voetbaltafel koopt, is het belangrijk dat je goed op het formaat let.
(Bron: Rawpixel: 90761248/ 123rf.com)

Wat zijn de afmetingen van een voetbaltafel?

De afmetingen van een tafelvoetbal kunnen van model tot model verschillen. De lengte zit meestal echter tussen de 120 en 170 centimeter, als we het over voetbaltafels voor volwassenen hebben. Wat betreft de breedte, zijn de meeste tafelvoetbaltafels ongeveer tussen de 60 en 90 centimeter breed. De hoogte varieert vaak tussen de 70 en 90 centimeter.

De breedte en de lengte zijn de belangrijkste parameters. Deze getallen bepalen de ruimte die je nodig hebt om de tafelvoetbal te installeren. Voetbaltafels die speciaal voor kinderen ontworpen zijn hebben natuurlijk kleinere afmetingen. Het meest voorkomende formaat is ongeveer 80 centimeter lang, 40 centimeter breed en 70 centimeter hoog.

Wist je al dat een bal in professionele tafelvoetbalpotjes snelheden van 120 kilometer per uur kan halen?

Hoe is de verdeling van de spelers bij een tafelvoetbal?

De meeste voetbaltafels tellen 11 spelers per team. Dit aantal kan echter variëren. Zeker in die kleinere modellen, waar meestal minder spelers in zitten. Bij de meer uitgebreide tafels worden de spelers over het algemeen verdeeld over 8 staven, 4 per team. Meestal staat de keeper op de eerste rij, 3 verdedigers op de tweede rij, 3 middenvelders op de derde rij en 4 aanvallers op de vierde rij.

Uit welke onderdelen bestaat een voetbaltafel?

Om een ​​ervaren tafelvoetballer te worden, is het belangrijk om veel te oefenen. Je schot op het doel of je verdedigingsskills zullen alleen maar verbeteren als je de nodige speeluren op je naam hebt staan. Het helpt dan om de belangrijkste onderdelen van een tafelvoetbaltafel te kennen. Om deze reden laten we je hieronder zien uit welke onderdelen een voetbaltafel bestaat:

  • Tafel: Dit onderdeel van de voetbaltafel bepaalt het formaat van het speelveld. De balken en de spelers bevinden zich op de tafel. Aan de uiteinden van het veld staan ​​de doelen. Het is gebruikelijk dat er boven de doelen een marker aanwezig is om de score bij te houden.
  • Spelers: De spelers zijn de poppetjes waarmee je de bal raakt om te proberen deze in het doel van de tegenstander te krijgen. Ze zijn meestal gemaakt van hout, metaal of plastic. De meeste voetbaltafels hebben 22 spelers, evenredig verdeeld over 2 teams. Dit aantal kan echter ook lager liggen, vooral bij tafels met kleinere afmetingen.
  • Staven: De spelers zijn bevestigd aan staven die van de ene kant van het speelveld naar de andere kant lopen. Met de staven kun je de spelers zijwaarts bewegen en zo de bal raken.
  • Bal: De voetbal is een van de belangrijkste onderdelen van het spel. Sterker nog, zonder bal is er geen spel. Het is een kleine bal die spelers moeten raken om hem in het doel van de tegenstander te krijgen.
  • Muntinworp: Dit is het gedeelte waar je munten in kunt werpen om toegang tot de ballen te krijgen. Met name voetbaltafels in bars en soortgelijke plaatsen hebben vaak een muntinworp, in tegenstelling tot de tafels die voor thuisgebruik zijn ontworpen.
  • Lamp: Net als bij veel pooltafels het geval is, geldt ook dat voetbaltafels, en dan vooral de professionele modellen en de modellen die zijn ontworpen voor bars, vaak een lamp aan de boven- of zijkanten van de tafel hebben hangen. Zo kun je het speelveld goed zien, zelfs als de kamer donker is. Tafelvoetbaltafels met een lamp moeten meestal aangesloten worden op de stroom.

Nu je weet uit welke onderdelen een voetbaltafel bestaat, kun je echt beginnen. Daag je tegenstander uit en spelen maar!

tafelvoetbaltafel

Om een ​​ervaren tafelvoetballer te worden, is het belangrijk om veel te oefenen.
(Bron: Dmitrimaruta: 19056657/ 123rf.com)

Hoe speel je tafelvoetbal?

Er zijn verschillende manieren om tafelvoetbal te spelen. De twee belangrijkste manieren zijn door de bal te stoppen en door de bal te blijven bewegen. In het eerste geval mag de aanvaller de bal vasthouden en deze horizontaal van de ene naar de andere speler doorgeven. In de bewegende modus mag de bal niet worden gestopt. Bovendien geldt een goal dan niet, als je eerst de tegenstander raakt.

Samenvatting

Tafelvoetbal is een van de meest populaire spellen die gebaseerd is op sport. Het is niet gek om een voetbaltafel tegen te komen in bijvoorbeeld een speelhal of naast de biertap in een bar. Maar waarom zou je niet van een potje tafelvoetbal genieten in het comfort van je eigen huis? Een tafelvoetbal voor thuis is een uitstekende optie om tijd door te brengen met je vrienden en je familie.

We hopen dat we je hebben geholpen bij het vinden van de beste tafelvoetbaltafel. Als dat zo is, vergeet dan niet om deze tips met je vrienden te delen via social media of hieronder je reactie achter te laten. We zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen!

(Bron van de header afbeelding: Drpnncpp: 102487725/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies