Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

21Onderzochte producten

35Bestede uren

14Beoordeelde onderzoeken

89Verzamelde opmerkingen

Zilvershampoos verwijderen een ongewenste gele tint uit blond of grijs haar en geven het ook een zilveren glans. De violette pigmenten nestelen zich rond het haar en neutraliseren geelachtige kleurreflecties. Om je haar verder te voeden, hebben veel zilvershampoos een hydraterende werking, waardoor het haar aangenaam soepel wordt.

Omdat het voor ons belangrijk is dat je het juiste product voor je vindt, hebben we sterk geconcentreerde en weinig geconcentreerde shampoos voor je vergeleken in onze zilvershampoo test 2023. Of het nu een favoriet van de kapper is of een goedkoop product uit de drogisterij – we hebben de voor- en nadelen voor je verzameld en geven je waardevolle tips voor optimaal gebruik. Zo staat niets een inspirerend haarresultaat in de weg!
De belangrijkste feiten in het kort

 • Zilvershampoos neutraliseren de gele tint in gebleekt haar en kunnen een extra zilveren glans geven.
 • In het algemeen kun je kiezen tussen hoog en laag gepigmenteerde zilvershampoos, wat een effect heeft op het kleurresultaat. Er is een ruime keuze aan maten, prijzen en ingrediënten.
 • Zilverkleurige shampoos met weinig pigment zijn bijzonder geschikt voor nieuwkomers op dit gebied, want ze maken het gemakkelijker om een haarongeluk te vermijden en je kunt het gebruik van het product langzaam uitproberen. Sterk gepigmenteerde zilvershampoos daarentegen geven een snellere en intensievere kleurverandering.

Zilvershampoos: Onze selectie

Fanola Zilver Shampoo

Ontdek de ultieme oplossing voor uw prachtige grijze, extreem lichte of gebleekte lokken met FANOLA’s unieke zilver shampoo. Deze anti-vergelende shampoo, volledig ontworpen en geproduceerd in Italië, is verrijkt met paars pigment, wat zorgt voor onovertroffen kwaliteit en effectiviteit bij het neutraliseren van ongewenste gele reflecties op uw charmante grijze haar, fascinerende lichtblonde kleuren en verleidelijke strengen.

Matrix Zilver Shampoo

Ervaar de optimale haarverzorging voor uw geblondeerd en licht haar met de Total Results So Silver Shampoo van Matrix. Deze revolutionaire shampoo verwijdert ongewenste gele tinten dankzij de toegevoegde paarse pigmenten en is geschikt voor zowel gekleurd als natuurlijk haar. Geniet van een afmatting voor koel blond en zilverreflecties in uw grijs haar, terwijl deze unieke shampoo uw haar voorzichtig reinigt. Daarnaast zorgt So Silver Shampoo ervoor dat uw droog, dof haar transformeert naar glanzend en soepel haar.

Fanola Zilver Shampoo

Of u nu natuurlijk grijs haar heeft, of uw haar hebt gebleekt of gekleurd, FANOLA zilver shampoo is het product waar u naar op zoek was. Gebruik deze verbazingwekkende shampoo om de kleur van uw haar te verlevendigen en te perfectioneren, en buitengewone resultaten te bereiken. Laat uw haar stralen met de hulp van FANOLA zilver shampoo, uw nieuwe bondgenoot in het bereiken van een prachtige en verfijnde look. Verwen uzelf vandaag nog met dit exclusieve product en ontdek het verschil dat alleen FANOLA kan bieden.

Schwarzkopf Zilver Shampoo

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

U verdient het allerbeste op het gebied van haarverzorging en Schwarzkopf’s Reflex-Silver Shampoo is precies het juweeltje dat u nodig heeft. Voortaan zult u uw haar vol vertrouwen dragen en er op uw best uitzien. Met deze shampoo kunt u genieten van een stralende glans en levendigheid, waardoor uw haar er gezond en goed verzorgd uitziet.

Zilvershampoos: koop- en beoordelingscriteria

Om je te helpen de beste zilvershampoo voor jou te kiezen, vind je hier de belangrijkste kenmerken. Je kunt de volgende criteria gebruiken om je aankoopbeslissing op je behoeften af te stemmen:

De verschillen tussen deze criteria worden in de volgende paragrafen uitgelegd.

Hoeveelheid

Zilvershampoos zijn er ook in veel verschillende maten. Afhankelijk van het door jou gewenste resultaat kun je er het beste gebruik van maken. Hoe sterker de kleurzweem is die je in je haar wilt egaliseren, hoe langer en vaker je het product moet gebruiken. Het is aan te raden een zo groot mogelijke fles te kopen. Een langere blootstellingstijd kan ervoor zorgen dat je haar meer uitdroogt.

Geef je haar daarom veel verzorging na gebruik. Als je tevreden bent met je haarkleur en alleen een kleurverandering wilt voorkomen, kan een klein staaltje voldoende zijn. Voordat je een grotere fles koopt, kun je zo’n monster ook gebruiken om te testen op een mogelijke allergische reactie. Zelfs als je op reis bent, hoef je je met een zilvershampoo geen zorgen te maken over overbodige bagage. Kleine reisproducten kunnen je uit de brand helpen en je haar optimaal verzorgen, zelfs als je ver weg bent.

Effect

Het is niet alleen de optimale hoeveelheid die afhangt van het resultaat dat je wilt. In het algemeen hebben zilvershampoos een oplichtend effect door het haar te bleken. Ze kunnen echter ook verschillen naar gelang het effect. Als je je kleur na je bezoek aan de kapper wilt beschermen, kun je na enige tijd een ander product gebruiken dan voor het neutraliseren van je haar.

Zilver shampoos verschillen naar gelang het effect dat je wilt.

Maar misschien wil je verder gaan en je haar een interessante zilveren glans geven? Ook dit is mogelijk met het juiste product. Zo heb je geen professionele hulp nodig, maar kun je de kleurintensiteit zelf variëren met de frequentie van aanbrengen. Maar zilvershampoos hoeven niet alleen een verschil te maken door de kleur te neutraliseren. Als je let op milde ingrediënten of extra vitaminen, kun je een hydraterend product gebruiken om tegelijk je manen optimaal te verzorgen. Zo krijgt je haar niet alleen de juiste kleur, maar ziet het er ook gezond uit!

Ingrediënten

De ingrediënten van een product zijn van cruciaal belang. Om een kleurbalancerend effect te krijgen, bevatten zilvershampoos enkele iets agressievere ingrediënten. Daarom is het raadzaam een product te kiezen zonder siliconen, sulfaten of parabenen. Deze zouden het haar alleen maar onnodig beschadigen. Er zijn ook zilvershampoos die dermatologisch getest zijn. Dit is niet alleen aan te bevelen als je allergisch bent, maar ook als je de neiging hebt een droge hoofdhuid te hebben. Voor het eerste gebruik moet je met een proefmonster testen op een mogelijke allergische reactie. Daarnaast zijn er ook varianten die iets goeds voor het haar doen door vitaminen of een UV-filter te bevatten. Dit geeft je haar niet alleen een meer natuurlijke kleur, maar geeft je manen ook een gezonde glans.

Special feature

Wist je dat je meer dan alleen je haar goed kunt doen met de juiste zilvershampoo? Dat is juist! Er zijn al producten die veganistisch zijn en niet op dieren getest worden. Zilveren shampoos hebben ook hun intrede gedaan in de hoek van de natuurlijke cosmetica, zodat ook milieubewuste haarliefhebbers het juiste verzorgingsproduct kunnen vinden. Met navenant minder geconcentreerde producten kun je dus vaker naar de fles grijpen voor het gewenste effect met een gerust geweten. Zelfs als duurzaamheid heel belangrijk voor je is, hoef je niet zonder te doen. Zilveren shampoos met milieuvriendelijke verpakking zijn al op de markt en wachten erop dat je ze ontdekt. Bovendien, hoe groter de fles, hoe minder je meer plastic hoeft te kopen.

Zilvershampoos: Veel gestelde vragen en antwoorden

Om je te helpen de beste beslissing te nemen bij het kopen van een zilvershampoo, hebben we de meest gestelde vragen samengesteld. Korte antwoorden moeten je de informatie geven die je nodig hebt om het beste over dit haarproduct te weten te komen.

Voor wie is zilvershampoo geschikt?

Zilvershampoo is in principe geschikt voor blond of gehighlight haar. Na een tijdje heeft dit de neiging een gele tint te krijgen. Om dit te neutraliseren wordt de complementaire kleur van violette pigmenten gebruikt in een zilvershampoo. Violet staat recht tegenover geel in de kleurencirkel en heeft daarom een neutraliserend effect. De violette kleurpigmenten omhullen het haar en egaliseren zo de kleurtoon. Maar ook natuurlijk haar kan ermee behandeld worden. Met behulp van zilvershampoo kun je je haar asgrauwer laten lijken, zelfs als je van nature blond bent, en zo de ondertoon veranderen. Vaak is veel zon of contact met chloorwater de reden dat je haar een ongewenste kleur aanneemt. Je kunt dit voorkomen met zilvershampoo of het daarna verminderen. Dit soort product is echter ook geschikt voor haar dat al grijs of wit is. Ook hier kan een natuurlijke gele tint verminderd worden. Een extra zilveren glans is vaak gewenst, vooral hier. Het haar lijkt frisser en in een zuiverder tint.

Doelgroep Werking
Blond haar met een gele zweem De zilvershampoo neutraliseert de gele zweem in het haar met violette pigmenten.
Natuurlijk blond haar met gele tint Met behulp van zilvershampoo kan zowel een natuurlijke kleurverandering als een gele tint als gevolg van blootstelling aan de zon worden verminderd en een asachtige ondertoon worden gegeven.
Grijs of wit haar Zilvershampoo kan gebruikt worden om grijs of wit haar een zuiver witte tint te geven in plaats van een natuurlijke geelzweem.

In het algemeen is zilvershampoo geschikt voor jong en oud, en voor krullend of steil haar. Zowel vrouwen als mannen komen aan hun trekken. Er zijn zelfs extra producten voor honden of paarden, maar het is belangrijk aandacht te besteden aan de doelgroep. Zilvershampoos zijn ook veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap. Maar als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, kun je een product uit de natuurlijke cosmetica hoek gebruiken.

Welke soorten zilvershampoos zijn er?

In principe zijn er twee soorten zilvershampoos waar je uit kunt kiezen: Hoog gepigmenteerde en laag gepigmenteerde zilvershampoo. Je ziet de voor- en nadelen van elke keuze in de volgende tabel:

Type Voordelen Nadelen
Sterk gepigmenteerde zilvershampoo Intensieve werking, slechts enkele toepassingen nodig, zeer zuinig Juiste dosering belangrijk, meestal agressieve ingrediënten, droogt haar en hoofdhuid sneller uit, zonder handschoenen verkleuring van de handen
Laaggepigmenteerde zilvershampoo Zacht voor huid en haar, goedkoop verkrijgbaar in drogisterijen, geschikt voor beginners of om uit te proberen Regelmatig en veelvuldig gebruik nodig

In principe is het doorslaggevende voordeel van hooggepigmenteerde zilvershampoo dat het intensiever werkt door een verhoogde concentratie blauwe pigmenten. Dit betekent dat je al na een paar toepassingen een duidelijk verschil in je haar merkt. Het is dus productiever en zelfs een kleinere hoeveelheid kan tot het gewenste resultaat leiden. Sommige zilvershampoos leiden zelfs al na één keer aanbrengen tot dit resultaat en daarom hoef je ze maar af en toe te gebruiken. De juiste dosering is hier echter de uitdaging.

Silbershampoo

Vooral met sterk gepigmenteerde zilvershampoos zijn de juiste dosering en inwerktijd van cruciaal belang voor een optimaal resultaat. (Image source: Jordan Nix / unsplash)

Een ander nadeel is dat deze shampoos agressieve ingrediënten bevatten die het haar kunnen beschadigen en de hoofdhuid kunnen uitdrogen. Dit kan echter met de juiste zorg voorkomen worden. Maar door de hoge pigmentatie kan het product ook vlekken maken op handen, lichtgekleurde kleren of witte meubels. Je moet hier op letten om blauwe plekken te voorkomen.

Dienovereenkomstig is een laaggepigmenteerde zilvershampoo aangenamer voor je huid en haar. Omgekeerd zul je het vaker moeten gebruiken om het gewenste effect te bereiken. Maar vanwege de verminderde schade kun je dit doen zonder je zorgen te maken over de lange termijn. Zilvershampoos met een lage concentratie zijn ook gemakkelijker verkrijgbaar en zijn goed om uit te proberen. Als je op de prijs wilt letten en je haar niet onnodig wilt beschadigen, is dit de juiste keuze voor jou.

Hoeveel kost zilvershampoo?

Afhankelijk van het effect en de kwaliteit kan de prijs van zilvershampoo sterk variëren. In drogisterijen zijn zilvershampoos vaak te koop voor zo weinig als 1 tot 2 euro.

Type Prijsklasse
Hoog gepigmenteerde zilvershampoo circa 20 tot 40 euro
Laag gepigmenteerde zilvershampoo circa 1 tot 20 euro

Afhankelijk van de sterkte van de concentratie kunnen vooral kappersproducten vaak tot 40 euro kosten. Wil je een effectief product met een hoge prijs-prestatie verhouding, dan moet je voorbereid zijn op een gemiddelde prijs van 10 euro. In het algemeen is het aan te raden de prijs per hoeveelheid te vergelijken.

Welke alternatieven zijn er voor zilvershampoo?

Naast shampoo zijn er ook een aantal alternatieven die je kunt overwegen. We hebben ze in de volgende tabel opgesomd om je een beter overzicht te geven

 • Zilverkleurige haarconditioner: In tegenstelling tot zilverkleurige shampoos neutraliseert een zilverkleurige haarconditioner of conditioner met violette kleurpigmenten niet alleen de kleur, maar hydrateert ook het haar. Zulke voedende producten voorkomen automatisch dat het haar uitdroogt, wat bijzonder gunstig is voor gekleurd haar.
 • Toner: Een toner, ook wel shading genoemd, verwijdert ongewenste kleurpigmenten uit het haar of voegt ze toe. Dit kan licht haar een bepaalde ondertoon geven, zoals een asachtige ondertoon.
 • Pasteltint kleuring: Vergelijkbaar met een schaduw-af, wordt een asachtige ondertoon in het haar gecreëerd door het haar met een matte kleur te overkleuren. Dit proces moet door een professionele kapper gedaan worden. Maar door meer chemicaliën dan in zilverkleurige shampoos, kan dit het haar meer beschadigen.
 • Huismiddeltjes: Of het nu citroensap, verse kamillethee, honing of zelfs een aspirientje is – de meeste mensen hebben thuis wel een voorraadje van een van de nuttige huismiddeltjes tegen een onaantrekkelijke gele tint in hun haar. Je moet echter niet hetzelfde effect verwachten als met chemische producten. En hoewel het overwegend natuurlijk is, kan overmatig gebruik van citroensap, bijvoorbeeld, het haar beschadigen en uitdrogen.

Elk alternatief heeft zijn voor- en nadelen. Uit studies blijkt echter dat zilvershampoos het populairst zijn. Deze zijn niet alleen meestal goedkoop, maar leiden ook snel tot het gewenste resultaat.

Silbershampoo

Ook na het bleken is elk haar nog steeds individueel en heeft het de juiste behandeling nodig. Maak van je haar weer een looker met de juiste voeding. (Image source: kyle smith / unsplash)

Hoe gebruik ik zilvershampoo op de juiste manier?

Je kunt zilvershampoo net als een gewone shampoo onder de douche gebruiken. Hier laten we je echter zien waar je op moet letten:

 • Voorbereiding: Afhankelijk van de sterkte van de pigmentatie is het raadzaam handschoenen te dragen om je handen tegen verkleuring te beschermen. Wegwerp plastic handschoenen, die je bij de drogist kunt kopen, zijn geschikt voor dit doel. Maak je haar nat zoals gewoonlijk en gebruik de gebruikelijke hoeveelheid product.
 • Inwerktijd: Hoe lang je het product moet laten inwerken hangt af van de pigmentatie. Als er geen aanduiding op de achterkant van de fles staat, is de gemiddelde belichtingstijd maximaal 5 minuten. Als je de shampoo voor het eerst gebruikt, is het beter hem korter te laten intrekken om ongewenste verkleuring van je haar te voorkomen. De volgende keer dat je de shampoo gebruikt, probeer je hem voorzichtig een langere tijd uit.
 • Juiste verzorging: Om de uitdrogende bijwerking van je shampoo tegen te gaan, moet je je haar goed verzorgen. Nadat je de shampoo goed hebt uitgespoeld, zal je haar een voedend masker of behandeling op prijs stellen. Zilvershampoo en conditioner kunnen ook veilig in combinatie met elkaar gebruikt worden.
 • Frequentie van gebruik: Ook hier moet je het langzaam aanpakken. Als de gele tint van je haar niet te sterk is, is één toepassing per week meestal voldoende. Natuurlijk kun je de zilvershampoo altijd gebruiken als vervanging voor een gewone shampoo. Voor een langdurig bevredigend resultaat moet je het product echter regelmatig gebruiken.

Ook al moet je op een paar kleine dingen letten, het gebruik van zilvershampoo vraagt niet echt veel extra inspanning. Als je eenmaal vertrouwd bent met de werking van je product, is het juiste gebruik ervan een koud kunstje.

Kan ik zilvershampoo gebruiken op bruin haar?

Zilvershampoos zijn een product voor blond gekleurd of grijs of wit haar. Zoals eerder uitgelegd kan hier een effect ontstaan omdat de blauwe of donkerpaarse pigmenten die erin zitten de complementaire kleur vormen van de geelzweem. Bij een oranje of rode zweem in bruin haar is een balancerend effect hiermee niet gegarandeerd. Er zijn echter speciale producten voor bruin haar. In dit geval moet je een zilvershampoo kiezen waarvan de kleurpigmenten meer in de blauwe richting gaan.

Silbershampoo

Zilvershampoo is over het algemeen niet geschikt voor bruin haar. Maar er zijn speciale alternatieven, zoals de anti-oranje shampoo van Fanola. (Image source: Erick Larregui / unsplash)

In het algemeen moet zilvershampoo echter niet opgevat worden als een verfstof. Vooral donker of rood haar kan er niet mee verlicht of zelfs geblondeerd worden. Het wordt alleen gebruikt om de kleur van een lichte manen te corrigeren. Om de kleurtoon te veranderen, moet je daarom een tint of een oplichter gebruiken.

Hoe kan ik een haar ongeluk redden?

Het kan snel gebeuren dat je bij het aanbrengen van zilvershampoo de tijd uit het oog verloor en het product te lang op je haar liet zitten – plotseling werd het paars. Maar geen paniek! Na verloop van tijd zal het product toch uit je haar wassen, dus de paarse tint zal bij elk gebruik vervagen. Als je het proces echter wilt versnellen, kun je een reinigende shampoo gebruiken die de paarse tint verwijdert. Je kunt dit soort shampoo ook krijgen op Amazon.com of in een drogisterij. Hetzelfde geldt voor extensions of pruiken.

Probleem Oplossing
Haar is paars Een zacht paarse zweem na gebruik van zilvershampoo kan snel ontstaan door een lange inwerktijd met een sterk geconcentreerd product, maar verdwijnt vrij snel weer bij de volgende haarwasbeurten met gewone shampoo. Het is aan te bevelen een reinigende shampoo te gebruiken om het proces te versnellen.
Haaruitval/huidirritatie Als je huid erg droog wordt na het gebruik van zilvershampoo, kan dit leiden tot haaruitval. Raadpleeg een dermatoloog voor advies en gebruik een product met natuurlijke ingrediënten die geen schadelijke factoren bevatten. Zorg ook voor voldoende verzorging na het wassen met shampoo.
Zilvershampoo werkt niet Zilvershampoos met een lage pigmentatie werken niet zo snel of soms helemaal niet, afhankelijk van de kwaliteit. Probeer een van de producten die we aanraden en waag je aan een meer geconcentreerd product. Maar vergelijk de reactietijd niet met die van de vorige zilvershampoo!

In geval van haaruitval of huidirritaties moet je een dermatoloog raadplegen. Als je een neiging tot een droge hoofdhuid hebt, is het niet aan te bevelen zilvershampoo in hoge concentraties te gebruiken, of telkens als je je haar wast. Je moet er ook voor zorgen dat je daarna een conditioner gebruikt. Als je het gevoel hebt dat je zilvershampoo niet werkt, kan het zijn dat hij niet gepigmenteerd genoeg is. Probeer een geconcentreerder product of gebruik het vaker. Ook het verlengen van de inwerktijd kan je de resultaten geven die je hoopt, maar doe het langzaam aan!

Conclusie

Je kunt een zilvershampoo gebruiken om een gele tint na het kleuren te voorkomen of te verwijderen. Afhankelijk van het gewenste resultaat kun je kiezen tussen sterk of licht gepigmenteerde zilvershampoos. Een sterke gele tint kan sneller voorkomen worden met een meer geconcentreerd product, maar je moet op de juiste dosering letten om een ongewenst haarongeluk te voorkomen.

Zilvershampoos met een laag pigmentgehalte zijn daarom ideaal voor beginners en brengen minder schade toe aan het haar. Er zijn alternatieven zoals zilverhaarbehandelingen of toners. De keuze van het beste product voor jou en de juiste toepassing is snel duidelijk met behulp van een paar stukjes informatie. Zo kun je lang genieten van je professionele bleking en zie je er altijd uit alsof je net van de kapper komt!

Beeldbron: Kachmar/ 123rf

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies