Laatst bijgewerkt: 28-08-2020

Onze selectiecriteria

20Onderzochte producten

22Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

104Verzamelde opmerkingen

Wipstoeltjes, ook wel bekend als schommelwippers, zijn voor veel ouders een erg handige uitvinding. Hoewel een wipstoeltje misschien op het eerste gezicht niet onmisbaar in je babyuitzet is, zoals bijvoorbeeld een wandelwagen of een wieg wel is, zijn veel ouders al meer dan eens uit de problemen geholpen dankzij dit artikel. Wipstoeltjes worden speciaal ontworpen om je kind te laten ontspannen en kalm te krijgen. En als het kind eenmaal kalm is, zijn de ouders dat ook.

Net als bij ieder ander kinderitem het geval is, zijn er veel verschillende wipstoeltjes verkrijgbaar. Zo veel zelfs dat soms lastig kan zijn om het meest geschikte model te vinden. Er zijn eenvoudige modellen, maar er zijn ook modellen met speeltjes en activiteiten en zelfs modellen met een trilfunctie. Met deze gids willen we je helpen bij het vinden van het meest geschikte model voor jou en je baby.
Belangrijk om te weten

  • Het ideale wipstoeltje is er een die wordt gekenmerkt door een compact en licht gewicht. Natuurlijk is de veiligheid van het stoeltje het allerbelangrijkst. Zorg ervoor dat het kind niet onder de riem of houder door kan glijden.
  • Wipstoeltjes zijn items die uitsluitend en exclusief zijn ontworpen om op de grond te installeren. Het lijkt misschien een goed idee om ze in bed of op een tafel te plaatsen, maar dat is het niet. Het stoeltje kan gaan glijden, waardoor het kind eruit kan vallen.
  • Beoordeel of je de voorkeur geeft aan een eenvoudig model of aan een model met bijvoorbeeld een trilfunctie, een speelgoedstang of eventueel andere accessoires. De variëteit aan modellen is zeer groot.

Onze selectie: De beste wipstoeltjes op de markt

Als je een nieuw wipstoeltje voor je baby wilt kopen, helpen wij je daar graag bij met deze shopgids. Hieronder vind je de beste wipstoeltjes die er op de markt verkrijgbaar zijn. Houd bij het lezen van de productbeschrijving de behoeften van je baby, en die van jezelf, in je achterhoofd. Op die manier kun je het beste beslissen welk model het beste bij jouw gezin past. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

Het wipstoeltje met de beste prijs-kwaliteitverhouding

De Baby relax Wipstoel van Baninni heeft een zachte bekleding, zodat je kleine lekker comfortabel kan liggen. Zowel de rugleuning als de voetensteun zijn verstelbaar. Het wipstoeltje heeft een speelboog met afneembare figuurtjes waardoor je kind zich urenlang zal vermaken.

De bekleding is afneembaar en wasbaar. De prijs-kwaliteitverhouding van dit product is uitstekend in orde. Het heeft een mooi design en is eenvoudig in elkaar te zetten.

Het beste wipstoeltje met zacht gewatteerd teddybeer-kussen

De Alpha Bouncer 2-in-1 van Hauck is een heerlijk zachte en beschermende plek voor je baby. Het schattige en zacht gewatteerde teddybeer-kussen vermindert de grootte van het zitje en ondersteunt het hoofd van je baby.

De gevulde zijkanten zorgen er bovendien voor dat je baby extra ondersteuning krijgt en de driepuntsgordel helpt te voorkomen dat het kind uit het zitje valt. De hoes is afneem- en wasbaar en dus gemakkelijk schoon te houden.

Het meest stijlvolle wipstoeltje

Het Perla BN209 wipstoeltje van Banini is niet alleen heel comfortabel, het ziet er ook nog eens heel mooi uit. Het wipstoeltje heeft een prachtige, zachte mintgroene kleur die prachtig zal staan in ieder soort interieur. Het materiaal is heel mooi afgewerkt.

Dit is een win-winsituatie. Niet alleen je kind, maar ook jij zal dolgelukkig zijn met deze aankoop. Het wipstoeltje heeft een vastzetbare schommelstand en is in 3 posities verstelbaar.

Het populairste wipstoeltje onder kersverse ouders

Ook het populaire BabyBjörn Bliss model mocht niet in onze selectie ontbreken. Kopers waarderen het gemak en comfort van dit product zeer. Dit model van het merk BabyBjörn is een van de meest geprezen modellen door gebruikers. Het is een ergonomisch wipstoeltje waarmee zowel het hoofd als de nek en de rug van de baby goed worden ondersteund. Het stoeltje is verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren, waaronder: antraciet grijs, blauw, zwart en houtkleur.

Je kunt ook kiezen voor katoen of netstof. De uitbalancering van dit product is natuurlijk, dat wil zeggen zonder extra batterijen of trillingsfunctie. Met afmetingen van 89x39x10 cm is het een geschikt wipstoeltje vanaf de eerste levensdagen van de baby tot een leeftijd van ongeveer 2 jaar oud. Het stoeltje bevat een gordel voor de veiligheid van het kind.

Het meest praktische wipstoeltje

Het comfortabele wipstoeltje Kori van Maxi-Cosi voor pasgeborenen is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige, zachte materialen en biedt je baby maximaal comfort en de juiste ondersteuning. Maxi-Cosi is al zo’n 30 jaar bekend vanwege haar innovatieve, veilige, praktische en comfortabele baby-artikelen. Dit wipstoeltje is daar een voorbeeld van.

De Kori is met slechts één hand verstelbaar in drie verschillende standen, handig als je tegelijkertijd druk bezig bent met andere dingen.

Shopgids: Wat je moet weten over wipstoeltjes

Om het wipstoeltje te selecteren dat het beste bij je past is het handig om enige kennis over dit artikel te hebben. Hoewel ze op het eerste gezicht misschien niet onmisbaar zijn, zijn wipstoeltjes toch erg nuttig, voor zowel het kind als de ouders. Grote kans dat je nog vragen hebt over het gebruik ervan. We proberen in deze winkelgids de meest gestelde vragen van kopers te beantwoorden. Op die manier willen we je helpen om het wipstoeltje te kiezen dat het beste bij je past.

De beweging van de wipstoeltjes is ideaal om je baby gerust te stellen.
(Bron: Schmidt: 85164067/ 123rf.com)

Wat is een wipstoeltje voor baby’s precies?

Vaak worden wipstoeltjes voor baby’s ook wel schommelwippers of ligstoeltjes genoemd. Deze namen verwijzen allemaal naar hetzelfde product: een stoel, meestal zachtjes opgevuld en enigszins gekanteld, die schommelt. Misschien hebben wipstoeltjes voor baby’s niet dezelfde prioriteit als een wandelwagen of een wieg, maar ze zijn wel erg praktisch. Niet alleen voor het kind, maar ook voor de ouders!

Wipstoeltjes zijn eenvoudige items. Toch zijn ze handig om in huis te halen na de geboorte van je kind. Ze zijn speciaal ontworpen om baby’s in een andere positie te plaatsen dan in de winkelwagen of wieg.

Zoals we al eerder zeiden, zijn wipstoeltjes voor baby’s licht hellend. Ze zorgen voor een hele mooie swing.

Uit welke onderdelen bestaat een wipstoeltje voor baby’s?

Wipstoeltjes bestaan uit verschillende onderdelen. Allereerst moeten we het onderscheid tussen het frame en het onderstel maken. Beide onderdelen zijn meestal gemaakt van resistente materialen zoals metaal. Er zijn ook enkele soorten plastic die dezelfde functie kunnen hebben als metaal en die goedkoper kunnen zijn.

Wipstoeltjes zijn tegelijkertijd stevig en zacht. Ze hebben een hardere kern om de rug van de baby goed te ondersteunen. Verder is het stoeltje meestal bedekt met een zachte en gevoerde hoes voor een maximaal comfort. De veiligheidsgordel is verantwoordelijk voor het voorkomen dat de baby wegglijdt.

Er zijn wipstoeltjes voor baby’s met verschillende leeftijden en gewichten.
(Bron: Vasileva: 62149710/ 123rf.com)

Waarom zijn wipstoeltje voor baby’s handig?

Wipstoeltjes stimuleren baby’s om vertrouwd te raken met hun omgeving. In principe ligt een baby het meest comfortabel in zijn wiegje, of in de wandelwagen. Echter, als een baby wakker is, kan het zeer positief werken als hij of zij goed zicht heeft op de omgeving, door een beetje overeind te zitten.

Een ander voordeel van wipstoeltjes is dat ze baby’s helpen om hun balans en motorische vaardigheden te ontwikkelen. Dit gebeurt dankzij de zachte zwaaiende beweging die het maakt als het kind beweegt. Bovendien bieden wipstoeltjes een goede controle over het kind, terwijl de ouders de mogelijkheid hebben om andere taken uit te voeren. Wipstoeltjes zijn tot slot niet alleen handig, ze zien er vaak ook nog eens heel mooi uit.

J. Mateu SanchoDokter
“Wipstoeltjes mogen nooit op hoge plaatsen, een zachte ondergrond, op stoelen of op trillende plekken staan. Ze moeten altijd op een harde ondergrond ​​worden geplaatst. Je kunt de stoeltjes niet in de auto gebruiken. Het is raadzaam om het gebruik ervan te stoppen wanneer het kind zijdelingse zwenkbewegingen begint te maken, anders zou het kind er uit kunnen vallen.”

Voor welke leeftijd wordt het gebruik van een wipstoeltje aangeraden?

De meeste wipstoeltjes zijn geschikt voor pasgeborenen. Dit betekent dat ze kunnen worden gebruikt als aanvulling op de wieg. Op deze manier kunnen ouders het kind continu in de gaten houden. Vanwege de kenmerken van de wipstoeltjes ligt de baby meer overeind, maar zit het niet helemaal overeind, zodat het hoofd volledig ondersteund zal worden.

Afhankelijk van het model en de fabrikant kunnen de wipstoeltjes worden gebruikt tot een leeftijd van 6 maanden, en soms zelfs tot 2 jaar oud. De kwaliteit en robuustheid van de productiematerialen zijn daarbij doorslaggevend. Het is daarom raadzaam om de specificaties van de desbetreffende fabrikant te raadplegen.

Denk eraan dat wipstoeltjes tot een bepaald gewicht bestand zijn. Let daarom op dat het aanbevolen gewicht niet wordt overschreden.

Waar moet je een wipstoeltje plaatsen?

Wipstoeltjes voor baby’s moeten altijd op de grond worden geplaatst. Ze zijn niet geschikt voor andere gladde oppervlakken zoals een tafel of een bank. De stoeltjes mogen in geen geval op een hoge plek worden geplaatst, omdat ze anders kunnen gaan schuiven. Zelfs niet als de poten antislip zijn.

Onthoud dat wipstoeltjes objecten zijn die slingeren en daarom enige beweging moeten kunnen maken. Dit lichte schommelen kan meer dan voldoende zijn om langzaam over het oppervlak te bewegen. Om het risico van vallen te voorkomen, zijn ze daarom echt alleen geschikt om op de grond te plaatsen.

Wipstoeltjes voor baby’s zijn ideaal voor het vermaak van je kleintje.
(Bron: Famveldman: 30780455/ 123rf.com)

Welke kwaliteiten moet een wipstoeltje voor baby’s hebben?

De keuze voor een wipstoeltje hangt af van de behoeften van je kind en van jezelf. Natuurlijk zijn er bepaalde details waar een ouder naar moet zoeken om het perfecte model te vinden. Met betrekking tot het frame is het wenselijk dat deze is gemaakt van resistente en hoogwaardige materialen. Ook is het belangrijk dat het wipstoeltje antislippoten heeft.

Met betrekking tot de zitting moet deze stijf genoeg zijn om het hoofd, de rug en de nek van de baby vast te houden. Tegelijkertijd raden we aan om een model te selecteren dat een opgevulde en zachte voering heeft. Zorg ervoor dat het stoeltje is uitgerust met een veiligheidsgordel. Een van de meest aan te raden soorten is het harnas-type, zodat je kind niet uit de stoel kan glijden.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een wipstoeltje om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het wipstoeltje te vinden dat het beste bij jou en je kind past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste aspecten die je helpen bij het kiezen van het wipstoeltje dat je nodig hebt:

  • Materiaal
  • Leeftijd
  • Veiligheid
  • Opvouwfunctie
  • Speciale functies

Materiaal

Zoals bij elk kinderartikel het geval is, is het belangrijk om de kwaliteit van het materiaal waar het wipstoeltje van gemaakt is te waarborgen. Het frame is meestal gemaakt van robuuste en resistente materialen zoals metaal of hard plastic. Deze materialen zijn verantwoordelijk voor het bieden van de adequate degelijkheid die een product van dit soort vereist.

Het stoeltje zelf is meestal voorzien van een voering van stoffen die geschikt zijn voor kinderen. Katoen is er een van, hoewel gaas ook heel gebruikelijk is. Naast andere voordelen valt de laatste op door het ademend vermogen. Zorg er tenslotte voor dat de stoel ergonomisch en zachtjes opgevuld is.

Leeftijd

De wereld van wipstoeltjes is erg breed. De vele fabrikanten spelen in op de verschillende behoeften. Over het algemeen zijn wipstoeltjes ontworpen om al door pasgeborenen te worden gebruikt. Afhankelijk van de materialen en/of het gewicht dat ze kunnen dragen, kun je ze tot een bepaalde leeftijdsgrens gebruiken. Vergeet niet om altijd de instructies van de desbetreffende fabrikant te controleren.

Er zijn bijvoorbeeld modellen die maximaal 9 kg aan gewicht weerstaan, zodat ze geschikt zijn voor kinderen tot ongeveer 6 maanden oud. Er zijn ook modellen die geschikt zijn voor kinderen tot 9 maanden oud en het is zelfs mogelijk om opties te vinden tot 2 jaar oud. Zoals je ziet, is er veel mogelijk. Bedenk dus altijd wat je nodig hebt, voor je een wipstoeltje koopt.

Veiligheid

Wipstoeltjes voor baby’s zijn items die zijn ontworpen om de baby een zachte swing te bieden. Hoewel deze beweging zeer gering is, is het alsnog essentieel dat het kind zeer goed wordt vastgehouden om de risico’s te minimaliseren. Daarom is het van vitaal belang dat het model het juiste beveiligingssysteem bevat. Zo kan het kind genieten zonder gevaar.

Een van de meest aanbevolen bevestigingsmethoden is het harnas- of het driehoektype. Je zult het herkennen omdat het zo is ontworpen dat de het kind zijn voeten er doorheen moet doen. In het midden heeft het een scheidingselement dat ervoor zorgt dat het kind niet wegglijdt. Met dit beveiligingssysteem kan de baby mooi in balans blijven.

Aral SuárezSpecialist in Early Care
“Een wipstoeltje kan makkelijk worden verplaatst. De baby kan vanuit het stoeltje de bewegingen van de mensen om hem of haar heen observeren.”

Opvouwen

Veel ouders vinden het belangrijk dat het wipstoeltje netjes opgevouwen kan worden. Niet alle huizen hebben hetzelfde formaat, en ook niet overal is de vrije ruimte voor het stoeltje even groot. Om die reden hebben veel ouders een model nodig dat kan worden ingeklapt, zodat het de minst mogelijke plaats inneemt. Een opgevouwd stoeltje is bovendien makkelijker te verplaatsen en vervoeren.

Net zo belangrijk als het kunnen opvouwen van het stoeltje is een goede sluiting van het beveiligingssysteem. Het is wenselijk dat dit systeem een veiligheidsslot bevat. Het doel van dit mechanisme is dat er het wipstoeltje niet onverwacht open gemaakt kan worden, bijvoorbeeld door de baby zelf.

Speciale functies

Er zijn veel verschillende wipstoeltjes voor baby’s beschikbaar. Zo zijn er zeer basic wipstoeltjes en juist wipstoeltjes met een groot aantal extra functies zoals leuke speelgoedbogen. De bogen zijn meestal uitgerust met poppen, rammelaars, bijtspeeltjes en ander speelgoed dat het kind gemakkelijk kan gebruiken om zichzelf te vermaken.

De meest innovatieve modellen hebben een trilfunctie. Het stoeltje gaat dan trillen door middel van een druk op de knop. De trillingen zijn meestal zachtjes en ontspannend, speciaal ontworpen om het kind te kalmeren. Er zijn ook wipstoeltjes die zijn uitgerust met een muziek- en verlichtingsfunctie, en soms zelfs een USB-aansluiting.

Soort wipstoeltje Kenmerken Voordelen
Simpel Bevatten de basisfuncties: harnas-, slinger- en ligfunctie Zijn ergonomisch en economisch
Met speeltjes en activiteiten Hebben een speelgoedboog Zorgen voor vermaak en ontwikkelen de motorische ontwikkeling van de baby
Met trilfunctie Trillen zachtjes en ontspannend De baby raakt snel ontspannen door de lichte trillingen

Samenvatting

Als je een baby krijgt, zijn er veel items die je moet toevoegen aan de babyuitzet. Denk aan kleding, toiletartikelen, voedingshulpmiddelen, meubeltjes en speelgoed. Onder deze artikelen bevinden zich ook de wipstoeltjes voor baby’s, die door veel ouders als zeer praktische accessoires worden beschouwd. Een wipstoeltje gebruik je als de baby nog niet zelfstandig kan zitten. Wanneer het kindje in de wipstoel ligt hebben ouders hun handen vrij en kan het kindje heerlijk om zich heen kijken en spelen.

De wipstoeltjes brengen de omgeving dichter bij de baby en bevorderen hun psychomotorische ontwikkeling dankzij het evenwicht dat zij moeten houden. Het zijn items waarmee het kind zich kan vermaken, in kan spelen of zelfs heerlijk in kan rusten en ontspannen. Aangezien een wipstoeltje is ontworpen voor een gebruik van minimaal 6 maanden, is het belangrijk dat je er een uitkiest die goed bij jou en, nog belangrijker, je kind past.

Vond je ons artikel over wipstoeltjes interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij het perfecte wipstoeltje voor hun kinderen kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Famveldman: 29893197/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies