Laatst bijgewerkt: 05-08-2021

Onze selectiecriteria

28Onderzochte producten

29Bestede uren

25Beoordeelde onderzoeken

102Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote wenkbrauwpotlood test 2022. Hier stellen we alle wenkbrauwpotloden voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen het beste wenkbrauwpotlood voor je te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een wenkbrauwpotlood wilt kopen.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Voor velen is wenkbrauwpotlood al een must-have tijdens hun make-up routine. Mensen die van nature geen volle en borstelige wenkbrauwen hebben, kunnen ze meer vorm en volheid geven met een wenkbrauwpotlood.
 • In principe wordt onderscheid gemaakt tussen uitdraaibare wenkbrauwpotloden, slijpbare wenkbrauwpotloden en een wenkbrauwpotlood met een vilten punt, waarbij ze in verschillende tinten en prijsklassen verkrijgbaar zijn.
 • Stem een wenkbrauwpotlood, voordat je het koopt, af op je haarkleur en oogkleur, zodat de kleuren harmoniëren.

Wenkbrauwpotlood: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een wenkbrauwpotlood koopt

Voor wie is een wenkbrauwpotlood bedoeld?

In principe kan iedereen een wenkbrauwpotlood gebruiken, want de toepassingsmogelijkheden van wenkbrauwpotloden zijn groot.

Het wenkbrauwpotlood wordt vaak gebruikt door mensen van wie de wenkbrauw vrij smal is en maar uit een paar haartjes bestaat. Het wenkbrauwpotlood kan gebruikt worden om de contouren of de hele wenkbrauw na te tekenen, om gebieden met minder haartjes bij te werken of om ongelijke wenkbrauwen te corrigeren.

Frauengesicht

Met de juiste wenkbrauwkleur kun je je oogkleur beter naar voren laten komen. (Image source: pixabay.com / StockSnap)

Wenkbrauwpotloden zijn net zo geschikt voor mannen die hun gezicht meer expressiviteit willen geven. Wenkbrauwen zijn heel belangrijk voor de expressiviteit van de ogen en het gezicht, dus ook mannen kunnen hun wenkbrauwen accentueren.

Je moet je er echter van bewust zijn dat er veel verschillende wenkbrauwproducten zijn, die niet voor iedereen geschikt zijn. Als je een gevoelige huid hebt of allergisch bent voor bepaalde cosmetica, kun je beter een wenkbrauwpotlood gebruiken dat je verdraagt.

Welke kleur wenkbrauwpotlood past bij mij?

Het soort wenkbrauwpotlood dat het beste bij je past hangt af van je haar- en huidskleur, je haarvolume en je vorm.

Neem bij het kiezen van de juiste tint altijd je haarkleur als leidraad. De kleur mag niet lichter zijn dan je haar, anders zullen je wenkbrauwen te veel vervagen.

Houd altijd rekening met de natuurlijke kleur van je wenkbrauwen en je eigen oogkleur om het best mogelijke resultaat te bereiken.

Wat is de beste manier om mijn oogkleur te benadrukken?

Oogkleur Toepassing
Blauwe ogen Blauwe ogen hebben meestal een heldere, vriendelijke uitstraling, dus dat kan niet benadrukt worden met een donkere kleur. Met een donkere kleur ziet het er vrij hard uit, maar lichtere bruintinten zijn nog steeds aan te bevelen.
Groene ogen Perfect zou hier een lichtbruin zijn met een lichte olijfkleurige zweem of met een groene tint. De kleur van je wenkbrauwen is een geweldige manier om de natuurlijke kleur van je ogen te accentueren.
Bruine ogen Deze zien er het mooist uit met een donkerbruin wenkbrauwpotlood, dat zelfs tinten van je eigen ogen kan bevatten.

Welk wenkbrauwpotlood past bij mijn haar?

Factoren als ondertoon kunnen ook doorslaggevend zijn bij het kiezen van een kleur. De ondertoon moet altijd bij je eigen haar- en wenkbrauwkleur passen.

Je kunt de juiste tint voor bruin haar vinden door eerst je haartype te analyseren.

Als je een koel haartype bent, kies dan een wenkbrauwpotlood in een koele, eerder asgrauwe kleur, zoals asbruin of grijs. Door de roodachtige pigmenten in warme bruintinten kan het zijn dat de kleur van je wenkbrauwen en je haar na het opmaken niet meer bij elkaar passen.

Heb je een warme haarkleur? Gebruik dan tinten met een warme kleur zoals Ash Blond. Zo voorkom je een groot verschil met je wenkbrauwen en haartint en garandeer je een natuurlijk resultaat.

Als je blond haar hebt en je wenkbrauwen zijn heel licht, dan speelt ook de teint een grote rol. Als je een roze huidskleur hebt, kies dan een wenkbrauwpotlood met rode pigmenten, ga anders voor een meer asachtige tint.

Ga alleen voor een lichte askleur als je geen tinten rood in je haar en teint hebt. Je kunt een lichter of donkerder wenkbrauwpotlood kiezen uit de ontelbare tinten bruin, afhankelijk van de helderheid van je haarkleur.

Voor mensen met natuurlijk rood of rood gekleurd haar is het kiezen van een wenkbrauwpotlood moeilijker. Voor rossig haar zou een lichtbruin potlood heel geschikt zijn.

Kun je nog steeds niet het juiste wenkbrauwpotlood vinden? Probeer een lipliner in verschillende tinten rood of roodbruin, want die kun je ook als wenkbrauwpotlood gebruiken.

Hoe breng ik wenkbrauwpotlood op de juiste manier aan?

Voor je je wenkbrauwen gaat bijtekenen, moet je ze eerst in vorm brengen. Met de juiste stappen kun je je wenkbrauwen echt laten opvallen.

Vorm je wenkbrauwen

Punt van de wenkbrauw Instructies
Begin van de wenkbrauw Het ideale beginpunt is waar het potlood en de wenkbrauw elkaar kruisen. Zet hiervoor het wenkbrauwborsteltje tegen de vleugel van je neus en houd het potlood recht omhoog, dit helpt je ook om het begin van de wenkbrauw te vinden.
Hoogste punt Schuif het penseel over de iris en het snijpunt van de iris en het penseel markeert het hoogste punt van de wenkbrauw.
Eindpunt Het snijpunt tussen de buitenste ooghoek en de wenkbrauw toont het optimale eindpunt.

Als de wenkbrauw in vorm is gebracht, pluk je de haartjes die buiten de markering liggen. Pas op dat je niet te veel plukt.

Wenkbrauwmake-up

Bereid, voor je begint met het opmaken van je wenkbrauwen, je urticating voor

 • Wenkbrauwpotlood
 • Wenkbrauwborsteltje (meestal inbegrepen bij wenkbrauwpotloden)
 • Wenkbrauwgel
 1. Kam je wenkbrauwen met een wenkbrauwborsteltje. Sommige wenkbrauwpotloden hebben een geïntegreerd borsteltje, wat ze ook gemakkelijker in het gebruik maakt.
 2. Begin daarna met het aanbrengen van de kleur. Teken de contouren in je gewenste vorm, zodat je niet over de lijn heen tekent.
 3. Gebruik het wenkbrauwpotlood om fijne, zachte streken te trekken, die lijken op je eigen haartjes, op de wenkbrauw. Breng de kleur altijd aan in de richting van de haargroei om een natuurlijk resultaat te krijgen.
 4. Om de kleur te mengen en gelijkmatig te verdelen, kam je de wenkbrauw.
 5. Merk op dat de voorkant van de wenkbrauw iets lichter moet zijn dan de achterkant. Als de streken te donker zijn of de randen te hard, ziet het er onnatuurlijk uit. Je kunt ook een lichtere kleur gebruiken voor het voorste gedeelte.
 6. Om ervoor te zorgen dat je wenkbrauwen niet vlekken en lang blijven zitten, fixeer je ze met een wenkbrauwgel. Gebruik dit op dezelfde manier als een penseel.

Hoeveel kost een wenkbrauwpotlood?

Wenkbrauwpotloden zijn er in een uitgebreide variëteit, zowel in allerlei kleuren als van een groot aantal fabrikanten. Ook de financiële uitgave die gedaan moet worden varieert sterk.

De prijsklasse ligt gemiddeld tussen 2-30€.

Er is niet veel verschil tussen de verschillende soorten wenkbrauwpotloden; wat de prijs betreft, hangt het meer af van welke fabrikant je kiest.

In supermarkten en drogisterijen kun je wenkbrauwpotloden kopen voor zo weinig als twee euro, maar de kwaliteit is niet bijzonder goed, want de potloden zijn meestal noch watervast, noch sterk gepigmenteerd.

Er zijn ook wenkbrauwpotloden in de middenklasse en in het hogere prijssegment. De kwaliteit van wenkbrauwpotloden hangt sterk af van het merk.

Uiteindelijk komt het er bij de keuze tussen wenkbrauwpotloden op aan met welk potlood je beter kunt werken.

Wat zijn de alternatieven voor een wenkbrauwpotlood?

Het kiezen van het juiste wenkbrauwproduct hangt altijd af van je behoeften. Elk product heeft zijn eigen voor- en nadelen.

In het volgende gedeelte geven we je een kort overzicht van de alternatieven voor wenkbrauwpotloden.

Type Omschrijving
Wenkbrauwpoeder Wenkbrauwpoeders zijn meestal verpakt in twee tinten in een palet. Wenkbrauwpoeder is perfect voor mensen met dunne en lichte wenkbrauwen. Voor het aanbrengen wordt een klein kwastje gebruikt, dat meestal in de verpakking wordt meegeleverd.
Wenkbrauw pomade De wenkbrauw pomade is een vaste gel die met een penseel aangebracht moet worden. De wenkbrauw pommade geeft een intense en precieze afwerking. Het product is meer geschikt voor gevorderde gebruikers, want de toepassing vereist precisie.
Wenkbrauwgel Voor een heel natuurlijke uitstraling is ook een wenkbrauwgel geschikt. De gel is vooral geschikt voor wenkbrauwen met veel haartjes die in verschillende richtingen staan. De wenkbrauwgel fixeert de haartjes en geeft ze een mooie vorm.

Als het om wenkbrauwpoeder gaat, kun je eigenlijk ook terugvallen op een goede oogschaduw. Een poeder is vooral geschikt voor dunne en lichte wenkbrauwen.

Er wordt meestal een klein penseeltje bijgeleverd om het poeder aan te brengen. Dit wordt echter zelden gebruikt omdat het erg klein en onpraktisch is. Het poeder kan niet gebruikt worden om dunne haren op te sporen en is meer een primer.

Besluit: Welke soorten wenkbrauwpotlood zijn er en welke is geschikt voor jou?

Als je je wenkbrauwen wilt accentueren met een wenkbrauwpotlood, zijn er drie mogelijkheden om uit te kiezen

 • Twist-out wenkbrauwpotlood
 • Slijpbaar wenkbrauwpotlood
 • Wenkbrauwpotlood met vilten punt

Elk van de drie verschillende wenkbrauwpotloden heeft voor- en nadelen wat hanteerbaarheid en gebruik betreft.

Welke soort voor jou geschikt is, hangt af van je eigen voorkeuren. In het volgende deel hebben we de drie alternatieven beschreven om je te helpen beslissen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een uitdraaibaar wenkbrauwpotlood?

Zoals de naam al doet vermoeden, is het een wenkbrauwpotlood dat kan worden uitgedraaid. De stift kan losgeschroefd worden via een schroefdraad aan het eind of in het midden van het potlood.

Dit potlood heeft meestal twee verschillende uiteinden; een stevige, fijne punt en een penseel. Met de punt kun je zelfs kleine openingen invullen met precieze en haarachtige streken en met het penseel kun je de kleur uitwrijven en de gewenste wenkbrauwvorm kammen.

Voordelen
 • Gelijkmatig natuurlijk resultaat
 • de punt maakt precies werken mogelijk
Nadelen
 • Weinig inhoud

Het nadeel is dat er vaak weinig product in zit en dat het wenkbrauwpotlood vaak snel op kan zijn.

Maar we kunnen je wel een tip geven: Sommige wenkbrauwpotloden die zogenaamd leeg zijn, bevatten nog een beetje product. Je hoeft alleen maar de punt van het potlood af te knippen en er is meer inhoud beschikbaar.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een slijpbaar wenkbrauwpotlood?

Het slijpbare wenkbrauwpotlood is een klassieker als het gaat om het accentueren van wenkbrauwen. Het is gemakkelijk en ongecompliceerd in het gebruik en de leiding neigt ernaar harder te zijn.

Kajalstifte

Het klassieke wenkbrauwpotlood lijkt op een potlood of lipliner en is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. (Image source: pixabay.com / kinkate)

Het potlood is gemakkelijk te slijpen en we raden je aan dit voor elke toepassing te doen.

Het slijpbare wenkbrauwpotlood is een klassieker als het gaat om het accentueren van wenkbrauwen. Het is eenvoudig en gemakkelijk in het gebruik en de leiding neigt ertoe harder te zijn.

Het potlood is gemakkelijk te slijpen en we raden je aan dit voor elke toepassing te doen.

Gebruik een cosmeticaslijper en geen potloodslijper, anders kan het lood snel afbreken.

Voordelen
 • Veel product
 • goede dekking
Nadelen
 • Puntenslijper nodig

In tegenstelling tot het uitdraaibare wenkbrauwpotlood heeft dit potlood veel product. Het heeft een goede dekking door de romige en harde consistentie.

Ook hier wordt meestal een penseel bijgeleverd, waarmee je ook mooi kunt mengen. Je kunt ook een bijzonder precies en kleurintensief resultaat bereiken.

Wat onderscheidt een wenkbrauwpotlood met een vilten punt en wat zijn de voor- en nadelen?

De laatste soort wenkbrauwpotlood is een vloeibaar wenkbrauwpotlood met een vilten punt. Er zijn verschillende varianten van de tips. Ze zijn verkrijgbaar met drie punten of met vier punten.

Aanbrengen gaat heel snel met de viltstift, terwijl potloden met een harde stift eerst op de huid moeten opwarmen.

Voordelen
 • Vaak watervast
 • Zeer goede duurzaamheid
Nadelen
 • Kan snel uitdrogen
 • Vaak geen borsteltje bijgeleverd

Op warme dagen of als je tijdens het sporten zweet, is een wenkbrauwpotlood met vilten punt heel geschikt, omdat het watervast is. Het staat ook bekend om zijn goede duurzaamheid.

Maar als je een keer vergeet de dop dicht te doen, droogt het potlood meestal snel uit of droogt het heel snel op. Dit betekent dat de pen op verschillende plaatsen droogt; omdat de punt dun is, droogt hij het eerst. Als je het meer dan eens gebruikt, kan de precisie dus anders zijn dan de eerste keer.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om wenkbrauwpotloden te vergelijken en te evalueren

In het volgende deel laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om een keuze te maken tussen de vele wenkbrauwpotloden.

 • Precisie
 • Ingrediënten
 • Kenmerken

In de volgende paragrafen leggen we uit wat de afzonderlijke criteria zijn.

Precisie

De verschillende soorten wenkbrauwen spelen ook een belangrijke rol als het gaat om precisie.

Hoewel het in het begin mogelijk is nauwkeurig te werken met klassieke wenkbrauwpotloden, is dat niet meer gegarandeerd als het lood verslijt.

Bovendien zijn harde loodjes moeilijk aan te brengen, dus toepassingen met een romige consistentie zijn beter.

Wenkbrauwpotloden met een afgeschuinde stift zijn na bepaald gebruik niet meer scherp genoeg om heel fijne streken te trekken. Wenkbrauwpotloden met een vilten punt zijn daarentegen bijzonder nauwkeurig, maar niet kleurintensief.

Voor nauwkeurig werk moet het wenkbrauwpotlood ook zo zacht mogelijk zijn, want enerzijds kan een hard potlood onprettig zijn om aan te brengen, anderzijds kan het de huid irriteren. Het vergt oefening om zuiver en precies te werken.

Ingrediënten

Wenkbrauwpotloden bevatten soms kritische ingrediënten zoals andere cosmetische producten. We hebben de belangrijkste informatie over ingrediënten zoals parabenen en minerale olie samengevat.

Parabenen worden gebruikt als goedkoop conserveringsmiddel in verschillende cosmetica. Ze worden bekritiseerd vanwege hun oestrogene werking, omdat het mogelijk is dat de hormoonhuishouding beïnvloed kan worden door hun ophoping in het menselijk lichaam. Daarom raden we je aan wenkbrauwpotloden te kopen die vrij zijn van parabenen.

Andere ingrediënten die je in je wenkbrauwpotlood moet vermijden zijn minerale oliën, want die kunnen het waterverlies van de huid verminderen. De huid kan onder de kleur niet ademen en dit zorgt ervoor dat het natuurlijke regeneratieproces vertraagt.

Eigenschappen

Behalve precisie en ingrediënten spelen ook eigenschappen als waterbestendigheid en de hardheid van het wenkbrauwpotlood een belangrijke rol.

Het wenkbrauwpotlood moet de wenkbrauwen accentueren en hun natuurlijke schoonheid benadrukken. Bovendien moet het vorm en volume geven aan de wenkbrauwen en een onopvallende wenkbrauw kleuren.

Bovenal moet het wenkbrauwpotlood watervast zijn, anders kan de make-up op de wenkbrauwen snel uitlopen.

Bovendien mag het lood niet hard en niet te zacht zijn. Het harde lood kan weinig kleur afgeven en een te zacht potlood kan op zijn best donkere strepen schilderen.

Beeldbron: pixabay.com / StockSnap

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies