Misschien heb je een goed internetabonnement met glasvezelkabel, maar is de internetverbinding alsnog niet wat je ervan verwacht. Je bent niet de enige. Gelukkig is hier wat aan te doen. Een van de meest populaire oplossingen in dit soort situaties is het gebruik van een wifi antenne. Mocht je hier nog nooit van gehoord hebben, dan lees je er in dit artikel alles over.

De routers die we thuis of op kantoor hebben staan, leveren niet altijd het gehoopte goede internetsignaal. Soms werken we met de laptop op een plek die de signalen uit de router simpelweg niet bereiken. Dankzij een wifi antenne kunnen we ook op deze plekken gebruik maken van het internet. Zonder storingen en vertragingen. Geloof je het niet? Lees dan vooral verder.

Belangrijk om te weten

 • Een wifi antenne trekt draadloos internetverbinding aan, die om welke reden dan ook niet sterk genoeg is om een goed wifi signaal te leveren.
 • Veel wifi antennes zijn in staat om netwerken van meters verder op te pikken, om je een stabiele, veilige en snelle internetverbinding te geven.
 • De meeste wifi antennes werken met een USB ingang. Ze zijn zeer eenvoudig op laptops en tablets te bevestigen, of op andere apparaten met een USB poort. Er zijn ook wifi antennes die je aan de muur bevestigt en die andere technologie bevatten.

Ranking: De beste wifi antenne op de markt

Een krachtig wifi signaal is een basisingrediënt geworden in ons dagelijks leven. Zowel om ermee te werken, als ermee te spelen, of om met familie en vrienden te communiceren. We kunnen het ons niet permitteren om geen internetverbinding te hebben. Een wifi antenne is sterk in opkomst als oplossing om geen moment zonder verbinding te hoeven zitten. In de onderstaande selectie vind je de vijf beste wifi antennes die op dit moment op de Nederlandse markt zijn.

1e plaats: Eightwood wifi antenne

Deze wifi antenne van 18 centimeter lang heeft een frequentiebereik van 2.4 tot 5.8 Ghz. De straling van de antenne is omni directioneel, oftewel, de wifi gaat alle kanten op, maak er je eigen internet hotspot mee. Ondersteunt WLAN. Een gebruiker schrijft: mijn laptop heeft 2 achterpoorten voor WLAN en Bluetooth. De USB poorten zijn vaak bezet en de verbinding met de controllers van mijn VR-headset was goed.

Met dubbele Wifi-uitbreidingen met standaard is de keuze snel gemaakt. De Eightwood wifi antenne 2.4G / 5.8G met dubbele frequentie. De afwerking is erg goed, alles staat stabiel, de verbindingskabels zijn robuust door de schroefverbindingen en lang genoeg. De twee antennes kunnen goed in alle richtingen worden uitgelijnd.

2e plaats: Aoyool wifi antenne

Wifi antenne met thermo-design. Is dus beschermd tegen oververhitting. Deze wifi dongle wordt geleverd met externe koelgaten, die instabiele verbinding en systeemuitval door oververhitting oplossen. De instelling van de koelgaten kan de verbindingssnelheid van het netwerk verbeteren. Eenvoudig mee te nemen op vakantie, dienstreizen en feestjes.

Dual-band wifi met hoge prestaties, tot wel 1200 Mbps wifi bij 5,8 GHz of 2,4 GHz. Geeft een goed bereik en een stabiel signaal, zonder vertraging. Bijvoorbeeld bij het streamen van een film in HD of het spelen van een game. met volledige HD en gaming. AP-modus: steek de wifi antenne in een aangesloten computer en verander de modus naar AP. Hierdoor kun je hem als draadloze router gebruiken.

3e plaats: Agedate wifi antenne

Met deze wifi antenne van Agedate bereik je snelheden tot 1200 Mbps met 802.11ac-technologie in de 2,4 GHz-band (300 Mbps) en 5,8 GHz-band (867 Mbps). Gewoon via de USB ingang. Plug en play, dat is comfortabel genieten van HD-videostreaming, audio en online games.

De hoogwaardige wifi antenne met 5 dBi signaalversterking is uitgerust met een sterkere signaalontvangst- en verzendfunctie. Gemakkelijker in gebruik dan vele andere antennes. Past op vele apparaten, door de USB ingang. Bevat  WPS beveiligingstechnologie, zodat je veilig kunt surfen.

4e plaats: PiAEK wifi antenne

Hoge wifi-snelheid met deze PiAEK wifi antenne, tot 1200 Mbps op 5 GHz (867 Mbps) of 2,4 GHz (300 mbps) Mbit/s. Uitgerust met een moderne draadloze adapter, de nieuwste en krachtigste draadloze technologie. Upgrades van pc’s naar 802.11ac-gaming. Met een USB 3.0-poort klik je deze wifi antenne zo in jouw laptop of PC zonder ingewikkelde installaties.

De WPS2.0 Secure Tech zorgt ervoor, dat je veilig kunt internetten. Ook beveiligt het jouw netwerk. Gebruiksvriendelijke installatie en eenvoudige configuratie. Plug en play. Compatibel met alle draadloze routers. Upgrade jouw pc, laptop of Mac met deze wifi antenne. Als jouw computer een bekabelde internetverbinding heeft, dan kun je de Soft AP-functie gebruiken om een ​​hotspot te maken.

5e plaats: KuWFi wifi antenne voor buiten

Lange afstands wifi antenne voor buiten, om lekker buiten films te streamen of te gamen. Deze wifi adapter maakt gebruik van afstandsdekkingstechnologie, met ingebouwde high-gain antenne. De outdoor wifi antenne is waterdicht, waardoor deze zowel binnen als buiten te gebruiken is.

Unaniem positieve gebruikersreviews. Bevat een 14dbi high-gain antenne met hoge gevoeligheid. Levert een krachtige en stabiele internetverbinding. Plug de USB in en draai de wifi antenne160°. Door deze rotatie is de dataoverdracht nog flexibeler. Bruikbaar om het netwerk te verdelen naar de mobiele telefoon, naar een notebook of tablet door AP-functie.

Shopgids: Alles wat je moet weten over de wifi antenne

Allemaal krijgen we, op enig moment in ons leven, problemen met de wifi. Soms gebeurt het op kantoor, soms gewoon thuis. Als je het wifi probleem wilt oplossen, dan is het aanbod aan apparaten behoorlijk overweldigend. Welke wifi antenne kies je en is een wifi repeater hetzelfde als een wifi antenne, en een powerline adapter dan? Hieronder helderen we alle vraagstukken op rondom de wifi antenne.

De overgrote meerderheid van de wifi antennes heeft de vorm van een USB adapter. Deze past op veel apparaten en is eenvoudig in gebruik.
(Bron: rido: 51077700/ 123rf.com)

Wat is een wifi antenne?

Een wifi antenne is een randapparaat die je omtovert in een trechter voor nabijgelegen wifi netwerken. Simpelweg, door deze in te pluggen in de USB-poort van jouw laptop of PC. Een wifi antenne pikt het signaal op uit netwerken die op een paar meter afstand liggen. In de praktijk werkt een wifi antenne als een wifi repeater, maar dan omgekeerd. In plaats van een bestaand signaal nog verder te verzenden, trekt het als het ware wifi signalen naar zich toe en bundelt deze.

De overgrote meerderheid van de wifi antennes heeft de vorm van een USB adapter. Deze past op veel apparaten en is eenvoudig in gebruik. Echter, dit is niet de enige vorm.

foco

Er bestaan modellen wifi antennes die werken op Bluetooth of SMA kabels, waarbij SMA staat voor SubMiniature versie A. Een coaxiaal koppelstuk, die je ook in magnetrons vindt.

Welke soorten wifi antennes zijn er?

Wifi antennes zijn onder te verdelen in twee categorieën: eenrichtings-antenne en meerdere richtingen antennes. De eerste zijn ideaal in het geval er nauwelijks obstakels staan tussen jouw router en computer en er een directe verbinding is. Het tweede soort is meer allround en helpt je verbinding tot stand te brengen met wifi netwerken, waar je ook bent.

Gewoonlijk verbind je eenrichtings wifi antennes met een concreet en bekend netwerk en zet je deze antenne op of nabij jouw computer. De meest gebruikte en verkochte wifi antennes zijn echter de antennes die meerrichtingsverkeer toestaan. De meeste multirichtings antennes hebben de vorm van een USB adapter en maken verbinding met nabije wifi netwerken.

BBC NewsNieuwsnetwerk uit Groot Britannië

“Je kunt de dekkingsgraad van jouw netwerk thuis of op kantoor vergroten door een paar kleine veranderingen aan te brengen. Bijvoorbeeld, door het plaatsen van een wifi antenne.”

Hoe installeer ik mijn wifi antenne?

De populariteit van de wifi antenne is groeiende. Gedeeltelijk, omdat ze goedkoop zijn en eenvoudig te installeren. Veel wifi antennes werken op basis van Plug and Play. Kortom, met een druk op de knop werkt de antenne al. Sommige wifi antennes hebben een speciale wijze van installatie, maar meestal zijn de te volgen stappen vergelijkbaar.

 • Installeer de stuurprogramma’s voor de wifi antenne. Meestal komen de instructies om dit te doen in de vorm van een CD of online. Je installeert de nodige software voor het gebruik van de wifi antennes op de computer.
 • Plug de wifi antennes in de USB poort van jouw computer of apparaat van jouw voorkeur.
 • Zoek de beschikbare stuurprogramma’s op jouw computer. Selecteer het programma dat aansluit bij het besturingssysteem van jouw computer.

Is de USB-versie van mijn wifi antenne belangrijk?

Ja, dit is heel belangrijk. Tegenwoordig zijn USB 3.0 poorten het meest gebruikelijk. De wifi antennes die op de markt zijn, bevatten dan ook meestal USB 3.0. De USB 3.0 is 10 keer zo snel in vergelijking met de vorige USB versie, de USB 2.0. Bovendien verzekert USB 3.0 je van een stabielere internetverbinding, een snellere dataoverdracht en vrijwel storingsloos signaal.

De populariteit van de wifi antenne is groeiende. Gedeeltelijk, omdat ze goedkoop zijn en eenvoudig te installeren.
(Bron: Vasin Leenanuruksa: 66661985/ 123rf.com)

Wifi antenne hetzelfde als een powerline adapter of wifi repeater?

Si bien estos dispositivos tienen un objetivo similar, que es el de garantizar una mejor conexión y cobertura de Internet en nuestros entornos, no funcionan del mismo modo ni dan los mismos resultados. La tabla a continuación compara algunas características de los tres aparatos para que puedas entender exactamente sus implicaciones.

Gebruik Wifi antenne Wifi repeater Powerline adapter
Welke functie? Trekt wifi signalen uit de buurt aan om een stabiel netwerk te creëren Verruimt de dekking door het signaal uit een reeds bestaand wifi netwerk op te pikken Verspreidt het internet via het elektriciteitsnetwerk in huis
Hoeveel apparaten? Een enkel apparaat, meestal met een USB ingang Ook een enkel apparaat, dat als repeater en voedingskabel fungeert Minimaal twee apparaten: de centrale, verbonden aan de router, en de extender. Is meestal hoger in prijs
Maximale verbindingssnelheid? De snelheid hangt af van de bestaande wifi netwerken en de afstand tot de wifi antenne Snelheid hangt af van jouw bestaande wifi netwerk. In het algemeen vanaf 300 Mb/s Dit hangt af van het model powerline adapter dat je koopt. Over het algemeen, tot wel 1000 Mb/s

Kan ik een wifi antenne alleen koppelen aan draagbare computers?

Niet alleen aan draagbare computers, maar het installeren en gebruiken van een wifi antenne op een draagbare computer doen veel mensen. De combinatie wifi antenne en laptop is heel comfortabel, maar zeker niet de enige optie. Het voordeel van dit type antenne is dat de meerderheid daarvan eenvoudig werkt als een USB adapter. Dit wil zeggen dat je een wifi antenne meestal kunt gebruiken in combinatie met welk apparaat dan ook dat een USB poort heeft.

Bijvoorbeeld, een wifi antenne kan de ontvangst van het signaal van een smart tv aanzienlijk verbeteren. Zeer handig als je vaak platformen gebruikt zoals Netflix en veel films en series streamt. Ze werken ook als slimme stopcontacten, met tablets, multifunctionele printers en desktop computers.

foco

Wist je dat Nederland koploper is op glasvezelgebied? De dekking met glasvezelinternet is al dubbel zo groot als die met DSL.

Wat zijn de meest opvallende voordelen van een wifi antenne?

De wifi antenne is in opkomst als een alternatief voor een gebied zonder internetbereik of voor het stabiliseren van het internet. Samen met wifi repeaters en powerline adapters, vormen wifi antennes de avant garde in goed, snel en stabiel internet. De tabel hieronder laat de verschillende voordelen en nadelen zien.

Voordelen
 • Zeer eenvoudige installatie
 • Compatibel met verschillende besturingssystemen en apparaten
 • Compact ontwerp en dus licht en gemakkelijk mee te nemen
 • Voordelig geprijsd
 • Goede omruilgarantie en service
 • Er komt (vaak) geen kabel aan te pas door de USB ingang
Nadelen
 • Internetsnelheid hangt af van nabije wifi netwerken
 • De stabiliteit is minder dan die van vergelijkbare apparaten (wifi repeaters of powerline adapters)
 • Je moet opnieuw de software installeren op het moment dat je een andere USB gebruikt

Wat betekent Dual Band op mijn wifi antenne?

Vandaag de dag gebruiken we internet via de bandbreedte van 2.4 GHz. Vaak zijn er meerdere gebruikers met meerdere apparaten op een enkel wifi netwerk. Omdat we in een appartementencomplex wonen of in een kantoor met meerdere verdiepingen werken, kan een netwerk zogenaamd verstopt raken. Dit kan de snelheid en stabiliteit van het internet verstoren of laten falen. Een wifi antenne met dual band is in staat om uit te zenden via 2 bandbreedtes of frequenties, namelijk 2.4 GHz en 5 GHz.

Als je een wifi antenne hebt met dual band, oftewel twee bandbreedtes, haal je meer rendement uit jouw internetverbinding. Een betere dekking (2.4 GHz frequentie) samen met een beter signaal (5 GHz frequentie).

 • 5 GHz bandbreedte: krachtiger signaal met een beperkt bereik
 • 2.4GHz bandbreedte: zwakker signaal met groter bereik

Waar moet je op letten bij je aankoop?

In onze zoektocht naar de beste connectiviteit in huis en op kantoor, kunnen wifi antennes nuttige bondgenoten zijn. Praktisch en toegankelijk. Misschien weet je nog niet precies welke wifi antenne je gaat kopen. Om deze reden hebben we het gedeelte hieronder geschreven. Je vindt er een aantal criteria in, op basis waarvan je je aankoopbeslissing kunt maken. Het zijn stuk voor stuk factoren om bij stil te staan, voordat je jouw eigen wifi antenne koopt.

 • Compatibiliteit
 • Bereik
 • Datasnelheid
 • USB poort versie
 • Dual band functie

Compatibiliteit

Het lijkt zo logisch, maar er zijn wifi antennes die niet universeel compatibel zijn. Ze passen niet op sommige apparaten, of werken niet met bepaalde besturingsprogramma’s of softwareversies. Voordat je welk model wifi antenne dan ook koopt, lees de productbeschrijving goed door. Zo weet je op welke apparaten je jouw wifi antenne kunt installeren en of deze goed samenwerkt met de router in huis of op kantoor.

Bereik

Het doel van een wifi antenne is nu juist het dichterbij halen van het wifi signaal. Bijvoorbeeld op een plek die de router niet bereikt, zoals in de tuin of op zolder. Afhankelijk van de plek waar je werkt heb je al dan niet een wifi antenne nodig met een voldoende ruim bereik. De meeste soorten wifi antennes dekken grotere afstanden, maar je kunt het beter vantevoren controleren.

Datasnelheid

Als je eenmaal een stabiel wifi netwerk hebt gecreëerd met jouw wifi antenne, dan hebben we hoge datasnelheden nodig. Dit, om zonder problemen of verstoringen te kunnen streamen of gamen. Je bent voor een groot deel afhankelijk van de datasnelheid van het bestaande wifi netwerk. De signalen hieruit worden opgepikt door de wifi antenne. Check of de wifi antenne van jouw keuze een datasnelheid kan verwerken van minimaal 300 Mb per seconde.

USB poort versie

De snelheid en kwaliteit van het dataverkeer via de wifi antenne hangt voor een groot deel af van de versie van de USB poort. Momenteel kun je het beste een wifi antenne kopen die in een USB 3.0 poort passen.

foco

Dit zorgt voor de nodige snelheid en stabiliteit bij het surfen op het internet.

Dual band functie

Een zeer belangrijk pluspunt van een wifi antenne met dual band functie is dat het bereik en de kracht van het internet groter zijn. Het rendement van het wifi netwerk is dan hoger. Een aantal wifi antennes in de selectie hierboven werken op meerdere bandbreedtes. Weet dat het een zeer nuttige functie is voor een krachtig signaal en een groot bereik.

Samenvatting

Wifi antennes zijn apparaten die je in staat stellen om bestaande wifi signalen op te pikken en aan te trekken. Je vergroot er het rendement van jouw internetverbinding mee. Omdat de meeste wifi antennes met USB werken, installeer je hem eenvoudig en snel. Bovendien is de prijs van deze randapparatuur voordelig.

Vaak heb je besturingssoftware nodig als je een wifi antenne wilt gebruiken. Deze wordt meegeleverd op een CD of via een online installatiehandleiding. Een wifi antenne is compact en licht, wat ze handig maakt op reis. Let dan wel goed op de compatibiliteit met andere apparaten.

Als je dit artikel kunt waarderen, deel het dan via social media. Je kunt ook jouw reactie achterlaten hieronder. Dankjewel!

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Kittichai Boonpong: 75428667/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

ADVIESJAGERS
ADVIESJAGERS

Beoordeel dit artikel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
32 Stem(men), Gemiddeld: 5,00 de 5
Loading...
5 32