wifi-repeater
Laatst bijgewerkt: 07-09-2020

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

24Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

100Verzamelde opmerkingen

Soms loop je door het huis, met jouw mobiele telefoon in de hand, op zoek naar de plek met het beste bereik. Komt dit je bekend voor? Het komt vaker voor dan je misschien denkt. In veel huizen, bereikt het wifi signaal simpelweg niet met dezelfde sterkte alle plekken. De oplossing is simpel: koop een efficiënte wifi repeater, die het bereik van het ontvangstsignaal behoorlijk verruimt.

Breedband internet, via glasvezel of gewone kabel, is heel gewoon in Nederland. Maar, onze routers bereiken meestal tot 1000 Mbps (megabit per seconde), waardoor je niet overal kunt profiteren van snel internet. Om deze situatie op te lossen, zijn er wifi repeaters uitgevonden. Wil je dus meer weten over deze handige apparaten, blijf dan lezen.
Belangrijk om te weten

 • Wifi repeaters, ook wel signaalversterkers genoemd, vergroten het bereik van de internetverbinding op een draadloze manier. Er bestaan ook wifi repeaters die je met een kabel met de router kunt verbinden, via een zo genaamde Ethernet poort.
 • Het doel van een wifi repeater en tegelijk het grootste voordeel, is dat het signaal brengt naar plekken zonder bereik. Met andere woorden, een wifi repeater verbetert de kwaliteit en stabiliteit van het internet signaal, op plekken zonder of met beperkt bereik.
 • Twee andere redenen waarom de wifi repeater zo populair is onder mensen die graag internetten, zijn de prijs en de eenvoudige installatie. Iedere internetliefhebber van elke leeftijd kan een wifi repeater installeren en bedienen.

Onze selectie: De beste wifi repeater op de markt

Sommige mensen wonen in oude huizen met dikke muren, of beschikken over moeilijk bereikbare zolders. Op deze plekken kan het internet ontbreken of zeer beperkt zijn. Voor deze mensen zijn wifi repeaters ideaal, want ze vergroten het bereik van het internetsignaal. Je moet alleen wel weten welk model je het beste kan kiezen. Wij worden blij van een dergelijke uitdaging en hebben alvast een selectie gemaakt van de beste wifi repeaters op de Nederlandse markt.

De wifi repeater met de beste prijskwaliteitverhouding

Dit is de zeer veelzijdige wifi repeater van TP Link, met een minimalistisch design met uitschakelbare LED lampjes. Bereikt tot 300 Mb per seconde internetsnelheid, genoeg voor alle kamers in jouw huis of appartement. Simpel te installeren door de knop ‘bereik vergroten’ in te drukken. Bevat een Ethernet-poort, zodat je ook bedrade apparaten aan kunt sluiten op het internet.

Dit model wifi repeater verbruikt bijna geen stroom. Het vermogen is 3 watt (W), waardoor je geen verschil zult zien op je energierekening. De 5 repeater indicatoren geven de sterkte van het binnenkomende signaal weer. Een nuttige functie, als je niet precies weet wat de ideale plek is om de wifi repeater te plaatsen. Compatibel met alle routers.

De meest praktische wifi repeater

De WLAN Repeater van AVM 1750E maakt maximale internetverbinding mogelijk. Steek de 1750E in het stopcontact en ervaar eindeloos surfplezier. WLAN-repeater-verbinding via de WLAN-aansluiting. 5 GHz / 2,4 GHz Gigabit Ethernet ingang, voor apparaten met kabels. Zeer gemakkelijk te installeren, zonder wirwar van kabels.

Beter internet is kinderspel met deze wifi repeater. WPS-compatibel, dus contact met alle modellen routers. Ben je klaar met het zoeken naar de juiste signaalsterkte? Druk op de knop van de WLAN wifi repeater 1750E en klaar is Kees. In de 5 GHz-bandbreedte kun je snel WLAN AC bereiken met snelheden tot maximaal 1.300 MBit per seconde.

De beste wifi repeater die geschikt is voor 4K streamen

De Netgear EX6120 boost het bereik en de snelheid van je bestaande wifi-netwerk met gecombineerde draadloze snelheden tot 1200 Mbps. Het apparaat is geschikt om 4K te streamen. Het biedt bovendien een mogelijkheid voor een bekabelde aansluiting.

Deze range extender werkt met de Wireless AC wifi-standaard waarmee hogere snelheden worden gehaald dan met de Wireless N standaard. De LED-indicatie toont je waar je de versterker het beste kunt plaatsen.

De beste wifi repeater met een mogelijkheid voor bekabelde aansluiting

De TP-Link RE200 is een wireless range extender voor basis netwerktaken. Voor een nog stabielere verbinding biedt de repeater een mogelijkheid voor een bekabelde aansluiting. Het apparaat is geschikt voor basis online gamen en streamen. Het apparaat is minder geschikt voor meerdere devices met een intensief internetgebruik.

De versterker is eenvoudig in te stellen en snel te gebruiken. De prijs-kwaliteitverhouding is zeer goed, kopers raden de aanschaf aan anderen aan.

De wifi repeater met een gecombineerde snelheid van 3000Mbps

Met de AVM FRITZ!Repeater 3000 kan je snel en veilig de reikwijdte van je draadloze netwerk vergroten. Met een gecombineerde snelheid van 3000Mbps biedt deze range extender een stabiele verbinding voor alle verbonden apparaten. Zo kan je naadloos streamen, gamen en downloaden zonder haperingen.

Het apparaat is ideaal voor woningen met meerdere devices of een specifieke dode zone buiten het bereik van de router. De configuratie is binnen enkele seconden gedaan.

Shopgids: Alles wat je moet weten over een wifi repeater

Je wilt niet meer tegen het laadbalkje aankijken, je wilt overal internet in huis, 100% dekking. Ook heb je al besloten dat je hiervoor gebruik wilt maken van een wifi repeater. Nu sta je voor een breed palet aan keuzemogelijkheden. Maar maak je geen zorgen, in de onderstaande sectie helpen we je aan antwoorden op de meest gestelde vragen over wifi repeaters. Doe er je voordeel mee in het keuzeproces voor de wifi repeater die het beste bij jou, jouw behoeften en huis of kantoor past.

Repetidor-wifi

Controleer of er een stabiele verbinding wordt gemaakt tussen jouw router en de wifi repeater.
(Bron: Wavemovies: 93704088/ 123rf.com)

Wat precies is een wifi repeater?

Een wifi repeater, ook wel wifi versterker genoemd, is een apparaat dat ertoe dient om het oorspronkelijke signaal uit jouw router draadloos te herhalen. Hierdoor reikt het signaal verder dan met alleen een router. Het doel van een wifi repeater is namelijk, volledige dekking voor alle apparaten die misschien te ver bij de router vandaan staan. Op zolders of in kelders bijvoorbeeld. Deze apparaten hebben een internetsignaal nodig van voldoende sterkte.

Hoe werkt een wifi repeater?

Wat wifi repeaters als het ware doen is het vangen van het wifi signaal en het echoën daarvan, waardoor het signaal een groter gebied bereikt. Je zou kunnen zeggen dat een wifi repeater een soort brug is van de ruimte die de router dekt. Naar ruimtes die de wifi signalen niet bereiken. Of waar de wifi signalen zeer zwak zijn. Je plaatst een wifi repeater dan ook op de grens tussen het gebied dat de router dekt en het gebied waar het signaal zwak is of ontbreekt.

Welke functies heeft een wifi repeater?

Hoewel de naam van de wifi repeater zegt dat dit apparaat het signaal herhaalt, doet het veel meer. De modellen wifi repeaters die momenteel op de Nederlandse markt te vinden zijn, doen veel meer. Dit zie je terug in de onderstaande tabel, die laat zien dat een wifi repeater minimaal 3 functies vervult.

Functie Wat doet de wifi repeater?
Toegangspunt (AP) Een wifi repeater fungeert als AP (Access Point, afgekort in het Engels). Dit wil zeggen dat het als een draadloze adapter werkt om apparaten met elkaar te verbinden. Apparaten kun je met een Ethernetkabel verbinden met het internet en met elkaar, tegelijkertijd.
Repeater Zoals we al hebben uitgelegd, vergroot een wifi repeater het bereik van het bestaande wifi netwerk of LAN (lokaal netwerk).
Router Deze modus zorgt ervoor dat je het apparaat met een kabel of DSL modem (Asymetrische digitale telefoonlijn) kunt verbinden. Kortom, de wifi repeater fungeert als een soort router.

Welke maximale internetsnelheid produceert een wifi repeater?

Alle modellen wifi repeaters bevatten een beschrijving van de maximale internetsnelheid die zij kunnen weergeven. Hierbij refereert met aan de snelheid waarmee het apparaat data overdraagt. Dit is echter een relatieve maatstaf, omdat de snelheden die een wifi repeater bereikt afhangen van twee zaken. Namelijk, hoe ver de wifi repeater bij de router vandaan staat en het internetcontract dat je hebt.

Wat een wifi repeater doet is het vangen en doorspelen van het wifi signaal. Dit wil zeggen dat een wifi repeater niet de snelheid van het bestaande wifi netwerk kan verhogen. Simpelweg houdt de wifi repeater zich bezig met het verder brengen van het wifi signaal. Naar plekken zonder bereik of een zwak internetsignaal. De datasnelheid is een belangrijk getal. Deze zou gelijk moeten kunnen zijn aan de snelheid die de router uitzendt. We raden je aan om te kiezen voor een wifi repeater die minimaal 300 Mb/s aankan, zoals de modellen uit de selectie.

Is het aan te raden meerdere wifi repeaters tegelijk te gebruiken?

Nee, dit is niet aan te bevelen. In principe verhoogt een wifi repeater de snelheid waarmee data vervoerd kunnen worden via het internet. Bij simultaan gebruik van meerdere wifi repeaters dichtbij elkaar echter, kunnen de signalen deze snelheid vertragen. Dit verlaagt het rendement van jouw internet.

BBC NewsTaylor Smith
“Het is mogelijk om de dekking van jouw huis- of kantoornetwerk te verbeteren met een paar simpele wifi repeaters op de juiste plekken.”

Wat is het verschil tussen een powerline adapter en een wifi repeater?

Hoewel veel mensen deze termen door elkaar gebruiken, zijn dit twee verschillende apparaten met verschillende functies. Het doel van beide apparaten is echter wel vergelijkbaar. Lees hier meer over de powerline adapter. De volgende tabel laat het verschil zien tussen deze apparaten.

Wifi repeater Powerline adapter
Welke functie heeft het apparaat? Vergroot de dekking van de internetverbinding, door het signaal van het bestaande wifi netwerk te vangen en door te spelen. Vervoert het internetsignaal via het elektriciteitsnetwerk in huis.
Uit hoeveel apparaten bestaat het? Een enkel apparaat dat zowel als repeater als voeding fungeert.

Omdat het een enkel apparaat is, is de prijs meestal lager.

Minimaal twee apparaten: een centraal apparaat, dat verbonden is aan de router en de extentie.

Bevat een Ethernet kabel.

Vanwege het aantal apparaten, is de prijs hoger.

Welke snelheden bereik ik ermee? Dit hangt volledig af van jouw huidige wifi internetsnelheid.

Meestal vanaf 300 Mb/s.

Verschillende modellen powerline adapters produceren verschillende snelheden.

Meestal tot wel 1000 Mb/s.

Hoe stel ik een wifi repeater in?

De installatie van een wifi repeater is snel een eenvoudig. Sommige modellen wifi repeaters zullen een eigen gebruiksaanwijzing hebben, maar meestal gelden dezelfde stappen. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je een wifi repeater instelt.

 • Controleer of de router goed functioneert en dat het uitgezonden signaal voldoende sterk is.
 • Steek de wifi repeater in het stopcontact. Als je een kabel gebruikt, eerst de kabel en dan het stopcontact. We raden het gebruik van verlengsnoeren af.
 • Zet de wifi repeater aan, als dit niet al automatisch gebeurt. Over het algemeen geldt dat je dit met het indrukken van de WPS-knop doet, waarbij WPS staat voor Wifi Protected Setup.

Welke voordelen en nadelen heeft een wifi repeater?

Zoals we in dit artikel beschreven, heeft het gebruik van een wifi repeater vele voordelen voor jouw internet. Er bestaan echter nog meer manieren om de dekking van jouw netwerk te vergroten. De volgende tabel laat de voor- en nadelen van een wifi repeater zien.

Voordelen
 • Een enkel apparaat
 • Voordelig geprijsd
 • Installatie is zeer eenvoudig
 • Is niet afhankelijk van het elektriciteitsnet
Nadelen
 • Dekkingsgebied wordt een klein beetje groter
 • Soms verliest het internet zijn snelheid onderweg
 • Is afhankelijk van het signaal uit de router.

Wat is de beste plek voor een wifi repeater?

Het bereik van een wifi repeater is beperkt. Daarom moet je hem binnen enkele meters van de router plaatsen, anders kan hij contraproductief zijn. Om de plek te kiezen met een maximaal signaalrendement, moet je ook nadenken over de plaatsing van de router. De router kan het beste een centrale plek innemen in huis of op kantoor.

Op plekken waar geen of nauwelijks signaal komt, plaats je een wifi repeater. Maar, je moet er dan wel voor zorgen dat de wifi repeater het signaal van de router oppikt. Een aantal modellen geeft met een signaalsterktemeter aan wat de ideale plaatsing is voor de wifi repeater.

Repetidor-wifi

Een stabiele verbinding garandeert surfen zonder onderbrekingen.
(Bron: Welcomia: 42086461/ 123rf.com)

Is het ontwerp van een wifi repeater belangrijk?

Natuurlijk valt je oog meer op het ene dan het andere model wifi repeater. Maar het uiterlijk van de wifi repeater is niet doorslaggevend voor de kwaliteit. Ze moeten vooral onopgemerkt blijven in jouw interieur. Aan de andere kant is het ontwerp wel degelijk belangrijk, voor een gemakkelijke installatie. Een wifi repeater met veel knopjes, lichten en antennes kan lastiger zijn om te installeren.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Het kiezen van een wifi repeater kan heel simpel lijken, omdat ze tenslotte allemaal dezelfde functie vervullen. Maar, de verschillende modellen wifi repeaters bieden verschillende mogelijkheden. Deze kunnen beter of minder goed passen bij wat jij zoekt. In de onderstaande sectie gaan we dieper in op een aantal criteria die je kunnen ondersteunen bij het kiezen van jouw perfecte wifi repeater. Dat apparaat dat je het beste internet geeft en de meest ruime dekking.

Overdrachtssnelheid

De overdrachtssnelheid van een wifi repeater is essentieel. Echter, deze hangt sterk samen met de router en jouw internetabbonnement. Een wifi repeater kan de snelheid van jouw bestaande wifi netwerk niet oversteigen. We raden je daarom aan om te kiezen voor een model wifi repeater die een overdrachtssnelheid bereikt van minimaal 300 Mb/s.

Dagblad van het NoordenHein Veerkamp
“Nederland loopt voorop als het gaat om glasvezelinternet. Er ligt als dubbel zoveel glasvezel dan ADSL-kabel. Je kunt wel stellen dat glasvezelinternet doorgedrongen is tot ons land.”

Driedubbele functie

Hoewel het de primaire functie van een wifi repeater is om het bestaande signaal te herhalen of te verruimen, heeft het nog meer nut. Een wifi repeater kan namelijk ook fungeren als een toegangspunt en als router, zoals we hierboven al beschreven hebben. Omdat we meestal meerdere apparaten bezitten die op wifi werken, kan een wifi repeater een verlichtende rol spelen.

Energiebesparing

Omdat we tegenwoordig enorm veel elektrische apparaten gebruiken, is het altijd welkom om een wifi repeater te hebben die het energiegebruik in de gaten houdt. De meeste wifi repeaters gebruiken zelf niet meer dan 3 Watt, en dat scheelt weer zorgen om de volgende energierekening.

Compact ontwerp

Meer nog dan het esthetische aspect van een wifi repeater is een praktisch en compact ontwerp belangrijk. Het moet een apparaat zijn dat je makkelijk installeert of in het stopcontact steekt, zonder dat het stoort. Een compact ontwerp is discreet en werkt niet verstorend in een interieur. Ook zit het de stopcontacten niet in de weg, voor de andere apparaten in huis of op kantoor.

 Repetidor-wifi

Kies voor een wifi repeater die een overdrachtssnelheid van minimaal 300 Mbit/s aan data verwerkt.
(Bron: Kittichai Boonpong: 75433405/ 123rf.com)

App voor de smartphone

In een tijd dat we onze smartphone bijna als handcomputers gebruiken, is het nuttig dat je een wifi repeater via de telefoon kunt bedienen middels een app. De apps die de router bedienen zijn meestal eenvoudig in gebruik en gratis. Bovendien kun je met een app de wifi repeater perfect afstemmen op de situatie waarin je deze gebruikt, of dat nu op kantoor is of thuis.

Samenvatting

In een wereld die meer en meer digitaal is, beschouwen we een goede internetverbinding al lang niet meer als een luxe. Een wifi repeater dient voor het oppikken en verspreiden van het wifi signaal naar gebieden waar geen of nauwelijks dekking is. Op een compleet draadloze manier, zorgen wifi repeaters voor een snelle en stabiele internetconnectie, overal in huis.

De wifi repeater wint aan populariteit, omdat het apparaat zo makkelijk te installeren is en de prijs heel toegankelijk blijkt. Meestal fungeert een wifi repeater naast signaalversterker, als router en toegangspunt. Een groot voordeel voor iedereen die meerdere op internet werkende apparaten in huis heeft. Ze zorgen voor een stabiele verbinding met het internet, een snelle verbinding en een ruime dekking.

Als je dit artikel leuk hebt gevonden, deel het dan in jouw sociale netwerken, zodat ook jouw vrienden en kennissen alles te weten komen over wifi repeaters. Ook kan je hieronder jouw reactie achterlaten als je dat liever wilt. We helpen je graag verder, heel hartelijk bedankt!

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Cristian Storto: 145215352/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies