Laatst bijgewerkt: 11-08-2020

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

18Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

102Verzamelde opmerkingen

Hygiëne is om verschillende redenen zeer belangrijk. Het is in eerste instantie belangrijk voor onze gezondheid. Daar waar het niet hygiënisch is, zal ook meer gevaar aanwezig zijn op ziektes. Hygiëne heb je zelf in de hand als je een aantal goede gewoontes in acht neemt. Iets waar je daarmee kan helpen is een zeepdispenser in de toiletten en badkamers van je huis of bedrijf.

Handen wassen op bepaalde tijdstippen van de dag is essentieel voor een goede hygiëne. Bijvoorbeeld voor het eten of koken of voor en na het toiletbezoek. Maar ook wanneer je een wond moet reinigen of wanneer je terugkomt van een drukke dag. Wij hebben deze shopgids samengesteld om je de voordelen van een zeepdispenser uit te leggen.
Belangrijk om te weten

 • Een zeepdispenser is een zeer praktisch hulpmiddel om vloeibare zeep in het toilet of in de badkamer te gebruiken. Er zijn enkele modellen waar de zeep automatisch uitkomt. Dat is comfortabeler en hygiënischer, omdat het niet nodig is de dispenser aan te raken bij het gebruik. Deze modellen werken op batterijen.
 • Op de Nederlandse markt vind je een groot assortiment zeepdispensers. In principe lijken ze misschien veel op elkaar, maar ze vertonen enkele belangrijke verschillen waar je aandacht aan moet besteden.
 • Om het beste model te vinden, kun je de verschillende kenmerken van elk product bekijken en de voor- en nadelen hiervan in beschouwing nemen.
 • Het gebruik van een zeepdispenser is niet ingewikkeld. Maar sommige aspecten kunnen in acht  worden genomen om het er nog eenvoudiger op te maken.

Onze selectie: De beste zeepdispensers op de markt

In dit segment hebben we een selectie van de 5 beste zeepdispensers voor je uitgezocht die er op de  Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het uitkiezen van de perfecte zeepdispenser voor jou wat eenvoudiger.

1e plaats: GROHE ingebouwde zeepdispenser

Met deze GROHE Zeepdispenser heb je nooit meer last van rondslingerende zeepbakjes of -dispensers omdat je hem netjes in het aanrecht verwerkt. De GROHE Cosmo Zeepdispenser is verkrijgbaar in twee varianten: de chromen afwerking past uitstekend bij chromen GROHE keukenkranen en de Zeepdispenser met SuperSteel afwerking past uitstekend bij je SuperSteel keukenkraan. De dispenser heeft een inhoud van 400 ml, is geschikt voor vloeibare zeep en is van bovenaf bij te vullen.

2e plaats: Tiger Boston wand zeepdispenser

De zeepdispenser extra small uit de Tiger Boston serie is uitgevoerd in de kleur RVS geborsteld en is door zijn beperkte afmetingen uitermate geschikt voor toepassing bij het fonteintje in de toiletruimte. De zeepdispenser bevat een uitneembaar kunststof reservoir waardoor het artikel eenvoudig met zeep is te vullen. Met de bijgeleverde materialen is de zeepdispenser eenvoudig aan de wand te bevestigen zonder dat deze bevestigingsmiddelen zichtbaar zijn.

3e plaats: Wenko Varese dubbele zeepdispenser


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

De dubbele zeepdispenser Varese is gemaakt van hoogwaardig, verchroomd kunststof en is ideaal voor geproportioneerde zeep-uitgifte in bad, douche en wc. Men verkrijgt de gewenste hoeveelheid eenvoudig met een druk op de knop. De beide ruimtes zijn afzonderlijk tot maximaal 450ml te vullen, zodat bijvoorbeeld in de ene zeep en in de andere handlotion kan worden gedaan. Zo heeft u twee producten in één dispenser. De zeepdispenser druppelt niet, is makkelijk schoon te maken en de 450ml vulruimtes zijn eenvoudig bij te vullen.

4e plaats: mDesign Navulbare Zeepdispenser

Deze fraaie set van twee luxueuse zeep- of lotiondispenser is zeer eenvoudig bij te vullen. De dispenser heeft een royale opening, en deze kan gemakkelijk 296 ml zeep bevatten. De dispenser is gemakkelijk schoon te houden van binnen en buiten.

De zeepdispenser van mDesign is van hoogwaardig kunststof vervaardigd, dus een lange levensduur is gegarandeerd. Te gebruiken in zowel keuken als toilet of badkameraccessoire. De afmetingen zijn 6,4 cm x 9,5 cm x 15,2 cm, dus compact en ruimtebesparend. Er is een ruime keus aan kleuren, gecombineerd of beide van dezelfde kleur.

5e plaats: Levanda elektrische zeepdispenser

Deze elektrische zeeppomp van Levanda is door de no touch infrarood sensor uiterst hygiënisch in gebruik. De zeep pomp is te vullen met zeep of desinfecterende handgel. Door het strakke RVS design is de dispenser een mooie toevoeging aan je badkamer keuken of toilet. Houd eenvoudig je hand voor de sensor en je krijgt automatisch de juiste dosis zeep in je hand. Dit maakt het gebruik ook voor kinderen erg leuk en zal hun zelfs aanmoedigen vaker hun handen te wassen. De hoeveelheid zeep of handgel die de dispenser per keer geeft is eenvoudig in te stellen.

Shopgids: Alles wat je moet weten over zeepdispensers

Het is van groot belang dat voor je je een zeepdispenser koopt, alle belangrijkste factoren van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste aspecten voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Een zeepdispenser is een hulpmiddel waar je vloeibare zeep in kan opslaan
(Bron: Kitz Corner: 94836561/ 123rf.com)

Wat is een zeepdispenser en hoe werkt het?

Een zeepdispenser is een hulpmiddel dat gebruikt wordt om zeep in op te slaan en te doseren. Hoewel alle bestaande modellen op de markt vergelijkbaar zijn, hebben ze een aantal verschillen die het vermelden waard zijn. Eén van de belangrijkste is of het een automatisch model is of niet. Dit model doseert de zeep dankzij een sensor die de handen detecteert.

Een zeepdispenser is zeer eenvoudig te gebruiken. Je hoeft alleen maar de tank te openen, in sommige gevallen heb je een sleutel nodig, en je giet de vloeibare zeep erin. Doe dit met de nodige voorzichtigheid om morsen te voorkomen.

Bij de automatische zeepdispensers moet je controleren dat de batterijen goed werken.

Is een automatische zeepdispenser beter?

Dit is één van de eerste vragen van mensen die een zeepdispenser gaan kopen. Je zal in eerst instantie denken dat een automatische dispenser beter moet zijn. Maar er zijn enkele nadelen aan die je in beschouwing moet nemen. En er zijn omstandigheden die het gemakkelijker maken om het traditionele model te kiezen, ook al is het minder comfortabel.

Met een automatische zeepdispenser ben je bijvoorbeeld altijd afhankelijk van batterijen voor het gebruik hiervan. Als je kleine kinderen in huis hebt, kan het verleidelijk voor ze zijn om de hele dag met de dispenser te spelen. Afgezien van deze nadelen is de automatische zeepdispenser comfortabeler, hygiënischer en praktischer. De prijs zal echter altijd hoger zijn.

Bernard de GrootRijksinstituur voor Volksgezondheid en Milieu
“Onderzoek heeft aangetoond dat de meeste ziekteverwekkers via de handen verspreid worden. Door regelmatig je handen te wassen met water en zeep verklein je de kans dat jij of iemand in je omgeving ziek wordt.”

In welke gevallen kun je beter een automatische zeepdispenser kiezen?

In het vorige segment hebben we je enkele voor- en nadelen van automatische zeepdispensers laten zien ten opzichte van traditionele modellen. Nu vertellen we je in welke situaties het een goed idee is om een automatische dispenser te kopen.

In een bedrijf is het altijd hygiënischer om een automatisch model te hebben, om te voorkomen dat klanten de dispenser met de handen aanraken. Om dezelfde redenen is het ook hygiënischer in een keuken, zowel in huis als voor professioneel gebruik. In het laatste geval kan het zelfs essentieel zijn om besmettingsproblemen te voorkomen.

Zeepdispensers zijn hygiënisch en praktisch.
(Bron: Raths: 37623123/ 123rf.com)

Welke soorten zeepdispensers zijn er?

In de onderstaande tabel hebben we de verschillende soorten zeepdispensers op een rijtje gezet die er in Nederland op de markt zijn. Het is belangrijk dat je nadenkt over het gebruik dat je ervan gaat maken, zodat je de het meest praktische model kunt kiezen. Misschien kies je wel verschillende modellen voor elk toilet of badkamer, al kunnen zo ook hetzelfde zijn.

Soort zeepdispenser Gebruik
Staande dispenser Dit is de meest gangbare. Het gebruik is eenvoudig. Je hoeft hem alleen maar op de wastafel/aanrecht te plaatsen.
Wanddispenser Deze wordt aan de muur van het toilet of badkamer bevestigd. Deze worden meer gebruikt in openbare gelegenheden.
Automatisch In dit geval hoef je alleen je hand eronder te houden en wordt er automatisch zeep gedoseert.

Welke toevoermechanismen hebben zeepdispensers?

Zeepdispensers hebben twee verschillende soorten toevoermechanismen. Het kan ook belangrijk zijn dat je hier rekening mee houdt om de beste keuze te maken. Sommige zijn zelfs geschikter dan andere, zoals je hieronder kunt zien. Let dus op deze aanbevelingen:

 • Druk: Druk op de bovenkant om de zeep vrij te geven. Het is het model dat meestal thuis wordt gebruikt.
 • Automatisch: In dit geval heeft het apparaat een sensor die zeep doseert wanneer je je hand eronder houdt. Het wordt om hygiënische redenen veel gebruikt in openbare gelegenheden.

Wat zijn de voordelen van een zeepdispenser?

Hieronder laten we je enkele voordelen zien waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van je zeepdispenser. Het is handig dat je de aankoopcriteria in beschouwing neemt, niet alleen bij je aankoop, maar ook daarvoor. Er kunnen aspecten zijn waar je misschien nog niet aan gedacht had.

 • Inhoud: Veel modellen hebben een grote inhoud. Dat is handig, want op deze manier hoef je de dispenser niet steeds bij te vullen. Als je dit aspect belangrijk vindt, kies dan voor een model met een grotere tankinhoud.
 • Hygiëne: Een zeepdispenser geeft geen vlekken op de plaats waar deze zich bevindt, een stuk zeep meestal wel.
 • Vullen: Het vullen van een zeepdispenser is heel eenvoudig, iedereen kan het doen. Dus het gemakkelijke gebruik ervan is een voordeel om in gedachten te houden.
 • Veelzijdigheid: Met één zeepdispenser kun je een groot aantal verschillende zeepsoorten gebruiken. Je kunt een specifiek type voor je handen gebruiken, maar ook douchegel. In feite, als je dit laatste product kiest hoef je niet langer verschillende soorten zeep te kopen.
 • Besparing: Met een zeepdispenser kun je de gewenste hoeveelheid zeep gebruiken. Op deze manier verspil je geen producten en bespaar je geld.

Wat is beter: vloeibare of vaste zeep?

Een andere twijfel die je kunt hebben voordat je een zeepdispenser koopt, is of het echt beter is om vloeibare zeep te gebruiken of in vaste vorm. Het is een feit dat vloeibare zeep om verschillende redenen hygiënischer is. Het wordt bijvoorbeeld niet door meerdere personen gehanteerd, laat geen resten achter op de wastafel/aanrecht en het vuil komt niet in contact met de zeep.

Een stuk zeep kan niet alleen vuil van andere mensen, maar ook bepaalde bacteriën verzamelen. Bovendien beginnen de stukken zeep na meerdere malen gebruik een onaantrekkelijke vorm te krijgen. Als ze bijna op zijn, zijn het enkele kleine stukjes geworden die meestal weggegooid worden, zodat een deel van het product verloren gaat.

Welke soorten zeep kan ik gebruiken?

Hier laten we je enkele soorten zeep zien die je kunnen interesseren. De natuurlijke zepen hebben bijvoorbeeld meerdere weldadige eigenschappen die we hieronder beschrijven. Als ze dat niet zijn, kun je evengoed van de heerlijke geur genieten. Bovendien kan het je ideeën geven om van product te veranderen. We laten ze je zien in de volgende tabel:

Soorten zeep Eigenschappen
Kokos Eén van de belangrijkste eigenschappen is dat ze zeer hydraterend is, maar niet vet voor de huid, en ook exfoliërend.
Groene thee Het heeft antibacteriële eigenschappen en kan littekens vervagen. Het is ook zeer ontspannend.
Haver Ideaal voor de gevoelige huid, helpt irritatie te verzachten. Werkt ook als peeling.
Tea Tree Heeft een grote antibacteriële werking, helpt de elasticiteit van de huid te herstellen en maakt haar weer zacht.
Olijfolie Heeft een grote hydraterende werking en geeft verzorging aan de zeer gevoelige huid.

Welke soorten zeep zijn er?

In het vorige segment hebben we de natuurlijke zepen en hun eigenschappen laten zien, hieronder volgt de indeling van alle zeepsoorten. Elk van deze producten heeft een specifieke toepassing. We hebben dit overzicht ook in tabelvorm gemaakt voor de duidelijkheid. Let dus op de volgende kenmerken:

Zeep Gebruik
Terapeutisch Deze worden voorgeschreven door een arts om verschillende huidziekten te behandelen.
Vloeibaar Ze worden gebruikt om de huid gemakkelijk te reinigen. Ze worden het meest gebruikt in huis en op professioneel niveau.
Dermatologisch Deze zijn zeer zacht en helpen de huid te verzorgen, vooral de gevoelige of atopische huid.
Geparfumeerd Dit zijn zeepsoorten die een geur van vruchten of bloemen hebben. Ze hebben meestal een ontspannende werking.
Glycerine Deze kunnen de huid uitdrogen, dus ze zijn perfect voor mensen met een vette huid.
Zacht Deze zijn ideaal voor mensen met een droge of gevoelige huid.

Wat zijn de voor- en nadelen van zeepdispensers?

Een zeepdispenser is zonder twijfel erg praktisch, dat is je vast wel duidelijk na het lezen van deze gids. In de volgende paragrafen laten we je enkele van de belangrijkste voordelen zien, maar ook enkele nadelen die zich kunnen voordoen. Hieronder zetten we deze aspecten nog eens op een rijtje:

Voordelen
 • Ze zijn hygiënischer
 • Minder verspilling
 • Eenvoudig in het gebruik
Nadelen
 • Sommige modellen zijn nogal duur
 • Ze kunnen kapot gaan
 • Je moet je herinneren om ze bij te vullen

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een zeepdispenser om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om de zeepdispenser te vinden die het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde factoren te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste aspecten die je helpen bij het kiezen van de zeepdispenser die je nodig hebt:

Afmeting

Bij de aankoop van je zeepdispenser moet je de afmetingen ervan evalueren. Bereken of je genoeg ruimte hebt op je wastafel, aanrecht of op de plaats waar je hem gaat gebruiken. Denk ook na over de inhoud van de tank, hiervan hangt af hoe vaak je deze moet bijvullen. Hoe groter deze is, hoe minder vaak je moet bijvullen.

WGOWereld Gezondheids Organisatie
“Het op de correcte manier wassen van de handen vermindert diarree bij kinderen met 50% en luchtweginfecties met  25%.”

Soort

Er zijn drie hoofdtypen zeepdispensers. Een staande, wand en automatisch. De eerste twee zijn vergelijkbaar, het hangt af waar je ze plaatst. Maar zoals je weet doseert de automatische dispenser de zeep zonder de knop aan te raken. Ook weet je al dat deze het meest hygiënisch en comfortabel is. Kies het product dat het beste past bij je behoeften.

Toevoermechanisme

In het vorige segment heb je al gezien dat er twee soorten toevoersmechanismen bestaan bij zeepdispensers: Die waar je op moet drukken om de zeep in je hand te krijgen gedoseerd, en de automatische, die een bewegingssensor heeft en die de zeep automatisch doseert als je je hand eronder houdt. De eerste is de meest gangbare en eenvoudige, de tweede is zeer praktisch, zoals je in dit artikel hebt gezien.

In feite is deze tweede om hygiënische redenen in openbare gelegenheden de beste keuze. Om deze redenen kun je deze modellen ook voor je huis kiezen. Het is een groot voordeel om de dispenser niet met vuile handen te hoeven aanraken als je zeep nodig hebt. De bewegingssensor detecteert je hand en doseert de zeep automatisch.

Het is van belang om een zeepdispenser te hebben, vooral op het toilet, voor gebruik vóór en na het toiletbezoek.
(Bron: Siraphob Tatiyarat: 55737151/ 123rf.com)

Materiaal

De meeste zeepdispensers die je op de markt vindt, zijn gemaakt van geplastificeerd metaal, staal of chroom. De eerste zijn goed bestand tegen vuil, dus deze zijn ideaal als ze veel gebruikt gaan worden. Die van staal of chroom zijn ook vrij stevig en meestal wat eleganter. Het nadeel ervan is dat minder lang mooi blijven.

Montage

Als je een zeepdispenser voor aan de wand kiest, zorg er dan voor dat deze gemakkelijk te monteren is. Gewoonlijk bevatten ze alle onderdelen die je nodig hebt, maar controleer of dat het inderdaad zo is. Anderzijds, je moet zeker weten dat je dit model voor je huis of bedrijf wilt hebben. Want bij het verwijderen van de dispenser blijf je met de gaten in de muur zitten.

Samenvatting

Zoals je hebt gezien, is een zeepdispenser een eenvoudig en praktisch hulpmiddel. Je hebt geleerd dat de zeep die de dispenser gebruikt hygiënischer en esthetischer is dan een stuk zeep. Het is ook een comfortabeler systeem en het wordt steeds meer gebruikt, zowel thuis als in het bedrijfsleven.

Van de zeepdispensers is de automatische één van de beste opties. Deze hebben een sensor die bij het detecteren van je hand, de zeep doseert. Ze zijn niet alleen comfortabeler, maar ook hygiënischer. Omdat noch de zeep, noch de dispenser worden aangeraakt met de vuile handen. Ze zijn ideaal in huis en vooral in het bedrijfsleven.

Vond je ons artikel over zeepdispensers interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte zeepdispenser kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Alexandr Bognat: 99607140/ 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies