Voetvijl
Laatst bijgewerkt: 26-10-2020

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

21Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

82Verzamelde opmerkingen

De zomer is aangebroken, tijd voor rokjes, bikini’s, shorts en slippers. Hoe lang is het geleden dat je een pauze nam om jezelf een pedicure te geven? Zie je er tegenop om die leuke sandalen te dragen omdat je je schaamt voor je onverzorgde voeten? Je bent echt niet de enige!

Als je er niets aan doet, kan eelt en ruwheid op je voeten veel onzekerheid veroorzaken bij degenen die er last van hebben. Het zou echt jammer zijn als je deze zomer een uitstapje zou moeten opgeven omdat je je voeten niet wilt laten zien, vind je niet? Maar maak je geen zorgen, want je bent op tijd om het probleem op te lossen. Ken je de elektrische voetvijlen?
Belangrijk om te weten

  • Het eelt op je voeten is niet alleen een esthetische kwestie, maar het heeft ook met je gezondheid te maken, want als de harde plekjes niet behandeld worden, kunnen ze blaren, pijn, verkeerde ondersteuning van de voeten bij het lopen of zelfs misvormingen in de tenen veroorzaken.
  • Een elektrische voetvijl helpt je om eeltplekken te verwijderen en de huid van je voeten zachter te maken zodat ze gezond zijn en je bovendien sandalen kunt dragen zonder je voor je voeten te schamen.
  • Bij de behandeling van eelt aan de voeten is het belangrijkste bij de behandeling hiervan de continuïteit. Het heeft geen zin om jezelf één dag een pedicure te geven als je het de rest van het jaar vergeet.

Onze Selectie: De beste voetvijlen op de Nederlandse markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste elektrische voetvijlen die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van de perfecte elektrische voetvijl een stuk eenvoudiger.

Eerdere Aanbevelingen

De beste voetvijl met batterijen

Voor perfect gladde en zachte voeten zonder moeite gebruik je de Scholl Velvet Smooth Voetvijl. Deze elektronische voetvijl is ontwikkeld om thuis een professioneel resultaat te bereiken. De ultrafijne synthetische diamantkristallen scrubben je huid op natuurlijke wijze. Door rollers met microkorrels worden eelt en harde huid in een handomdraai verwijderd en zijn je voeten weer zichtbaar en voelbaar glad. Batterijvoeding tot 90 minuten lang met veiligheidsstopfunctie. Inclusief 4 AA-batterijen.

De beste oplaadbare voetvijl

Lege batterijen zijn vanaf nu verleden tijd! Deze oplaadbare voetvijl van Fability werkt op draadloze voeding via een oplaadbare batterij. De batterij is via een USB-verbinding op te laden en is tot wel 120 minuten te gebruiken na volledig te zijn opgeladen. De elektronische eeltverwijderaar beschikt over 2 snelheden en 3 vervangende opzetstukken, met ieder een specifiek resultaat. Het apparaat heeft een ergonomisch ontworpen handvat en is gemakkelijk in gebruik.

De beste waterbestendige voetvijl

Deze voetvijl van School verwijdert eelt en harde huid op effectieve en gemakkelijke wijze voor zijdezachte voeten. Het apparaatje werkt op zowel de droge als de vochtige huid, en is volledig waterdicht. Wet & Dry voetvijl is oplaadbaar, draadloos en kan in bad of onder de douche worden gebruikt. De roller is vervangbaar. Door de twee verschillende snelheden waarmee de roller kan draaien heb je meer controle en kan je je voeten sneller glad en zacht krijgen.

Shopgids: Alles wat je moet weten over elektrische voetvijlen

Het is van groot belang dat je voordat je een elektrische voetvijl koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Voetvijl

Vergeet niet om de zone die je gaat vijlen te bevochtigen.
(Bron: Aleksandar Tomic: 81306743/ 123rf.com)

Waarom heb ik een elektrische voetvijl nodig?

Laten we van de veronderstelling uitgaan dat je nooit hebt overwogen om een elektrische vijl voor je voeten te gebruiken, en laten we er ook van uitgaan dat als je dit artikel leest je een bepaalde interesse of nieuwsgierigheid voor dit artikel hebt. Om te beginnen zal een elektrische vijl je helpen om dode huidcellen gelijkmatig van je voeten te verwijderen.

Je denkt misschien dat traditionele vijlen dat evengoed kunnen. Dat is waar, maar elektrische vijlen zijn ook zeer comfortabel. Ze zijn zo ontworpen dat je ze in alle rust van je huis kunt gebruiken zonder moe te worden van het vijlen. Bovendien bieden ze een zeer professioneel resultaat. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn ze niet duur!

Hoe gebruik ik een elektrische voetvijl?

Het gebruik van een elektrische vijl is misschien niet zo eenvoudig en comfortabel als een afspraak maken in een schoonheidssalon voor een volledige pedicure, maar we kunnen je wel vertellen dat het veel goedkoper en ook heel eenvoudig is. Wanneer de elektrische vijl met een zekere regelmaat worden gebruikt – waarover we het later nog over zullen hebben – helpen ze je om je voeten te verzorgen en zacht te houden.

Lees voor het gebruik van je nieuwe voetvijl de gebruiksaanwijzing aandachtig door. Normaal gesproken hebben ze een zeer eenvoudige bediening, maar ze hebben niet allemaal evenveel snelheden, rollen en dezelfde waterbestendigheid. Als je eenmaal weet hoe het apparaat werkt, is het tijd om aan de slag te gaan:

  • Bevochtig het gebied dat je wilt vijlen of laat het een tijdje weken. Bij voorkeur met warm water, om de huid te verzachten.
  • Begin met het bewegen van het apparaat over de huid zonder te veel druk uit te oefenen.
  • Eén keer is niet genoeg om goede resultaten te behalen, dus je moet dit meerdere malen herhalen over het gebied dat je wilt behandelen.
  • Wees geduldig, want het is mogelijk dat je alle harde plekjes niet in één dag kunt verwijderen. Met vasthoudendheid behaal je resultaten.
  • Reinig je voeten met water om het ontstane “stof” te verwijderen en droog ze goed af.

Is het nodig om na het vijlen een vochtinbrengende crème aan te brengen?

Na het gebruik van een voetvijl wordt het behandelde gebied vaak droog en gedehydrateerd. Dit is normaal en je hoeft je nergens zorgen over te maken, maar het is belangrijk om een vochtinbrengende crème aan te brengen. Er zijn merken die speciale producten aanbieden die worden verkocht in combinatie met de elektrische vijl en speciaal voor dit doel zijn ontworpen.

In ieder geval heb je geen specifiek product nodig. Wat het beste werkt om je voeten te herstellen na een pedicure sessie is een goede vochtinbrengende natuurlijke olie of boter, of een crème met een percentage ureum als ingrediënt – aangezien ureum een peeling effect heeft bij regelmatig gebruik.

Voetvijl

Gebruik de vijl op de plaatsen waar de huid hard en ruw is.
(Bron: Alena Ozerova: 54741224/ 123rf.com)

Hoe vaak moet dit soort vijl worden gebruikt?

De regelmaat waarmee je de vijl moet gebruiken is altijd zeer relatief, omdat deze van veel factoren afhangt. Om te beginnen hangt het af van de staat van je voeten. Voeten die lange tijd niet behandeld zijn en veel eelt hebben, zullen vaker bewerkt moeten worden. Het hangt natuurlijk ook af van de gevoeligheid van je huid.

Normaal gesproken is het raadzaam om je voeten in het begin twee of drie keer per week te vijlen.

Is het pijnlijk om een elektrische voetvijl te gebruiken?

Nee, helemaal niet. Traditionele metalen of puimsteenvijlen kunnen te abrasief zijn voor de gevoelige huid, maar elektronische vijlen zijn zo ontworpen dat ze bijzonder zacht zijn voor de huid zonder deze te veel te exfoliëren. Bovendien hebben ze meestal verschillende rollen of snelheden om aan de behoeften van elke huid te voldoen.

Het kan echter gebeuren dat je voeten geïrriteerd raken als je ze te vaak of te lang vijlt. Je moet je vijl even laten rusten als je verwondingen, blaren, zonnebrand of ander voetletsel oploopt. Als je tijdens het gebruik van het apparaat pijn voelt, raden wij je natuurlijk aan om te stoppen met het gebruik ervan.

Is het moeilijk om een elektrische voetvijl schoon te maken?

Bij dit type apparatuur is het essentieel om de hygiëne niet te verwaarlozen. Houd er rekening mee dat de voeten, zelfs als ze gezond zijn, vol bacteriën zitten en dat het normaal is dat er in de rollen van de vijl kleine stukjes dode huid zitten – sorry dat we het hierover moeten hebben-. Zoals je je kunt voorstellen, is het geen goed idee om de vijl op te bergen zonder deze eerst schoongemaakt te hebben.

Bij alle modellen van vijlen is het mogelijk om de rollen te verwijderen, dus haal deze eruit en hou ze onder de stromende kraan om al het vuil te verwijderen. Er zijn enkele vijlen die volledig waterbestendig zijn en gereinigd kunnen worden zonder het bovenstuk te verwijderen. Laat de onderdelen vervolgens drogen op een goed geventileerde plaats voor dat je ze opbergt.

Voetvijl

Elektrische vijlen zijn zeer eenvoudig te gebruiken.
(Bron: Kaspars Grinvalds: 38859022/ 123rf.com)

Kunnen diabetici gebruik maken van elektrische voetvijlen?

Als je diabetes hebt, moet je dit aan je arts vragen. Volgens het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases kunnen “dikke huidlagen, bekend als likdoorns

[….], op de voeten verschijnen […]. Als je zenuwschade hebt, kunnen deze lagen veranderen in zweren.

In plaats van het gebruik van een elektrische vijl voor het eelt – wat bijna altijd de eerste stap is voor het ontwikkelen van een diabetische voetzweer – kan het nodig zijn om regelmatig een behandeling te laten uitvoeren door een podotherapeut. Hoewel je altijd moet luisteren naar het advies van je arts, zijn zachte puimsteentjes meestal beter geschikt voor mensen met dit probleem.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een elektrische voetvijl om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om de voetvijl te vinden die het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van het apparaat dat je nodig hebt:

Vermogen

We zouden kunnen zeggen dat het vermogen van de vijl één van de meest bepalende factoren is wanneer je besluit om een apparaat van dit type te kopen. Hoe krachtiger het is, hoe minder tijd je nodig hebt om je voeten glad te vijlen. Het vermogen wordt gemeten in omwentelingen per minuut en kan sterk variëren van model tot model, dus houd er rekening mee.

Wat we je aanraden is dat je een elektrische vijl koopt die je de mogelijkheid biedt om de rotatiesnelheid van de rollen te variëren. Op de markt zijn er producten met één, twee of zelfs drie snelheden te koop. De krachtigere modi zijn perfect wanneer je met de behandeling begint – zolang je geen zeer gevoelige huid hebt – en de zachtere voor onderhoud.

Voetvijl

Elektrische voetvijlen zijn zeer zacht voor de huid.
(Bron: Sergejs Rahunoks: 77852010/ 123rf.com)

Rollen

De schuurrollen zijn het belangrijkste onderdeel van een voetvijl. Ze moeten een mate van schuring hebben die eelt van de voeten kan verwijderen zonder de huid te beschadigen. Veel modellen elektrische vijlen zijn voorzien van verschillende rollen met verschillende ruwheid om ze zowel aan te passen aan verschillende huidtypes als aan de hardheid van de huid.

Een belangrijke aanbeveling is dat je kiest voor een vijl waarvoor je apart vervangingsrollen kunt kopen zonder dat je een nieuw apparaat hoeft aan te schaffen.

Vergeet niet dat de kop bij gebruik slijt en dat je deze na een tijdje moet vervangen. Daarnaast zijn er universele rollen die goedkoper zijn.

Ontwerp

De ergonomie van de elektrische voetvijl is een fundamenteel punt. Als het apparaat niet prettig is om te gebruiken, kan het moment van pedicure, dat een moment van ontspanning zou moeten zijn, een marteling worden. Een goed ontwerp zorgt ervoor dat je alle hoekjes van je voeten kunt bereiken zonder al te veel druk uit te oefenen en zonder je houding te moeten forceren.

Wij raden je aan een apparaat te kiezen met een ergonomisch handvat dat gemakkelijk vast te pakken en slipvrij is. Daarnaast kun je overwegen om een model te kopen met een flexibele kop waar je bijvoorbeeld gemakkelijk bij de tenen kunt komen. Een ingewikkeld en oncomfortabel apparaat zal vrijwel zeker achterin de kast opgeborgen worden.

Wist je dat de meeste mensen een voet hebben die iets groter is dan de andere?

(Oplaadbare) Batterijen

Tegenwoordig worden er elektrische voetvijlen op de markt gebracht die op batterijen werken en andere die op oplaadbare batterijen werken. Wij bevelen deze tweede optie aan, al is het waar dat beide mogelijkheden zijn voor- en nadelen hebben. Jij moet zelf beslissen welk type het best bij je behoeften en gewoontes past.

Vijl met wegwerpbatterijen Vijl met oplaadbare batterij
Je hoeft niet te wachten tot hij opgeladen is.

Je kunt batterijen overal kopen.

Je bent niet afhankelijk van een stekker om je apparaat te gebruiken, wat vooral handig is als je op reis bent.

Het zijn meestal goedkopere modellen.

Op de lange termijn kunnen ze goedkoper zijn omdat je geen batterijen hoeft te kopen.

Ze zijn vaak krachtiger dan vijlen met batterijen.

Je moet de kabel niet vergeten als je de vijl mee op reis wilt nemen.

Ze zijn meestal lichter.

Waterbestendigheid

In dit artikel hebben we opties voorgesteld die volledig waterbestendig zijn, voor gebruik onder de douche, andere die bestand zijn tegen spatten en andere waarvan het mechanisme geen direct contact met water toestaat. Hoewel dit een onbelangrijk criterium lijkt, kan het fundamenteel zijn, afhankelijk van het gebruik dat je ervan gaat maken.

Steeds meer mensen verzorgen hun voeten wegens tijdgebrek tijdens het douchen. Als je denkt dat jij dat ook gaat doen, dan raden we je aan een voetvijl te kiezen die je onder de douche kunt gebruiken. Je doodt twee vliegen in één klap en bespaart veel tijd.

Samenvatting

Regelmatig je voeten vijlen is heel belangrijk als je last hebt van overmatige eeltvormig. Waarom? Wel, als je het overtollige eelt niet verwijdert kan dit leiden tot kloven, eeltknobbels en likdoorns, en die kunnen heel pijnlijk zijn! Sommige mensen laten hun voeten vijlen door de pedicure, maar als je dit wekelijks moet laten doen kan het behoorlijk in de kosten lopen.

Het is dan ook zeker de moeite waard om te leren hoe je jezelf een voetbehandeling kunt geven. Met een elektrische voetvijl kun je na die lange koude winter eindelijk die leuke sandalen aan zonder je te schamen voor je onverzorgde voeten! We hopen dat dit artikel je dat “kleine zetje” heeft gegeven dat je nodig hebt om je voeten de aandacht te geven die ze verdienen.

Vond je ons artikel over elektrische voetvijlen interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte elektrische voetvijl kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Aleksandar Tomic: 81306742/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies