Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

23Onderzochte producten

23Bestede uren

24Beoordeelde onderzoeken

176Verzamelde opmerkingen

Als beste vriend van de mens verdient een hond de grootste zorg. Zalmolie wordt vaak in één adem genoemd met de gezondheid van onze huisdieren. De beste zalmoliën voor honden bieden je hond dan ook grote voordelen. Ze zijn goed voor de conditie van de huid en de vacht, evenals het zenuwstelsel en dus de hersenen.

Er is een breed aanbod aan zalmolie-producten voor honden. Dit kan je keuze voor de beste zalmolie moeilijk maken. Niet alle producten zijn bovendien hetzelfde. Er zijn zelfs producten die voordelen beloven die ze niet waar kunnen maken. Om je te helpen het koren van het kaf te scheiden, hebben we deze shopgids opgesteld. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!
Belangrijk om te weten

 • De beste zalmolie voor honden is een onmisbare bron van omega 3-, 6- en 9-vetzuren die je hond helpen een gladde en glanzende vacht te behouden, het immuunsysteem te versterken en het humeur van het beestje verbeteren. Zalmolie dient ook om allergieën te behandelen en slechte cholesterolniveaus te vermijden.
 • De juiste dosis zalmolie hangt af van de grootte van de hond en de levensfase waarin het beestje zich bevindt. Op de verpakking van het product vind je meestal een beschrijving die aangeeft hoeveel je van de olie aan je hond moet toedienen. Als dat niet het geval is raden we aan om altijd vooraf een dierenarts te raadplegen.
 • Eén van de belangrijkste aankoopcriteria waar je op moet letten bij de aanschaf van de beste zalmolie voor honden is het soort verpakking. Glas isoleert de vloeistof van de luchtstromen, waardoor oxidatie wordt voorkomen. Plastic is ook geschikt, zolang het niet transparant is, omdat teveel licht de in het product aanwezige vetzuren afbreekt. Een doorzichtige fles moet je op een zeer donkere plek bewaren.

Onze selectie: De beste zalmoliën voor honden op de markt

Zalmolie is verkrijgbaar in flesjes en in tubes. De beste zalmolie voor honden kopen is niet eenvoudig. Maar geen paniek, ons team van experts helpt je hierbij. Om de beste zalmolie te vinden, hebben we een selectie gemaakt met de beste producten die je op de markt tegenkomt. Je vindt ze hieronder:

Pets Purest Zalmolie Voor Honden

Gedaan met gedoe en geknoei van oliecapsules: kies voor onze vloeibare zalmolie en voeg eenvoudig de juiste hoeveelheid toe aan de maaltijd van uw huisdier. De heerlijke natuurlijke smaak is onweerstaanbaar voor zowel katten als honden van alle rassen. Bij Pets Purest houden we van dieren, en daarom gebruiken we uitsluitend de puurste 100% natuurlijke Schotse zalmolie voor de productie van ons supplement, gemaakt in Groot-Brittannië. Trakteer uw huisdier op een gezonde dosis liefde, ga voor Pets Purest Zalmolie.

Dibo Zalmolie Voor Honden

Ontdek de kracht van DIBO Zalmolie voor honden, een hoogwaardig voedingssupplement dat speciaal is ontwikkeld om uw trouwe viervoeter te voorzien van essentiële voedingsstoffen voor een optimale gezondheid. Deze zalmolie van Duitse makelij is een natuurlijk en effectief supplement, zonder chemische toevoegingen en conserveringsmiddelen, en is een bewijs van de toewijding van DIBO aan kwaliteitsproducten.

Greenpet Zalmolie Voor Honden

De premium kwaliteit van GreenPet Zalmolie wordt gegarandeerd door het gebruik van pure zalmolie uit Noorwegen, wat zorgt voor een evenwichtige voeding voor zowel honden, katten als paarden. Dit product is geschikt voor alle rassen en verzorgt huid en vacht met alle belangrijke voedingsstoffen, zodat uw huisdier kan genieten van een stralende vachtglans. Als extra bonus helpt GreenPet Zalmolie als ondersteuning bij roos bij uw hond.

Aniforte Zalmolie Voor Honden

Vertrouw op de expertise van AniForte: gecreëerd door deskundige dierenartsen en ervaren dierenartsen om perfect af te stemmen op de unieke behoeften van uw trouwe metgezel. Onze zalmolie is in Duitsland geproduceerd en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen, onafhankelijk getest, vrij van kunstmatige additieven en strikt tegen dierproeven.

De zalmolie voor honden met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Farm Food HE onderscheidt zich door een hoge graad van zuiverheid van de gebruikte grondstoffen, de daaruit voortvloeiende hoge biologische waarde van de eiwitten en een zeer goede verteerbaarheid. Dit is complete, geperste voeding voor honden die geen chemische hulpstoffen bevat.

De brokken zorgen voor een glanzende vacht en een goed werkende stoelgang. Afhankelijk van de grootte van je hond zul je aan 1 zak per maand genoeg hebben, waardoor de prijs op de langere termijn behoorlijk meevalt.

De beste zalmolie voor honden voor een gezonde huid en vacht

De zalmolie van Animal King is een smakelijke, gezonde olie die voor 100% gemaakt is van zalm. De olie is rijk aan omega 3- en omega 6-vetzuren, waardoor het zeer geschikt is voor honden met huid- en vachtproblemen. Het vermindert bovendien jeuk.

Ook de opname van voedsel wordt bevorderd, waardoor de stoelgang beter gereguleerd wordt. Dankzij het handige pompje verspreid je de zalmolie handig over de brokken.

De beste zalmolie voor honden met gewrichtsklachten

BIOFOOD Zalmolie wordt koudgeperst uit verse zalm, is rijk aan omega 3- en 6-vetzuren en bevat optimale EPA- en DHA-waarden. De zalmolie is gunstig voor hart- en bloedvaten, vermindert gewrichtsklachten, verzorgt en voorkomt huid- en vachtproblemen en zorgt voor een betere vertering.

Veel kopers gebruiken dit product specifiek voor de gewrichten van hun hond. De olie verbetert de beweeglijkheid van de gewrichten.

De beste zuivere Schotse zalmolie voor honden

De zalmolie van Kivo Petfood is gewonnen uit verse rode zalmen uit Schotland en Noorwegen. Met name honden met huidproblemen en gewrichtsontstekingen hebben baat bij het gebruik van deze zalmolie. Daarnaast kan de zalmolie bijdragen aan een betere concentratie, hogere voedselopname, goede vruchtbaarheid en een betere vachtconditie.

De zalmolie is 100% zuiver en bevat een natuurlijke anti-oxidant: rozemarijn. De olie zit in een gesloten flesje om oxidatie tegen te gaan.

Verdere aanbevelingen in het overzicht

Shopgids: Alles wat je moet weten over zalmolie voor honden

Om de beste zalmolie voor honden te vinden, is het essentieel dat je goed begrijpt wat de belangrijkste kenmerken en voordelen van dit product zijn. Om je hierbij te helpen beantwoorden we hieronder de meest gestelde vragen over dit product.

meisje met haar hond in het veld

almolie voor honden zorgt voor een zachte en glanzende huid. 
(Bron: Martin Novak: 55154912/ 123rf.com)

Wat is zalmolie voor honden en waar is het goed voor?

Hondenzalmolie is niets meer dan een voedingssupplement dat is gemaakt op basis van zalm. De beste zalmoliën voor honden op de markt bestaan voor 100% uit zalm. Zalmolie is rijk aan omega 3 en omega 6 vetzuren. Deze vetzuren zijn goed voor hart- en bloedvaten, versterken het immuunsysteem, zorgen voor een betere vertering van het voedsel en kunnen gewrichtsklachten verminderen.

Hoewel zalmolie voor honden geen essentieel onderdeel is van het dieet van je hond, kan het toch erg nuttig zijn. Het werkt hetzelfde als bij mensen. Misschien gebruik je zelf ook wel voedingssupplementen om je gezonder te voelen? Met de beste zalmoliën voor honden krijg je hetzelfde effect, maar dan voor je trouwe viervoeter.

Waarom zalmolie voor honden?

Hoewel zalmolie dus geen essentieel onderdeel van hondenvoeding is, kan het gebruik ervan erg belangrijk zijn voor de gezondheid van je huisdier. Omdat het een voedingssupplement is dat rijk is aan omega 3-, 6- en 9-vetzuren, is het goed voor hart- en bloedvaten, het immuunsysteem en helpt het tegen gewrichtsklachten. Bovendien bevat zalmolie tot zo’n vijfentwintig keer meer mineralen dan veel andere voedingsmiddelen.

Van deze omega 3-, 6- en 9-vetzuren is in de meeste gevallen meer dan 30% eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De omega 3- en 6-vetzuren kunnen niet door het lichaam zelf worden aangemaakt. De omega 9-vetzuren daarentegen wel. Om ervoor te zorgen dat je hond de benodigde hoeveelheid binnenkrijgt, is er eigenlijk geen betere optie dan de beste zalmolie voor honden te gebruiken.

meisje haar hond knuffelen

Zeker oudere honden hebben baat bij het gebruik van zalmolie.
(Bron: William Perugini: 20403802/ 123rf.com)

Wat zijn de voordelen van zalmolie voor honden?

Als je overweegt om zalmolie aan het dieet van je hond toe te voegen, is het normaal om jezelf af te vragen wat precies de voordelen voor je hond zijn. Zalmolie kan veel problemen voorkomen, maar heeft ook een verzorgende factor. Het zorgt vaak voor een stralende vacht. In de selectie met de beste zalmoliën voor honden op de markt hierboven kon je al het nodige over de voordelen van deze producten lezen. Hieronder vind je echter een handig overzicht met de belangrijkste voor- en nadelen van zalmolie op een rijtje:

Voordelen

 • Dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen is zalmolie voor honden een geweldige optie om artritis en darmontstekingen te bestrijden.
 • Helpt om allergieën te voorkomen. Zalmolie ondersteunt de huid door haaruitval, jeuk, allergie en kale plekken tegen te gaan.
 • Verbetert de gezondheid van de vacht van je hond. Op deze manier ziet de vacht er glanzend, glad en sterker uit.
 • Het is een ideale aanvulling om het gewicht onder controle te houden en de bloeddruk van je huisdier te verlagen.
 • Helpt om het cholesterolniveau laag te houden.
 • Versterkt het immuunsysteem en is goed voor de hart- en bloedvaten.
 • Heeft een positief effect op de cognitiviteit van de hersenen. Als je het toedient aan zwangere teefjes, zal dit een positieve invloed hebben op de cognitieve functie en de gezondheid van de ogen van de foetus.
 • Verhoogt de energie en verbetert de stemming van oudere honden.
 • Verbetert het niersysteem.

Nadelen

 • In sommige gevallen kan zalmolie bijwerkingen veroorzaken zoals duizeligheid, misselijkheid of buikpijn. Meestal zijn deze symptomen echter te wijten aan een verkeerde dosis.
 • Sommige honden kunnen allergisch voor het product zijn, hoewel dit niet gebruikelijk is.

We hopen je aan de hand van deze lijst te helpen bepalen of zalmolie het product is waar jij en je hond naar op zoek zijn.

Eva San MartínExpert in dierengezondheid
“Vissoorten zoals zalm, makreel of tonijn zijn het rijkst aan omega 3-vetzuren, een bestanddeel dat het immuunsysteem van het huisdier beschermt en tegelijkertijd voor de vacht zorgt.”

Zalmolie voor de hond wordt steeds populairder. En dat is helemaal niet gek, zoals je hierboven hebt kunnen lezen. Zalmolie aan je hond geven brengt dus veel voordelen met zich mee.

jongen die zijn hond voedt

De makkelijkste manier om jouw hond zalmolie te geven is in vloeibare vorm die je bij de voeding kan voegen als een soort dressing of door over de brokken te sproeien.
(Bron: Jaromir Chalabala: 85693633/ 123rf.com)

Wat doen de vetzuren in zalmolie voor honden?

Misschien weet je al wel dat omega 3-, 6- en 9-vetzuren belangrijk zijn om de gezondheid van je hond in goede conditie te houden. Niet alle vetzuren zijn echter hetzelfde of spelen dezelfde rol bij de verbetering van de gezondheid. Om ervoor te zorgen dat je weet waar de verschillende vetzuren uit bestaan, vind je hieronder een handig overzicht met de belangrijkste eigenschappen:

 • Omega 3: Dit zeer belangrijke vetzuur helpt de cytokines te verminderen en verbetert de reactie van de hond op insuline. Tegelijkertijd is het nuttig om overmatige coagulatie te voorkomen en de productie van prostaglandinen te reguleren.
 • Omega 6: Het helpt de hond het metabolisme te reguleren, de immuunrespons te verbeteren en de vetniveaus in evenwicht te brengen. Net als omega 3-vetzuur helpt het ook bij het stollingsproces.
 • Omega 9: Net als omega 6-vetzuren, draagt ​​ook omega 9 bij aan het verbeteren van de immuunrespons van je trouwe viervoeter. Tegelijkertijd helpt het om het slechte cholesterolgehalte te verlagen en het goede cholesterolniveau te verhogen. Het is met name belangrijk voor oudere honden, omdat het de beweeglijkheid van de gewrichten verbetert.

Wat is de juiste hoeveelheid zalmolie voor honden?

Niet alle zalmoliën voor honden zijn hetzelfde. Afhankelijk van de zuiverheid en de voedingsstoffen in het product, kan de aanbevolen dosis variëren. Maar er zijn nog meer factoren die de dosis in de loop van de tijd doen veranderen. Het is bijvoorbeeld niet hetzelfde om hondenzalmolie aan een puppy, een zwanger teefje of aan een hond met gezondheidsproblemen te geven.

Daarom willen we geen specifieke aantallen of doses geven. Wat we wel adviseren is dat je de verpakking of de bijsluiter die bij het product zit goed leest. Als je daarna nog steeds twijfelt, kun je altijd nog je dierenarts raadplegen. Onthoud dat een slechte toediening van zalmolie nadelige effecten kan hebben voor je hond. Gebruik daarom ten alle tijde de informatie op de verpakking die je aankoopt, of de tips van je dierenarts.

Hoe snel werkt zalmolie voor honden?

Ieder hond is anders. Net als mensen dus! Ek metabolisme is uniek en elk hondenlichaam reageert daarom anders op zalmolie. Er is echter veel onderzoek gedaan naar de werking van het supplement. Talrijke onderzoeken tonen aan dat de voordelen van dit voedingssupplement meestal al binnen enkele dagen worden waargenomen, vooral met betrekking tot het krijgen van meer energie.

Andere gevolgen, zoals het stimuleren van het immuunsysteem, het verbeteren van de gewrichtsgezondheid en het verzorgen van de vacht van de hond, kunnen een week of zelfs enkele weken nodig hebben om zich te manifesteren. De eerste twee aspecten zijn überhaupt lastig om op te merken, maar als je je hond graag verwent, zul je wel al snel een verbetering in de kwaliteit van de vacht zien.

meisje haar hond wandelen

Zalmolie ondersteunt de mobiliteit van gewrichten bij honden met artritis of artrose.
(Bron: Hootie2710 : 103630284/ 123rf.com)

Wat is het BARF-dieet en waarom zit er zalmolie voor honden in?

Het BARF-dieet (Biologically Appropriate Raw Food) is gebaseerd op het oorspronkelijke wolfprooi-schema en richt zich op rauw vlees, groenten en fruit. Voedingsallergieën zullen verdwijnen en je vierpotige vriend zal zich vitaler dan voorheen voelen. Gelukkig zijn er veel hondenvoerfabrikanten en slagers bijgekomen die producten volgens de BARF-methode produceren om aan de stijgende vraag te voldoen.

Zalmolie is een pure aanvulling op het vers vlees dieet van je hond. Door de toevoeging van dit supplement worden voedingsstoffen beter opgenomen en de ontlasting verbeterd.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Zoals je in deze shopgids hebt kunnen lezen, heeft zalmolie veel voordelen voor je huisdier. We sluiten deze shopgids over de beste zalmoliën voor honden af met de belangrijkste criteria waar je op moet letten bij je aankoop. Als je bij je aankoop niet goed weet waar je rekening mee moet houden, kun je je al snel vergissen en het verkeerde product kopen. Om je te helpen de beste zalmolie voor honden te kopen, vind je hieronder de belangrijkste criteria om een ​​goede aankoop te doen:

Natuurlijk of synthetisch

Hoewel de lage prijs je eenvoudig kan verleiden, raden we je ten strengste aan hondenoliën op synthetische basis te vermijden. Dit soort voeding veroorzaakt meestal sneller allergieën. Sommige onderzoeken wijzen zelfs op een mogelijk verband tussen de consumptie van synthetische ingrediënten en een verhoogde kans op kanker. Natuurlijke zalmolie-producten zijn daarom altijd de beste optie.

De ontstekingsremmende werking en de bewezen ondersteuning van het immuunsysteem, maken dit natuurlijke product feitelijk onmisbaar. Je gunt je viervoeter natuurlijk alleen maar het beste. Twijfel je aan de ingrediënten van het product? Je kunt altijd je dierenarts raadplegen om meer informatie over het product te krijgen. De gezondheid van je trouwe viervoeter staat tenslotte op nummer één!

Wist je al dat de band die je kunt hebben met je huisdier vergelijkbaar is met die van een moeder en haar kind?

Hoeveelheid omega 3-vetzuren

Elke visolie moet ten minste 30% omega 3 bevatten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat omega-3 met een hoge concentratie aan EPA en DHA, verkregen uit visolie, een ontstekingsremmende en cel-versoepelende werking heeft in het lichaam. De types omega 3-vetzuren EPA en DHA zijn degene die de meeste voordelen bieden voor je huisdier en die het beestje bovendien niet van nature kan produceren. Controleer daarom altijd zorgvuldig het etiket om te zien welke vetzuren het product bevat.

Verpakking

De vetzuren in zalmolie zijn bijzonder gevoelig voor hitte, licht en zelfs tocht. Daarom zijn glazen flessen de beste optie. Mocht je dit niet kunnen vinden, dan kun je kiezen voor een kunststof exemplaar. Koop nooit een doorzichtige fles, omdat het licht de vetzuren oxideert. Of plaats de fles op een hele donkere plek.

Geur

Hoewel dit criterium misschien niet als eerste bij je opkomt, is de geur van de zalmolie een andere belangrijk aspect waar je op moet letten bij je aankoop. De beste zalmolie voor honden moet een aangename geur afgeven. In feite hoeft het niet per se visachtig te ruiken, meer eigenlijk naar de zee. Als de zalmolie voor honden die je wilt kopen erg sterk ruikt, gebruik hem dan niet. Dit is een teken dat de vetzuren geoxideerd zijn.

man met zijn hond

Hoewel dit criterium misschien niet als eerste bij je opkomt, is de geur van de zalmolie een andere belangrijk aspect waar je op moet letten bij je aankoop.
(Bron: Fabio Formaggio: 34109093/ 123rf.com)

Samenvatting

Ieder jaar neemt ons bewustzijn over goede voeding toe. Dat geldt ook voor de voeding van onze huisdieren. Elk verantwoordelijk baasje streeft naar een gezonde hond die zich optimaal kan ontwikkelen. Een van de belangrijkste supplementen hierbij is zalmolie voor honden, een onmisbare bron van omega 3-, 6- en 9-vetzuren.

De beste zalmolie voor honden helpt de vacht van je hond zacht, sterk en glanzend te houden. Bovendien verbetert het de cognitieve en immuunontwikkeling van foetussen en puppy’s. Tegelijkertijd is zalmolie een geweldige optie voor oudere honden, omdat het de beweeglijkheid van de gewrichten helpt behouden, een krachtige energiebron is en het slechte cholesterolniveau verlaagt.

Vond je onze shopgids over zalmolie voor honden interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media!

(Bron van de header afbeelding: Tatiana Gladskikh: 55209093/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies