lege vriezer
Laatst bijgewerkt: 19-09-2020

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

23Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

84Verzamelde opmerkingen

Niets vervelender dan wanneer je een goede aanbieding mist. Misschien herken je dit wel. Toen je een koelkast kocht, was je ervan overtuigd dat de vriezer voldoende ruimte boodt om in al je behoeften te voorzien. Maar nu, een paar maanden later, besef je dat dat niet zo is. Je vriezer zit altijd vol, waardoor je nooit ruimte hebt om te profiteren van interessante aanbiedingen in grote voorraden. Met een vrieskist heb je niet langer last van dit probleem.

Met een vrieskist is het makkelijker om je aankopen maandelijks in te plannen. Je hebt nooit meer te weinig ruimte om voedsel te bewaren. Daarnaast helpt de vrieskist je om producten met een groter gewicht of formaat dan normaal te kopen. Wil je je keuken effectief organiseren met de hulp van een diepvrieskist? Met deze shopgids ontdek je welk model het beste bij je past.
Belangrijk om te weten

 • Als je een vrieskist wilt kopen, is het belangrijk dat je voldoende ruimte hebt om deze te plaatsen.
 • Een van de belangrijkste kenmerken van een vrieskist is het formaat van het apparaat. Controleer van tevoren goed of je voldoende ruimte hebt en of je de deur van de vrieskist zonder problemen kunt openen.
 • In deze shopgids laten we je zien op welke factoren je nog meer moet letten om de diepvrieskist te kopen die het beste bij je past.

Onze selectie: De beste vrieskisten op de markt

Als je een vrieskist hebt, is het makkelijker om je wekelijkse of zelfs maandelijkse menu’s te organiseren. Zo hoef je minder vaak boodschappen te doen en kun je ook buiten het seizoen van bepaalde voedingsmiddelen genieten. Hieronder vind je een selectie met de beste diepvrieskasten die op de markt verkrijgbaar zijn.

Spoiler titel

De vrieskist met de beste prijs-kwaliteitverhouding


Tijdelijk niet leverbaar

De diepvrieskist van Zanussi heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De vrieskist is opvallend handig. Hij is voorzien van een warme wandconstructie. Hierbij is de condensor in de isolatie ingeschuimd waardoor de buitenwand glad is en dus makkelijk schoon te maken.

Het apparaat heeft een inhoud van 495 liter. Hiermee kun je 20 kg per dag invriezen zonder kwaliteitsverlies. De vriezer maakt bijna geen geluid. Ook de verlichting in de opening die automatisch aangaat bij het openen van de vriezer is erg praktisch.

De beste vrieskist met snelvriesfunctie


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

De AEG AHB520E1LW vrieskist heeft een handige snelvriesfunctie. Deze functie zorgt ervoor dat je etenswaren snel kunt invriezen, zodat ze langer vers blijven. De diepvriezer beschikt bovendien over het LowFrost-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de ijsaanslag wordt geminimaliseerd, zodat er minder ijsvorming in de vriezer ontstaat.

Als je niet veel ruimte hebt, maar toch flink wat spullen kwijt wilt, is dit een perfect formaat. Echt een aanradertje dus!

De beste vrieskist waarbij je zelf de temperatuur instelt


Tijdelijk niet leverbaar

De Thomson TCH 151 E vrieskist is een grote vriezer die geschikt is voor grote families of huishoudens die om andere redenen veel maaltijden voor een later moment willen bewaren. Het apparaat heeft een compact formaat maar biedt tegelijkertijd voldoende om veel ruimte tegelijkertijd te bewaren.

De vrieskist heeft een inhoud van 146 liter. Dankzij de grote ruimte is het bovendien eenvoudiger om je voeding georganiseerd te bewaren. Het apparaat is erg zuinig en stil.

De beste vrieskist met een inhoud van 290 liter

De Inventum vrijstaande vrieskist VK1120 heeft een netto inhoud van 290 liter. De 4-sterren vrieskist heeft een invriesvermogen van 14 kg/24u en beschikt over energieklasse A+. Het voordeel van deze vrieskist is dat je, dankzij de grote ruimte, eenvoudig bij alle ingevroren etenswaren komt.

Je kunt bovendien zelf de gewenste temperatuur instellen. Wil je de vriezer ontdooien? Dat gaat makkelijker dan ooit, dankzij de dooiwater-afvoer. De vrieskist heeft tot slot ook nog eens een handige ijsblokjeshouder en ijsschraper.

Shopgids: Alles wat je moet weten over diepvrieskasten

Als je een diepvrieskast wilt kopen, is het belangrijk dat je van tevoren bedenkt of je hier voldoende ruimte voor hebt. Maar naast deze belangrijke vraag zijn er nog andere factoren waar je over na moet denken als je een succesvolle aankoop wilt doen. Om je te helpen de diepvrieskast te vinden die het beste bij je past, geven we hieronder antwoord op de meest gestelde vragen over dit product.

Gelukkige jonge vrouw die staat

Het sterrensysteem van vrieskisten geeft aan wat de temperatuur in de vriezer is.
(Bron: Drobot: 119442568/ 123rf.com)

Welke soorten vrieskisten zijn er?

Als je een diepvrieskist wilt kopen, is het interessant om te weten uit welke soorten je allemaal kunt kiezen. Er zijn verschillende modellen op de markt. Welke het beste bij je past? Dat hangt af van je behoeften. Hieronder leggen we je uit wat de verschillen tussen de verschillende soorten vrieskisten zijn:

 • Horizontale diepvrieskisten. De vriezer heeft de vorm van een kist, hoewel er ook smallere modellen zijn. Ze openen naar boven en hebben een praktisch ruimte om voedsel op te slaan. De meeste hebben bovendien een klein mandje dat handig is voor het bewaren van kleinere artikelen. Je kunt kiezen uit verschillende formaten.
 • Verticale diepvrieskisten. Dit soort vrieskisten lijken iets meer op een normale koelkast. Het verschil met een koelkast is echter dat deze apparaten geen koelzone, maar alleen een vriesvak hebben. Sommige vriezers van dit soort hebben lades of planken om je voorraad praktisch in te kunnen delen. Het is belangrijk dat je voldoende verticale ruimte hebt om het apparaat te plaatsen.
 • Inbouw-diepvrieskisten. Deze modellen zijn misschien de beste optie als je weinig ruimte hebt, aangezien ze erg compact en eenvoudig te plaatsen zijn. Inbouw-diepvrieskisten bieden meestal de helft van de ruimte van verticale diepvrieskisten. Ze zijn perfect voor de kleinere huishoudens omdat ze minder ruimte innemen.

Wat is beter, een horizontale of een verticale diepvrieskist?

Als je voldoende ruimte hebt, kun je het beste voor een vrijstaande horizontale of verticale diepvrieskist kiezen. Zo weet je zeker dat je voldoende opslagruimte hebt. Wat de beste diepvrieskist is? Dit hangt volledig van je persoonlijke behoeften en smaak af. De tabel hieronder helpt je de beste beslissing te nemen.

Kenmerken Horizontale vrieskist Verticale vrieskist
Ruimte Heeft meer ruimte nodig. Past beter in kleine ruimtes.
Groot voedsel Kan heel goed worden opgeslagen. Kan soms lastig zijn om op te slaan.
Toegang tot het voedsel Is iets lastiger. Is erg eenvoudig.
Gebruikersgemak Je moet bukken om bij het voedsel te komen. Het is erg eenvoudig om het voedsel uit de vriezer te pakken.
Soort huishouden Perfect voor gemiddelde tot grote huishoudens. Geschikt voor kleinere huishoudens.
Gezin Groot. Gemiddeld tot groot.
Vriestechniek Zeer goed. Zeer goed.
Formaat Neemt vaak meer ruimte in dan een koelkast. Neemt ongeveer evenveel ruimte in als een koelkast.
Temperatuur Behoudt goed dezelfde temperatuur. Verliest iets aan temperatuur wanneer je de deur open doet.
Energieverbruik Laag. Door meer temperatuur te verliezen, verbruiken ze meer energie.
Prijs Vaak iets goedkoper. Vaak iets duurder.

Wat is het sterrensysteem van vrieskisten?

Het sterrensysteem van koelkasten en vrieskisten geeft aan wat de temperatuur van het apparaat is. De sterren variëren van 1 tot 4. Er zijn geen vrieskisten met 1 of 2 sterren, omdat deze apparaten niet bevriezen. Alleen de apparaten met 3 en 4 sterren hebben de mogelijkheid om voeding te bevriezen. De vriezers met 4 sterren laatste zijn het meest effectief, omdat ze voedsel tot een jaar kunnen bewaren en temperaturen van -24 graden bereiken.

Waar kun je een vrieskist het beste plaatsen?

Een van de belangrijkste nadelen van het kopen van een diepvrieskist is het vinden van een plekje om deze te plaatsen. Zelfs voor de kleinste vriezers heb je voldoende ruimte nodig om de deur te kunnen openen. De beste optie is om een ​​plekje in de keuken te vinden, het liefst vrij van de muur en niet direct onder het aanrecht.

Als dit niet mogelijk is, is de volgende optie de gang, op voorwaarde dat het apparaat kan worden beschermd tegen factoren van buitenaf zoals slecht weer. Een alternatief is de garage. Het is daarbij wel belangrijk om te weten hoe koud het precies kan worden in de ruimte waar je de vriezer wilt plaatsen. Hang om dit goed in de gaten te houden een thermostaat op.

Hoe kun je een vrieskist het beste gebruiken?

Het is essentieel om je er bewust van te zijn dat het invriezen van voedsel een proces is dat op de juiste manier moet worden uitgevoerd om veilig te zijn. Er zijn een aantal stappen die experts hierbij aanbevelen. Je vindt ze hieronder:

 • Verpakking. Voedsel moet altijd worden bewaard in een doos, een zak of een ander soort verpakking, om het voedsel te beschermen. Het is belangrijk dat de verpakking de juiste maat heeft, zodat de kou zo snel mogelijk de binnenkant van het voedsel kan bereiken.
 • Porties. Het is het beste om het voedsel in porties te verdelen. Zo bevriest het eerder en kun je precies de hoeveelheid ontdooien die je nodig hebt.
 • Label. Plak een etiket op elk product dat je invriest, om alle details te onthouden die mogelijk belangrijk zijn. Voorbeelden van belangrijke details zijn: het soort voedsel, de hoeveelheid, de datum van invriezen en de uiterste datum van consumptie.
 • Groenten. Rauwe groenten bevriezen en ontdooien beter als ze eerst worden geblancheerd.
 • Gekookt eten. Laat gekookt voedsel minstens een uur afkoelen voordat je het in de vriezer legt.
 • Vloeistoffen. Houd er altijd rekening mee dat vloeistoffen tijdens het invriezen in volume toenemen.

Door de bovenstaande tips op te volgen, ben je er zeker van dat je zoveel mogelijk uit je vrieskist haalt.

Bevroren voedsel in de vriezer.

Als je voldoende ruimte hebt, kun je het beste voor een vrijstaande horizontale of verticale vrieskist kiezen.
(Bron: Bacarin: 105387350/ 123rf.com)

Waarom is een vrieskist met No Frost-functie aan te raden?

Het No Frost-systeem, ook wel bekend als het antivries-systeem, verdeelt de kou gelijkmatig over de vrieskist en helpt zo voedsel beter bewaard te blijven. Tegelijkertijd voorkomt de functie ijsvorming waardoor je de vriezer dus niet langer regelmatig moet laten ontdooien. Dit is mogelijk dankzij de koude lucht die constant door het hele apparaat stroomt.

De lage temperatuur van een No Frost-vriezer, soms wel tot 20 graden onder nul, helpt bovendien bacteriën te bestrijden. Ook kun je er voedsel in zeer korte tijd mee bevriezen. Om te voorkomen dat het voedsel uitdroogt, raden we je aan het in een verpakking met een hermetische afsluiting te bewaren. Het enige nadeel van No Frost-vriezers is dat ze vaak iets minder energiezuinig zijn.

Hoe groot moet een vrieskist zijn?

De capaciteit van een diepvrieskist is erg belangrijk. Als de vriezer te klein is, is dat zonde van je geld. Als de vriezer juist te groot is, kan het zijn dat je meer energie dan nodig verbruikt om je voedsel te bewaren. Om het meest geschikte formaat te vinden, is er een trucje: vermenigvuldig het aantal gezinsleden uit je huishouden met 50 liter, en je hebt de capaciteit die je nodig heb. De volgende tabel laat zien hoe je dit doet:

Capaciteit in liters Aantal personen in het huishouden
Minder dan 100 liter 1 of 2 personen
150 tot 200 liter 3 of 4 personen
250 tot 300 liter 5 tot 6 personen
350 liter of meer 6 personen of meer

Wanneer moet je een nieuwe vrieskist kopen?

Het kan zijn dat je overweegt een nieuwe vrieskist te kopen, omdat je het apparaat dat je hebt staan wilt vervangen. Als dat zo is, speelt er waarschijnlijk een van de volgende redenen: de vrieskist is te klein of te oud. Als de vrieskist die je hebt staan te klein is, kan het inderdaad een goed idee zijn om een nieuwe te kopen. Het is dan wel belangrijk dat je controleert of je voldoende ruimte hebt voor het nieuwe apparaat.

Als je een nieuwe vrieskist wilt kopen omdat jouw vriezer te oud is, is dit over het algemeen ook een goed idee. Zeker als het oude model onnodig veel energie verbruikt. Als je een vriezer hebt staan met een energie-label dat lager is dan A, zal het verbruik vrij hoog zijn. Je kunt het beste voor een A++ ofA +++ model kiezen. Zo weet je zeker dat je op de lange termijn een hoop geld zult besparen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een vrieskist?

Het is handig om een extra ruimte te hebben voor het bewaren van je diepvriesproducten. Wel is het belangrijk dat je voldoende aandacht besteedt aan de keuze voor een specifiek model. Om je te helpen bepalen of een vrieskist daadwerkelijk hetgeen is waar je naar op zoek bent, vind je hieronder een handige tabel met de voor- en nadelen van dit product:

Voordelen
 • Je kunt eenvoudig een grote hoeveelheid etenswaren bewaren
 • Als de vrieskist groot genoeg is kun je ook etenswaren met een groter formaat bewaren
 • No Frost zorgt ervoor dat je producten langer vers en smaakvol blijven
Nadelen
 • Vrieskisten nemen meestal veel horizontale ruimte in beslag
 • Ze kunnen meestal niet onder een aanrecht worden geplaatst

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je een vrieskist wilt kopen, kun je vast wel wat hulp gebruiken bij het bepalen wat de beste keuze voor jou is. In deze shopgids vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over dit product. Zo heb je al een hoop over de belangrijkste kenmerken van vrieskisten kunnen lezen. Hieronder laten we je tot slot zien wat de belangrijkste aankoopcriteria zijn om zo je definitieve beslissing te nemen:

Energieklasse

Het eerste waar je op moet letten bij de aankoop van een vrieskist is de energieklasse. Let je graag op het milieu en je eigen energierekening, dan is het extra belangrijk om hier naar te kijken. Vriezers met label A+++ zijn het zuinigst. Als je de keuze hebt, raden we je aan altijd voor een zo zuinig mogelijk model te kiezen. Zo bespaar je op de langere termijn een hoop geld en energie.

Bewaartijd voor stroomuitval

Valt je stroom wel eens uit? Gelukkig komt dit niet vaak voor, maar toch kan het gebeuren. In de meeste gevallen komt de stroom binnen enkele minuten, maximaal uren weer terug, al is dit niet altijd het geval. We raden daarom aan om naar de bewaartijd voor stroomuitval van de vrieskist te kijken, omdat deze aangeeft hoe lang het voedsel ingevroren blijft als de stroom uitvalt. Een model met 48 uur bewaartijd is een goede optie.

diepvriezer voor levensmiddelen

Let je graag op het milieu en je eigen energierekening, dan is het extra belangrijk om naar de energieklasse van de vriezer te kijken.
(Bron: Lucy: 384618119/ Flickr.com)

Vriescapaciteit

De vriescapaciteit van een vrieskist toont hoeveel kilo voedsel het apparaat per dag kan invriezen. Dit wordt berekend in het aantal kilo’s per 24 uur (kg / 24u). Hoe hoger deze waarde, des te effectiever de diepvrieskist zal zijn. Wel betekent dit automatisch vaak ook een hoger prijskaartje. We raden je aan om te kiezen voor een model met minimaal 16 of 18 kg / 24 uur.

Decibel

Een vrieskist maakt over het algemeen minder lawaai dan andere huishoudelijke apparaten. Toch is het belangrijk om ook naar het geluidniveau van de vriezer te kijken. We raden aan om te kiezen voor een model met een geluidsniveau dat lager is dan 50 decibel. Dit is ongeveer hetzelfde niveau als dat van een normaal gesprek, rustig verkeer en regen.

Samenvatting

Wil je je keuken effectief organiseren met de hulp van een vrieskist? Met deze shopgids ontdek je welk model het beste bij je past. Met de juiste vrieskist heb je genoeg ruimte om niet alleen je wekelijkse, maar ook je maandelijkse aankopen op te bergen. We laten je zien hoe je eenvoudig uitrekent welke capaciteit je nodig hebt, afhankelijk van het aantal personen in je huishouden.

Als je een vriezer wilt kopen, kun je vast wel wat hulp gebruiken bij het bepalen wat de beste keuze voor jou is. In deze shopgids vind je daarom de antwoorden op de meest gestelde vragen over dit product. Als je een vrieskist koopt, let dan op de energieklasse, bewaartijd bij stroomuitval, vriescapaciteit en decibel. Zo weet je zeker dat je het model koopt dat het beste bij je past.

Vond je onze shopgids over vrieskisten interessant? Deel het dan op social media of laat hieronder je reactie achter.

(Bron van de header afbeelding: Magraphics: 41500897/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies