female condoms
Laatst bijgewerkt: 15-08-2020

Onze selectiecriteria

21Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

72Verzamelde opmerkingen

Vrouwencondooms zijn een nieuw alternatief in de anticonceptie voor de moderne vrouw. Je hebt er vast wel eens van gehoord, hoewel lang nog niet iedereen bekend is met de vele voordelen die dit product biedt. Dat is best jammer. Vrouwencondooms zijn namelijk erg praktisch, omdat je ze uren kunt plaatsen voordat je seks hebt. Je kunt jezelf dus beschermen zonder een spannend moment te moeten onderbreken. Zo heb je de zorg voor jezelf tegen een zwangerschap of SOA volledig in eigen handen.

Vrouwencondooms zijn helaas nog niet zo populair en toegankelijk als condooms voor mannen. Het kan op het eerste gezicht lastig lijken om het condoom op zijn plekje te krijgen. Maar vergis je niet, na enige oefening pluk je al snel de voordelen van dit product. In deze shopgids vertellen we je alles wat je over het vrouwencondoom moet weten, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het kiezen van een anticonceptiemiddel.
Belangrijk om te weten

  • Vrouwencondooms zijn, zoals de naam al doet vermoeden, condooms voor de vrouw die in de vagina worden geplaatst. Je kunt ze tot 8 a 10 uur vóór de geslachtsgemeenschap plaatsen.
  • Zowel vrouwelijke als mannelijke condooms beschermen bij correct gebruik tegen zwangerschap en SOA’s.
  • Als je een vrouwencondoom gaat kopen, is er een aantal aankoopcriteria waar je op moet letten. Kijk bijvoorbeeld goed naar het materiaal, je smaak en je behoeften tijdens het vrijen. Je vindt deze en andere belangrijke criteria verderop in deze shopgids.

Onze selectie: De beste vrouwencondooms op de markt

Het is goed mogelijk dat je je nog een beetje ongemakkelijk voelt als je voor de eerste keer vrouwencondooms gaat kopen. Misschien weet je nog niet waar je op moet letten. Om je te helpen kiezen, vind je hieronder een lijst met onze favoriete condooms voor vrouwen. Nieuwsgierig geworden? Lees verder voor verschillende tips en de gebruiksaanwijzingen over vrouwencondooms.

Het vrouwencondoom met de beste prijs-kwaliteitverhouding

De vrouwencondooms van Ormelle behoren tot de beste producten op de markt. Ze zijn gemaakt van polyurethaan, dat wil zeggen dat ze geen latex bevatten. Het voordeel van polyurethaan is dat het over het algemeen geen allergische reacties veroorzaakt.

Bovendien kan het worden gebruikt met ieder soort glijmiddel. De condooms zijn dun en zorgen voor intens plezier. Ze passen zich aan aan de lichaamstemperatuur van de vrouw om een natuurlijk gevoel te geven.

Het beste latexvrije vrouwencondoom

FEMIDOM is een nieuw alternatief in anticonceptie voor de moderne vrouw. Het vrouwencondoom biedt bescherming tegen zowel zwangerschap als sexueel overdraagbare aandoeningen. FEMIDOM is een eenmalig te gebruiken, geurloos condoom dat zich geheel voegt naar de natuurlijke vorm van de vagina.

Het vrouwencondoom is, net als een tampon, snel en makkelijk in te brengen. FEMIDOM voelt tijdens het vrijen zacht en comfortabel aan. Een duidelijke gebruiksaanwijzing treft u aan in de verpakking.

Het beste vrouwencondoom voor een natuurlijk gevoel

De Pasante vrouwencondooms zijn latexvrij. Doordat de condooms zijn gemaakt van het ultradunne nitril polymeer zijn ze zacht, comfortabel en geleiden ze optimaal de lichaamswarmte. Het zorgt voor extra gevoeligheid en kan met of zonder glijmiddel worden gebruikt. Het is een goedkopere variant op de FC2-condooms van Pasante. Hoewel de binnenring misschien iets minder zacht is, doet dit verder geen afbraak aan het natuurlijke gevoel van de condooms.

Het beste vrouwencondoom van natuurlijk latex

Beppy Condooms Naturel Beppy condooms zijn gecertificeerde professionele condooms van topkwaliteit. Deze technologisch geavanceerde condooms creëren een natuurlijk gevoel en hebben een perfecte pasvorm.

De Beppy condooms zijn iets groter dan gewone condooms en hebben geen vervelende latexgeur. Beppy condooms zijn gemaakt van natuurlijke rubberlatex en bieden uitstekende bescherming. Ze zijn voorzien van een reservoir en bevatten een niet-zaaddodend siliconen glijmiddel.

Shopgids: Alles wat je moet weten over vrouwencondooms

De bekendste condooms zijn nog steeds de mannencondooms. Sommige mensen weten zelfs niet eens dat er ook condooms voor vrouwen bestaan. Tot voor kort waren vrouwencondooms ook niet erg gemakkelijk te krijgen. Ze zijn echter een praktisch alternatief voor mannelijke condooms en beschermen op dezelfde manier. Om je te helpen het vrouwencondoom te vinden dat het beste bij je past, vind je hieronder de antwoorden op de meest voorkomende vragen over dit handige product.

sexy glamour pose girl lying on floor and flirts. biting her finger

De bekendste condooms zijn nog steeds de condooms voor mannen. Sommige mensen weten niet eens dat er ook condooms voor vrouwen bestaan.
(Bron: Alexander Cherepanov: 59198929/ 123rf.com)

Wat zijn vrouwencondooms?

Een vrouwencondoom is een voorbehoedsmiddel in de vorm van een plastic zakje, voorzien van 2 rubberen ringen. De kleinste ring wordt in de vagina voor de baarmoedermond ingebracht, de grootste ring komt aan de buitenkant van de vulva te liggen met als doel om de kans op zwangerschap te verkleinen en SOA’s te voorkomen. In tegenstelling tot condooms voor mannen, die extern worden gebruikt, word het vrouwencondoom dus in de vagina ingebracht. Het vrouwencondoom kan tot 8 a 10 uur voor de geslachtsgemeenschap worden ingebracht.

Vrouwencondooms lijken qua uiterlijk en grootte op mannelijke condooms.

Het belangrijkste verschil in hun ontwerp is dat vrouwencondooms aan beide uiteinden een ringen hebben. De buitenste ring houdt het condoom op zijn plaats en voorkomt dat het de vagina binnendringt, terwijl de binnenkant het condoom in de vagina verlengt.

Hoe moet je een vrouwencondoom gebruiken?

Het inbrengen van een vrouwencondoom kan op het eerste gezicht een uitdaging lijken. Maar wees gerust, oefening baart kunst! Hoewel er op de meeste vrouwencondooms bij aankoop al wat glijmiddel zit, raden we aan nog meer glijmiddel of zaaddodende gel te gebruiken om je comfortabeler te voelen. Het helpt om op de binnenring te drukken en het uiteinde op dezelfde manier in te voeren als een tampon.

Je moet het condoom zo diep mogelijk inbrengen. Als het condoom op zijn plaats zit, steekt de buitenring iets uit en bedekt het een gedeelte van de vulva. In het begin is het inbrengen misschien wat lastig, maar geloof ons, je went er snel aan. Om het vrouwencondoom te verwijderen, moet je het door de buitenring naar buiten trekken zodat je niet morst. Net als een condoom voor mannen, gooi je het vrouwencondoom weg in de prullenbak, niet in het toilet.

Funny firl is biting a piece of condom's package. She is looking straight forward. Isolated on blue background.

De meeste vrouwencondooms zijn latexvrij. Nitril bijvoorbeeld is 2 keer zo sterk, dunner, geur- en geluidloos en zorgt daardoor voor een natuurlijk gevoel en optimale bescherming. 
(Bron: Anton Estrada: 100684159/ 123rf.com)

Tijdens de seks kan het condoom een beetje bewegen, omdat het niet net zo vast of strak zit als een condoom voor mannen. Maak je geen zorgen, dat is normaal. Als je denkt dat het condoom is verplaatst, stop je even en plaats je het weer goed. Controleer daarbij wel altijd of het condoom zijn werk nog doet.

Waar is een vrouwencondoom van gemaakt?

In tegenstelling tot mannelijke condooms zijn de meeste vrouwencondooms van latexvrij materiaal gemaakt. Vrouwencondooms worden van materiaal zoals polyurethaan gemaakt, een sterk en dun plastic. Tegenwoordig is ook nitril een populair materiaal voor vrouwencondooms, wat een eenvoudiger en goedkoper productieproces heeft.

Materiaal Voordeel Nadeel
Polyurethaan Geschikt voor gebruik in combinatie met alle soorten glij- en zaaddodend middel. Kan geluiden maken door de wrijving die ontstaat tijdens de seks.
Nitril Geschikt voor gebruik in combinatie met alle soorten glijmiddel, lagere productiekosten. Er kan geluid ontstaan, hoewel minder dan met condooms die van polyurethaan gemaakt zijn.
Latex Maakt geen geluid tijdens de seks. Hecht beter aan de vagina, vergelijkbaar met mannelijke condooms. Niet geschikt voor gebruik met glijmiddel op oliebasis. Sommige mensen zijn allergisch voor latex.

Kun je tegelijkertijd een mannen- en vrouwencondoom gebruiken?

Nee, dat kan niet. Hoewel het misschien logisch lijkt dat het gebruik van 2 voorbehoedmiddelen effectiever zou zijn, raden we dit ten strengste af. Door 2 condooms met elkaar te combineren, kan de wrijving tijdens de seks de condooms laten scheuren. Er bestaat ook een gevaar dat ze blijven hangen of verplaatsen. Dit verhoogt het risico op zwangerschap of een SOA aanzienlijk.

Als je onvoldoende hebt aan een enkele anticonceptiemethode, raden we aan deze aan te vullen met andere vormen van bescherming. Je kunt hormonale methoden gebruiken, zoals de pil of een spiraaltje. Houdt er wel rekening mee dat condooms de enige methode is die beschermt tegen seksueel overdraagbare aandoeningen.

Wat zijn de voor- en nadelen van het vrouwencondoom?

Voor veel mensen lijkt het gebruik van een vrouwencondoom misschien moeilijker dan een mannencondoom. De eerste keren zal je merken dat je net zoals bij het gebruik van een mannencondoom moet wennen. Het gebruik heeft even wat oefening nodig, maar kan daarna een prettige vorm van anticonceptie zijn. Het grootste voordeel in onze ogen is dat je het condoom al uren voor de gemeenschap kunt plaatsen. Je hoeft het spannende moment niet te onderbreken om het te plaatsen, maar bent direct klaar voor een stomende sessie.

We houden van vrouwencondooms, omdat de onderbrekingen om een mannencondoom te plaatsen de vibe kunnen killen en zelfs erecties kunnen onderbreken. Bovendien vinden we het een fijn idee dat een vrouwencondoom de beslissing om een voorbehoedsmiddel te gebruiken volledig in de handen van de vrouw zelf legt. Op die manier nemen vrouwen het heft in handen over hun seksuele en reproductieve gezondheid. Dit geeft een enorm gevoel van veiligheid en vrijheid.

Natuurlijk zijn vrouwencondooms niet perfect. Veel modellen passen nog niet perfect in de vagina, dat wil zeggen, het kan zijn dat het lijkt alsof het condoom een beetje los zit tijdens de seks. Bovendien geven de meeste materialen geluiden af die afleidend kunnen zijn tijdens sensuele momenten. Zoals we al zeiden, vereis het vrouwencondoom oefening om deze correct te gebruiken.

Wist je al dat het vrouwencondoom tot 8 a 10 uur vóór de seks kan worden geplaatst?

Is een vrouwencondoom ook geschikt voor anale en orale seks?

Sommige mensen gebruiken een vrouwencondoom ook voor de orale seks. We raden dit echter niet aan, omdat condooms voor vrouwen specifiek zijn ontworpen om in de vagina te worden geplaatst. De binnenring heeft een ontwerp dat zich aanpast aan de baarmoederhals en is niet gemaakt voor andere delen van het lichaam.

Omdat het voorkomen van zwangerschap meestal prioriteit heeft, vergeten veel mensen vaak dat ook orale seks het risico op SOA’s met zich meebrengt. Als je op zoek bent naar een condoom dat je beschermt tijdens de orale seks, kun je een normaal condoom of beflapje gebruiken. Beflapjes zijn dunne lapjes, vaak gemaakt van rubber, polyurethaan of latex. Beflapjes worden over de schaamlippen en clitoris van de vrouw gelegd als iemand haar wil beffen.

Closeup Beautiful Woman Lips With Red Lipstick. Beauty Makeup

Je kunt het vrouwencondoom al voor het vrijen in doen. Je hoeft dus niet tijdens het vrijen te stoppen om het condoom in te doen.
(Bron: Puhhha: 68740304/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Het vrouwencondoom beschermt tegen zowel SOA’s als ongewenste zwangerschappen. We hopen met deze shopgids je twijfels over vrouwencondooms weg te hebben genomen. Nu is het tijd om een beslissing te nemen. Om je hierbij te helpen, vind je hieronder een lijst met de belangrijkste aankoopcriteria die je moet overwegen bij het kopen van vrouwencondooms.

Soort

Vrouwencondooms zijn relatief nieuw in vergelijking met hun tegenhangers, de mannencondooms. Hoewel het vrouwencondoom al sinds 1920 in ontwikkeling is, zijn het voornamelijk de laatste 20 jaar dat ze daadwerkelijk gebruikt worden. Er bestaan veel verschillende fabrikanten en merken die vrouwencondooms op de markt brengen. Ook kun je kiezen tussen verschillende materialen. Bedenk van tevoren of een vrouwencondoom past bij je behoeften, of dat je toch liever voor een mannencondoom of bijvoorbeeld een beflapje kiest.

Sexy smart woman in glasses with whip

Hoewel het vrouwencondoom al sinds 1920 ontwikkeld is, zijn het voornamelijk de laatste 20 jaar dat ze daadwerkelijk gebruikt worden.
(Bron: Sakkmesterke: 66011460/ 123rf.com)

Materiaal

Het ontwerp en de productie van vrouwencondooms verandert voortdurend. Je kunt kiezen uit vrouwencondooms die gemaakt zijn van polyurethaan, nitril of natuurlijke latex. Houd bij het kiezen van condooms rekening met je behoeften en die van je partner, allergieën en voorkeur voor het wel of niet gebruiken glijmiddel.

Context

Je kunt het vrouwencondoom al voor het vrijen in doen. Je hoeft dus niet tijdens het vrijen te stoppen om het condoom in te doen. Dat is handig als je bijvoorbeeld op een date gaat waarvan je verwacht dat het op seks uitdraait. Als je in een meer spontane situatie terecht komt, kunnen vrouwencondooms moeilijk in te voeren zijn op het moment van de waarheid. Voor dat soort situaties is het daarom de moeite waard om ook altijd mannelijke condooms bij de hand te hebben.

Ervaring

Zoals we in deze shopgids hebben uitgelegd, vereisen vrouwencondooms enige oefening om te leren hoe je ze goed kunt gebruiken. Als je nog nooit een vrouwencondoom hebt gebruikt, raden we je aan er meerdere te kopen zodat je ze uit kunt proberen voordat je daadwerkelijk seks gaat hebben. Het helpt als je ervaring hebt met het inbrengen van andere zaken, zoals tampons of Chinese balletjes.

Smaken en sensaties

Persoonlijke smaken spelen ook een zeer belangrijke rol. Voor sommige gebruikers kunnen vrouwencondooms aangenamer zijn. De buitenste ring kan stimulatie bieden in het vulva-gebied, hoewel dit niet altijd het geval is. Ook voor de man kan een vrouwencondoom comfortabel zijn, omdat deze minder strak zit dan een traditioneel mannencondoom. Dat geldt dus vooral voor mannen met een grote penis.

Samenvatting

Het vrouwencondoom is een condoom dat je in de vagina doet. Hierdoor kan het sperma niet in de baarmoeder terechtkomen. Hoewel vrouwencondooms ten opzichte van mannencondooms nog maar een korte tijd op de markt verkrijgbaar zijn, groeit hun populariteit. Het is een uitstekende optie als je als vrouw degene wilt zijn die de controle heeft over de anticonceptiemethode als het gaat om seks.

Hoewel ze oefening vereisen om te leren ze perfect te plaatsen, kunnen vrouwencondooms erg nuttig zijn. Je kunt het vrouwencondoom al voor het vrijen in doen. Je hoeft dus niet tijdens het vrijen te stoppen om het condoom in te doen. In deze shopgids vertellen we je alles wat je moet weten over deze weinig bekende anticonceptiemethode, zodat je over alle benodigde informatie beschikt om een voorbehoedmiddel te kiezen. Vergeet niet dat het belangrijkste is om jezelf te beschermen en altijd klaar te staan voor veilige en aangename seks.

Vond je onze shopgids over vrouwencondooms interessant? Deel het artikel dan op social media met je vrienden en familie. Ook kun je hieronder je reactie achterlaten. We zijn erg benieuwd naar jouw mening en ervaringen!

(Bron van de header afbeelding: Chaloemphon Wanitcharoentham: 106710670/123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies