Laatst bijgewerkt: 26-07-2021

Onze selectiecriteria

8Onderzochte producten

66Bestede uren

21Beoordeelde onderzoeken

98Verzamelde opmerkingen

Je weet niet wat Tierra del Fuego, Mayfair, Magic Chalice en Motor Union met elkaar gemeen hebben? Dan moet je zeker het merk Wellensteyn eens van naderbij bekijken. Het zijn allemaal individuele functionele jassen van de firma, die je kunnen beschermen tegen wind, regen, sneeuw en kou. Wellensteyn staat voor traditie, mode en hoge kwaliteit.

We hebben meer feiten en antwoorden op allerlei vragen voor je verzameld en ze gebruikt om deze gids en Wellensteyn jasjestest 2023 samen te stellen. We hopen dat dit je helpt bij je aankoop. We hopen dat dit je aankoopbeslissing vergemakkelijkt en je uitgebreide informatie verschaft.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Wellensteyn is een traditioneel Duits bedrijf dat eigendom is van de familie Wuttke en dat verfijnde functionele jassen maakt van hoogwaardige materialen en met de nieuwste technologie.
 • De jassen zijn er voor kinderen, vrouwen en mannen en voor verschillende seizoenen en weersomstandigheden. Over het algemeen zijn ze echter meer geschikt voor koelere seizoenen.
 • Om je jas lang te kunnen gebruiken, moet je een paar verzorgingstips opvolgen. Hoewel de mantel in het veld zeer robuust is, zijn de materialen zeer complex en kunnen ze hun beschermende eigenschappen en membranen alleen behouden als ze goed gereinigd worden,

Wellensteyn jas: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Wellensteyn jas koopt

Welke soorten Wellensteyn jassen zijn er?

Er zijn ook alledaagse jassen, maar Wellensteyn is vooral bekend om modieuze functionele jassen. De firma ontstond uit de behoefte van Adolf Wuttke om professionele en dichte kleding te ontwerpen voor scheepswerfarbeiders en navigators. Ook nu nog ligt de nadruk op hoogwaardige materialen en hoge functionaliteit en bescherming – zowel op de werkplek als in het dagelijkse leven.

Wellensteyn Jacke-1

De eerste functionele jassen voor zeemans- en onderzoeksberoepen waren gemaakt van Duits leer, d.w.z. gewaxt zeildoek.
(pixabay.com / skeeze)

Dit betekent dat er al meer dan 500 verschillende modellen jassen zijn gemaakt. Er worden momenteel 120 nieuwe modellen gepland, ontwikkeld en geproduceerd. De firma gebruikt steeds nieuwe materiaalmengsels en functies, zowel voor de bekleding als voor de buitenkant.

De Moskouse geheime politie zou ook Wellensteyn jasjes kopen.

Omdat elk jasje anders en uniek is, krijgt elk ook zijn eigen naam.

Deze variëren van romantische fantasienamen, zoals Sneeuwmagie of Avondster, plaatsnamen, titels van natuurverschijnselen tot sport- of reputatienamen. Enkele van de bekendste modellen heten bijvoorbeeld: Beacon/Lightcraft, Belvedere, Zermatt, Queens, Winter Magic, Stardust, Rescue, Polar, Nitrospeed, Westwind, England, Alpinieri, Hudson, Belvitesse, en nog veel meer.

Ook de materialen verschillen van model tot model en krijgen hun eigen merknaam, zoals PolyHiTec, TasAirTec, DoublePUWax of AmYeBuAirTec, die allemaal speciaal ontwikkelde specifieke eigenschappen hebben. Als je een jas gekozen hebt, kun je die het beste nog eens op de Wellenstein site opzoeken en de eigenschappen en functies van je keuze nog eens doorlezen.

In welke maten zijn Wellensteyn jassen verkrijgbaar?

De jassen zijn er zowel voor kinderen als voor volwassenen, hoewel de keuze voor de laatsten veel groter is. Wellensteyn produceert een brede reeks maten, van XS tot 5XL, of 3XL voor vrouwen. Als je je afvraagt welke maat geschikt is voor jou, kun je de volgende maattabel raadplegen:
Universele maten Buste Heren (cm) Buste Dames (cm) Taille Dames(cm)
XS 80-85 74-81 84-91
S 86-93 82-89 92-98
M 94-101 90-97 99-104
L 102-109 98-105 105-110
XL 110-117 106-113 111-115
XXL 118-125 114-121 116-124
3XL 126-133 122-129 125-131
4XL 134-141
5XL 142-149 hx

(Bron: https://www.wellensteyn.com/downloads/en_masstabellen.pdf) Als je nog steeds onzeker bent en omdat de maat van de jasjes nooit over de hele linie bepaald kan worden vanwege de vele elementen en texturen die erin verwerkt zijn, kun je het beste advies vragen aan een specialist in een Wellensteyn winkel.

Wat onderscheidt Wellensteyn jassen van die van andere fabrikanten?

Omdat Wellensteyn al sinds de jaren 1940 functionele jassen maakt, kunnen ze terugblikken op een lange traditie en, vooral, kwalitatieve ontwikkeling. In tegenstelling tot andere merken die misschien eerst met gewone jassen begonnen en zich daarna in bepaalde beroeps- en activiteitsgebieden specialiseerden, werd dit bedrijf grootgebracht in een nichegebied en breidde het zich daarna uit tot alledaagse en sportieve gebieden.

Wellensteyn staat dus voor hoge kwaliteit, speciale materiaalmengsels en weerbestendigheid.

Het merk komt zijn beloften na en zelfs de hoge prijs zou je niet moeten afschrikken, want je krijgt de garantie dat je kledingstuk lang meegaat.

Waar kan ik Wellensteyn jassen kopen?

Als je een Wellensteyn jas wilt kopen, heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt online winkelen, maar je kunt ze ook in de winkel passen. Dit is misschien de betere optie als je geen ervaring hebt met Wellensteyn, want het is een iets duurdere aanschaf. Je kunt de producten van de firma op de volgende manieren kopen.

 1. Op online platforms (Ebay, Otto, Amazon, Zalando, Breuninger, Idealo, enz.)
 2. In 63 Duitse Wellensteyn winkels
 3. In 5 Wellensteyn winkels in aangrenzende Europese landen
 4. Bij 1500 winkeliers (Peek & Cloppenburg, Galeria Kaufhof, Olymp & Hades, enz.)

Hoeveel kost een Wellensteyn jas?

Producten van Wellensteyn neigen naar de hogere prijsklasse – maar je krijgt ook super kwaliteit.
kinderen volwassenen zomer volwassenen winter
99€ – ca. 230€ vanaf 119€ – ca. 299€ vanaf 169€ – ca. 1200€

Als je je afvraagt waarom jassen zoals die van Wellensteyn soms zo duur zijn, kijk dan eens naar de volgende vergelijkingsvideo en bedenk dan wat voor jou het belangrijkste is in je outdoorjas: Als je een goedkope Wellensteyn jas zoekt, moet je of wachten tot bepaalde modellen bij verschillende leveranciers in de aanbieding zijn, of hopen op een tweedehands koopje. Je vindt de laatste op portaalsites als ebay, ebay Kleinanzeigen of Kleiderkreisel.

Welke alternatieven zijn er voor Wellensteyn jassen?

Natuurlijk zijn jasjes een dubbeltje in een dozijn, want bijna elk modebedrijf produceert ze wel eens. Maar omdat hier naar alternatieven voor Wellensteyn modellen gezocht wordt, vallen lichte, zomerse jassen en ook specifieke jassen zoals snowboardjacks meestal af. Alternatieven zouden bijvoorbeeld zijn

 • Goedkopere leveranciers: Jack Wolfskin, The North Face, Engelbert Strauss, Patagonia, enz.
 • Gelijk geprijsde leveranciers: Woolrich, Canada Goose, Moncler, Parajumpers, enz.

Koopcriteria:

Je kunt deze factoren gebruiken om Wellensteyn jassen te vergelijken en te evalueren:

Doel

De eerste keuzebeslissing bij de aanschaf van een Wellensteyn jas is de vraag waar je hem het meest voor zult gebruiken. In welke tijd van het jaar, in welke omgeving, bij welke weersomstandigheden heb je het jack vooral nodig? Je kunt uitzoeken wat voor jou weinig zin heeft en wat je het beste staat, en dan op basis van je smaak kiezen welk jasje in de toekomst in je garderobe moet hangen.

Extras

Extras beschrijft bepaalde toevoegingen die aan de jassen bevestigd worden. Deze kunnen zowel zuiver modieuze als functionele doeleinden dienen, bijvoorbeeld door extra warmte te geven. Extra’s op Wellensteyn jassen zijn riemen, bont, afneembare capuchons en vesten.

Volgens de firma is het bont 100% geweven bont, gemaakt van 50% polyester en 50% polyamide. Er worden bedrieglijk reële resultaten bereikt met de grote vooruitgang die de laatste jaren in de textielindustrie is geboekt.

Wellensteyn Jacke-2

Dierenbont wordt meestal verkregen onder mensonwaardige omstandigheden en met dierenmishandeling, daarom moet men dringend afzien van het kopen of gebruiken van echt bont in producten.
(Unsplash.com / Markus Spiske)

Wellensteyn is duidelijk voor dierenwelzijn, en zelfs bij het doornemen van de lange lijst materialen worden, behalve katoen, vooral synthetische vezels gebruikt. Als dierenwelzijn voor jou een topprioriteit is, houd er dan rekening mee dat de productie in China plaatsvindt en dat de processen voor de klanten nogal ondoorzichtig zijn. Schrijf in geval van twijfel rechtstreeks naar de firma met specifieke vragen.

Er is ook een oplossing voor zwangere vrouwen, zodat ze het Wellensteyn jas ook kunnen dragen als hun zwangerschap vordert. Kumla biedt speciale inzetstukken aan die aan de rits van de jas bevestigd kunnen worden. Je hoeft alleen maar de juiste ritsadapter te kiezen en je hebt een comfortabel zwangerschapsvest.

Style

Het komt allemaal op je subjectieve smaak aan.

In tegenstelling tot merken die zich op allerlei trends richten, heeft Wellensteyn een bepaalde vormgeving, een lijn, als het ware, die door bijna alle modellen loopt. Deze stijl moet je aanspreken, wil zo’n jas geschikt voor je zijn. De firma probeert echter een evenwicht te vinden tussen traditie en diversiteit door middel van vele materiaalmixen, modellen, kleuren en extra’s

 • Kleuren: Metallic look, zwart, wit, bruin, grijs, beige en ook pastel, rood, groen, geel, blauw, oranje of roze tinten; de jassen zijn echter overwegend in donkerder tinten
 • Verschillende pasvormen: korte jasjes of lange parka’s of mantels, getailleerde of rechtbenige
 • Met of zonder extra’s: zie vorig hoofdstuk

Wetenswaardigheden over het Wellensteyn jas

Hoe kun je een Wellensteyn jas goed wassen en waterdicht maken?

Nadat je zo’n duur en functioneel jack gekocht hebt, moet je er ook lang iets aan hebben. Daarom is het belangrijk het goed te wassen en de kleding in het algemeen met zorg te behandelen, zodat al haar eigenschappen behouden blijven. In principe is het van essentieel belang de specifieke wasvoorschriften op de etiketten te volgen! In het algemeen echter geeft Wellensteyn zelf de volgende aanwijzingen voor het schoonmaken

 1. Wassen: Doe de jas binnenstebuiten in de wasmachine op 30°C delicates met vloeibaar delicates wasmiddel. Je moet altijd van tevoren alle sluitingen van het kledingstuk sluiten en extra’s zoals imitatiebont verwijderen. In geen geval mag je wasverzachter gebruiken of het jack chemisch reinigen!
 2. Drogen: Helaas hoef je geen droger te gebruiken, maar je kunt je jas ophangen en aan de lucht laten drogen. Schud het af en toe uit.
 3. Donsjassen: apart wassen met extra donswasmiddel. Hang het daarna niet op, maar droog het liggend en schud het regelmatig uit.
 4. Speciale instructies: Gebruik ook geen strijkijzer op Wellensteyn jassen. Bovendien is het zinvol ze te wassen voor je ze voor het eerst draagt en dit altijd apart te doen, want er kunnen restjes kleur in het materiaal zitten, die er dan uitgewassen worden.
 5. Impregnatie: Je moet je hiervan onthouden. Volgens de fabrikant kan de waterdichtheid van de eerste textiellaag door verschillende factoren afnemen, maar dit dringt door de aard van de jacks niet door tot de diepere lagen. Dit betekent dat de impregnatie altijd gegarandeerd is.

Als je er nog steeds niet van af te brengen bent je jas zelf waterdicht te maken en de duurzaamheid ervan niet vertrouwt, kun je hier een uitleg over waterdichte jassen en een tip vinden: Maar als je echt niets van het onderwerp afweet of jezelf niet vertrouwt, zie er dan van af en geef je kleding bij twijfel aan een professionele reiniger.

Wanneer moet je je Wellensteyn jas beginnen dragen?

Dit hangt vooral af van je individuele gevoel voor warmte of kou en kan dus niet als algemene regel bepaald worden. Met de “zomer” jassen kun je in het algemeen zeggen dat ze minder bedoeld zijn voor zomerse temperaturen, maar eerder voor de overgangsperiode, d.w.z. voor een frisse lente of aangename herfsttemperaturen.

Winterjassen daarentegen kunnen gedragen worden vanaf 10° C of koeler, afhankelijk van de wind. Door hun aard grijpen vrouwen eerder naar een warme jas dan mannen. Afhankelijk van het model jas houden ze je nog steeds warm, zelfs bij temperaturen onder nul in de dubbele cijfers.

Wat kan ik doen als mijn Wellensteyn jasje lekt, verkleurt of klontert?

In principe zou het, volgens de fabrikant, niet mogen gebeuren dat de mantel lekt. We hebben dit geval al behandeld in de sectie over schoonmaken. Als je echter het gevoel hebt dat je jasje lekt als het nat is, kun je beslissen of je rechtstreeks contact opneemt met de winkelier of de firma Wellensteyn, of dat je het risico wilt nemen het kledingstuk zelf te impregneren. In het algemeen biedt Wellensteyn een wettelijke garantie. Dit betekent dat je fouten of niet-bestaande maar wel beloofde functies moet melden, zodat zo nodig een oplossing kan worden gevonden.

Zelf veroorzaakte gebreken vallen echter niet onder de garantie, evenmin als slijtage door regelmatig gebruik

. Je kunt verkleuring van het jasje voorkomen door het apart te wassen, zoals Wellensteyn adviseert.

Welke andere producten biedt Wellensteyn aan?

De bekendste en meest gezochte producten van het merk Wellensteyn zijn de jassen, maar er is ook ander textiel verkrijgbaar. Voor volwassenen zijn er T-shirts en vesten voor de zomer, en broeken, pullovers, vesten, mutsen en sjaals voor de winter. Voor mannen zijn er ook schoenen voor beide seizoenen en zomerbroeken. Als accessoires worden ook petten, riemen, vizieren, zonnebrillen, tassen en paraplu’s vervaardigd.

Afbeelding bron: ShinyNylonFan/ flickr.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies